בניית חדר קולנוע עם מקרן
שלום רב
אני בונה סוג של מערכת קולנוע בייתית עם מקרן אבל במרפסת מקורה מחוץ לבית.
הבית בשלבי בנייה לכן אשמח אם תוכלו לעזור לי בתכנון.
אני מעוניין לתלות את המקרן בתקרה ולפזר 5 רמקולים מסביב.
חלל האיזור ההקרנה הוא כ 14 מטר רבוע
מסך הקרנה חשמלי כ- 3 - 2.5 מטר.
בגדול אני צריך לדעת אילו הכנות לעשות.
1. באיזה מרחק ממסך ההקרנה יש למקם את המקרן אורך הקיר הוא 4.30
2. איזה קוטר צנרת יש להעביר בין המקרן לצד השני - כאשר בצד השני יהיה רסיבר,חיבור לטלוויזיה,חיבור למחשב נייד, חיבור ל DVD.
3. איזה קוטר צנרת יש להעביר על מנת להעביר רמקולים ?
4. האם יש הכנות נוספות שעלי לעשות בשלב הבנייה ?
תודה רבה לכל מי שמקדיש זמן לענות
חג שמח
ניר
2. איזה קוטר צנרת יש להעביר בין המקרן לצד השני - כאשר בצד השני יהיה רסיבר,חיבור לטלוויזיה,חיבור למחשב נייד, חיבור ל DVD.
חג שמח
ניר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל ברוכים הבאים...grossnir כתב:שלום רב
חג שמח
ניר...
אענה בקצרה לשאלות כי מנסיוני תמיד עדיף להזמין בעל מקצוע שיקח את המדידות, ימליץ, יסביר ויוביל איתך את הפרויקט מהתחלה ועד הסוף...
1: משתנה בין מקרן למקרן, לרוב זה נע בין 3 ל 4 מטר בפתיחה של 100 אינץ' וזה תלוי גם בגודל המסך שהינך מעוניין בו.
2: אם המיתוג הולך להיות רק דרך הרסיבר נטו מומלץ להכין צינור 29 + צינור 23 + צינור 16 (לחשמל). אפשרי להכין נק' חשמל ליד המקרן אך אם תרצה טריגר חשמלי להפעלה אוטומטית של מסך אתה חייב להעביר כבל חשמל (או תקשורת) אל נק' חיבור עם הממסר.
3: לרמקולים מספיק צינור 16 מ"מ
4: תלוי בציוד שיהיה לך. הכנות נוספות כמובן ריבוי שקעי חשמל או הכנה לUPS, לפחות זוג כבלי תקשורת מהארון תקשורת או חיבור סוויץ' בריכוז, נק' טלפון, נק' כבלים, צינורות ריקים לארון תקשורת לתוספות עתידיות.
תקח בחשבון שרצוי לדעת את הדגמים המדויקים של ציוד שיהיה לך בכדי להכין תשתית נכונה עבורם, כנ"ל לגבי המקרן והכנת תשתית ממש בקרבת הפאנל חיבורים של המקרן.
כמובן חוץ מהעלות הציוד ישנה גם עלות ההקמה של חדר כזה מבחינת קבלני חשמל, תשתיות והחברות ההתקנה.
אחריות על ההתקנה לא פחות חשובה מאחריות על הציוד שאתה רוכש.
בהצלחה.
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה
יש מספר שאלות נוספות בקשר לתגובה שלך
מה זה אומר חיבור דרך הרסיבר בלבד ? בשורה תחתונה אני רוצה לאות סרט ולשמוע ב 5 רמקולים, אני לא מחפש לעשות משהו מסובך מידי.
בקשר לציוד מכיון שהבית יהיה מוכן רק עוד שנה אני לא רוצה לרכוש כרגע את המקרן לכן אני צריך מיקום מומלץ למיקום המקרן.
הרסיבר שיש לי הוא ל חברת Onkyo מדגם TXSR308 והרמקולים שאני קונה הם סט של 5.1 קטנים של JBL .
דרך אגב כמה עולה טריגר חשמלי ?
עכשיו בקשר לארון תקשרות אין לי דבר כזה בבית כלומר לא יהיה, לכן לא ממש הבנתי את הנושא של הכנת זוג כבלי תקשרות - למה כוונתך ?
שוב תודה
ניר
מה זה אומר חיבור דרך הרסיבר בלבד ? בשורה תחתונה אני רוצה לאות סרט ולשמוע ב 5 רמקולים, אני לא מחפש לעשות משהו מסובך מידי.
בקשר לציוד מכיון שהבית יהיה מוכן רק עוד שנה אני לא רוצה לרכוש כרגע את המקרן לכן אני צריך מיקום מומלץ למיקום המקרן.
הרסיבר שיש לי הוא ל חברת Onkyo מדגם TXSR308 והרמקולים שאני קונה הם סט של 5.1 קטנים של JBL .
עכשיו בקשר לארון תקשרות אין לי דבר כזה בבית כלומר לא יהיה, לכן לא ממש הבנתי את הנושא של הכנת זוג כבלי תקשרות - למה כוונתך ?
שוב תודה
ניר
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
1: כוונה למיתוג של המקורות דרך הרסיבר לצפייה במקרן והחשלה של כבל אחד בלבד.grossnir כתב:קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה
שוב תודה
ניר...
במידה ואתה לא מעוניין לשלוט במקורות דרך הרסיבר אתה צריך להשחיל כבל מכל מקור, דבר שמסבך את העניין לגמרי. ומצריך החלפת תשתיות לקוברה 50.
2: כמו שאמרתי המיקום של המקרן נע בין 3-4 מטר בהתאם לגודל המסך שהינך רוצה. עוד שנה יהיו דגמים נוספים של מקרנים, עדשות שונות ומשונות כך שמיקום מדויק לא ניתן לחשב. אפשרי לשים קופסת השתעפות במרחק של 4 מטר, להוציא אתץ הכבלים ומאוחר יותר ברגע ההתקנה לבצע שינוים בהתאם (או חציבה נוספת או פריסת כבלים מהקופסה עד למקרן עם תעלות בתקרה.
3: טריגר חשמלי זה רכיב שמוריד את המסך ההקרנה אוטומטית בעת הדלקת המקרן ומעלה את המסך ההקרנה בעת כיבוי המקרן.
4: כל דבר כיום מצריך תקשורת כלשהי, אינטרנט, תקשורת פנימית בין מכשירים, רשת מחשבים וכו'... אם כיום אין לך שימוש בזה, תמיד רצוי להיות מוכן ליום שהכל יהיה ברשת ולא תצתרך יותר שום מכשיר נוסף פרט למקרן...
למעשה חלק מהמכשירים שיוצאים לשוק בעלי חיבור רשת לצפייה בתכנים באינטרנט, ביצוע עדכונים וכו'...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לפי המפרט של הרסיבר ניתן לדעת.
למעשה כל רסיבר הוא יכול לשמש במרכזייה לחיבור של אותות אודיו ווידאו ממקורות שונים, הישנים יותר בחיבורי COMPOSITE בלבד וחדשים על ידי מחברי HDMI החדשים.
עלות של טריגר חשמלי נע בין 250 ל400 ש"ח, תלוי איזה חברה, מאיפה קונים ואיכות המוצר.
למעשה כל רסיבר הוא יכול לשמש במרכזייה לחיבור של אותות אודיו ווידאו ממקורות שונים, הישנים יותר בחיבורי COMPOSITE בלבד וחדשים על ידי מחברי HDMI החדשים.
עלות של טריגר חשמלי נע בין 250 ל400 ש"ח, תלוי איזה חברה, מאיפה קונים ואיכות המוצר.