חוק ניתוק זיקה - IMEI
אני מנסה לקבל החזר כספי מחברת אורנג' בהתאם לחוק ניתוק הזיקה.
באתי מוכן עם החשבונית ופירוט כרטיס האשראי וכמובן הטלפון עצמו.
אורנג' טוענים שמכיוון שלא רשום לי על הקבלה של המכשיר את ה IMEI של המכשיר, הם לא יכולים לאשר לי את ההחזרים.
רכשתי את המכשיר דרך איביי, ויש לי את החשבוניות של איביי, פייפל ופירוט כרטיס האשראי. יצרתי קשר עם המוכר של איביי אבל הוא טוען שהוא לא שמר את החשבונית המקורית.
השאלה שלי, האם באמת יש להם קייס לא לתת לי החזרים על סמך זה שאין לי קבלה עם מספר ה IMEI? הטלפון עצמו לא מספיק? יש לי אפילו את הקופסא המקורית שעליה מופיע ה IMEI של המכשיר.
באתי מוכן עם החשבונית ופירוט כרטיס האשראי וכמובן הטלפון עצמו.
אורנג' טוענים שמכיוון שלא רשום לי על הקבלה של המכשיר את ה IMEI של המכשיר, הם לא יכולים לאשר לי את ההחזרים.
רכשתי את המכשיר דרך איביי, ויש לי את החשבוניות של איביי, פייפל ופירוט כרטיס האשראי. יצרתי קשר עם המוכר של איביי אבל הוא טוען שהוא לא שמר את החשבונית המקורית.
השאלה שלי, האם באמת יש להם קייס לא לתת לי החזרים על סמך זה שאין לי קבלה עם מספר ה IMEI? הטלפון עצמו לא מספיק? יש לי אפילו את הקופסא המקורית שעליה מופיע ה IMEI של המכשיר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תפנה לדובר משרד התקשורת עם מכתב רשמי + עותק לדובר אורנג', הם עושים חיים קשים לכולם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
avirokach,
החזר רלוונטי רק במידה ויש תוכנית מקבילה למי שרוכש דרכם את המכשיר. אם התוכנית כבר לא קיימת או שאין הנחה משמעותית למי שיש לו אייפון, אז פשוט לא יהיה לך החזר.
החזר רלוונטי רק במידה ויש תוכנית מקבילה למי שרוכש דרכם את המכשיר. אם התוכנית כבר לא קיימת או שאין הנחה משמעותית למי שיש לו אייפון, אז פשוט לא יהיה לך החזר.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
עופר, אתה טועה.
גם אם אין תוכנית מקבילה, כלומר המכשיר כלל אינו משווק על ידי החברה, הלקוח יקבל החזר.
רק שההחזר יתקבל לפי מדרג מסויים שהגבוע ביותר 50 ש"ח.
eagle75
עדכן מה עלה בגורל הדרישה שלך ...
גם אם אין תוכנית מקבילה, כלומר המכשיר כלל אינו משווק על ידי החברה, הלקוח יקבל החזר.
רק שההחזר יתקבל לפי מדרג מסויים שהגבוע ביותר 50 ש"ח.
eagle75
עדכן מה עלה בגורל הדרישה שלך ...
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
עדיין לא עדכנתי את הפורום כי אני מחכה לחשבונית הראשונה כדי לראות שהזיכוי אכן נכנס כפי שהבטיחו. אבל כן, הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר. אפילו לא הייתי צריך ל"איים" על אף אחד. הלכתי לסניף אחר והתנהגתי בצורה תמימה לחלוטין, ביקשתי החזר לפי החוק וקיבלתי בלי שום שאלות וויכוחים.
הפעם לא ביקשו ממני חשבונית עם IMEI, הבאתי את הקופסא המקורית של המכשיר עם מדבקה שעליה מודפס ה IMEI של המכשיר. יכול להיות שזה הספיק להם.
עצה קטנה, בפעמיים שהייתי (בשני סניפים שונים), הבחורה בכניסה נתנה לי תור לשירות הטכני למרות שהתור הרלוונטי הוא לשירות הכללי. בפעם השניה כבר התווכחתי איתה שאני צריך תור לשירות הכללי ולא לשירות הטכני, והיא הביאה לי, אחרת הייתי צריך לחכות בתור בפעמיים. (אני לא אתפלא אם זה חלק ממלחמת ההתשה שהם מנהלים).
הפעם לא ביקשו ממני חשבונית עם IMEI, הבאתי את הקופסא המקורית של המכשיר עם מדבקה שעליה מודפס ה IMEI של המכשיר. יכול להיות שזה הספיק להם.
עצה קטנה, בפעמיים שהייתי (בשני סניפים שונים), הבחורה בכניסה נתנה לי תור לשירות הטכני למרות שהתור הרלוונטי הוא לשירות הכללי. בפעם השניה כבר התווכחתי איתה שאני צריך תור לשירות הכללי ולא לשירות הטכני, והיא הביאה לי, אחרת הייתי צריך לחכות בתור בפעמיים. (אני לא אתפלא אם זה חלק ממלחמת ההתשה שהם מנהלים).
בכל חודש שבו אני עובר את ה 148 ש"ח (כולל שיחות, SMS ו DATA) אני אמור לקבל 48 ש"ח החזר. התחייבות ל 18 חודשים אבל ההחזר הוא ל 36 חודשים. (36X48 = 1728 ש"ח, כמעט המחיר של הטלפון ....).theAman כתב:eagle75
איזה סכום אתה צריך לעבור כדי לקבל זיכוי?
ומה גובה הזיכוי?
מעניין אותי לדעת......
לגבי תוכניות, היו כמה, לאחר המעבר ביקשתי לעבור חזרה לתוכנית המקורית שלי. אני לא בטוח שתמיד אפשר, זה בטח תלוי בתוכנית.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
eagle75 כתב:בכל חודש שבו אני עובר את ה 148 ש"ח (כולל שיחות, SMS ו DATA) אני אמור לקבל 48 ש"ח החזר. התחייבות ל 18 חודשים אבל ההחזר הוא ל 36 חודשים. (36X48 = 1728 ש"ח, כמעט המחיר של הטלפון ....).theAman כתב:eagle75
איזה סכום אתה צריך לעבור כדי לקבל זיכוי?
ומה גובה הזיכוי?
מעניין אותי לדעת......
לגבי תוכניות, היו כמה, לאחר המעבר ביקשתי לעבור חזרה לתוכנית המקורית שלי. אני לא בטוח שתמיד אפשר, זה בטח תלוי בתוכנית....
תודה.
זה רק אומר שאני לא אקבל החזר
עדכון:
קיבלתי את החשבון החודשי וכמובן שלא היה בו שום החזר על המכשיר וזה עוד אחרי שהתאמצתי במיוחד להגיע ל 150 שקלים ללא מע"מ.
טלפון למוקד השירות של אורנג' והבהירו לי שיש בעיה עם האישור, משהו לגבי זה שהשם שלי לא מופיע על הקבלה. (בעותק המקורי שאצלי הוא מופיע, כך שלא ברור לי איך מכונת הצילום שלהם שינתה את השם).
המצחיק בכל הסיפור הזה, שיש לי מספר אישור שקיבלתי בזמן שהייתי במוקד השירות בפתח תקוה. כאשר נתתי את מספר האישור למוקדנית, היא טענה שרשום לה תחת המספר שנתתי לה שיש בעיה עם האישור.והרי זה מספר אישור שקיבלתי במוקד עצמו שבו נאמר לי שהאישור הוא סופי והכל בסדר.
כנראה שהם עשו לי תרגיל, אמרו לי בעל פה שהכל בסדר, אבל רשמו במחשב שיש בעיה. ככה שמדובר במילה שלי מול מילה שלהם.
איך ממשיכים מפה? אני לא רואה טעם להמשיך ולריב איתם. אני מנסה למצוא את הקישור של משרד התקשורת על מנת לפתוח תלונה, אני זוכר שראיתי את הקישור בפורום אבל אני לא מוצא.. עזרה מישהו?
קיבלתי את החשבון החודשי וכמובן שלא היה בו שום החזר על המכשיר וזה עוד אחרי שהתאמצתי במיוחד להגיע ל 150 שקלים ללא מע"מ.
טלפון למוקד השירות של אורנג' והבהירו לי שיש בעיה עם האישור, משהו לגבי זה שהשם שלי לא מופיע על הקבלה. (בעותק המקורי שאצלי הוא מופיע, כך שלא ברור לי איך מכונת הצילום שלהם שינתה את השם).
המצחיק בכל הסיפור הזה, שיש לי מספר אישור שקיבלתי בזמן שהייתי במוקד השירות בפתח תקוה. כאשר נתתי את מספר האישור למוקדנית, היא טענה שרשום לה תחת המספר שנתתי לה שיש בעיה עם האישור.והרי זה מספר אישור שקיבלתי במוקד עצמו שבו נאמר לי שהאישור הוא סופי והכל בסדר.
כנראה שהם עשו לי תרגיל, אמרו לי בעל פה שהכל בסדר, אבל רשמו במחשב שיש בעיה. ככה שמדובר במילה שלי מול מילה שלהם.
איך ממשיכים מפה? אני לא רואה טעם להמשיך ולריב איתם. אני מנסה למצוא את הקישור של משרד התקשורת על מנת לפתוח תלונה, אני זוכר שראיתי את הקישור בפורום אבל אני לא מוצא.. עזרה מישהו?
הסיפור שלך פשוט דומה שתי טיפות מיים למה שקרה לי אצלם (אחרי שאישרו הכל, התברר לי אחרי כמעט חודש שמשהו היה חסר להם):
http://www.hometheater.co.il/vt121099.% ... 7%9C%D7%99
עופר,
avioren צודק. אין שום צורך בתוכנית מקבילה בארץ. אני רכשתי בחו"ל את הנקסוס שהוא הרי בכלל לא משווק בישראל ולכן כמובן אין לו שום תוכנית אצל המפעילות כאן ולמרות זאת קיבלתי את ההחזר מאורנג' (זה לקח קצת זמן אבל זה הגיע בסוף)
http://www.hometheater.co.il/vt121099.% ... 7%9C%D7%99
עופר,
avioren צודק. אין שום צורך בתוכנית מקבילה בארץ. אני רכשתי בחו"ל את הנקסוס שהוא הרי בכלל לא משווק בישראל ולכן כמובן אין לו שום תוכנית אצל המפעילות כאן ולמרות זאת קיבלתי את ההחזר מאורנג' (זה לקח קצת זמן אבל זה הגיע בסוף)
בטוח שהם יגידו "לא צריך אישור הכל בסדר, זה מולי במחשב"...לא בטוח שהיא בכלל יכולה להוציא אישור שכזה.eagle75 כתב:לקח מהמקרה שלי: תבקש אישור מודפס שהכל בסדר במועד האישור.דאוס כתב:מדהים איך כל הסיפורים באורנג' לגבי ניתוק זיקה דומים אחד לשני, נו כנראה שגם אני באותה הדרך...יגידו "בסדר" וחודש אחרי אראה שאין שום זיכוי.......
תתעקש. אפילו תבקש לצלם את המסך של המחשב אם היא טוענת שהיא לא יכולה להדפיס. בדיעבד, עצם העובדה שלא החתימו אותי על שום מסמך כבר היה צריך להדליק אצלי נורה אדומה. החבר'ה האלה מחתימים על כל דבר בשביל כיסוי התחת, אז על מעבר לחבילה + החזר כספי שדורש התחייבות לשנה וחצי הם לא יחתימו? צחקו לי בפרצוף.
פשוט לא יאמן!
אני לפני כ-3 חודשים, התחלתי תוכנית חדשה ( 200 דקות + 200 SMS ב-148 ש"ח) ובמקביל הגשתי חשבונית על רכישת מכשיר שרכשתי לפני כשנה.
הכל עבר די "חלק". הבאתי את החשבונית, הנציג בירר, צילם, עשה מה שצריך והבטיח שאקבל 65 ש"ח החזר כל חודש. ( ל-24 חודשים).
שמח וטוב לב חזרתי לביתי והייתי מאושר שהכל עבר חלק.
אך כמו שאתם בוודאי מנחשים, שום דבר לא הולך "חלק" עם אורנג'.
השבוע, לאחר 3- חודשים החלטתי לבדוק בחשבוניות אם אני מקבל את ההחזר - וכמובן שגיליתי שלא!
בשיחה לשירות לקוחות הנציגה אומרת לי "נכון, אתה לא מקבל כי לא הגיעו אישורים מתאימים" .. אני כבר ממש כעסתי ואמרתי שלא יבלבלו את המוח כי הנציג אמר לי בפירוש שהכל בסדר, יש את כל האישורים ואני יכול להיות רגוע.
פתאום, לאחר שכעסתי, הנציגה אומרת לי, "אה, נכון, באמת יש את האישורים רק הנציג שהחתים אותך לא שלח לנו את המייל בעניין הזה..." ( קשקוש...)
בנוסף... גם גיליתי שהם ממשיכים לחייב את החשבון שלי בתוכנית על מנוי ( אשתי ) שכבר 4 חודשים נמצא בסלקום.. סתם כך.. לכיף.
אם לא הייתי בודק.. הייתי ממשיך לשלם ולא לקבל החזר.
דרשתי לקבל את הכסף ישירות לחשבון ומיידית , לא זיכוי ולא כלום. רק לאחר ויכוח היא הבטיחה שאני אקבל את ההחזרים ישירות לחשבון תוך 7 ימים!!
טוב, עד שאני לא רואה כסף אני לא מאמין שזה יקרה. בכל מקרה, אני כבר בודק אופציות לעבור לחברה אחרת..
שימו לב לחשבונות שלכם.. אל תאמינו לנציגים של חברות הסלולר.
אני לפני כ-3 חודשים, התחלתי תוכנית חדשה ( 200 דקות + 200 SMS ב-148 ש"ח) ובמקביל הגשתי חשבונית על רכישת מכשיר שרכשתי לפני כשנה.
הכל עבר די "חלק". הבאתי את החשבונית, הנציג בירר, צילם, עשה מה שצריך והבטיח שאקבל 65 ש"ח החזר כל חודש. ( ל-24 חודשים).
שמח וטוב לב חזרתי לביתי והייתי מאושר שהכל עבר חלק.
אך כמו שאתם בוודאי מנחשים, שום דבר לא הולך "חלק" עם אורנג'.
השבוע, לאחר 3- חודשים החלטתי לבדוק בחשבוניות אם אני מקבל את ההחזר - וכמובן שגיליתי שלא!
בשיחה לשירות לקוחות הנציגה אומרת לי "נכון, אתה לא מקבל כי לא הגיעו אישורים מתאימים" .. אני כבר ממש כעסתי ואמרתי שלא יבלבלו את המוח כי הנציג אמר לי בפירוש שהכל בסדר, יש את כל האישורים ואני יכול להיות רגוע.
פתאום, לאחר שכעסתי, הנציגה אומרת לי, "אה, נכון, באמת יש את האישורים רק הנציג שהחתים אותך לא שלח לנו את המייל בעניין הזה..." ( קשקוש...)
בנוסף... גם גיליתי שהם ממשיכים לחייב את החשבון שלי בתוכנית על מנוי ( אשתי ) שכבר 4 חודשים נמצא בסלקום.. סתם כך.. לכיף.
אם לא הייתי בודק.. הייתי ממשיך לשלם ולא לקבל החזר.
דרשתי לקבל את הכסף ישירות לחשבון ומיידית , לא זיכוי ולא כלום. רק לאחר ויכוח היא הבטיחה שאני אקבל את ההחזרים ישירות לחשבון תוך 7 ימים!!
טוב, עד שאני לא רואה כסף אני לא מאמין שזה יקרה. בכל מקרה, אני כבר בודק אופציות לעבור לחברה אחרת..
שימו לב לחשבונות שלכם.. אל תאמינו לנציגים של חברות הסלולר.