רעש מהרמקולים כשהכבלים מחוברים
יש לי בעיה..
כשאני מחבר את הרמקולים בחדר לדיוידי שלי יוצא מהם רעש ממש חזק ומעצבן שמפסיק כשאני מנתק את החיבור של הכבלים.. (יש לי חיבור הוט אנאלוגי).
אז ממה שהבנתי פה בפורום הבעייה היא GROUND LOOP.
הזמנתי טכנאי של הוט הסברתי לו תבעיה והוא אמר שזה לא קשור אליו כי כשהרמקולים בחדר לא מחוברים אין שום בעיה.
ניסיתי להסביר לו שקראתי פה בפורום מה הבעיה שזה בעיית הארקה וצריך איזולטור ואם הוא יוכל רק לבדוק את זה אבל הוא לא הסכים ואמר שזה לא בעיה שלהם וזה לא בעיית הארקה. הוא אמר שהרעש הזה זה בגלל חיבורים לא טובים של הרמקולים וכשהראיתי לו שכשהכבלים לא מחוברים אז אין תרעש והרמקולים עובדים מצויין שזה אומר שהכבלים(של הרמקולים) טובים הוא עוד פעם אמר שהכבלים(של הרמקולים) לא טובים והכבלים סוגרים מעגל אז רק כשכבלים מחוברים יש את הרעש..
דבר ראשון רציתי לדעת אם אני צודק והבעיה זה באמת ה GROUND LOOP
רציתי גם לדעת אם זה בכלל בעייה של הוט והם צריכים לתקן לי את זה? ואם לא אם אפשר פשוט לקנות את זה לבד?
או איך אני מסביר לו טוב יותר מה צריך לעשות לתקן תבעיה?
תודה.
כשאני מחבר את הרמקולים בחדר לדיוידי שלי יוצא מהם רעש ממש חזק ומעצבן שמפסיק כשאני מנתק את החיבור של הכבלים.. (יש לי חיבור הוט אנאלוגי).
אז ממה שהבנתי פה בפורום הבעייה היא GROUND LOOP.
הזמנתי טכנאי של הוט הסברתי לו תבעיה והוא אמר שזה לא קשור אליו כי כשהרמקולים בחדר לא מחוברים אין שום בעיה.
ניסיתי להסביר לו שקראתי פה בפורום מה הבעיה שזה בעיית הארקה וצריך איזולטור ואם הוא יוכל רק לבדוק את זה אבל הוא לא הסכים ואמר שזה לא בעיה שלהם וזה לא בעיית הארקה. הוא אמר שהרעש הזה זה בגלל חיבורים לא טובים של הרמקולים וכשהראיתי לו שכשהכבלים לא מחוברים אז אין תרעש והרמקולים עובדים מצויין שזה אומר שהכבלים(של הרמקולים) טובים הוא עוד פעם אמר שהכבלים(של הרמקולים) לא טובים והכבלים סוגרים מעגל אז רק כשכבלים מחוברים יש את הרעש..
דבר ראשון רציתי לדעת אם אני צודק והבעיה זה באמת ה GROUND LOOP
רציתי גם לדעת אם זה בכלל בעייה של הוט והם צריכים לתקן לי את זה? ואם לא אם אפשר פשוט לקנות את זה לבד?
או איך אני מסביר לו טוב יותר מה צריך לעשות לתקן תבעיה?
תודה.
אם אתה מוציא את כבל האנטנה והHUM נעלם, אז זה באמת בעית הארקה והאיזולטור אמור לפתור את הבעיה (או לפחות את רובה).
PS הטכנאי כנראה לא סיים קורס טכנאים
לפחות הנדסאי אלקטרוניקה 
PS הטכנאי כנראה לא סיים קורס טכנאים
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
infifi שלום,
כפי שתיארת את הבעיה כמעט בטוח שמדובר ב-GROUND LOOP, בכל זאת
איזולטור זהו רכיב שחברת HOT עובדת איתו לא נראה לי שאתה יכול להשיג אותו
בצורה פרטית, אני אשתדל לעזור לך, נתחיל בכך שתענה על הדברים הבאים:
אם לא אכפת לך , הייתי רוצה שתרשום באיזו עיר אתה גר?
רשמת כשאתה מחבר את הרמקולים ל-DVD אז יש רעש חזק ומעצבן וכשאתה מנתק את החיבור של הכבלים הרעש מפסיק.
אם תוכל לפרט יותר ע"פ הדברים הבאים:
1) רשמת שהרמקולים מחוברים ל-DVD , לפי הניסוח הזה אני מניח שיש לך DVD שמשמש כמגבר, האם זה נכון?
אם כן - רשום בבקשה בעזרת איזה כבל ה-DVD מחובר לטלויזיה , אם הם מחוברים דרך רסיבר אז רשום גם איך הולכים החיבורים אצלך.
2)לא כל כך חשוב אך האם תוכל לרשום איזה ציוד יש לך - סוג טלויזיה,DVD,רמקולים.
3)האם זה קורה רק כשאתה שם דיסק של סרט שרואים על גבי הטלויזיה או גם כשאתה שם דיסק של מוזיקה?
4)במידה ויש לך רסיבר , האם אתה מחובר מיציאת הרדיו בשקע בעזרת כבל RF לכניסת האנטנה ברסיבר? (זה בנוסף לחיבור הישיר של הכבל בין השקע לטלויזיה)
כפי שתיארת את הבעיה כמעט בטוח שמדובר ב-GROUND LOOP, בכל זאת
איזולטור זהו רכיב שחברת HOT עובדת איתו לא נראה לי שאתה יכול להשיג אותו
בצורה פרטית, אני אשתדל לעזור לך, נתחיל בכך שתענה על הדברים הבאים:
אם לא אכפת לך , הייתי רוצה שתרשום באיזו עיר אתה גר?
רשמת כשאתה מחבר את הרמקולים ל-DVD אז יש רעש חזק ומעצבן וכשאתה מנתק את החיבור של הכבלים הרעש מפסיק.
אם תוכל לפרט יותר ע"פ הדברים הבאים:
1) רשמת שהרמקולים מחוברים ל-DVD , לפי הניסוח הזה אני מניח שיש לך DVD שמשמש כמגבר, האם זה נכון?
אם כן - רשום בבקשה בעזרת איזה כבל ה-DVD מחובר לטלויזיה , אם הם מחוברים דרך רסיבר אז רשום גם איך הולכים החיבורים אצלך.
2)לא כל כך חשוב אך האם תוכל לרשום איזה ציוד יש לך - סוג טלויזיה,DVD,רמקולים.
3)האם זה קורה רק כשאתה שם דיסק של סרט שרואים על גבי הטלויזיה או גם כשאתה שם דיסק של מוזיקה?
4)במידה ויש לך רסיבר , האם אתה מחובר מיציאת הרדיו בשקע בעזרת כבל RF לכניסת האנטנה ברסיבר? (זה בנוסף לחיבור הישיר של הכבל בין השקע לטלויזיה)
-golan-
אני גר בבאר שבע
1. הרמקולים מחוברים למגבר (של אוטו) והוא מתחבר לדיוידי.
2. טלוויזיה מץ 21 רגילה, דיוידי XORO 415, רמקולים AML
3. זה לא דווקא כשאני שם דיסק.. זה קורה כל הזמן שהדיוידי מחובר לרמקולים.. גם כשאני מסתכל בערוצי הכבלים
4. אין לי רסיבר
תודה רבה על העזרה.
1. הרמקולים מחוברים למגבר (של אוטו) והוא מתחבר לדיוידי.
2. טלוויזיה מץ 21 רגילה, דיוידי XORO 415, רמקולים AML
3. זה לא דווקא כשאני שם דיסק.. זה קורה כל הזמן שהדיוידי מחובר לרמקולים.. גם כשאני מסתכל בערוצי הכבלים
4. אין לי רסיבר
תודה רבה על העזרה.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

infifi - מבחינת איזור המגורים שלך אני לא אוכל לעזור לך ישירות.
זה יכול להיות גם בעיה במגבר, בחיבורים, > יכול להיות שבגלל שהחיבור אצלך הוא
פרוביזורי (לא תיקני) הוא לא רצה לנגוע ולבדוק - למרות שבאמת אני לא מבין מה המניעה
לשים איזולטור רק למען להסיר ספק...
כיצד ה-DVD מחובר לטלויזיה?
והאם הטלויזיה עצמה מחוברת למגבר (האם יש לך יציאת סאונד PHONO OUT מהטלויזיה למגבר)?
זה יכול להיות גם בעיה במגבר, בחיבורים, > יכול להיות שבגלל שהחיבור אצלך הוא
פרוביזורי (לא תיקני) הוא לא רצה לנגוע ולבדוק - למרות שבאמת אני לא מבין מה המניעה
לשים איזולטור רק למען להסיר ספק...
כיצד ה-DVD מחובר לטלויזיה?
והאם הטלויזיה עצמה מחוברת למגבר (האם יש לך יציאת סאונד PHONO OUT מהטלויזיה למגבר)?
-golan-
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

כפי שזה מצטייר מהתיאור שלך אכן נראה שהבעיה נובעת מהכבלים אך בכל זאת אני מעלה השערות שיכולות
להיות , אף פעם לא ניתן להיות בטוחים בגורם האמיתי עד שלא בודקים הכל.
כמובן שהפיתרון הזמני הוא לנתק את הכבלים כאשר אתה שומע דיסק או רואה סרט ב-DVD - זהו כמובן
פתרון שהוא לא נוח כלל.
אני מציע לך שתדבר שוב עם השירות לקוחות תנסה להסביר את הבעיה שלך והפעם כשישלחו טכנאי לדרוש
מהטכנאי שינסה לשים איזולטור גם אם זה לא יעזור לטענת הטכנאי לפחות שיעשה זאת בכדי להוכיח את הטענה
שלו - ופה כבר אמרתי אין מניעה לעשות את זה למען להסיר כל ספק...
אם ההפרעה תמשיך גם כשהאיזולטור יהיה מחובר...פה כבר לא יוכלו לעזור לך והמשך הבדיקה והטיפול נמצא בידיים שלך...
תמשיך לעדכן לגבי הבעיה גם אם מסתדר וגם אם לא...
להיות , אף פעם לא ניתן להיות בטוחים בגורם האמיתי עד שלא בודקים הכל.
כמובן שהפיתרון הזמני הוא לנתק את הכבלים כאשר אתה שומע דיסק או רואה סרט ב-DVD - זהו כמובן
פתרון שהוא לא נוח כלל.
אני מציע לך שתדבר שוב עם השירות לקוחות תנסה להסביר את הבעיה שלך והפעם כשישלחו טכנאי לדרוש
מהטכנאי שינסה לשים איזולטור גם אם זה לא יעזור לטענת הטכנאי לפחות שיעשה זאת בכדי להוכיח את הטענה
שלו - ופה כבר אמרתי אין מניעה לעשות את זה למען להסיר כל ספק...
אם ההפרעה תמשיך גם כשהאיזולטור יהיה מחובר...פה כבר לא יוכלו לעזור לך והמשך הבדיקה והטיפול נמצא בידיים שלך...
תמשיך לעדכן לגבי הבעיה גם אם מסתדר וגם אם לא...
-golan-
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

זה כמובן מצמצם את האפשרויות אך צריך לבדוק גם את שאר החלקים שמעורבים
הרמקולים, הכבלים, הטלויזיה והמגבר.
אם אתה רוצה לבצע עוד בדיקה מבחינתך - תנסה (אם זה לא ממש בעייתי) לחבר את הטלויזיה
בסלון לאותם רמקולים ו-DVD ומגבר שאיתם יש לך את הבעיה ולבדוק האם הבעיה עדיין ישנה
גם בטלויזיה השניה, עדיף שתנסה לחבר את הטלויזיה השנייה (שבסלון) בחדר שלך ולראות האם
עדיין קיימת ההפרעה. בבדיקה שלך אתה בדקת רק את ה-DVD עליך לבדוק גם את הרמקולים והמגבר בנוסף - עדיף שתנסה בכל פעם לחבר לטלויזיה מכשיר אחר ואם בכל
פעם שחיברת לא תופיעה הבעיה אז רק תגיע למצב שבוא כל המערכת שיש לך בחדר
מחוברת לטלויזיה שבסלון.
את האיזולטור שמים באותו מקור ספציפי שגורם לבעיה כמו שזה מסתמן אצלך נראה כי יש צורך לשים את
זה בחדר שלך - אבל פתירת בעיה של GROUND LOOP בדר"כ לא נפתרת תוך שניות צריך לבצע בדיקות
ולנסות לנפות את הגורמים להפרעה - לא ניתן לדעת מהו הגורם עד שלא בודקים חלק חלק בנפרד...
הרמקולים, הכבלים, הטלויזיה והמגבר.
אם אתה רוצה לבצע עוד בדיקה מבחינתך - תנסה (אם זה לא ממש בעייתי) לחבר את הטלויזיה
בסלון לאותם רמקולים ו-DVD ומגבר שאיתם יש לך את הבעיה ולבדוק האם הבעיה עדיין ישנה
גם בטלויזיה השניה, עדיף שתנסה לחבר את הטלויזיה השנייה (שבסלון) בחדר שלך ולראות האם
עדיין קיימת ההפרעה. בבדיקה שלך אתה בדקת רק את ה-DVD עליך לבדוק גם את הרמקולים והמגבר בנוסף - עדיף שתנסה בכל פעם לחבר לטלויזיה מכשיר אחר ואם בכל
פעם שחיברת לא תופיעה הבעיה אז רק תגיע למצב שבוא כל המערכת שיש לך בחדר
מחוברת לטלויזיה שבסלון.
את האיזולטור שמים באותו מקור ספציפי שגורם לבעיה כמו שזה מסתמן אצלך נראה כי יש צורך לשים את
זה בחדר שלך - אבל פתירת בעיה של GROUND LOOP בדר"כ לא נפתרת תוך שניות צריך לבצע בדיקות
ולנסות לנפות את הגורמים להפרעה - לא ניתן לדעת מהו הגורם עד שלא בודקים חלק חלק בנפרד...
-golan-
למה התכוונת מצמצם את האפשרויות? שאולי זאת לא הבעיה?
ואת האיזולטור שמים לכבלים או לכבלים של הרמקולים?
ואני רוצה להתקשר עוד פעם להוט שישלחו טכנאי.
איך בדיוק אני מסביר להם את הבעיה ואת מה שצריך לעשות בשביל שלא יקרה כמו פעם שעברה (לא ממש הצלחתי להסביר להם מה הבעיה ומה צריך לעשות והביאו לי טכנאי שלא עשה מה שצריך..)
תודה.
ואת האיזולטור שמים לכבלים או לכבלים של הרמקולים?
ואני רוצה להתקשר עוד פעם להוט שישלחו טכנאי.
איך בדיוק אני מסביר להם את הבעיה ואת מה שצריך לעשות בשביל שלא יקרה כמו פעם שעברה (לא ממש הצלחתי להסביר להם מה הבעיה ומה צריך לעשות והביאו לי טכנאי שלא עשה מה שצריך..)
תודה.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

מצמצם את האפשרויות הכוונה שלי הייתה שכאשר אתה בודק כל חלק שמחובר במערכת אתה ע"י
כך מצמצם את הגורמים האפשריים לגרימת הבעיה.
אתה האיזולטור שמים בכבל של הכבלים.
ההצעה שלי אליך היא לפני שאתה מזמין טכנאי של כבלים (ויכול להיות שהפעם אם יגיע שוב טכנאי ויבדוק ויגיע למסקנה שהבעיה לא מגיעה מהכבלים אז יכול להיות שתחוייב ב-55 ש"ח), אתה יכול לבצע בדיקות לפני שאתה מזמין טכנאי - אתה יכול (אם זה לא ממש בעייתי) לחבר את המגבר והרמקולים וה-DVD לטלויזיה בסלון ואם שם לא תהיה לך בעיה אז האפשרויות מצטמצמות כלומר במצב כזה כשלא תהיה לך בעיה אז הגורמים
שנשאר לך לבדוק הם הטלויזיה שבחדר והכבלים (השקע , והכבל RF) - כאן אתה יכול לחבר את הטלויזיה מהסלון בחדר ביחד עם הרמקולים והטלויזיה ואם הבעיה לא תופיע זה אומר שהבעיה היא בטלויזיה של החדר ,ואם הבעיה מופיעה אז זה כבר אומר שהבעיה היא בכבלים...
וכאן (במידה וביצעת את הבדיקות האלו) תוכל להתקשר ולספר מה בדיוק בדקת ולבסס
את הטענות שלך בהתאם למסקנות שהגעת אליהם בעקבות הבדיקות...
כך מצמצם את הגורמים האפשריים לגרימת הבעיה.
אתה האיזולטור שמים בכבל של הכבלים.
ההצעה שלי אליך היא לפני שאתה מזמין טכנאי של כבלים (ויכול להיות שהפעם אם יגיע שוב טכנאי ויבדוק ויגיע למסקנה שהבעיה לא מגיעה מהכבלים אז יכול להיות שתחוייב ב-55 ש"ח), אתה יכול לבצע בדיקות לפני שאתה מזמין טכנאי - אתה יכול (אם זה לא ממש בעייתי) לחבר את המגבר והרמקולים וה-DVD לטלויזיה בסלון ואם שם לא תהיה לך בעיה אז האפשרויות מצטמצמות כלומר במצב כזה כשלא תהיה לך בעיה אז הגורמים
שנשאר לך לבדוק הם הטלויזיה שבחדר והכבלים (השקע , והכבל RF) - כאן אתה יכול לחבר את הטלויזיה מהסלון בחדר ביחד עם הרמקולים והטלויזיה ואם הבעיה לא תופיע זה אומר שהבעיה היא בטלויזיה של החדר ,ואם הבעיה מופיעה אז זה כבר אומר שהבעיה היא בכבלים...
וכאן (במידה וביצעת את הבדיקות האלו) תוכל להתקשר ולספר מה בדיוק בדקת ולבסס
את הטענות שלך בהתאם למסקנות שהגעת אליהם בעקבות הבדיקות...
-golan-
עשיתי מה שאמרתה ומצאתי שאין שום בעיה בטלוויזיה ברמקולים או בחיבורים וזה קשור רק למגבר..
העברתי תמגבר בסלון לחדר וזה עבד מצויין והעברתי תמגבר מהחדר לסלון והיה את הרעש הזה שהפסיק כשניתקתי תכבלים..
אם אני יזמין טכנאי ויגיד לו שזה קשור למגבר הוא כנראה יגיד לי עוד פעם שזה לא קשור אליו..
איך אני מסביר להם בדיוק תבעיה ותפתרון ככה שלא יבא עוד פעם מישהו שלא יבין כלום וילך בלי לפתור תבעיה?
תודה.
העברתי תמגבר בסלון לחדר וזה עבד מצויין והעברתי תמגבר מהחדר לסלון והיה את הרעש הזה שהפסיק כשניתקתי תכבלים..
אם אני יזמין טכנאי ויגיד לו שזה קשור למגבר הוא כנראה יגיד לי עוד פעם שזה לא קשור אליו..
איך אני מסביר להם בדיוק תבעיה ותפתרון ככה שלא יבא עוד פעם מישהו שלא יבין כלום וילך בלי לפתור תבעיה?
תודה.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

כפי שרשמתי מקודם - אני מעריך שבפעם השנייה שישלחו לך טכנאי אני מעריך שזה יהיה בחיוב
של 55 ש"ח גם אם הבעיה תסודר או לא. לכן הצעתי לך לבצע את הבדיקות הללו לפני כן.
להסביר לנציג/ת השירות בטלפון מבחינה מקצועית קצת תהיה לך בעיה - לפי מה שרשמת השילוב
של המגבר שלך ביחד עם הכבל הקואקסיאלי של הכבלים גורם להפרעה ולכן יכול להיות שאיזולטור
לא בטוח יעזור במקרה שלך. (ע"פ מה שרשמת הבעיה הופיע בחיבור המגבר של החדר ובשני החדרים עם המגבר השני לא הייתה הבעיה).
הכבלים יכולים להיות "הצינור" שמעביר את ההפרעה אבל הבעיה עצמה כלומר הגורם
להופעת הבעיה יכול להיות המגבר המאולתר שהכנת.
הטכנאי של הכבלים יוכל לשים איזולטור והוא לא יבצע בדיקות שקשורות למגבר או לציוד האישי שלך בבית,
לכן אף אחד לא יכול להתחייב לך שהטכנאי הבא שיגיע יפתור לך את הבעיה...
תוכל לבקש הפעם טכנאי בכיר שיבוא לבדוק את הבעיה.
של 55 ש"ח גם אם הבעיה תסודר או לא. לכן הצעתי לך לבצע את הבדיקות הללו לפני כן.
להסביר לנציג/ת השירות בטלפון מבחינה מקצועית קצת תהיה לך בעיה - לפי מה שרשמת השילוב
של המגבר שלך ביחד עם הכבל הקואקסיאלי של הכבלים גורם להפרעה ולכן יכול להיות שאיזולטור
לא בטוח יעזור במקרה שלך. (ע"פ מה שרשמת הבעיה הופיע בחיבור המגבר של החדר ובשני החדרים עם המגבר השני לא הייתה הבעיה).
הכבלים יכולים להיות "הצינור" שמעביר את ההפרעה אבל הבעיה עצמה כלומר הגורם
להופעת הבעיה יכול להיות המגבר המאולתר שהכנת.
הטכנאי של הכבלים יוכל לשים איזולטור והוא לא יבצע בדיקות שקשורות למגבר או לציוד האישי שלך בבית,
לכן אף אחד לא יכול להתחייב לך שהטכנאי הבא שיגיע יפתור לך את הבעיה...
תוכל לבקש הפעם טכנאי בכיר שיבוא לבדוק את הבעיה.
-golan-
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

לא רשמתי לכל אורך השירשור שבטוח ב- 100% שאיזולטור יפתור את הבעיה - מפני שבבעיית GROUND LOOP כמעט אף פעם לא ניתן לדעת בוודאות מה הגורם עד שלא עושים בדיקות בכדי לזהות מהיכן מגיעה ההפרעה.
למרות שע"פ כל הנתונים והבדיקות שעשית רוב הסיכויים שיש מקום לשים איזולטור שכנראה יפתור את הבעיה.
בכל מקרה - יש מקום לרשום כאן, שהבעיה שלך נפתרה לאחר ששמו איזולטור וכרגע הכל תקין
, שמחתי לשמוע.
יחד עם זאת יש לזכור שכל מקרה לגופו וגם לבעיות שנראות לעיתים זהות יש לפעמים גורמים שונים ופתרונות שונים.
למרות שע"פ כל הנתונים והבדיקות שעשית רוב הסיכויים שיש מקום לשים איזולטור שכנראה יפתור את הבעיה.
בכל מקרה - יש מקום לרשום כאן, שהבעיה שלך נפתרה לאחר ששמו איזולטור וכרגע הכל תקין
יחד עם זאת יש לזכור שכל מקרה לגופו וגם לבעיות שנראות לעיתים זהות יש לפעמים גורמים שונים ופתרונות שונים.
-golan-
infifi
אם הבעיה זה שבחיבור הכבלים לקיר (מחבר אנטנה) מופיע רעש ברמקולים, אז הנסיון הבא אולי יבהיר את הבעיה:
תנתק את הכבל מהקיר. הכבל בנוי מפין מרכזי, בידוד פלסתיק ומעטפת מתכת חיצונית. בקיר יש מחבר "הפוך" כך שהפין בכבל נכנס ראשון למחבר בקיר, והמתכת החיצונית של הכבל מוברגת למתכת שגלויה במחבר בקיר.
אם עד כאן זה נכון, אז שוב, כשהכבל מנותק מהקיר והמערכת מופעלת (אני מניח שזה בדיוק המצב שאין רעש מפריע) , תגע עם טבעת המתכת שבכבל, במתכת שקיימת במחבר בקיר. שים לב רק המתכות החיצוניות נוגעות, הפין המרכזי לא מוכנס לקיר.
כנראה שבטלויזיה תראה "שלג" אבל אם הרעש המציק מופיע, אז גולן צודק והבעיה זה רעשי אדמה, דבר שאיזולטור פותר בקלות.
תנסה להשיג איזולטור מסחרי, אם לא תצליח נעזור לך לבנות לבד.
אם הבעיה זה שבחיבור הכבלים לקיר (מחבר אנטנה) מופיע רעש ברמקולים, אז הנסיון הבא אולי יבהיר את הבעיה:
תנתק את הכבל מהקיר. הכבל בנוי מפין מרכזי, בידוד פלסתיק ומעטפת מתכת חיצונית. בקיר יש מחבר "הפוך" כך שהפין בכבל נכנס ראשון למחבר בקיר, והמתכת החיצונית של הכבל מוברגת למתכת שגלויה במחבר בקיר.
אם עד כאן זה נכון, אז שוב, כשהכבל מנותק מהקיר והמערכת מופעלת (אני מניח שזה בדיוק המצב שאין רעש מפריע) , תגע עם טבעת המתכת שבכבל, במתכת שקיימת במחבר בקיר. שים לב רק המתכות החיצוניות נוגעות, הפין המרכזי לא מוכנס לקיר.
כנראה שבטלויזיה תראה "שלג" אבל אם הרעש המציק מופיע, אז גולן צודק והבעיה זה רעשי אדמה, דבר שאיזולטור פותר בקלות.
תנסה להשיג איזולטור מסחרי, אם לא תצליח נעזור לך לבנות לבד.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78884
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תודה חברים על סיכום הבעיה.
infifi,
חבל שאתה לא מעדכן אותנו לגבי הסטטוס העדכני.
infifi,
חבל שאתה לא מעדכן אותנו לגבי הסטטוס העדכני.
- ToiletDUcK
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- שם מלא: ישראל רובוטניק
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
הממ, לי יש את אותה בעיה, אבל אין לי ממש קשר להוט :\ המחשב שלי מחובר לרסיבר, והרסיבר עושה את ה"בזזזזזזזז" הזה כשהכבלים מחוברים, בלי שום סיבה נראת לעין. מכל הרמקולים - אחוריים, קדמיים ואמצעי.
מישהו יודע איפה ניתן לקנות כזה איזולטור?
מישהו יודע איפה ניתן לקנות כזה איזולטור?