מסך למחשב - למה בעצם לקנות מסך רחב?
המסך CRT שלי מסמן לי שהוא הולך לשבוק חיים, אז אני צריך לקנות מסך LCD (או פלזמה?) למחשב. היום יש פחות היצע של מסכי מחשב ביחס רגיל - לא רחב. אבל עדיין ניתן לרכוש.
אני רואה אצל אנשים שיש להם מסך רחב ש:
1. התמונה מעוותת - אפילו ברמת מערכת ההפעלה החלונות מתוחים והאותיות רחבות ולא אמיתיות.
2. אתה גולש באינטרנט או כותב בוורד ומנצל בערך חצי מהרוחב של המסך (את המרכז). השאר סתם מבוזבז.
השאלה שלי היא: למי שהשימוש במחשב הוא בעיקר לעבוד על עורך תמלילים, גלישה באינטרנט ותוכנות גרפיקה, האם רכישת מסך שאינו רחב היא בעצם הרכישה העדיפה?
אני רואה אצל אנשים שיש להם מסך רחב ש:
1. התמונה מעוותת - אפילו ברמת מערכת ההפעלה החלונות מתוחים והאותיות רחבות ולא אמיתיות.
2. אתה גולש באינטרנט או כותב בוורד ומנצל בערך חצי מהרוחב של המסך (את המרכז). השאר סתם מבוזבז.
השאלה שלי היא: למי שהשימוש במחשב הוא בעיקר לעבוד על עורך תמלילים, גלישה באינטרנט ותוכנות גרפיקה, האם רכישת מסך שאינו רחב היא בעצם הרכישה העדיפה?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
לדעתי זו דרך למכור מסכים עם שטח קטן יותר במחיר גבוה יותר.
אלכסון XX" ביחס 3:4 נותן שטח מסך גדול יותר מ 16:9.
השימושיות של מסך רחב במחשב היא לצפיה בסרטים בעיקר. אם אתה לא עושה את זה... זה די מיותר.
שימושים נוספים: גיליונות אקסל רחבים, פתיחת חלונות SIDE BY SIDE וכד'. שוב זה תלוי בשימושים שלך.
העיוותים שאתה רואה אצל אחרים נובעים מבחירה ברזולוציה לא "טבעית" של המסך.
אלכסון XX" ביחס 3:4 נותן שטח מסך גדול יותר מ 16:9.
השימושיות של מסך רחב במחשב היא לצפיה בסרטים בעיקר. אם אתה לא עושה את זה... זה די מיותר.
שימושים נוספים: גיליונות אקסל רחבים, פתיחת חלונות SIDE BY SIDE וכד'. שוב זה תלוי בשימושים שלך.
העיוותים שאתה רואה אצל אחרים נובעים מבחירה ברזולוציה לא "טבעית" של המסך.
Enjoy the Silence
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לגבי #1 - זה בגלל שהם לא עובדים ברזולוציה הטבעית של המסך (בהנחה שיש להם מסך עם פיקסלים ריבועיים). ברזולוציה נכונה אין שום עיוות של התמונה.yoavv כתב: אני רואה אצל אנשים שיש להם מסך רחב ש:
השאלה שלי היא: למי שהשימוש במחשב הוא בעיקר לעבוד על עורך תמלילים, גלישה באינטרנט ותוכנות גרפיקה, האם רכישת מסך שאינו רחב היא בעצם הרכישה העדיפה?...
לגבי #2 - שאלה של להתרגל ובניית usage models שבעבר נמנעת מהם - כמו חלון לצד חלון וכד'.
חשוב לקנות מסך בגודל שיתאים לשימושים שלך. מסך 4:3 קטן מידי לא יהיה מתאים יותר מאשר מסך 16:9 בגודל מתאים. שים לב, כאמור, שגודל מסך נקבע לפי אורך האלכסון שלו. תוכל לקרוא בשרשור שבחתימתי קצת הסבר על זה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני הזמנתי עכשיו 3 כאלה:
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2074
עם פאנל PVA ולא TN פשוט, וכל זה ב950ש"ח למסך, שזה מאוד זול.
עוד לא קיבלתי, אבל אני מאוד אוהב לעבוד עם מסך רחב גם לא למשחקים.
מכיוון שאתה יכול לפתוח ככה שני דפי אינטרנט אחד ליד השני, או כל מיני דברים כאלה.
מעניין איך המסכים האלה, אגיד לכם בעוד כ-שבוע, כשהם יגיעו
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2074
עם פאנל PVA ולא TN פשוט, וכל זה ב950ש"ח למסך, שזה מאוד זול.
עוד לא קיבלתי, אבל אני מאוד אוהב לעבוד עם מסך רחב גם לא למשחקים.
מכיוון שאתה יכול לפתוח ככה שני דפי אינטרנט אחד ליד השני, או כל מיני דברים כאלה.
מעניין איך המסכים האלה, אגיד לכם בעוד כ-שבוע, כשהם יגיעו
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
yoavv, מי שעדיין חי בשנות השמונים ומנסה להלביש על מסך רחב רזולוציה של 800x600 (או 1024x768 למי שהתקדם לשנות התשעים) ולפתוח כל חלון על כל המסך יאכל קש עם מסך רחב. ואתה יודע מה...מגיע לו.
מי שהגדיר את כרטיס המסך להוציא את הרזולוציה הטבעית של מסך המחשב יגלה שגם רואים יופי, לא מעוות וגם ניתן סוף סוף להציג יותר עמודות בקבצי Excel.
מי שלא זקוק ל Excel עשוי להנות מכך שניתן לפתוח מספר חלונות שלא יכסו את כל המסך ולדלג ביניהן בכיף.
מי שלא פותח כמה חלונות אבל צופה במולטימדיה בטח יאהב שמסך רחב מתאים יותר להצגת סרטים.
מי שהגדיר את כרטיס המסך להוציא את הרזולוציה הטבעית של מסך המחשב יגלה שגם רואים יופי, לא מעוות וגם ניתן סוף סוף להציג יותר עמודות בקבצי Excel.
מי שלא זקוק ל Excel עשוי להנות מכך שניתן לפתוח מספר חלונות שלא יכסו את כל המסך ולדלג ביניהן בכיף.
מי שלא פותח כמה חלונות אבל צופה במולטימדיה בטח יאהב שמסך רחב מתאים יותר להצגת סרטים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.