צריך עזרה בקניית כונן קשיח
-
bodedon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 8 פעמים
שלום לכם
אני מעוניין לשדרג את המחשב ולרכוש כונן קשיח
אני חשבתי יותר בכיוון 250 GB SATA2 אבל נאמר לי שהם לא עמידים
ומתקלקלים הרבה!!! ארצה בבקשה חוות דעת על אימרה זו ואם אפשר איזה חברה מומלצת
והאם לוח אם שיש בו SATA1 תומך ב SATA2 (לא במהירות כמובן)
תודה
אני מעוניין לשדרג את המחשב ולרכוש כונן קשיח
אני חשבתי יותר בכיוון 250 GB SATA2 אבל נאמר לי שהם לא עמידים
ומתקלקלים הרבה!!! ארצה בבקשה חוות דעת על אימרה זו ואם אפשר איזה חברה מומלצת
והאם לוח אם שיש בו SATA1 תומך ב SATA2 (לא במהירות כמובן)
תודה
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
bodedon ,
SATA2 תומך אחורה זאת אומרת גם SATA 1
SATA 1 לא תומך קדימה ב SATA 2
ההבדל בין SATA 1 ל SATA 2 הוא זניח וכמעט ולא מורגש
לטעמי , ההבדל בין SATA ל IDE הוא גם זניח אבל בטח הדעות פה יהיו חלוקות
לגבי החברה - MAXTOR, SEGATE , WESTREN DIGITAL הם המובילות , מומלץ לרכוש דיסק עם 8 מגה זכרון פנימי
בהצלחה
SATA2 תומך אחורה זאת אומרת גם SATA 1
SATA 1 לא תומך קדימה ב SATA 2
ההבדל בין SATA 1 ל SATA 2 הוא זניח וכמעט ולא מורגש
לטעמי , ההבדל בין SATA ל IDE הוא גם זניח אבל בטח הדעות פה יהיו חלוקות
לגבי החברה - MAXTOR, SEGATE , WESTREN DIGITAL הם המובילות , מומלץ לרכוש דיסק עם 8 מגה זכרון פנימי
בהצלחה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מהנסיון שלי, בחלק לא מעט מהדיסקים של ה- SATA2 תצטרך לקבוע בג'מפר שהדיסק יעבוד ב- SATA1 בשביל להתחבר לבקרי SATA1 ישנים.
יש לי דיסק של Samsung שלא עבד לי על לוח עם בקר SATA1 עד שלא הזזתי את הג'מפר המתאים, ושמעתי סיפור דומה גם על דיסקים של Western Digital.
אין בכך שום בעיה, רק חשוב שתדע את זה ולא תשבור את הראש במשך שבוע כשתקבל את הדיסק.
לגבי אמינות אי אפשר להכליל - כל חברה והדיסקים שלה. רוב החברות נותנות היום 3 שנות אחריות בכל מקרה.
אני עובד היום עם 2 דיסקים ומבצע GHOST כל יום ב-3 בבוקר (אוטומטית) מדיסק אחד לשני. עבדתי פעם עם RAID1 אבל גיליתי שכשיש software crash (סיפור ארוך שכלל את partition magic, windows disk manager והתקנת לינוקס) ונמחק ה-partition table, לא עוזר ה-RAID כי גם הדיסק השני נמחק.
לאחר שהשקעתי 3 שבועות בשחזור הנתונים (קבצים שלי, לא חומר שירד מהאינטרנט), ברור לי שהזמן שלי והשקט הנפשי שווה הרבה יותר מאשר מחיר הדיסק הנוסף.
יש לי דיסק של Samsung שלא עבד לי על לוח עם בקר SATA1 עד שלא הזזתי את הג'מפר המתאים, ושמעתי סיפור דומה גם על דיסקים של Western Digital.
אין בכך שום בעיה, רק חשוב שתדע את זה ולא תשבור את הראש במשך שבוע כשתקבל את הדיסק.
לגבי אמינות אי אפשר להכליל - כל חברה והדיסקים שלה. רוב החברות נותנות היום 3 שנות אחריות בכל מקרה.
אני עובד היום עם 2 דיסקים ומבצע GHOST כל יום ב-3 בבוקר (אוטומטית) מדיסק אחד לשני. עבדתי פעם עם RAID1 אבל גיליתי שכשיש software crash (סיפור ארוך שכלל את partition magic, windows disk manager והתקנת לינוקס) ונמחק ה-partition table, לא עוזר ה-RAID כי גם הדיסק השני נמחק.
לאחר שהשקעתי 3 שבועות בשחזור הנתונים (קבצים שלי, לא חומר שירד מהאינטרנט), ברור לי שהזמן שלי והשקט הנפשי שווה הרבה יותר מאשר מחיר הדיסק הנוסף.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
היתרון הגדול של SATA הוא שאתה לא מוגבל יותר ל-Primary/Secondary עבור Master ו-Slave, (סה"כ ארבעה Devices) אלא יכול לשים כמה דיסקים שבא לך.
היות ואתה יכול לשים כמה דיסקים שבא לך, יש לך אפשרות להשתמש במערך RAID.
עכשיו השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן כאלה:
1. כמה גיגה אני צריך? עם דיסק אחד או מקסימום שניים של 250 מספיקים לך, אתה יכול ללכת גם על IDE.
2. יש לך חומר נורא חשוב על המחשב? אם לא אין לך צורך ב-RAID 1 (מירור) ותוכל להשתמש מקסימום ב-RAID 0 (או RAID 5 עם שלושה דיסקים ומעלה) ולקבל ביצועים טובים יותר בגישה לדיסק.
אגב, לדיסקים החדשים הגדולים של SATA 2 יש כבר Buffer של 16 מ"ב, ולא של 8 מ"ב, וזה כבר יתרון משמעותי.
היות ואתה יכול לשים כמה דיסקים שבא לך, יש לך אפשרות להשתמש במערך RAID.
עכשיו השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן כאלה:
1. כמה גיגה אני צריך? עם דיסק אחד או מקסימום שניים של 250 מספיקים לך, אתה יכול ללכת גם על IDE.
2. יש לך חומר נורא חשוב על המחשב? אם לא אין לך צורך ב-RAID 1 (מירור) ותוכל להשתמש מקסימום ב-RAID 0 (או RAID 5 עם שלושה דיסקים ומעלה) ולקבל ביצועים טובים יותר בגישה לדיסק.
אגב, לדיסקים החדשים הגדולים של SATA 2 יש כבר Buffer של 16 מ"ב, ולא של 8 מ"ב, וזה כבר יתרון משמעותי.
- udif
-
- חבר ותיק

אין שום הגבלה ב- IDE על מספר הדיסקים שאינה קיימת ב- SATA.
ה-BIOS הסטנדרטי תומך ב- 4 דיסקים , בין אם הם SATA או IDE.
מעבר ל-4 דיסקים מדובר בבקר נוסף עם ROM משלו ודרייבר למערכת ההפעלה, וכאן השמיים הם הגבול.
מעבר ל-4 דיסקים מדובר בבקר נוסף עם ROM משלו ודרייבר למערכת ההפעלה, וכאן השמיים הם הגבול.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
הדקדוק הטכני ממש לא רלוונטי פה.udif כתב:אין שום הגבלה ב- IDE על מספר הדיסקים שאינה קיימת ב- SATA.
מעבר ל-4 דיסקים מדובר בבקר נוסף עם ROM משלו ודרייבר למערכת ההפעלה, וכאן השמיים הם הגבול....
ראית הרבה אנשים שיש להם בקר IDE נוסף עם ROM משלו ודרייבר למערכת הפעלה?
אני לא.
- udif
-
- חבר ותיק

כנראה לא ראית אנשים עם בקרים של promise שעלו גרושים בתקופה שיצא ATA-66 ו-ATA-100.
לי היה בקר כזה מהסיבה הפשוטה שזו היתה הדרך היחידה שלי לחבר דיסק גדול מ- 8GB (או אולי 32GB) ללוח האם שלי.
מבחינה זו ATA ו-SATA זהים:
בשניהם ישנם 4 התקנים שממופים לכתובות ה-legacy של ה-IDE, ושאר ההתקנים מצריכים ROM BIOS. כל הלוחות החדשים עם 8 חיבורי SATA מכילים 4 חיבורים רגילים ובקר RAID של promise (או חברה אחרת) ו- BIOS ROM נפרד על הלוח, אליו מחוברים שאר החיבורים.
איפה כאן בדיוק ההבדל?
פעם, בתקופת ה-386 גם בקרי ה-IDE הסטנדרטיים לא היו חלק מהלוח והגיעו על כרטיס multi-I/O נפרד.
אח"כ נוסף IDE ללוח כסטנדרט, ואנשים שרצו הוסיפו כרטיסי IDE RAID.
היום בד"כ בקר ה-RAID גם הוא מגיע על הלוח
לי היה בקר כזה מהסיבה הפשוטה שזו היתה הדרך היחידה שלי לחבר דיסק גדול מ- 8GB (או אולי 32GB) ללוח האם שלי.
מבחינה זו ATA ו-SATA זהים:
בשניהם ישנם 4 התקנים שממופים לכתובות ה-legacy של ה-IDE, ושאר ההתקנים מצריכים ROM BIOS. כל הלוחות החדשים עם 8 חיבורי SATA מכילים 4 חיבורים רגילים ובקר RAID של promise (או חברה אחרת) ו- BIOS ROM נפרד על הלוח, אליו מחוברים שאר החיבורים.
איפה כאן בדיוק ההבדל?
פעם, בתקופת ה-386 גם בקרי ה-IDE הסטנדרטיים לא היו חלק מהלוח והגיעו על כרטיס multi-I/O נפרד.
אח"כ נוסף IDE ללוח כסטנדרט, ואנשים שרצו הוסיפו כרטיסי IDE RAID.
היום בד"כ בקר ה-RAID גם הוא מגיע על הלוח
HDD מורכב בפנים מכמה פלטות (אחת או יותר) שמסתובבות בקצב מהיר.bodedon כתב:בנוסף מה לגבי זה שאומרים שהם מתקלקלים לעיתים תכופות יותר מאשר HD בנפחים יותר קטנים????...
ההבדלים בין נפחים שונים של HDD עשויים להתבצע ע"י הגדלת כמות הפלטות ו/או ע"י שימוש בפלטות בעלות נפח גבוה יותר. כמות הפלטות היא אחד הגורמים המרכזיים לאמינות ה HDD. מבחינה סטטיסטית, ככל שיש יותר פלטות האמינות הכוללת יורדת.
בקיצור, אין שום דבר מיוחד לרעה או לטובה בנפחים של 250GB, מלבד כמות הפלטות שעשויה ליהיות גדולה יותר לעומת HDD בנפחי קטנים יותר. בכל מקרה אתה יכול להכנס לאתר של היצרן, ולבדוק נתון שנקרא MTBF. נתון גבוה יותר מעיד על אמינות משופרת.
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מעניין למה לא בחנו את ה WD שהוא מהנפוצים ביותר בארץ???zovirax כתב:HWZONE בצעו השוואה של דיסקים 250 גיגה
http://hwzone.co.il/reviews/250gb_roundup...
אני הבנתי שבעיקר הגורם להגדלת נפחים הוא בסיבה השניה שציין israeli2k.
הקטנת הזוית (שמכילה שמכילה מידע בסיסי). מה שאומר שמצד אחד שיותר סיכוי לטעויות אך
זה גם אומר שהקריאה יותר מהירה : ).
דבר שקרה לי בשבוע שעבר שרציתי לספר בקשר ל HD שאולי יתרום:
קניתי HD MAXTOR 160 GB אצל KPS בראשל"צ (יותר נכון חבר קנה לי, אני גר בנשר).
עברו שמונה חודשים וההארד דיסק התאבד (אחריות 3 שנים).
KSP טוענים תמיד שזה לא משנה באיזה סניף אתה קונה הכל אותו דבר... אז זהו שלא!!
מתברר שאין להם גישה למחשב של ראשל"צ (בדיקה ע"י מספר סידורי של HD) אז אני צריך להביא את החשבונית... איפה משיגים את זה אם לא בראשון.
אפשר לפקסס אתם חושבים... טעות!! הם טוענים שאין להם פקס, למרות שמתחת למספר טלפון שלהם יש מספר פקס : ) וזה אחרי שפעמיים אמרו לי "אנחנו עסוקים.. תתקשר מחר".
הייתי בסניף בראשון אמרו לי שייקח לפחות שבועיים עד שזה יגיע לחיפה... עדיף לי לקחת את זה בעצמי.
לקחתי את החשבונית וחזרתי לחיפה. ששם טוענים שיש ג'וק שרוף ולכן זה לא באחריות. טענו שחיברתי את החוטים הפוך ... כאילו שזה אפשרי !!
"אין אחריות על נזק פיסי".
אני המום... איזה נזק אחר יכול להיות ל HD!!?!?! ה ROM נמחק P?!?!
הם לקחו את ה HD בניסיון להחליף אצל היצרן ואמרו "שיחזירו לי תשובה שלילית בעוד חודשים".
בקיצור שירות טוב זה דבר מאוד חשוב וחוסך המון טירטורים.
הקטנת הזוית (שמכילה שמכילה מידע בסיסי). מה שאומר שמצד אחד שיותר סיכוי לטעויות אך
זה גם אומר שהקריאה יותר מהירה : ).
דבר שקרה לי בשבוע שעבר שרציתי לספר בקשר ל HD שאולי יתרום:
קניתי HD MAXTOR 160 GB אצל KPS בראשל"צ (יותר נכון חבר קנה לי, אני גר בנשר).
עברו שמונה חודשים וההארד דיסק התאבד (אחריות 3 שנים).
KSP טוענים תמיד שזה לא משנה באיזה סניף אתה קונה הכל אותו דבר... אז זהו שלא!!
מתברר שאין להם גישה למחשב של ראשל"צ (בדיקה ע"י מספר סידורי של HD) אז אני צריך להביא את החשבונית... איפה משיגים את זה אם לא בראשון.
אפשר לפקסס אתם חושבים... טעות!! הם טוענים שאין להם פקס, למרות שמתחת למספר טלפון שלהם יש מספר פקס : ) וזה אחרי שפעמיים אמרו לי "אנחנו עסוקים.. תתקשר מחר".
הייתי בסניף בראשון אמרו לי שייקח לפחות שבועיים עד שזה יגיע לחיפה... עדיף לי לקחת את זה בעצמי.
לקחתי את החשבונית וחזרתי לחיפה. ששם טוענים שיש ג'וק שרוף ולכן זה לא באחריות. טענו שחיברתי את החוטים הפוך ... כאילו שזה אפשרי !!
"אין אחריות על נזק פיסי".
אני המום... איזה נזק אחר יכול להיות ל HD!!?!?! ה ROM נמחק P?!?!
הם לקחו את ה HD בניסיון להחליף אצל היצרן ואמרו "שיחזירו לי תשובה שלילית בעוד חודשים".
בקיצור שירות טוב זה דבר מאוד חשוב וחוסך המון טירטורים.