חיבור מחשב נייח לטלויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
ita_eps פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי מחשב נייד וטלויזיה עם כניסת קומפוננט (ירוק, כחול, אדום) קניתי כבל צד אחד חיבור VGA של המסך וצד שני חיבור קומפוננט. חיברתי לפי הצבעים ועשיתי מה שצריך במחשב כדי שיוציא גם לכבל. אבל למרות ניסיונותי לא רואים כלום יש למישהו רעיון?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

קומפוננט זה לא RGB כמו שמקבלים דרך חיבור מחשב מה VGA. הכבל שרכשת מיועד לחיבור בין מכשירים כשהמכשיר המשדר מסוגל גם לשלוח קומפוננט דרך המחבר אבל את הטריק הזה אף מחשב לא עושה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

תבדוק אם אתה יכול להחזיר את הכבל, בזבוז כסף.
להבא עדיף לשאול לפני הרכישה.

(ולא, אני ממש לא נהנה להישמע כמו בר-מוח :? )
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ita_eps פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לפי מה שהבנתי הכבל הזה לא טוב. ומה שצריך זה כבל צד אחד VGA וצד שני RGB (צהוב, אדום, לבן).
אם הבנתי נכון האם בשימוש בכבל כזה יש מצב לחבר בצורה שכתבתי?
לאיזה סוג מכשירים מיועד כבל כזה?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הכבל מיועד למכשירים שמסוגלים להוציא אות RGB דרך הפינים של מחבר HD15 (או ההפך לקבל - דוגמה מכשירים רפואים)
טעות נפוצה של חנויות או הקונים שלא יודעים את הטרמינולוגיה של כבלים מסוימים.

אתה צריך ממיר אקטיבי בכדי להמיר אות VGA לאות COMPONENT אך בארץ ממיר כזה נדיר והזמין ביותר זה ממיר אקטיבי מאות VGA לאות COMPOSITE. אני מניח שאתה רוצה לחבר מסך ישן למחשב, ולכן אתה צריך את הממיר שרשמתי לך.

עלות בארץ בסביבות ה500 ש"ח
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

ita_eps, הכבל בסדר גמור רק שלא מתאים למה שאתה צריך.

כדי להשלים את דברי JEXY: אי אפשר להמיר פורמט ווידאו אחד לפורמט אחר על ידי חיבור כבלים. העסק יותר מידי מסובך מכדי לעבוד כך.

כל ההמרות האלו דורשות ממירים אקטיבים וממיר מ RGB של מחשב (VGA) לקומפוננט עולה כמה מאות שקלים כמו זה למשל: http://www.daganm.co.il/rec/441-%D7%9E% ... 7%95%D7%A7

הממיר ש JEXY הציע יעשה את העבודה אבל עם מגבלה אחת שיכולה להיות מאוד משמעותית: המרה ל Composite (מה שאתה כנראה מכיר כ AV או שקע הבננה הצהוב) מוגבלת לרזולוציות מאוד נמוכות ולכן אל תצפה שאיכות התמונה שתתקבל תפיל אותך מהכיסא או שתוכל להשתמש בטלביזיה כתחליף למסך מחשב.

אחרון אחרון חביב: מה שמתקבל מיציאת הווידאו של המחשב זה RGB. הוא נשלח דרך מחבר 15 פינים הנקרא D Sub HD15 ואת המונח VGA המציאה חברת IBM כדי לתאר את שיטת הוצאת ה RGB דרך מחבר זה . כבלים צהוב אדום לבן אלו הם כבלים לווידאו Composite ואודיו דו ערוצי. מה שיכול לעזור לך לצאת מהבלגן זה המאמר הבא מהאתר: http://www.hometheater.co.il/article008 ... 7%90%D7%95

בהצלחה

ita_eps פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה רבה מקרב לב על ההשקעה והרצון לעזור הופתעתי ממש לטובה כל הכבוד.
אבל למסקנה בשורה תחתונה אם אני רוצה לחבר מחשב נייד לטלויזיה. מה הדרך הכי פשוטה? האם קיים כבל צד אחד VGA וצד אחד צהוב אדום לבן שיתחבר ישירות לטלויזיה כמו שהממיר של היס מתחבר או כמו שמחברים DVD?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

שוב, אתה לא יכול להמיר RGB מ VGA למשהו אחר רק עם חיבור כבלים. זה לא עובד ככה.

אם אתה רוצה לחבר מחשב לטלביזיה יש לך כמה אפשרויות ולהלן חלק מהן:
1. חיבור דרך יציאת ה DVI של המחשב לכניסת ה HDMI של הטלביזיה
2. חיבור דרך ממיר אקטיבי שימיר את ה RGB מה VGA ל Composite או Component
3. החלפת כרטיס המסך במחשב לכרטיס שיש לו יציאת Component

ita_eps פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

סליחה על הניג'וז אבל כשרוצים לחבר מחשב נייד למקרן משתמשים בכבל כזה לא?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

לא.
משתמשים ב VGA TO VGA.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

ita_eps, היות ואתה מתעקש שלא לקרוא את המאמר של האתר שקישרתי בתשובתי השניה אני אסכם עבורך את התורה כולה ממש כאן. לווידאו יש כמה תקנים ופורמטים מקובלים והם מובאים לפניך בסדר עולה של איכות.

העקרון המנחה את האיכות הוא שתמונת ווידאו מורכבת מנתונים של בהירות וניגודיות, נתוני צבע ונתוני תיזמון וסנכרון. ככל שמפרידים בין הנתונים ומעבירים אותם בערוצים יעודיים נפרדים כך גם גדל רוחב הפס שניתן להקצות לכל אחד מהם ובכך ניתן להעביר תמונה מפורטת ואמינה יותר.

1. ווידאו Composite. שיטה שבה כל הצבעים, נתוני בהירות וקונטרסט ותיזמון משולבים באות אחד ומועברים על גבי כבל בודד עם מחברי RCA. ידוע גם כ A/V או "השקע שאיליו מכניסים את הבננה הצהובה".

2. ווידאו S-Video. שיטה שבה מפרידים בין נתוני הניגודיות והבהירות והתזמון לבין נתוני הצבע. מועבר על גבי כבל בודד עם מחברי DIN

3. ווידאו Component. שיטה שבה מפרידים את נתוני הצבע, בהירות וניגודיות לשלושה ערוצים נפרדים כשבכל ערוץ הנתונים מיוצגים כמידת הסטייה מערוץ ייחוס. דורש שלושה כבלים עם מחברי RCA.

4. ווידאו RGB. שיטה שבה כל אחד מצבעי היסוד מופרד ומועבר בכבל משלו. והנתונים לגבי תזמון התמונה מופרדים גם הם. דורש לפחות 3 כבלים (אחד לכל ערוץ + אות תיזמון) ומועבר בכבלים עם מחברי RCA, או מחברי BNC או מאוגד למחברים זעירים כמו VGA או מחברים "בומבות" כמו SCART. קיימות גם שיטות להעברת RGB באופן דיגיטלי והם מיושמות ב DVI או HDMI.

כבלים אדום/לבן. משמשים להעברת אודיו דו ערוצי (סטיריאו).

אם הגעת עד למשפט זה אתה כבר הבנת שאתה יכול לחבר עד מחר כבל מ VGA ל 3 שקעי RCA ואתה עדיין לא תקבל כלום בצד השני. כי ההמרות דורשות הפרדה או שילוב של מרכיבי התמונה, לפעמים גם דורש שינוי במתחים החשמליים המשמשים להעברה ואת זה אף כבל לא מסוגל לעשות.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”