עזרה בהרכבת מערכת שמע לקולנוע ביתי ומוסיקה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyalbd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

כחלק מהשיפוץ בבית אנחנו מקדישים חדר לטלויזיה וקולנוע ביתי.
מימדי החדר: 4.10X4.80, כאשר הטלויזיה תהיה בתוך נישה על הצלע הארוכה (כלומר מרחק צפייה 4.10 פחות ספה).
התקציב לקולנוע הביתי כמה עשרות אלפי שקלים (20-30 אלף כולל טלויזיה), כאשר הכוונה שלי היתה להרכיב מערכת 7.1 ערוצים.
המערכת תשמש גם לקולנוע וגם למוזיקה רב ערוצית, למשל הקלטות קונצרטים קלאסיים ואופרות, ובכלל לשמיעת מוסיקה גם בסטריאו.

אני מאד אודה על המלצות גם לגבי רכיבים ספציפים שכדאי לבדוק, וגם בנושאים כמו האם עדיפים רמקולים רצפתיים או מדף לגודל החדר הנתון. בנוסף, אשמח להמלצות לגבי חנות אמינה והגונה לקנות בה את הציוד, היות ואני יודע שאין תחליף לשמיעה לבד.

הרכיבים שחשבתי עליהם עד עתה (למרות שעל שום דבר מהם אני לא סגור) הם:
טלויזיה: Samsung UA55B7000 LED (גודל 55 אינץ')
רסיבר: Onkyo TX-SR608
רמקולים קדמיים: B&W 685/684 (תלוי אם אחליט על רצפתיים או מדף)
וכאן פחות או יותר נגמרו לי הרעיונות...

אשמח על כל עזרה,
אייל

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

eyalbd כתב:שלום,

כחלק מהשיפוץ בבית אנחנו מקדישים חדר לטלויזיה וקולנוע ביתי.
מימדי החדר: 4.10X4.80, כאשר הטלויזיה תהיה בתוך נישה על הצלע הארוכה (כלומר מרחק צפייה 4.10 פחות ספה).
התקציב לקולנוע הביתי כמה עשרות אלפי שקלים (20-30 אלף כולל טלויזיה), כאשר הכוונה שלי היתה להרכיב מערכת 7.1 ערוצים.
המערכת תשמש גם לקולנוע וגם למוזיקה רב ערוצית, למשל הקלטות קונצרטים קלאסיים ואופרות, ובכלל לשמיעת מוסיקה גם בסטריאו.

אני מאד אודה על המלצות גם לגבי רכיבים ספציפים שכדאי לבדוק, וגם בנושאים כמו האם עדיפים רמקולים רצפתיים או מדף לגודל החדר הנתון. בנוסף, אשמח להמלצות לגבי חנות אמינה והגונה לקנות בה את הציוד, היות ואני יודע שאין תחליף לשמיעה לבד.

הרכיבים שחשבתי עליהם עד עתה (למרות שעל שום דבר מהם אני לא סגור) הם:
טלויזיה: Samsung UA55B7000 LED (גודל 55 אינץ')
רסיבר: Onkyo TX-SR608
רמקולים קדמיים: B&W 685/684 (תלוי אם אחליט על רצפתיים או מדף)
וכאן פחות או יותר נגמרו לי הרעיונות...

אשמח על כל עזרה,
אייל
...
eyalbd

לדעתי ....... הייתי ממליץ לך להתמקד ברסיבר איכותי יותר מהאונקיו 608 . במיוחד שמדובר ברמקולים של B&W שזקוקים למגבר בעל דחיפה חזקה .

או לרכוש רסיבר איכותי לקולנע בייתי שיכלול יציאות פרה אאווט לחיבור מגבר איצוני איכותי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”