הרכבת מאווררים במזנון
הציוד שלי יושב במזנון סגור ואני מתעתד להרכיב 8 מאווררים, אחד לכל תא.
מהו המיקום הנכון ביותר להתקין מאווררים במזנון - מקדימה, בפנל האחורי, מעל המכשירים...?
האם טוב יותר שהמאווררים יזרקו אוויר על המכשיר או עדיף שיוציאו אוויר החוצה מהמזנון?
תודה
מהו המיקום הנכון ביותר להתקין מאווררים במזנון - מקדימה, בפנל האחורי, מעל המכשירים...?
האם טוב יותר שהמאווררים יזרקו אוויר על המכשיר או עדיף שיוציאו אוויר החוצה מהמזנון?
תודה
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אם כבר אז לך עד הסוף, תעשה סירקולציה שלמה (כמו מארזי מחשב)
מאווררים מקדימה שמזרימים אוויר ומאחורה שיונקים אוויר.
אם זה יותר מידי אז אני הייתי הולך רק על אחוריים שינקו אוויר החוצה.
מאווררים מקדימה שמזרימים אוויר ומאחורה שיונקים אוויר.
אם זה יותר מידי אז אני הייתי הולך רק על אחוריים שינקו אוויר החוצה.
UltraMagnus,
תודה על התגובה.
על מנת ליצור סירקולציה אני מתכוון לשים "גריל" במרכזו של כל מדף מתחת למכשיר כך שייכנס אוויר מבחוץ ואז המאווררים מאחור ינקו אוויר מבפנים החוצה.
פיתרון של "גריל" הוא פסיבי אך אני מניח שיעשה עבודה מסויימת ועם זאת אני יחסוך קצת רעש של מאווררים.
אגב, כדי שמאוורר ינוק אוויר החוצה פשוט צריך להרכיב אותו הפוך ז"א שכיוון האוויר הוא הקיר שיושב מאחרי המזנון?
תודה על התגובה.
על מנת ליצור סירקולציה אני מתכוון לשים "גריל" במרכזו של כל מדף מתחת למכשיר כך שייכנס אוויר מבחוץ ואז המאווררים מאחור ינקו אוויר מבפנים החוצה.
פיתרון של "גריל" הוא פסיבי אך אני מניח שיעשה עבודה מסויימת ועם זאת אני יחסוך קצת רעש של מאווררים.
אגב, כדי שמאוורר ינוק אוויר החוצה פשוט צריך להרכיב אותו הפוך ז"א שכיוון האוויר הוא הקיר שיושב מאחרי המזנון?
תודה יאיר,
האם פיתרון של "גריל" מתחת למכשירים הוא סביר ונכון?
כל מאוורר הוא בקוטר של 12 ס"מ עם 22 dB עוצמת רעש מקסימלית וכולל חיישן טמפ לוויסות מהירות עבודה. האם 8 מאווררים ירעישו בצורה קיצונית או שזו עצמת רעש חלשה?
האם פיתרון של "גריל" מתחת למכשירים הוא סביר ונכון?
כל מאוורר הוא בקוטר של 12 ס"מ עם 22 dB עוצמת רעש מקסימלית וכולל חיישן טמפ לוויסות מהירות עבודה. האם 8 מאווררים ירעישו בצורה קיצונית או שזו עצמת רעש חלשה?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
8 מאווררים שיעבדו בעוצמה מלאה יעשו לא מעט רעש לדעתי.
למה שלא תחבר את התאים השונים במזנון (אם אתה כבר עושה חורים) וכך תשפר עוד יותר את הסירקולציה (ואולי תוכל להסתפק בארבעה מאווררים)?
איזה מאווררים אתה מרכיב?
למה שלא תחבר את התאים השונים במזנון (אם אתה כבר עושה חורים) וכך תשפר עוד יותר את הסירקולציה (ואולי תוכל להסתפק בארבעה מאווררים)?
איזה מאווררים אתה מרכיב?
אם כוונתך בלחבר את התאים זה שלא יהיו מדפים בין המכשירים אזי המכשירים ישבו אחד על השני והמרווח בינהם יהיה כגובה הרגליות.
אני תכננתי לשים מדף כך שישאר לכל מכשיר כ- 5 ס"מ מעליו.
אשמח לשמוע על פתרונות נוספים שאולי יצריכו פחות מאווררים.
אני לא יודע את סוג המאווררים אבל הם בקוטר של 12 כולל חיישן טמפ' ואפשרות לקבוע ידנית את טמפ' ההתחלה.
אני תכננתי לשים מדף כך שישאר לכל מכשיר כ- 5 ס"מ מעליו.
אשמח לשמוע על פתרונות נוספים שאולי יצריכו פחות מאווררים.
אני לא יודע את סוג המאווררים אבל הם בקוטר של 12 כולל חיישן טמפ' ואפשרות לקבוע ידנית את טמפ' ההתחלה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לא התכוונתי לבטל את כל המדף אלא לעשות חורים ביניהם למעבר אוויר.
כדאי שתסביר בדיוק (ואפילו תעלה שרטוט) של התכנון השלם - מימדים, תאים לאורך ולרוחב וכו'.
yairf,
גריל זו פשוט רשת (מתכת / פלסטיק) המכסה את החור.
אני מסכים עם yairf לגבי המאווררים של Noctua, הם מגיעים עם מס' נגדים המאפשרים להפחית את המהירות (והרעש בהתאם), הם יעילים ואמינים.
כדאי שתסביר בדיוק (ואפילו תעלה שרטוט) של התכנון השלם - מימדים, תאים לאורך ולרוחב וכו'.
yairf,
גריל זו פשוט רשת (מתכת / פלסטיק) המכסה את החור.
אני מסכים עם yairf לגבי המאווררים של Noctua, הם מגיעים עם מס' נגדים המאפשרים להפחית את המהירות (והרעש בהתאם), הם יעילים ואמינים.
לא הצלחתי להשיג מאווררים עם אפשרות לקבוע טמפ' התחלת עבודה.
ראיתי שישנו המוצר הבא, האם זה יכול להתאים גם לייעוד שלי, קרי להתקין את הקונטרולר במזנון ולחבר אליו מאווררים ודרכו שלוט על טמפ' של כל אחד או שזה מיועד רק למאווררים של מחשב?
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=5802
תודה
ראיתי שישנו המוצר הבא, האם זה יכול להתאים גם לייעוד שלי, קרי להתקין את הקונטרולר במזנון ולחבר אליו מאווררים ודרכו שלוט על טמפ' של כל אחד או שזה מיועד רק למאווררים של מחשב?
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=5802
תודה