BITORENT ב- FREENAS
שלום לכולם
האם מישהו יודע איך להשתמש בפקודה זו:
chown -R transmission $(xml sel -T -t -v */freenas/WD15_FIRST/Torrent/config* /conf/config.xml)
מה שהיא עושה זה נועלת את קובץ הקונפיג של הביטורנט אחרת כל REBOOT הלכו כל ההורדות
אשמח לעזרה
תודה
ערן
האם מישהו יודע איך להשתמש בפקודה זו:
chown -R transmission $(xml sel -T -t -v */freenas/WD15_FIRST/Torrent/config* /conf/config.xml)
מה שהיא עושה זה נועלת את קובץ הקונפיג של הביטורנט אחרת כל REBOOT הלכו כל ההורדות
אשמח לעזרה
תודה
ערן
לא מכיר את FREENAS אבל הפקודה הלינוקסית הזו (chown) משמשת לשינוי "בעלות" על הקובץ מיוזר אחד למשנהו (Change Owner...).
גישה לקבצים פועלת בכמה מישורים והשניים העיקריים בו הם הבעלים של הקובץ ולאיזה קבוצת משתמשים הוא שייך.
מצד אחד, אני בטוח שאפשר להגן על קובץ ממחיקה (כלומר להעביר אותו לבעלות של יוזר אחר כך שלמערכת ההפעלה לא תהיה אפשרות למחוק אותו) אבל מצד שני, לא בטוח שאני יודע בכלל להסביר איך עושים את זה...
ומצד שלישי, יכול להיות שאחרי שינוי כזה גם לתוכנות הטורנטים לא תהיה גישה לקובץ...
הצעתי, תחפש פתרון בכיוון אחר.
למשל, סקריפט המעתיק את הקובץ למקום מוגן לפני כיבוי ומשחזר אותו לאחר ההדלקה.
נ.ב. נשמע לי מאוד מוזר המקרה הזה... לא הגיוני שכל פעם שעושים ריסטרט כל ההגדרות נמחקות...
גישה לקבצים פועלת בכמה מישורים והשניים העיקריים בו הם הבעלים של הקובץ ולאיזה קבוצת משתמשים הוא שייך.
מצד אחד, אני בטוח שאפשר להגן על קובץ ממחיקה (כלומר להעביר אותו לבעלות של יוזר אחר כך שלמערכת ההפעלה לא תהיה אפשרות למחוק אותו) אבל מצד שני, לא בטוח שאני יודע בכלל להסביר איך עושים את זה...
ומצד שלישי, יכול להיות שאחרי שינוי כזה גם לתוכנות הטורנטים לא תהיה גישה לקובץ...
הצעתי, תחפש פתרון בכיוון אחר.
למשל, סקריפט המעתיק את הקובץ למקום מוגן לפני כיבוי ומשחזר אותו לאחר ההדלקה.
נ.ב. נשמע לי מאוד מוזר המקרה הזה... לא הגיוני שכל פעם שעושים ריסטרט כל ההגדרות נמחקות...
הצטרפו לאתר ה- Cash Back עם ההחזרים הכי טובים שיש:
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/
שלום לכולם
מותקן FREENAS 0.7.1 גירסא 5127
עולה מ- DOK
מה שנמחק זה הקבצים הלא גמורים
מצ"ב הוראות שמצאתי באינטרנט שמדברים על נעילת ה- תמסורת
ls -al/freenas/WD15_FIRST/Torrent/
shinshin צדקת
לאחר שפעלתי אחרי ההוראות הייתי צריך לחזור ע"י RESTORE כי השרות לא עלה ונתן ERROR כל הזמן
מצ"ב צילום מסך הבנתי מכמה שירשורים שצריך לשנות את הרשאות הכתיבה ל- 777 במקום 0002 ה- DEFULTY
תודה
ערן
מותקן FREENAS 0.7.1 גירסא 5127
עולה מ- DOK
מה שנמחק זה הקבצים הלא גמורים
מצ"ב הוראות שמצאתי באינטרנט שמדברים על נעילת ה- תמסורת
ls -al/freenas/WD15_FIRST/Torrent/
shinshin צדקת
לאחר שפעלתי אחרי ההוראות הייתי צריך לחזור ע"י RESTORE כי השרות לא עלה ונתן ERROR כל הזמן
מצ"ב צילום מסך הבנתי מכמה שירשורים שצריך לשנות את הרשאות הכתיבה ל- 777 במקום 0002 ה- DEFULTY
תודה
ערן
היי,
הוידאו הנ"ל מפרט בצורה טובה את הנושא.
תנסה לאפס את ההגדרות ולתהחיל מהתחלה.
הפקודה שצריך להריץ היא כזו, בשורה אחת:
כאשר:
"/freenas/download/dir" - הכתובת האבסולוטית של תיקיית ההורדות.
/conf/config.xml - הכתובת האבסולוטית של הקובץ config.xml (לדעתי זה מופיע נכון ולא צריך לגעת...)
הכוונה בכתובת האבסולוטית היא כל התיקיות בדרך החל מ- "/" שזה ה-ROOT של הכונן.
לדוגמא, בוידאו שהבאת התיקיה היא "/mnt/raid_mnt/home_share/Torrents/"
בנוסף צריך לתקן הרשאות של הכתיבה לתיקיה - זה מופיע בוידאו בדקה 8:40.
הפקודה שהוא מריץ
היא כמו הפקודה DIR ב- DOS. שים לב שהוא מצביע בתיקיה שנקראת Torrents על משהו שנראה כך: drwxr-xr-x.
זה אומר שזה d - תיקייה, ואח"כ יש 3 שלשות של rwx - קריאה, כתיבה והרצה - או שהם מופיעים (יש הרשאות) או שלא (אין הרשאות). השלשה הראשונה משמאל - הרשאות היוזר, האמצעית הרשאות הקבוצה שהיוזר נמצא בה והימנית הרשאות אורח.
את הרשאות הכתיבה לתיקיה אני ממליץ לך לעשות כמו שמופיע בוידאו. הכי נוח...
אבל, אתה לא משתמש בלינוקס סתם... נכון?!
אתה הרפתקני בנפשך, אז למה לא להמשיך עם הפקודות?!?!
כדי לתקן הרשאות כתיבה ע"י פקודה תריץ:
chmod 775 /freenas/download/dir
(שוב פעם - כתובת אבסולוטית...)
עכשיו תריץ שוב: ls -la /freenas/download ותוודא שליד התיקייה dir מופיע עכשיו dxwrxwrx-r
עכשיו זה אמור לעבוד...
שיהיה בהצלחה ואם יש בעיות אז אשמח לעזור!
הפקודה שצריך להריץ היא כזו, בשורה אחת:
קוד: בחירת הכל
chown -R transmission $(xml sel -T -t -v "/freenas/download/dir" /conf/config.xml
/conf/config.xml - הכתובת האבסולוטית של הקובץ config.xml (לדעתי זה מופיע נכון ולא צריך לגעת...)
הפקודה שהוא מריץ
קוד: בחירת הכל
ls -la mnt/raid_mnt/home_shareזה אומר שזה d - תיקייה, ואח"כ יש 3 שלשות של rwx - קריאה, כתיבה והרצה - או שהם מופיעים (יש הרשאות) או שלא (אין הרשאות). השלשה הראשונה משמאל - הרשאות היוזר, האמצעית הרשאות הקבוצה שהיוזר נמצא בה והימנית הרשאות אורח.
עכשיו תריץ שוב: ls -la /freenas/download ותוודא שליד התיקייה dir מופיע עכשיו dxwrxwrx-r
עכשיו זה אמור לעבוד...
שיהיה בהצלחה ואם יש בעיות אז אשמח לעזור!
אני יודע LINUX ברמה מאוד בסיסית
לא מפחד
ויצא לי בחברה הקודמת לעבוד קצת ......מאוד בסיסי
אני אנסה בערב ואתן FEEDBACK
המון המון תודה
נ.ב. ממליץ בחום רוצו למעתק קניתי שם שני SB של LOGITECH 400 שקל כ"א עובד נהדר עם ה- FREENAS פשוט מדליק
שניהם יודעים להסתנכרן ונראים מצויין
נ.ב. קניתי המון שטויות שהיו שם כגון רמקולים במחיר מצויין וכו......מקלדת אלחוטית של LOGITECH (עם העכבר האינטגרלי) ....
shinshin שוב המון תודה
אבדוק בערב
ערן
לא מפחד
ויצא לי בחברה הקודמת לעבוד קצת ......מאוד בסיסי
אני אנסה בערב ואתן FEEDBACK
המון המון תודה
נ.ב. ממליץ בחום רוצו למעתק קניתי שם שני SB של LOGITECH 400 שקל כ"א עובד נהדר עם ה- FREENAS פשוט מדליק
שניהם יודעים להסתנכרן ונראים מצויין
נ.ב. קניתי המון שטויות שהיו שם כגון רמקולים במחיר מצויין וכו......מקלדת אלחוטית של LOGITECH (עם העכבר האינטגרלי) ....
shinshin שוב המון תודה
אבדוק בערב
ערן
shinshin כתב:היי,
הפקודה שצריך להריץ היא כזו, בשורה אחת:כאשר:קוד: בחירת הכל
chown -R transmission $(xml sel -T -t -v "/freenas/download/dir" /conf/config.xml
הפקודה שהוא מריץהיא כמו הפקודה DIR ב- DOS. שים לב שהוא מצביע בתיקיה שנקראת Torrents על משהו שנראה כך: drwxr-xr-x.קוד: בחירת הכל
ls -la mnt/raid_mnt/home_share
זה אומר שזה d - תיקייה, ואח"כ יש 3 שלשות של rwx - קריאה, כתיבה והרצה - או שהם מופיעים (יש הרשאות) או שלא (אין הרשאות). השלשה הראשונה משמאל - הרשאות היוזר, האמצעית הרשאות הקבוצה שהיוזר נמצא בה והימנית הרשאות אורח.
עכשיו זה אמור לעבוד...
שיהיה בהצלחה ואם יש בעיות אז אשמח לעזור!...
תודה רבה איש
למרות שהכול היה מולי
הטעות היתה שהשתמשתי ב:
במקום ב:
chown -R transmission $(xml sel -T -t -v "/mnt/WD15_FIRST/Torrent/config/" /conf/config.xml
המכונה שלי לא נקראת FREENAS אלא NMT
לגבי ה- LS
צריך לשים "/" לפני התיקייה ....... שנראה די רגיל אבל לא לי
ls -la /mnt/WD15_FIRST/Torrent
תיקנתי את ההרשאות ע"י הממשק הרגיל (בפעם הקודמת לא עזר כי הפקודה CROWN לא היתה נכונה)
עשיתי REBOOT ורשימת הקבצים ממתינה
תודה
אני רגוע
חזרתי להאמין שוב שה- FREENAS מצויין
לילה טוב
ערן
בוקר טוב!
שמח שהכל הסתדר!
אלעד.
שמח שהכל הסתדר!
אלעד.
הצטרפו לאתר ה- Cash Back עם ההחזרים הכי טובים שיש: