כבר לא שווה לקנות בחו"ל.....?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

זה רק אני או שבשנים האחרונות,אם לא לומר בחצי עשור,הלכו והשתוו המחירים של כל אותם מוצרי GOODS
בין השווקים בארץ לאלה שבחו"ל.
אם פעם נסיעה לניו יורק או יעד כלשהו אחר אטרקטיבי היה מלווה בבקשות מלא מעט אנשים שנקנה להם את זה ואת זה וכו.. כי המחירים בארץ היו ממש גבוהים ביחס לאלו שבחו"ל אז היום זה ממש לא,שלא לומר שבמקרים מסוימים יותר זול לקנות בארץ.
אני מתיחס בעיקר לאלקטרוניקה בידורית,אבל לא רק ומשום מה היום נראה לי שהכי אטרקטיבי פשוט לקנות בארץ.
מהם לדעתכם הסיבות העיקריות לצמצום הפערים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

זה מאוד תלוי בתחום. זה לאו דווקא נכון לגבי כל דבר.

מה שכן, קל הרבה יותר לרכוש בחו"ל ולארגן...

watersman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

אכן מגמת 'התקרבות המחירים' בין חו"ל וישראל מתעצמת, אך....

שליחה #3 

כל מקרה לגופו.

ציינת לדוגמא אלקטרוניקה בידורית. ובכן, לא משתלם להביא אקסטרימר מארה"ב, אך בהחלט קיים פער מחיר לגבי מחשב HTPC זעיר כדוגמת זוטק מאג 330 ($268 באמזון לעומת 1,899 ש"ח באתר הזול ביותר עפ"י זאפ).
עפ"י שער שח/דולר נוכחי, בתוספת משלוח פנים-ארה"ב ובתוספת מע"מ (קרי, הצהרה במכס) מדובר על עלות של כ-1,200 ש"ח.

לגבי מצלמות, הפער קיים אם כי אינו נוכח ובלא מעט מקרים, נושא האחריות (העדרה) מייתר את חלופת הייבוא. בעדשות הסיפור מעט שונה.

בכל מקרה, השיקול שלי לייבוא פריטים:
פריט בעל ערך כספי רב יחסית, שנפחו ומשקלו 'נסבלים' (שעון, עדשה וכו')
נושא אחריות אינו קריטי (לדוגמא, מעט חלקים נעים)
מתח אוניברסלי במידה ומדובר בפריט המוזן מרשת החשמל.
מחיר כולל בחו"ל (כולל מכס) שאינו עולה על 75% מהמחיר בארץ
מוצר חדשני שאינו מוצע כרגע בגירסתו 'החו"לית' בארץ (לדוגמא, אייפון דור1 ו/או N1 לכשהושקו).

איציק

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני חושב שאחת הקטגוריות בתחום צמצום הפערים הוא מחשבים אישיים.
בנסיעה האחרונה שלי לניו יורק רציתי לקנות לפטופ עמוס בחומרה מרשימה,בחרתי דגם של Dell שמחירו הגיע ל1799$
באייבורי היה מחירו יקר יותר רק בכ 200 שקלים,
מה שהותיר את העניין לא אטרקטיבי בלשון המעטה..

izigold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

קניתי לפני מספר חודשים מצלמה של Canon ברשת B&H לאחר שמצלמה קודמת של אותו יצרן, שנקנתה בארץ הפסיקה לתפקד בתקופת האחריות והספק לא מוכן לתקן אותה. הוא מתחמק בתירוצים שונים.
אני מקווה לא לבדוק את השירות והאחריות של B&H אבל קיבלתי את המצלמה כולל משלוח UPS עד למשרד שלי בארה"ב תוך יומיים. בנוסף קיבלתי ביטוח ואחריות לשנתיים כולל עליות משלוח מישראל לארה"ב וחזרה וכן זיכוי מלא במקרה של תקלה שאינה ניתנת לתיקון.
כל זה עלה לי 800 ש"ח פחות מהמחיר בארץ.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

izigold כתב:קניתי לפני מספר חודשים מצלמה של Canon ברשת B&H לאחר שמצלמה קודמת של אותו יצרן, שנקנתה בארץ הפסיקה לתפקד בתקופת האחריות והספק לא מוכן לתקן אותה. הוא מתחמק בתירוצים שונים.
אני מקווה לא לבדוק את השירות והאחריות של B&H אבל קיבלתי את המצלמה כולל משלוח UPS עד למשרד שלי בארה"ב תוך יומיים. בנוסף קיבלתי ביטוח ואחריות לשנתיים כולל עליות משלוח מישראל לארה"ב וחזרה וכן זיכוי מלא במקרה של תקלה שאינה ניתנת לתיקון.
...
אני דווקא חיפשתי המון זמן את ה D90 של Nikon בחו"ל ( ארה"ב ), ובסוף המחיר הזול ביותר שמצאתי היה באילת..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ה D90 היא דוגמה טובה..
חבר שהיה ביפן בדק שם באחד השווקים המקומיים את מחירה,בסוף התברר שהיא זולה רק במשהו כמו 350 שקלים ממחירה בארץ ״על הנייר״ ז״א מבלי אפילו לדבר על הנחה..
אני בטוח שהיה ניתן לקבל עליה הנחה של כ 10%
במעמד של מכירה ואז המחיר היה אפילו זול יותר בארץ..
ופה מדובר על מוצר שמיוצר ביפן!
קצת מעמיד את עניין הרווחיות בשאלה לא?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

amit145 כתב:ה D90 היא דוגמה טובה..
חבר שהיה ביפן בדק שם באחד השווקים המקומיים את מחירה,בסוף התברר שהיא זולה רק במשהו כמו 350 שקלים ממחירה בארץ ״על הנייר״ ז״א מבלי אפילו לדבר על הנחה..
אני בטוח שהיה ניתן לקבל עליה הנחה של כ 10%
במעמד של מכירה ואז המחיר היה אפילו זול יותר בארץ..
ופה מדובר על מוצר שמיוצר ביפן!
קצת מעמיד את עניין הרווחיות בשאלה לא?
...
ויש גם את עניין האחריות. ברגע שהמצלמה יוצאת מיפן היא ללא אחריות. בארץ אתה מקבל אחריות של לפחות שנה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אז מה בכל זאת לדעתכם הסיבות לצמצום פערי המחירים?

izigold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

Lior_M כתב:
izigold כתב:קניתי לפני מספר חודשים מצלמה של Canon ברשת B&H לאחר שמצלמה קודמת של אותו יצרן, שנקנתה בארץ הפסיקה לתפקד בתקופת האחריות והספק לא מוכן לתקן אותה. הוא מתחמק בתירוצים שונים.
...
אני דווקא חיפשתי המון זמן את ה D90 של Nikon בחו"ל ( ארה"ב ), ובסוף המחיר הזול ביותר שמצאתי היה באילת..
...
המצלמה שקניתי היא SD940 שמחירה היה בארץ 1800 ש"ח. שילמתי עליה פחות מ-1000 ש"ח כולל ביטוח, הרבה יותר מאחריות. ובנוגע לאחריות, אני גיליתי שבישראל אין אחריות, המשווקים ימצאו אלף ואחת סיבות להסביר לי שהתקלה שקרתה לי אינה מכוסה באחריות.

קניות ברשת מבוטחות ומנסיוני האחריות אמיתית.

יכול להיות שזה עונה גם לשאלת המחירים בארץ, שמתקרבים לחו"ל, גם המשווקים הבינו שהם צריכים ליישר קו או לראות את כמות המכירות יורדת. מי יודע, אולי יום אחד נתחיל גם לקבל שירות.

באופן יוצא דופן אני יכול לומר שמגבר שקניתי בארץ (Cambridge Audio) והתקלקל הותיר בי רושם מעולה של שירות שאפשר לקבל בארץ.

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אם אתה קונה מותג מהיבואן הרשמי,
לא מאמין שתיתקל בהתחמקויות מאחריות.

KomerKo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

מצטער אבל אין לי מושג על מה אתה מדבר. הכל יותר זול בארה"ב ובצורה משמעותית. המחירים בארץ מגוכחים וללא שום סיבה. גם אם הייתה ירידה מסויימת במחירים של חלק מהדברים הם עדין גבוהים משמעותית מהמחירים בארה"ב ואני אפילו לא מדבר על מבצעים והנחות אלא על מחירים רגילים. ושלא נדבר בכלל על שירות, משלוח, ואחריות. נתת את ה D90 לדוגמא? לפני חצי שנה קניתי אותה בניו יורק ב 1000 שקל פחות מהמחיר שלה בארץ. תוסיף את הכסף שחסכתי על 2 עדשות, כרטיס זיכרון, תיק, פילטרים, ואביזרים נוספים, ויוצא שהרכבתי ערכה נהדרת באותו מחיר בו חבר שלי קנה בארץ רק גוף ועדשה אחת.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #13 

גם היבואן אוהב להתחמק מאחריות ויש כאן באתר מאות דוגמאות.
היום יש מודעות למחירים בחו"ל ומאוד קל להזמין מוצרים ולקבל אותם בפתח הדלת ולכן בהרבה מוצרים ההבדלים קטנו אבל עדיין ההבדלים מאוד גדולים.
האחריות זה הדבר היחיד ששומר על הבדלי מחירים מחול אבל בעתיד המחירים בארץ ירדו עוד כי בסופו של דבר הלקוחות ילמדו שניתן לרכוש הרבה פעמים 2 מוצרים באותו מחיר מה גם שחברות השילוח מאפשרות ביטוח.

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

מה לגבי מכס/מע״מ שמשלמים בנוסף כאשר משלוח חבילה מחו"ל עובר את רף ה 50$?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

יש לי דוגמא "טרייה" על מוצר זול.

חיפשתי מצלמה זולה לבת הקטנה שלי (בת 9) והחלטתי לבדוק רכישת CANON A490.

הכי זול שמצאתי כולל משלוח דרך EBAY היה כ 100$.
באילת אותה מצלמה עם 4 שנים אחריות עולה 329 ש"ח , 89$.
אני חושב שדי ברור איפה אני ארכוש אותה.... 8)

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #16 

דוגמא הפוכה יכולה להיות מקרן כמו אפסון 8100 שעולה בארץ מעל 10K וכאשר מזמינים מחו"ל זה עולה פחות מ6K כולל מיסים מע"מ והובלה עד הדלת.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”