מה איכותי יותר לשידור אודיו ווידאו HTPC או סטרימר?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
PureSound פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

ההגיון אומר ש HTPC, כיוון שניתן להתקין כרטיס מסך חזק וכרטיס קול איכותי.
האם כך הדבר? או שמא סטרימר ממילא נותן את הטוב ביותר בשניהם (וידאו ואודיו) שכן החומרה שלו מיועדת אך ורק לזה?

השאלה נשאלת, כי בחיבור של המחשב דרך הכרטיס קול שעל הלוח אם (יציאה אופטית) לרסיבר, הסאונד היה בסדר ולא יותר מזה. לעומת זאת, כאשר התקנתי במחשב כרטיס קול איכותי יותר וחיברתי אותו לרסיבר (גם דרך יציאה אופטית), הסאונד השתפר פלאים! מה שגרם לי לתהות...

המטרה היא להגיע לאיכות הקרובה ביותר (או זהה) של חיבור בלוריי לרסיבר ולפלזמה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

ללא ספק הרבה יותר קל להגיע לתוצאות טובות עד מצויינות עם מזרימדיה מאשר עם HTPC. בידיים שלי מומחה שני ההתקנים יתנו תוצאות מעולות אבל יש עדיין יתרונות לכל פלטפורמה:

למזרימדיה הרבה יותר קל לעבור בין קצבי החלפת Frames ולבצע מעבר אוטומטי בין NTSC/PAL/24fps - מה שבפוטנציה יכול להניב תמונה עם תנועה חלקה ונטולת רעידות וקרעיות.

יותר קל להשתמש במחשב כדי לראות תקליטורי BD. להרבה מזרימי מדיה יש בעיה של ביצועים עם קבצים בעלי Bitrate מאוד גבוה. גם ניהול ספריות המדיה הרבה יותר טוב.

זה בתיאוריה. בפרקטיקה אני רואה שהרבה חברים משתמשים במחשב ולא מצליחים לנצל 20% מהיכולות שלו, רואים תמונה נוראית, שומעים דו ערוצי ודי מתוסכלים. לעומת זאת המצב במזרימי מדיה הוא די בינארי - או שהצלחת לחבר אותו למסך ולהזין לו קבצים ואז רואים נהדר, או שנתקעת עם הקושחה של ההתקן ואתה אוכל קש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”