כבר מספר שבועות שאני מתייעץ עם אביעד ישראל ועוד כמה מחברי על קניית מגבר מנורות והפעם החלטתי לעשות צעד ולחפש באופן מסיבי..
תקציב עד 20K עם אפשרות לחריגות קטנות..
ישר ניכנסתי לכאן וחיפשתי חוות דעת של חברים ומצאתי כמה וכמה חוות דעת חיוביות על מגברי מנורות של Manley ..
יצרתי קשר עם החבר audiofreak שהוא היבואן הרשמי של המגבר והיתייעצתי איתו..
ישר ללא כל היסוס אמר לי ערן {audiofreak} אל תקנה קודם תשמע כמה מגברים ואחר כך תחליט לאט לאט . כבר נקודת זכות לטובתו...
אתמול בערב יצר איתי קשר ערן ושאל אותי אם אני פנוי היום הוא מעוניין לעשות לי הדגמה
על הרמקולים שלי בביתי.. שמחתי על הצעתו והיזמנתי אותו אלי הביתה לשם הדגמה וכוס קפה .
אחרי שעה צילצול טלפון "נמר אני למטה בוא עזור לי עם המגברים.."
ישר שהרמתי את הקרטונים הבנתי שיש משהו רציני בפנים..
מדובר בשני מונו בלוקים פוש פול של Manley מסדרת MAHI .. פשוט שני מונו בלוקים דיי צנועים בגודלם אבל ניראים פשוט כמו שני ילדים מתוקים שממש לא הייתי מתנגד לאמץ..
כבר לפי המראה רואים שמי שבנה אותם יודע כמה דברים על עיצוב.
נתחיל במפרט..
40 וואט לכל צד עם אפשרות כיוון עוצמת המגבר על ידי כפתור תיק תק שנראה פשוט אבל
משתלב בעיצוב המגבר כמו כפפה..
חיבור המונו בלוקים למערכת ונגיעה בטרמינל המסיבי ביותר והדלקה...
{וואו איזה יופי רק עם התאורה של המונו בלוק מקדימה שמאירה באופן יוצא דופן את הסמל של המונו בלוק אני יכול לחיות בלי בעיה גם אם הוא ישמע רע.
הדיסק ניכנס לנגן {בחרתי את פט מטיני מיזורי סקאי } וקדימה לנקודת ההאזנה שלי..
עדיין לא נישמע מי יודע מה אבל מה לעשות המגבר מכוון על 14 וואט {לא בעיה יש לו עוד רזרבות} מיד ניגש ערן ומעלה את הכפתור שבמונו בלוק לעוצמה מלאה..
חברים המגבר פשוט שינה את עורו פתאום הרמקול קיבל במה מדהימה ואימג'ינג שמביישים את הרוטל שלי ומשאירים אותו חיוור ..
מיזורי סקאי נישמע כמו שהוא מעולם לא נישמע אצלי {והדיסק אצלי בסך הכל שבוע אבל שבוע מסיבי}.. פשוט לשקוע במוסיקה.
פט מטיני יוצא וניכנס דיסק המבחן שלי לדינמיות המונו בלוק.. זהו קטע תופים סולו שמתחיל יחסית עדין אבל בהמשך מכסח כל רמקול וגורם לו לחוסר ביטחון..
הייתי בטוח שה- Manley לא יעמוד בזה אבל לפי דעתי הוא פשוט ישב אצלי בחדר וניגן הכל כמו גדול...
קצת ווליום ועדיין בועט את הרמקולים ומחזיק אותו קצר ... עוד ווליות וכאן חולשתו יצאה החוצה {אם כי מגברי מנורות אחרים שבחנתי ויותר חזקים היתעלפו בקטע הזה הרבה לפניו..}
אך בווליום כזה אינני מתפלא ... ערן זרק עלי מבט ואמר לי חבוב אם אתה רוצה עוצמות כאלו יש לי משהו אחר בשבילך.. {כניראה שאמרתי לו שאני שומע את מיזורי סקאי הוא חשב שאני עדין יתר על המידה היתברר שלא}..
האמת היא שאני היתרשמתי מאוד לטובה מהמונו בלוק והחלטתי לבחון את המגבר הגדול שלהם 105 וואט לכל צד .. ערן ישר הסכים וקבע איתי מועד חדש להדגמה של ה- Manley 100 המפלצתי.
לסיכום:
Manley MAHI מונו בלוקים קטנים יפים ונישמעים מליון דולר אבל לא לכסחנים..
שירות מעולה אדיב וסובלני עד מאוד ומיקצועיות רבה {למדתי המון אתמול על מנורות }
הגיע אלי הבייתה ונתן לי את כל הזמן שבעולם לשם היתרשמות ואפילו הציע לי להשאיר אותו אצלי כמה ימים לשם היתרשמות מושלמת..{פשוט כייף לשמוע זאת}
בעוצמות שאני שומע ישר אמר ערן שהוא לא מתאים לי ועדיף לי ללכת על דגמים חזקים יותר..
אני בטוח שעם פרה טוב ולא רסיבר מרנץ שמשמש כפרה המונו בלוק הזה היה לוקח גם את קטע התופים הדינמי כמו כלום..
בגדול Manley הרשימו אותי לטובה והשאירו אותי עם רצון עז לשדרג..
בעוד כמה ימים אתן את חוות דעתי על אביו של המונו בלוק מי יודע אולי הוא ישאר אצלי.
תמונות לפני המבחן..{במהלך המבחן הייתי שקוע בכל הצלילים שהרמקולים שלי הוציאו שלא יכולתי לאחוז במצלמה}