שלום לכולם וחג שמח!
החלטנו (אני וזו שבאמת מחליטה) לרכוש מספר מכשירי TV לביתינו החדש.
אנו נדרשים בשלב זה לשלושה מכשירים, כמפורט להלן:
סלון
מרחק צפיה 4.5 מטרים
תכנים: בשלב זה בעיקר SD ומעט HD דרך YES HD, בעתיד הקרוב מגוון התכנים דרך מזרים מידע.
מכשיר בפוטנציאל: ראינו בתצוגה את ה- Panasonic 58V10 והתרשמנו מאד, הגודל מדהים כמו גם התמונה (פחות ב- SD יותר ב- HD, אבל זו באמת לא חוכמה).
פינת משפחה
מרחק צפיה 2.5 מטרים
תכנים: בשלב זה בעיקר SD ומעט HD דרך YES HD, בעתיד הקרוב מגוון התכנים דרך מזרים מידע.
ראינו שלושה מכשירים מבית Panasonic פלזמה 42X20, מכשיר LCD באותה רמת מחיר ומכשיר LED במחיר כפול. צר לי שאין לי את הדגמים של שני האחרונים כי הם לא ממש עברו את מבחן "ערוץ 2" ההכרחי. הפלזמה הציגה תמונה יפה גם אם לא יפה כמו ה- 58V10 המדוברת. התמונה בשני מסכי ה- 42 האחרונים סבלה מגירעון מציק בכתוביות.
חדר שינה
מרחק צפיה 3.5 מטרים
תכנים: בשלב זה בעיקר SD ומעט HD דרך YES HD.
המכשיר שיבחר לפינת המשפחה ירכש גם עבור חדר השינה.
לכאורה נראה כי העניין סגור, אך לא כך הדבר, בעניין ה- 58V10 אנחנו די סגורים, איכות התמונה כמו גם הגודל והחזות הכוללת תואמים את דרישותינו. בעניין ה- 42X20 המצב שונה, איכות התמונה סבירה, הגודל מתאים אך חזות המכשיר לא לעיניין (וזה סוג של מחמאה). לפני מספר שבועות ראיתי בתצוגה מכשיר של SONY KDL40EX700 שעשה רושם מצויין מבחינה חזותית, איכות בניה משובחת, כמו גם איכות התמונה. למיטב ידיעתי מחיר ה- SONY כפול ממחיר ה- X20.
ופה אני זקוק לעזרתכם / דעתכם, ראשית חוות דעתכם בנושא ה- Panasonic 42X20 ובנוסף אילו אלטרנטיבות מומלצות נוספות קיימות בשוק המסוגלות לתת תמונה הולמת גם בהנתן שידורי SD הנהוגים בארצינו.
האם שווה להכפיל את הסכום ולרכוש את ה- SONY, או מסך אחר?
נקודה שחשוב לציין, גם בפינת המשפחה וגם בחדר השינה הצפייה מתבצעת מול המכשיר כך שאין חשיבות לזויות צפייה.
בפינת המשפחה יש חשיבות לטיפול בהשתקפויות.
בברכת חג שמח!
אופיר