הזמנתי מכשיר סלולרי מאתר מסוים לפני למעלה מחודש ימים יש לציין שבאתר המדובר לא משלמים על המכשיר אלא עד שהוא מגיע למלאי או ועד שמתעדכנת ההזמנה.
ערוך ומוכן לתשלום, המתנתי לשיחה ושהיא לא הגיעה ניסיתי ויצרתי קשר בעצמי עם היבואן, במשך חודש הרגשתי שהיבואן ''מושך אותי ''זה הפך לממש בלתי נסבל, כאילו הוא מתחמק ולא רוצה למכור לי את המוצר(הוא העלה את המחיר אחרי יומיים מרגע פירסומו) זה הפך לכלכך בלתי ניסבל(באתר רשמו אספקה תוך יומים ) שכבר התייאשתי פניתי להצעה יקרה יותר בכמה מאות שקלים... אך לרוע מזלי גם היא כבר לא הייתה רלבנטית המחירים של החנויות המתחרות הרקיעו שחקים והמלאי שלהם מוגבל.
והיובאן הוא נשבע שזה יגיע לפני שבועיים ועכשיו הוא מעריך שזה יגיע שבוע שבועיים אחרי החג.
השאלה שלי היא כזאת האם המוכר מחויב לספק לי את המוצר במחיר הזה...כל עוד לא באמת שילמתי לו אלא רק ביצעתי הזמנה?
גם אני בא מרקע שירות לקוחות ושנים של מחירות אבל אף פעם לא קרה לי שלקוח רדף אחריי שאני יספק לו מוצר...
חכמי תלם?
''היבואן שעיכב אותי''- לחכות או לוותר?
-
israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
-
israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני יודע שהבחירה בידים שלי.
אני גם יודע שהוא עשה טעות בפירסום ובגלל זה הוא מעכב ולא מספק כרגע את המוצרים לאף אחד.
השאלה שלי היא כזאת , האם מבחינת החוק היבש ביצוע הזמנה שכזאת ללא תשלום הופך את הספק ללהיות מחויב לסיפוק המוצר ללקוח...ההזמנה לא מתועדת על ידי ולא שילמתי עלייה אך היא בוצעה .
אני מכיר את השוק הפרטי מחוץ לאינטרנט ואני יודע שמחיר שמפורסם על המוצר מחויב להיות מסופק.אך מה עם הלקוח לא שילם באותו רגע אלא רק הזמין???
אולי אחרי זה הדברים יתחילו להיראות הגיונים.
השאלה שלי היא כזאת , האם מבחינת החוק היבש ביצוע הזמנה שכזאת ללא תשלום הופך את הספק ללהיות מחויב לסיפוק המוצר ללקוח...ההזמנה לא מתועדת על ידי ולא שילמתי עלייה אך היא בוצעה .
אני מכיר את השוק הפרטי מחוץ לאינטרנט ואני יודע שמחיר שמפורסם על המוצר מחויב להיות מסופק.אך מה עם הלקוח לא שילם באותו רגע אלא רק הזמין???
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
השאלה אם אתה מנסה להיות "צודק" או "חכם" פה.
אם "צודק" אז: שמור כל הוכחה שיש לך שהיבואן הסכים למכור לך במחיר שפירסם, גם לאחר שהזמנת. שלח לו מכתב רשום הדורש ממנו לספק את המוצר כפי שהתחייב במחיר שנקבע, הדגש במכתב את מועד ההזמנה המקורי. המתן עוד כ-30 יום לפחות ואז (אם לא סופק), רכוש את המוצר במקום אחר (במחיר גבוה יותר), ותבע אותו על ההפרש בבימ"ש לתביעות קטנות. תצטרך להוכיח לביהמ"ש שהיבואן הסכים לכבד את ההזמנה במחיר שנקבע, ולאחר עיכוב לא סביר בזמן אספקה, ולאחר שניתן לו זמן סביר לספק לך את המוצר ולא עשה כן - רכשת את המוצר במקום אחר ואתה תובע את ההפרש ממנו.
בעיקרון, אם נפלה טעות והמחיר שפורסם נמוך בצורה בלתי סבירה ממחיר השוק - המוכר יכול להתכחש ולשנות את המחיר בגין הטעות. בינתיים לא נראה שהוא מתכחש לזה... אבל אתה תצטרך להוכיח את זה.
אין שום הבטחה מראש שתזכה. אם שווה לך הטרחה הזו - אתה תגיד
אם "חכם" אז תמתין עוד כשבועיים-שלושה, בגלל החגים יש עיכובים במכס, לא הכל תלוי רק בו. אם לא יסופק בתוך זמן זה, צור עימו קשר שוב ובדוק מה קורה.
ואגב - "עיכב" ולא "עיקב"
(אני לא עו"ד. מה שנכתב לעיל מבוסס על נסיוני בלבד).
אם "צודק" אז: שמור כל הוכחה שיש לך שהיבואן הסכים למכור לך במחיר שפירסם, גם לאחר שהזמנת. שלח לו מכתב רשום הדורש ממנו לספק את המוצר כפי שהתחייב במחיר שנקבע, הדגש במכתב את מועד ההזמנה המקורי. המתן עוד כ-30 יום לפחות ואז (אם לא סופק), רכוש את המוצר במקום אחר (במחיר גבוה יותר), ותבע אותו על ההפרש בבימ"ש לתביעות קטנות. תצטרך להוכיח לביהמ"ש שהיבואן הסכים לכבד את ההזמנה במחיר שנקבע, ולאחר עיכוב לא סביר בזמן אספקה, ולאחר שניתן לו זמן סביר לספק לך את המוצר ולא עשה כן - רכשת את המוצר במקום אחר ואתה תובע את ההפרש ממנו.
בעיקרון, אם נפלה טעות והמחיר שפורסם נמוך בצורה בלתי סבירה ממחיר השוק - המוכר יכול להתכחש ולשנות את המחיר בגין הטעות. בינתיים לא נראה שהוא מתכחש לזה... אבל אתה תצטרך להוכיח את זה.
אין שום הבטחה מראש שתזכה. אם שווה לך הטרחה הזו - אתה תגיד
אם "חכם" אז תמתין עוד כשבועיים-שלושה, בגלל החגים יש עיכובים במכס, לא הכל תלוי רק בו. אם לא יסופק בתוך זמן זה, צור עימו קשר שוב ובדוק מה קורה.
ואגב - "עיכב" ולא "עיקב"
(אני לא עו"ד. מה שנכתב לעיל מבוסס על נסיוני בלבד).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!