עזרה בקשר לרסיבר/מגבר
שלום,
לא ידעתי איפה בדיוק לפתוח את האשכול אז תעבירו אם לא מתאים בדיוק לכאן.
אז ככה, יש לי מחשב ומסך LCD אשר מחוברים זה לזה בכבל HDMI כאשר אני משתמש בזה לראות סרטים וברגיל אני משתמש במסך המחשב.
יש לי כיום סאב ו-2 רמקולים שך SPL לא משהו מיוחד שמחוברים למחשב.
אני מעוניין לקנות רסיבר / מגבר לחדר אשר ישמש אותי גם למחשב וגם לטלויזיה.
כלומר, גם שאוכל לשמוע מוזיקה מהמחשב וסרטים שאפעיל מהמחשב וגם שאוכל לשמוע דרכם את הטלויזיה (לא בו זמנית כמובן).
להתחלה אני מעוניין לקנות רסיבר או מגבר לא אכפת לי יד שנייה אפילו עדיף אם אני יכול לקבל בתקציב שלי מכשיר יותר טוב. אני ארצה להתחלה לחבר את הרמקולים של המחשב כיום לרסיבר (הם מגיעים בחיבורי בננה כזה שמתחבר אל הסאב והוא מתחבר עם כבל רגיל AUX כזה אל המחשב) ולאט לאט להוסיף לי רמקולים רציניים אל המערכת.
התקציב שלי הוא - עד 550 ש"ח אפשר חריגה עד 600 ש"ח אני מאזור המרכז.
המליצו לי בעיקר על מגברים של חברת YAMAHA וראיתי דגמים כמו rx-v440, RX396, RX-V890 במחירים שתואמים לי מאוד אל התקציב.
אשמח לשמוע דעות, תגובות, רעיונות והצעות סך הכל אני די חדש בעיניין אז אני רוצה כיוון.
תודה וחג שמח
לא ידעתי איפה בדיוק לפתוח את האשכול אז תעבירו אם לא מתאים בדיוק לכאן.
אז ככה, יש לי מחשב ומסך LCD אשר מחוברים זה לזה בכבל HDMI כאשר אני משתמש בזה לראות סרטים וברגיל אני משתמש במסך המחשב.
יש לי כיום סאב ו-2 רמקולים שך SPL לא משהו מיוחד שמחוברים למחשב.
אני מעוניין לקנות רסיבר / מגבר לחדר אשר ישמש אותי גם למחשב וגם לטלויזיה.
כלומר, גם שאוכל לשמוע מוזיקה מהמחשב וסרטים שאפעיל מהמחשב וגם שאוכל לשמוע דרכם את הטלויזיה (לא בו זמנית כמובן).
להתחלה אני מעוניין לקנות רסיבר או מגבר לא אכפת לי יד שנייה אפילו עדיף אם אני יכול לקבל בתקציב שלי מכשיר יותר טוב. אני ארצה להתחלה לחבר את הרמקולים של המחשב כיום לרסיבר (הם מגיעים בחיבורי בננה כזה שמתחבר אל הסאב והוא מתחבר עם כבל רגיל AUX כזה אל המחשב) ולאט לאט להוסיף לי רמקולים רציניים אל המערכת.
התקציב שלי הוא - עד 550 ש"ח אפשר חריגה עד 600 ש"ח אני מאזור המרכז.
המליצו לי בעיקר על מגברים של חברת YAMAHA וראיתי דגמים כמו rx-v440, RX396, RX-V890 במחירים שתואמים לי מאוד אל התקציב.
אשמח לשמוע דעות, תגובות, רעיונות והצעות סך הכל אני די חדש בעיניין אז אני רוצה כיוון.
תודה וחג שמח
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה?
למה לקנות רסיבר?
למה לקנות רסיבר ולחבר אליו את הסט רמקולים?
למה לקנות רסיבר ולחבר אליו את הסט רמקולים, הרי גם ככה לרמקולים ישנו מגבר פנימי...
אתה לא תנצל שום דבר מהרסיבר חוץ מהבזבוז חשמל... אתה רוצה לשדרג את מערכת השמע, תשדרג את שני הגורמים, גם מגבר וגם רמקולים... אין טעם לחבר לרסיבר את הסט רמקולים...
למה לקנות רסיבר?
למה לקנות רסיבר ולחבר אליו את הסט רמקולים?
למה לקנות רסיבר ולחבר אליו את הסט רמקולים, הרי גם ככה לרמקולים ישנו מגבר פנימי...
אתה לא תנצל שום דבר מהרסיבר חוץ מהבזבוז חשמל... אתה רוצה לשדרג את מערכת השמע, תשדרג את שני הגורמים, גם מגבר וגם רמקולים... אין טעם לחבר לרסיבר את הסט רמקולים...
קודם כל רשמתי שרק לשם התחלה אני מעוניין לקנות רסיבר וכמובן שאחר כך אוסיף רמקולים.
אני חושב שגם יש לי רמקולים במחסן רמקולים ממש איכותיים וגדולים כאלה שמתחברים בעזרת כבל ברזל שמתפצל ל-2 חלקים לא דיגיטלי ברח לי השם של החיבור.
מצאתי גם מישהו שימכור לי יד שנייה רסיבר של YAMAHA rx-v440 עם סט של 5 רמקלים של Alfa technology במחיר מצויין.
אבל בכל מקרה אני רוצה לשמוע דעות של אנשים מפה שמבינים בעניין הרבה יותר ממני.
כמו שכבר רשמתי השימוש יהיה סרטים ומוזיקה.
אני חושב שגם יש לי רמקולים במחסן רמקולים ממש איכותיים וגדולים כאלה שמתחברים בעזרת כבל ברזל שמתפצל ל-2 חלקים לא דיגיטלי ברח לי השם של החיבור.
מצאתי גם מישהו שימכור לי יד שנייה רסיבר של YAMAHA rx-v440 עם סט של 5 רמקלים של Alfa technology במחיר מצויין.
אבל בכל מקרה אני רוצה לשמוע דעות של אנשים מפה שמבינים בעניין הרבה יותר ממני.
כמו שכבר רשמתי השימוש יהיה סרטים ומוזיקה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הרסיברים שציינת הם בסדר גמור, כולם עושים את אותו הדבר, שינוים קלים בין הדגמים אך לא משהו שאמור להפריע לך בצפייה בסרטים ומוזיקה.
אם יש משהו שנראה לך טוב מיד2, תלך, תשמע ותחליט אם לקחת או לא.
אם יש משהו שנראה לך טוב מיד2, תלך, תשמע ותחליט אם לקחת או לא.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
רסיבר וינטג' זה רסיבר ששנת היצור שלו היא 60, 70, 80, 90...roey1 כתב:מה זה רסיבר וינטג'?
והאם יש חברה אחרת שמומלצת מלבד YAMAHA?
האם אוכל לחבר גם את הטלויזיה וגם את המחשב לרסיבר? ולשמוע כמובן רק באחד מהם באותו הזמן....
יותר נכון זה מגבר עם מס' כניסות בודדות כי אין הרבה כאלה שתומכים ב5.1 וכניסות דיגיטאליות (אלא משנו ה90 כן) אלא רק סטריאו.
רסיברים אלו ידועים באמינותם, איכותם ועוצמתם.
אתה תוכל לחבר כל מקור סאונד שתרצה (כמעט הכל) וזה תלוי בכמות הכניסות שיש לך.
כאילו חיבור של רמקול של מחשב כמו בתמונה למעלה וצד שני שיהיה חיבור בננה כזה לרסיבר זה הכוונה אם זה כמו בתמונה אז כן.
דבר שני, יש לי 2 רמקולים גדולים ואיכותיים מאוד אך גם ישנים שמגיעים לא בחיבור דיגיטלי אם חווט כזה שמתפצל ל-2 מברזל כזה - שאלתי היא האם גם ברסיברים החדשים של היום יש חיבור כזה או שהכל דיגיטלי ואם אין איך אפשר לחווט את זה?
דבר שני, יש לי 2 רמקולים גדולים ואיכותיים מאוד אך גם ישנים שמגיעים לא בחיבור דיגיטלי אם חווט כזה שמתפצל ל-2 מברזל כזה - שאלתי היא האם גם ברסיברים החדשים של היום יש חיבור כזה או שהכל דיגיטלי ואם אין איך אפשר לחווט את זה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מה זה חוט ברזל שמתפצל לשניים... יש דרך לצלם?roey1 כתב:כאילו חיבור של רמקול של מחשב כמו בתמונה למעלה וצד שני שיהיה חיבור בננה כזה לרסיבר זה הכוונה אם זה כמו בתמונה אז כן.
דבר שני, יש לי 2 רמקולים גדולים ואיכותיים מאוד אך גם ישנים שמגיעים לא בחיבור דיגיטלי אם חווט כזה שמתפצל ל-2 מברזל כזה - שאלתי היא האם גם ברסיברים החדשים של היום יש חיבור כזה או שהכל דיגיטלי ואם אין איך אפשר לחווט את זה?...
את הכבל שרמשתי מלמעלה אתה מחשב מהמחשב לרסיבר לכניסה מתאימה ומיציאת רמקול של הרסיבר אתה מחבר כבל רמקול (כבל דו גידי סטנדרטי) לרמקול עצמו.
אני חושב שאני אכן מתכוןן לכבל דו גידי זה מה שיש לי ברמקולים הישנים והטובים.
ויש אפשרות לחבר את הטלויזיה וגם את המחשב לרסיבר נכון? ראיתי יש דבר כזה A ו- B.
ואז לשמוע באחד מהם ברמקולים שמתחברים לרסיבר
האם גם רסיברים החדשים כיום יש יציאות לכבל דו גידי או שהכל היום זה יציאות דיגיטליות?
האם גם רסיברים החדשים כיום יש יציאות לכבל דו גידי או שהכל היום זה יציאות דיגיטליות?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בטלויזיה אתה רואה ודרך הרסיבר אתה שומע, שני מכשירים שונים לגמרי שניתנים לשילוב אם אתה רוצה...roey1 כתב:אני חושב שאני אכן מתכוןן לכבל דו גידי זה מה שיש לי ברמקולים הישנים והטובים.
האם גם רסיברים החדשים כיום יש יציאות לכבל דו גידי או שהכל היום זה יציאות דיגיטליות?...
את המחשב אתה יכול לחבר עם הכבל כמו שרשמתי אך את הטלויזיה לא בטוח (איך אתה רואה טלויזיה? ממיר? חיבור אנטנה? האם יש יציאת אודיו לטלויזיה?
החיבור לרמקולים הוא לא השתנה מאז ומעולם, הכניסות הדיגיטאליו הם עבוד מקור דיגיטאלי.
החיבור דו גידי הוא יציאה לרמקולים...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
את המחשב אתה מחבר לכניסת CD של הרסיבר ואת הממיר לכניסת הTV של הרסיבר.roey1 כתב:כיום יש לי ממיר HD אשר מחובר לטלויזיה בכבל HDMI.
איך אני עושה את הקומבינציה שאוכל לשמוע את הסאונד מהטלויזיה דרך הרמקולים והרסיבר ושארצה אוכל לשמוע את המחשב מהרמקולים והרסיבר....
בבורר כניסות של הרסיבר תבחר את הכניסה הרצויה ותוכל לשמוע דרך הרמקולים.
RCA לא יכול להתחבר לרסיבר ישירות? אם לא אז מה זה כל החיבורים מגב הרסיבר זה גם RCA לא?
ונכון, זה רמקול כחלק מסט של 2 רמקולים שמחוברים לסאב. הסאב מתחבר לחשמל ולמחשב ע"י כבל רגיל כזה AUX משני הצדדים אותו הדבר.
התחלתי לחפש ככה יד שנייה ויש לי כמה אופציות מה עדיף :
YAMAHA RX-396
YAMAHA RX-397
YAMAHA RX-V890
YAMAHA RX-V440
ונכון, זה רמקול כחלק מסט של 2 רמקולים שמחוברים לסאב. הסאב מתחבר לחשמל ולמחשב ע"י כבל רגיל כזה AUX משני הצדדים אותו הדבר.
התחלתי לחפש ככה יד שנייה ויש לי כמה אופציות מה עדיף :
YAMAHA RX-396
YAMAHA RX-397
YAMAHA RX-V890
YAMAHA RX-V440