סיפורון קטן, דעה אישית ואם אפשר אשמח לייעוץ/עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Audiophiller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז הכל מתחיל בעצם כמה חודשים אחורה, כחבר צעיר מאד באתר בעודי חייל בצה"ל ביקשתי את עזרתכם בהמלצות לקניית ציוד סטריאו (רמקולים+מגבר), אז התקציב עמד על 5.5k לרמקולים ולמגבר. מן הסתם ההמלצות הכי יעילות התמצו בללכת ולשמוע ציוד ולהחליט בעצמי.

אז מה השתנה מאז: דבר ראשון השתחררתי :P דבר שני התקציב גדל ל+-10k דבר שלישי אכן הלכתי לחנויות ושמעתי ציוד.

שמעתי: paradigm studio 40/60, paradigm monitor 3/7/9,
Canton 107/109 , wharfedale 9.5, B&w 602s3, dahlquist, Jmlab 716/816.
חשוב לציין שהפוקל נשמעו עם הגברה ממש לא מתאימה ולכן איניני מייחס שום חשיבות לשמיעה שלהם ומחר אני מתכוון ללכת לשמוע focal עם הגברה טובה אצל אבי יפה בירושלים.

מה אהבתי: טוב אז הרמקול שנשמע הכי טוב לטעמי היה ה paradigm monitor 9, אהבתי את הסאונד הפתוח והמפורט שלו, לטעמי לא היה חסר לו כמעט שום דבר הגבוהים על הצד הבהיר אך לא בהגזמה, המיד פאנצ'י וצלול והבאס בהחלט מורגש אך לא על חשבון המיד או הטרבל.

מה שאני מבקש זה עוד המלצות לרמקולים בסגנון אם אפשר בבקשה, או לחילופין משהו אחר שאולי אני יאהב, סגנון המוזיקה הוא די מגוון; רוק, הבי מטאל,ווקל ואינסטרומנטלי, ג'אז, אמביאנט וגם טראנס מדי פעם.
חדר: בסביבות 20 מ"ר.

בעקרון ביקרתי בחנויות סטריאו דרום, סינמה פרדיסו וסטריאו סטאר.
אולי לא חשוב לציין אבל בכל זאת סטריאו סטאר החנות המרשימה ביותר מבין השלושה והשירות שניתן היה באמת מדהים. אכזבה קשה מאד מסינמה פרדיסו, נכון שלא היה זה מולי שעזר לי אבל בכל זאת המוכר שכן עזר היה לא מקצועי בלשון המעטה, איניני מעוניין לדבר על כך יותר מידי אבל בואו נסכם את זה בכך שהושמעו לי שילובים של רמקולים עם רסיברים לקולנוע ביתי כאשר אמרתי במפורש שהמערכת מיועדת ל100% מוזיקה, לכשביקשתי לשמוע עם רסיבר סטריאו נאמר לי שזה בלתי אפשרי כי אין להם בחנות :roll: :roll:

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

תוכל לפרט מה הפריע לך ברמקולים שלא אהבת?
אני מנסה להבין מה סוג הסאונד שאתה מחפש, ועל בסיס העבודה שאהבת את ה פארראדיים מוניטור 9, אני לא יכול להניח יותר מדי הנחות (אולי שאתה נוטה לכיוון הסאונד המדויק יותר, אבל גם זה לאו דווקא נכון).
קיצור, ספר קצת יותר על החוויה ומה שאתה מחפש ברמקול.
פרננדו.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #3 

luxlucis כתב:אני מנסה להבין מה סוג הסאונד שאתה מחפש, ועל בסיס העבודה שאהבת את ה פארראדיים מוניטור 9, אני לא יכול להניח יותר מדי הנחות (אולי שאתה נוטה לכיוון הסאונד המדויק יותר, אבל גם זה לאו דווקא נכון).
.
...
מדוייק ? מוניטור 9 ? 8O
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #4 

תנסה לשימוע סרווין וגה VF10 ו VF12
אולי בזה ניסגרים החיפושים שלך

דן
:P
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה #5 

byrdparis כתב:מדוייק ? מוניטור 9 ? [אני בשוק!]
...
יחסית לשאר הרמקולים שהוא הביא? כן.
פרננדו.

Audiophiller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

tascam כתב:תנסה לשימוע סרווין וגה VF10 ו VF12
אולי בזה ניסגרים החיפושים שלך

דן
:P
...
שמעתי היום יותר מאוחר גם את אלה והם נשמעו לי ממש רע, רק באס שמשתלט על הכל בלי פירוט ובלי כלום, דוקא הוורפידל אטלנטיק 500 נשמעו יותר טוב אבל ממש לא מה שאני מחפש וגם עולים הרבה פחות. לעומת זאת מה שאהבתי במוניטור זה שלטעמי הם היו מאוד מפורטים גם בהבי מטאל יכולתי להבחין בכל כלי שנוגן, הדרך הכי טובה שבא אוכל לתאר את אופי הסאונד של הרמקול הוא "שמן" הוא ניגן הכל טוב ודי התבלט במוזיקה ווקלית כשיש רק זמר בלי כלי נגינה אהבתי את הבמה שנוצרה. דרך הגב ממש לא אהבתי את הסטודיו 40/60,

עוד שמעתי היום B&w 606s3, klipsh rf35,polk audio rti8 מבין שלושתם הפולק נשמעו הכי טוב אבל לא נפלתי מהכורסה בשום אופן, ה b&w ממש לא אהבתי אבל האקוסטיקה בחדר האזנה לא הייתה משהו אפשר לציין.

בכל מקרה כל הרמקולים מההודעה הראשונה בשרשור הוגברו ע"י פרה ופוור של רוטל ואח"כ ע"י marantz pm7200 שאותו אני חושב לקנות, מה דעתכם על המגבר?
והאם Jmlab 726 יכול להיות בכיוון שלי ?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #7 

marantz pm7200 מגבר נהדר ביחס למחירו הוא נימכר ללקחות מועדון סינימה פרדיסו ב 2990 ש"ח

דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

THEMISSION
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190

מסכים גם

שליחה #8 

המרנץ הזה נותן באמת תמקסימום תמורה לכסף ויש פיצ'ר נחמד של קלאס אי בפנים לא מי יודע מה אבל משפר תאיכות כל עוד הווליום לא גבוה

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה #9 

אני הייתי מחפש ביד 2 גם הגברה וגם רמקולים
יש הרבה מציאות כך גם תוכל לצאת עם מערכת יותר איכותית
ובלי תשלומים

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

הסטודיו 100 הוא האח הגדול של המוניטור 9.
כל מה שאהבת ברמקול, אבל הרבה יותר טוב.

חדש לא נכנס לך בתקציב, אז תשמע אותו וחכה ליד שניה.
(אני את שלי כבר מכרתי, וקצת מתגעגע...)

Audiophiller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

Booboo כתב:הסטודיו 100 הוא האח הגדול של המוניטור 9.

...
אתה יכול לפרט קצת מה יותר טוב בו ?

הבעיה בלחכות לרמקולים כאלה היא שגם ככה מעט חנויות בארץ מוכרות פרדיים ואין הרבה אנשים שקונים רמקולים כאלה ובטח שמוכרים, אני כנראה פספסתי את ההזדמנות שלי, בדקתי בכל האתרים שמפרסמים יד שנייה ונדיר מאד למצוא סטודיו מוצע למכירה... ככה שלהמתין אני יכול אבל לא כלכך רוצה, עם המזל שלי אני אחכה ואחכה ובסופו של דבר ביום שאחרי היום שאני ארים ידיים ואקנה משהו אחר, תצוץ לה מודעה על פרדיים סטודיו 100 באחד האתרים :? :x

Audiophiller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

shaisound כתב:אני הייתי מחפש ביד 2 גם הגברה וגם רמקולים
יש הרבה מציאות כך גם תוכל לצאת עם מערכת יותר איכותית
ובלי תשלומים
...
תשלומים זה חסרון ???

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

Audiophiller כתב:
Booboo כתב:הסטודיו 100 הוא האח הגדול של המוניטור 9.

...
אתה יכול לפרט קצת מה יותר טוב בו ?

הבעיה בלחכות לרמקולים כאלה היא שגם ככה מעט חנויות בארץ מוכרות פרדיים ואין הרבה אנשים שקונים רמקולים כאלה ובטח שמוכרים, אני כנראה פספסתי את ההזדמנות שלי, בדקתי בכל האתרים שמפרסמים יד שנייה ונדיר מאד למצוא סטודיו מוצע למכירה... ככה שלהמתין אני יכול אבל לא כלכך רוצה, עם המזל שלי אני אחכה ואחכה ובסופו של דבר ביום שאחרי היום שאני ארים ידיים ואקנה משהו אחר, תצוץ לה מודעה על פרדיים סטודיו 100 באחד האתרים :? :x
...
"על הנייר" כל האלמנטים של סדרת הסטודיו טובים יותר.
לסטודיו 100 יש את אותו טוויטר ומיד שיש לסטודיו 40/60, אבל הבס שלו הרבה יותר עמוק, ונותן עומק משמעותי לצליל לעומת הסטודיו 40/60, מבלי להדגיש את הבס על חשבון הגבוהים/מיד.

עכשיו תקח את כל מה שכתבתי, שיכול עקרונית להיות מדויק עבורך, ובאותה מידה יכול להיות עבורך חארטה בארטה, ותלך לשמוע בעצמך. לאוזנים שלך אין תחליף.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #14 

בתור בעליו של ה-JM LAB 726 הנני יכול להגיד לך שהוא עלול להתאים לך. בזמנו אהבתי את ה-PARADIGM MONITOR 9 אך ה-JM LAB היה לטעמי טוב יותר.

אופציות נוספות:
TRIANGLE HELIADE
TANNOY SENSYS 2
DALI CONCEPT 8
WHARFEDALE EVO

Audiophiller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

לאחר הרבה מאד זמן של ציפייה ואי נחת סוף סוף מצאתי את מה שחיפשתי - JMlab cobalt 816, האזנתי לו בחנות אבי יפה.

פשוט תענוג, קשה לי לתאר עד כמה שאהבתי את הרמקול הזה; יש לו חום, דינאמיות, פירוט נהדר, שקיפות והבאס או כמה שאני אוהב את הבאס שלו, מדוייק חזק ומאוזן יחד עם כל שאר ה"ירקות".
ערכתי השוואה בינו לבין ה 726 ולמען האמת אין ממש מה להשוות לדעתי ה 816 נשמעו הרבה יותר טבעיים ונכונים, ה726 לטעמי לא מאוזן ולא יורד נמוך כמו שאני אוהב, בגבוהים הם נשמעו די זהים אבל המיד של ה 816 יותר טבעי ושקוף ובאופן כללי ה816 יותר מאוזנים.

אז זהו מפה אני מתחיל, המערכת הרצינית הראשונה שלי:

רמקולים: Jmlab cobalt 816
מגבר: Cambridge Audio 640a v2 אשר לטעמי ניגן את הרמקולים נהדר.
מקור: Jvc 323 bk - שנראה איך יתפקד, בכל מקרה המקור יהיה השדרוג הבא והראשון.

בכל אופן תודה למי שניסה לעזור, תמונות של הכל מונח ומורכב יגיעו בהמשך, לאחר שאקבל את הרכיבים...

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #16 

תתחדש.

גם אני רכשתי אצלו לפני החג את הרמקולים האלה וכמעט שהשתכנעתי לרכוש את הרסיבר (לא מגבר) של אותה חברה, אבל החלטתי לנסות עוד כמה אפשרויות לפני שארכוש את המגבר.

תהנה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #17 

תתחדש ותהנה ידידי ! :music:
אכן עשית כעצת הזקנים, ועשית נכון !
אין כמן ללכת לשמוע כמה שיותר רמקולים ומגברים, לראות מי נגד מי בשוק, לצבור נסיון עם המוצרים, עם המוכרים.
לגבש דעה מוצקת וברורה על הטעם שלך ומה אתה אוהב באמת.
בחרת ברמקול נהדר שאני חייב בעצמי לשמוע ביום מן הימים.
ההגברה בהחלט סבבה, Cambridge Audio חברה טובה, הליין האחרון שלהם מספק אחלה Value for Money כמו תמיד.
אכן המקור הוא החוליה החלשה, אך כל דבר בזמנו ואתה צריך לתת לעצמך איזה פסק זמן משדרוג על מנת שתוכל להכיר את הרמקול והמגבר לעומק עד כמה שניתן, במגרש הביתי שלך. להבא כשאתה תרצה לשדרג משהו, זה יקל הרבה מאד על העניין, מנסיון !

בכל מקרה תתחדש , ואין על אורי יפה, אתה יכול להיות בטוח !

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #18 

תתחדש, :present:
בהחלט בחרת במוצרים מצויינים,הסבלנות משתלמת :אחלה:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

colonel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

יש בארץ את הדגם אלקטרה של JMLAB ?

שליחה #19 

יש בארץ את הדגם אלקטרה של JMLAB ?
דוקא לא עוסק בתחום

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: יש בארץ את הדגם אלקטרה של JMLAB ?

שליחה #20 

colonel כתב:יש בארץ את הדגם אלקטרה של JMLAB ?
...

בוודאי שיש.

עופר.

=============================

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”