beta22 2-ch vs. concerto

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולכם.

אני בחודשים הקרובים מתכנן סט-אפ חדש.
מה שהיה לי בראש עד שלשום זה LCD-2 יחד עם meier concerto.
אני מנחש שאין אותו לאף אחד פה אבל בכל זאת לא יזיק לי לשמוע דעות נוספות.

הרעיון b22 עלה שלשום כשנתקלתי בפוסט בהד-פיי של מישהו שבנה b22 2-ch עם s22 בפחות מ600$ לטענתו ועם קייס שגם נראה די טוב.
זה כמובן ישר גרם לי לפזול ולבדוק את הכדאיות. בדרך גם ראיתי שהb22 יכול להגביר רמקולים מסויימים בצורה מאוד טובה (תוספת נחמה שמתאימה לי לרמקולים בחדר).

כבר ביררתי עם 2 בונים שאני מכיר מהד-פיי שמוכנים לבנות לי את המגבר+s22 בעלות זהה לחלוטין לconcerto, ואומר במחיר משוער של 700$ ברוטו.

כרגע אני די מבולבל ונוטה לb22 שהמוניטין שלו הולך לפניו, למרות שזו אמורה להיות הבניה הבסיסית ביותר.

דעתכם דרושה.
תודה.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

אם זה באמת 700$ זה שווה את זה. ההבדל בין ה2 לוחות ל3 שיהיה לי מינורי.

המייר מגבר ''מסחרי'' מעולה, אבל הוא לא מתקרב לבטא.

מצד שני, הLCD-2 לא צריכות מגבר מסובך מדי. הם כן צריכות אספקת זרם גבוהה.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קראתי כמה שכתבו באמת שההבדל לא גדול וכמה (פחות אנשים) אחרים שכתבו שיש יתרון מובחן לשימוש ב3 לוחות.
מבחינתי יתרון נוסף לבטא זה שהוא יכול להתאים בקלות לכל אוזניות high-end אחרות אם אני ארצה בעתיד להחליף את הLCD2.
ואז יש את סקיי-לב למשווה את הconcerto ל-לבן שלו שעולה פי 6.
לגבי הזרם, יש מגבר עד 2000$ עם יותר זרם מהבטא?

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אני באופן אישי חושב אם כבר לבנות בטא22 אז לפחות עם 3 ערוצים.
כמובן הייתי מציע לך לדבר עם אנשים שיש להם את השילוב של הבטא22 וLCD-2
איזה רמת הגברה יש להם , כי העכבה של האוזניות האלו די נמוכה אז אולי עדיף מגבר עם הגברה מינימלית של 5 אולי אפילו 2 יספיק.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

סטיבן, תוך שבועיים שני אלה אצלי. אליאור ישמע את השילוב אל תדאג.

לגבי ה3 לוחות, סטיבן צודק. זה כולה עוד 100 דולר ואתה נשאר single ended. בשביל השקט הנפשי אתה יודע.

הגיין בבניה שלי הוא 2, ספציפית ל lcd-2

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

שבועיים זה הרבה זמן לחכות , יותר מידי זמן :D .
הED.8 שלי כרגע בהרצה אז אני עדיין לא נותן להם גזר דין סופי בנתיים.
אבל לשמוע אותם עם הבטא22 , במיוחד שיש להם עכבה אפילו נמוכה יותר מי הLCD-2
אז הגיין 2 זה בהחלט יכול להיות שילוב מושלם.
אני גם בודק אפשרות לנסות להשיג את החלקים בישראל את כל הטרנזיסטורים, דיודות , נגדים וכו' ורק להזמין את הלוחות המודפסים.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבנתי.
כרגע בתאוריה העלות מכילה 2 לוחות 2 לוחות בטא 2 לוחות סיגמא (לשימוש ברמקולים) קייס בסיסי וכניסת אוזניות ואז גם כל העלויות לבונה משלוח וכו'.
לגדיל את התקציב אומר שהבטא יהיו פה חודש וחצי אחרי הLCD אז אני קצת מסתייג מזה וסיגמא 1+3 לוחות אומר שיהיה חסר כוח לרמקולים (ממה שהבנתי).
דילמה.

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תראה אנשים אוהבים מוצרים שעל הנייר נותנים הרבה, לדוגמא: רסיבר: קדם מגבר, מגבר , יציאת אוזניות וכו'.
עכשו בקטע של האוזניות המחירים הם די נמוכים אתה יכול לבנות מערכת היי-אנד במחיר של רמקול סנטר אכותי.
אם הדגש העיקרי שלך הוא שמיעה מי האוזניות לבנות בטא22 שתגביר גם רמקולים או ראיתי גם שבנו שהיה קדם מגבר זה מאוד מייקר את המוצר. אז אתה צריך לעשות ויתורים, פה זה כבר שאלה אישית.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מבין את זה בגדול ואני שם דגש גדול בהרבה על האוזניות. זה ברור לי כשמש.
הוספת לוח נוסף אומרת הפרדה של המארזים (תוכנן לפני-כן מארז 1 גדול עם הפרגה פנימית) ועוד עבודת בנייה, ככה 100$ הופכים ל200$.

כרגע נראה שהעסק הזה באמת יזוז קדימה כמעט בחודשיים - תכננתי על סוף דצמבר שהכל יהיה פה.
עכשיו זה נראה כמו תחילת פברואר לבטא ובמצב הזה אין גם סיבה להזמין את הLCD2 עד ינואר...
ככה אולי יתאפשר לי להעלות את הבנייה רמה אחת למעלה.

תודה על העזרה.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #10 

vek44acm אין שום בעיה להשיג את כל החלקים בארץ ממקומות כמו אריהב. הם עושים לך הזמנה ממאוזר או מי שצריך וזה יוצא 50$ עמלה שלהם (משלוח לא משלמים) וכמובן גם מע"מ. אני עשיתי את זה פעם להזמנה של בערך 400$ עם עוד חבר פורום. היה קצת טרטור כי היו מספר חלקים חסרים לכן התצטרכתי ליידע אותם ולחכות שיביאו אותם (ימים ספורים).
מה שטוב הוא שהם עושים משלוח מהיר אז זה מגיע אליהם תוך יומיים-שלושה בדר"כ.

אליאור, בנוגע למגבר, לדעתי אין שום סיבה למה לא לעשות בנייה של 2 לוחות. ואני גם אסביר למה.
ברגע שאתה בונה 2 אין שום בעיה להוסיף את הלוח השלישי אחרי זה. הלוח השלישי הוא סך הכל אדמה אקטיבית כך שאין צורך להסתבך במידה ומוסיפים אותו בעתיד. ככה אפשר יהיה להשוות למגבר של מישהו אחר עם אדמה אקטיבית ולראות האם יש בזה בכלל צורך (כמובן שיש הבדלים גם ברכיבים, אז לא צריך להפוך על הבדל קטן להבדל של שמיים וארץ בין הטופולוגיות).

ה-B22 מספיק חזק כדי לדחוף יפה גם בלי אדמה אקטיבית. וכל עוד תדאג למוליך עבה מספיק מחיבור האדמה בקונקטור אל האדמה אין גם סיבה למה שיהיו עם זה בעיות.

אגב, אם אתה מחליט לחבר אותו גם לרמקולים אז כדאי לעשות באמת בנייה עם קייס נפרד לספק. לחלופין, להשתמש בשנאי עם כיסוי בכדי שהוא לא ילביש רעשים במגבר.

יצא לי לבדוק את ה-B22 של דור על הרמקולים שלי. גם אני וגם דור דיי אהבנו את איך שזה נשמע. הוא לא עשה איתם שום דבר מדהים שלא שמעתי מגברים אחרים עושים, אבל הוא בהחלט נשמע טוב. דווקא עם אוזניות הוא השתלב טוב הרבה יותר. זה המגבר היחיד שאיתו אני מוכן להאזין ל-701 :)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #11 

עוד לא קראתי על מישהו שמשתמש ב B22 והוא לא מבסוט. אם תחליט לרדת מה B22 אז שווה

לשקול גם את 160 של Burson.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אם גראדו היו מגבר אז זה היה הבורסון הזה.

הConcerto עדיף עליו וזה נכתב גם ב6moons
נערך לאחרונה על ידי yossi126 ב 27/09/2010 22:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

דאבל פוסט

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לגבי שימוש ב2 לוחות, מה שאמרת נשמע הכי פרקטי בשבילי ואני יותר שלם עם ההחלטה הזו כרגע.

שכחתי לציין זאת אבל השנאי אכן מתוכנן להיות מופרד (עדיין לא הבנתי לחלוטין איך). אני גם אשקול שימוש ב2 קייסים.
כשדיברתי עם הבונה הוא היה מאוד נחרץ לגבי הנחיצות של סיגמא שני, כלומר אחד לכל ערוץ. לדבריו סיגמא אחד יתחמם יותר מדי שמועמסים עליו 2 רמקולים. כמה זה נחוץ לי כדי לדחוף רמקולים?
בכל מקרה, לגבי איכותו של הבטא כמגבר רמקולים. עם הגודל (או "הקוטן") של החדר שלי ואיך שהוא בנוי, הבטא לא יהיה זה שיגביל את הסאונד מהרמקולים.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

+1 על כול ההודעה של אנטולי.
רק אוסיף, שאם חושבים על 2, ומתלבטים על 3, אז למה לא 4 8)

הבטא22 שלי היה הרבה זמן עם סגימא22 אחד, גם בניסוי הרמקולים המדובר הוא היה עם סיגמא22 אחד.
היום הוא עם שני ספקים, לא יכול להגיד שיש הבדל גדול.
(הוא לא מחובר לרמקולים, מצד שני)

לרמקולים הייתי מעדיף סיגמא אחד עם סינקים off-board מאשר שניים עם סינקים רגילים.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אגב, הבהרה קטנה למה שרשמתי מקודם. הסיבה שאמרתי שכדאי לבודד את השנאי אם בונים לרמקולים היא לא בכלל שהם רגישים יותר לרעשים (הם רגישים פחות מאשר אוזניות), אלא בגלל שעבור רמקולים כדאי לשים שנאי גדול יותר מאשר עבור אוזניות ולכן הוא גם יוסיף יותר רעשים (שיהיו שמיעים דווקא בעיקר עם אוזניות). אם השנאי בקייס אחר אין שום דאגות בכלל. אם הוא באותו הקייס אז אני ממליץ בחום שיהיה בתוך מארז משלו (יש שנאים שנמכרים עם כיסויים תואמים).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #17 

אנטולי - התרומה של הכיסויים לשקט היא די שולית. עצם השימוש בשנאי טורואידי, מונעת פיזור קרינה אל"מ לכל עבר.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

ככה זה נראה בינתיים:
2 מארזים. בראשון 2 לוחות בטא עם מקום ל4 :D בראייה לעתיד. במארז השני, סיגמא בודד עם הכנה מלאה (קידוחים וחיבורים) לקראת סיגמא שני.
אגב אנטולי, באמת יהיה השנאי הגדול יותר בהיצע (100VA) ובמצב הנוכחי של 2 מארזים לפי מה שאמרתם ההפרעות האלו לא אמורות לקרות.
anatoli15 כתב:
ה-B22 מספיק חזק כדי לדחוף יפה גם בלי אדמה אקטיבית. וכל עוד תדאג למוליך עבה מספיק מחיבור האדמה בקונקטור אל האדמה אין גם סיבה למה שיהיו עם זה בעיות.
...
תוכל להסביר מה זה אומר בעצם? חיווט ספציפי? חלק משודרג כלשהו?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אם מי שבונה לך את המגבר יודע מה הוא עושה אז אין לך מה לדאוג מזה. פשוט לפעמים יש אנשים שעושים "רכבת" ומחליטים שחוט אחד ילך לאדמה ואז מתחילים לשרשר אליו עוד ועוד חוטים וחיבורים.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אם כבר עסקינן ב Audeze...
:D
[img2=550x412]http://i931.photobucket.com/albums/ad15 ... C01331.jpg[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”