קניית מצלמה DSLR חדשה. על מה אתם ממליצים?
-
sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני לא יודע אם זה המקום המתאים, במידה ולא אשמח להזזה לאחד כזה.
לאחרונה אני מרגיש שהמצלמה שברשותי במס' שנים אחרונות כבר לא מספקת את צרכי מדובר במצלמה 717 של סוני שהיא רק כאילו DSLR
בכל מקרה, אשמח להמלצה על אחת או שניים מהמצלמות הנ"ל ומה ההבדלים המשמעותיים ביניהם
Canon 50D
Canon 550D
Nikon D90
Nikon D200
התקציב הוא כ3.5Kלגוף.
לאחרונה אני מרגיש שהמצלמה שברשותי במס' שנים אחרונות כבר לא מספקת את צרכי מדובר במצלמה 717 של סוני שהיא רק כאילו DSLR
בכל מקרה, אשמח להמלצה על אחת או שניים מהמצלמות הנ"ל ומה ההבדלים המשמעותיים ביניהם
Canon 50D
Canon 550D
Nikon D90
Nikon D200
התקציב הוא כ3.5Kלגוף.
לגבי קנון או ניקון זה עניין של העדפה אישית. תשחק עם המצלמות ותראה מה אתה מעדיף. אני אישית מעדיף ניקון. לי יש D90 והיא מצלמה מצוינת. אם הייתי במקומך הייתי מחכה ל D7000 שתגיע בעוד 3 שבועות בערך. בארץ המחיר שלה בטח יהיה גבוה אבל אם יש לך אופציה להביא אותה מחו"ל היא צפויה לעלות 1200$.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
דבר ראשון צריך להחליט אם אתה איש של NIKON או CANON.
לרוב מגלים את זה רק אחרי מעשה... אני רכשתי ניקון, אבל מתברר שתפיסת העולם שלי טיפה יותר קרובה ל-CANON...
מדובר על ממשק משתמש וגישות שונות למני פונקציות במצלמה.
אחרי שאתה מגיע לנקודה הזו, רצוי לקחת את המודל הכי מתוחכם שיש בתקציב שלך. כלומר, אין לאף אחד מהם מצלמה אידאלית (אלא אם כן אתה רוצה להוציא 12K פלוס), והדרוג של המצלמות מאוד ברור. כמה שיש לך יותר תקציב, כך הגוף יצא טוב יותר.
ה-D90 מוחלפת על ידי ה-D95. מצלמה נהדרת, פשוט נהדרת.
לרוב מגלים את זה רק אחרי מעשה... אני רכשתי ניקון, אבל מתברר שתפיסת העולם שלי טיפה יותר קרובה ל-CANON...
אחרי שאתה מגיע לנקודה הזו, רצוי לקחת את המודל הכי מתוחכם שיש בתקציב שלך. כלומר, אין לאף אחד מהם מצלמה אידאלית (אלא אם כן אתה רוצה להוציא 12K פלוס), והדרוג של המצלמות מאוד ברור. כמה שיש לך יותר תקציב, כך הגוף יצא טוב יותר.
ה-D90 מוחלפת על ידי ה-D95. מצלמה נהדרת, פשוט נהדרת.
אל תשכח את עיניין העדשות, העדשות של ניקון יקרות יותר.
oferlaor כתב:דבר ראשון צריך להחליט אם אתה איש של NIKON או CANON.
ה-D90 מוחלפת על ידי ה-D95. מצלמה נהדרת, פשוט נהדרת....
ה - D90 מוחלפת על ידי ה D7000 ולא על ידי ה D95 כמו שכולם ציפו. היא אמורה להיות mid range בין ה D90 למצלמות ה FULL FRAME.
http://imaging.nikon.com/products/imagi ... slr/d7000/
-
sagyle
- חבר ותיק

תודה רבה על הטיפים, התקציב כרגע מוגבל לכ3.5 בארץ ולכן אני אוותר כרגע על הd7000.
יש לי אפשרות לקנות את הd90 ב3200 בארץ. האם כדאי ללכת על זה?
(כמובן שאני לוקח בחשבון גם עלויות של עדשות)
(כמובן שאני לוקח בחשבון גם עלויות של עדשות)
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קנון 550.
נותנת הכי הרבה בתקציב.
נותנת הכי הרבה בתקציב.
-
sagyle
- חבר ותיק

איתי - אתה יכול לפרט קצת יותר? בדקתי ושניהם עולים לי 3200 בדיוק.
צילום וידאו פחות משנה לי
וכמובן שקראתי גם את השרשור הנ"ל
http://www.hometheater.co.il/vt112326.% ... 7%90%D7%95
צילום וידאו פחות משנה לי
וכמובן שקראתי גם את השרשור הנ"ל
http://www.hometheater.co.il/vt112326.% ... 7%90%D7%95
זה נכון שמבחינת איכות התמונה עדיף עדשה טובה אבל גם צריך לקבוע מינימום של פיצ'רים שחשובים לך. מה הניסיון שלך בצילום? איזו עדשה אתה רוצה לקנות? אילו סוגים של תמונות אתה מתכנן לצלם? אילו מצלמות יצא לך לראות/אהבת? אם זאת המצלמה הראשונה שלך, אין לך שום ניסיון בצילום עם DSLR ואתה מתכנן לצלם רק פעם בחודש בטיולים אתה יכול לרדת גם ל D5000 למשל. זה יחסוך לך 1000 שקל לעדשה איכותית יותר.
קח בחשבון שב-D5000 אין מנוע פיקוס
גם אם הוא לא יקנה עדשה בלי מנוע פינימי, שידע שזה לא קיים בD5000
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כן !!sagyle כתב:תודה רבה על הטיפים, התקציב כרגע מוגבל לכ3.5 בארץ ולכן אני אוותר כרגע על הd7000.
(כמובן שאני לוקח בחשבון גם עלויות של עדשות)...
אבל זה מחיר לגוף בלבד.
מצלמה נהדרת. לטעמי טובה יותר מה 550D.
ל 550D יכולת צילום וידאו ב 1080P אבל מביני עניין יגידו לך שזה חסר משמעות במצלמת DSLR.
אם אתה רוכש מצלמת סטילס צלם איתה סטילס. רוצה וידאו ? קנה מצלמת וידאו.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
sagyle
- חבר ותיק

מבחינת נסיון, מעולם לא עשיתי קורס, אבל אני מצלם כ100-150 תמונות בחודש.KomerKo כתב:זה נכון שמבחינת איכות התמונה עדיף עדשה טובה אבל גם צריך לקבוע מינימום של פיצ'רים שחשובים לך. מה הניסיון שלך בצילום? איזו עדשה אתה רוצה לקנות? אילו סוגים של תמונות אתה מתכנן לצלם? אילו מצלמות יצא לך לראות/אהבת? אם זאת המצלמה הראשונה שלך, אין לך שום ניסיון בצילום עם DSLR ואתה מתכנן לצלם רק פעם בחודש בטיולים אתה יכול לרדת גם ל D5000 למשל. זה יחסוך לך 1000 שקל לעדשה איכותית יותר....
יצא לי לצלם קצת עם הניקון d200 של דוד של אשתי כשהוא היה בארץ, וזה מה שדגדג לי בעצם לשדרג מלכתחילה.
תמונות שאני מצלם כמו שאמרתי הם בעיקר תמונות נוף וטבע, ע"פ המלצת אותו דוד לא כדאי לי לקנות מצלמה עם עדשת קיט אלא לקנות את הגוף בנפרד ואז להשקיע כ1500 בעדשה.
אין לי נסיון עם DSLR בכלל וזו המצלמה הרצינית הראשונה שאני קונה (גם 717 של סוני לא נחשבה למצלמה פשוטה בזמנו, והיא כבר הרגילה אותי להסחב עם תיק מגושם ביחד איתה לעדשת רחבה+פלאש חיצוני)
מבחינת איכות הצילום- אין הנחתום מעיד על עיסתו
מצרף תמונות שצילמתי שבוע שעבר בברצלונה
http://picasaweb.google.com/sagyle/oWtee#
כמו שכבר כתבתי לדעתי ה D90 מצלמה מעולה. לפני שקניתי אותה עשיתי סקר שוק ארוך ומקיף ולדעתי היא ה best value for money שקיים היום בשוק. אם ה D7000 מחוץ לטווח המחירים שלך אז היא אופציה מעולה אבל תקח בחשבון שברגע שה D7000 תצא כנראה ש ה D90 תרד במחיר עוד קצת. לגבי עדשה ב 1500 ש"ח זה תלוי אם אתה מעדיף עדשה אחת או שתיים. רוב האנשים לא אוהבים להחליף עדשות. אתה יכול לקנות את ה 18-105 שהיא עדשת קיט ועולה בערך 1500 או לקנות 18-55 ו 55-200 בערךך באותו סכום. ה 18-200 יקרה למסגרת שלך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
לי יש את ה-D5000, הסיבה שבחרתי בו זה בגלל ה-ARTICULATING SCREEN (לקנון יש עכשיו DSLR שגם לו יש מסך כזה) שזה פונקציה שהיתה מאוד חשובה לי.
כיום לכל עדשה יש מנוע פוקוס, זה לא כזה סיפור.
מצד שני, גדלתי מהר מעוד על ה-D5000. כלומר, אחרי חודשיים התחלתי לחוש שהוא פשוט קטן למידותי ושהוא מגביל אותי. אם כבר אז הייתי הולך על ה-D90, ההפרש במחיר כבר לא כזה גבוה.
כיום לכל עדשה יש מנוע פוקוס, זה לא כזה סיפור.
מצד שני, גדלתי מהר מעוד על ה-D5000. כלומר, אחרי חודשיים התחלתי לחוש שהוא פשוט קטן למידותי ושהוא מגביל אותי. אם כבר אז הייתי הולך על ה-D90, ההפרש במחיר כבר לא כזה גבוה.