בית חדש, טלוויזיות חדשות - צריך עצה בכמה שאלות...

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Itayr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה לארגן את כל הבית מבחינת מולטימדיה וצריך עצה/עזרה וכו'.

המטרה העיקרית היא שתהיה את האפשרות לראות סרטי FHD בסלון ובחדר שינה באופן חלק, כמובן שגם מוסיקה, youtube, קצת אינטרנט כשצריך ותמונות.

ציוד ותשתית:
* רשת 1G פרוסה בכל הבית - 2 פורטים בסלון, 1 בחדר ילדים, 1 בחדר שינה, 2 בממ"ד - סוויטצ' 8 פורטים בארון תקשורת (כל הציוד כולל ראוטר יתחבר אליו) - כל המחשבים והציוד עובדים ב 1G

* יש 2 טלוויזיות חדשות בדרך מיורוקום - panasonic 58V10 לסלון ו panasonic 42S10EU לחדר שינה.

* לסלון ולחדר שינה (ליד כל טלוויזיה) כרגע אין משהו שיקבל את הסרטים מהשרת וינגן אותם אבל כנראה זה יהיה המק מיני החדש בסלון ואיזה סטרימר קטן (צריך למצוא אחד עם חיבור 1G) -שניהם מספיק חזקים כדי לנגן את כל סוגי הקבצים מבלי להעתיק אותם להארד דיסק ובלי קפיצות נכון ?

* יהיה איזה שלט חכם בעתיד הקרוב, אולי harmony one או משהו עם שליטת RF.

* מחשב קצת ישן (אבל עובד טוב מאוד) P4 2.4Ghz שאני רוצה להשמיש כשרת קבצים (יהיה בממ"ד) - השאלה אם לשים עליו FreeNAS או Windows 7 כדי שגם יוריד תוכן מהאינטרנט וגם יזרים לשאר המחשבים בבית תוכן?
עוד שאלה זה אם כשיהיה בסלון מק מיני אם להשתמש ב NFS או SMB ? אני יודע ש NFS יותר מהיר, מצד שני Win 7 לא תומך (לעומת FreeNAS שתומך גם וגם כי הוא מבוסס Linux)?

*חוץ מזה יש שני לפטופים (אחד לא הכי מתקדם והשני ממש טוב - Lenovo W510 i7 ) אבל השימוש של שניהם כנראה יהיה יותר לעבודה וסתם גלישה באינטרנט האלחוטי.

אם יש למישהו משהו דומה בבית אשמח לשמוע תגובות והצעות לייעול או שינוי..

תודה לעוזרים..

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”