סלסלות חדשות ומשונות לגאג'יה...
שלום,
התחדשתי לאחרונה ב-GAGGIA COLOR (מתנה ליומולדת מכל המשפחה) ולהפתעתי צורפה לאריזה ההודעה הבאה:
the ground coffee filters (1 cup & 2cups) and the filter pod have been rep-laced by the new Crema Perfetta filters, witch improve the final beverage by producing an even thicker crema, typical of espresso coffee
קיבלתי 2 סלסלות עם מתאם פלסטיק ששמים אותו בין הידית לסלסלה.
חיפשתי שעות בגוגל ומצאתי רק 2 פוסטים שדיברו על התופעה, להלן:
http://www.toomuchcoffee.com/index.php? ... c&p=116499
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/495037
ומשיטוטו קצר בחנויות ראיתי שהמחיר של הסלסלות הנ"ל שערורייתי - 45$ לסלסלה - http://www.espressomachinesinc.com/s/gaggia-filter
אני לא מתלונן, הקפה לא רע. אבל בכל זאת הייתי מעדיף להשתמש בסלסלות הרגילות והטובות (אני מניח..)
2 הסלסלות החדשות (כפולה, פוד/מנה) מגיעות עם חריץ אחד בלבד לקפה, ככה זה גם ברגילות??
מישהו מכיר את התופעה??
אשמח לעצות, כמו כן להמלצה על סלסלה רגילה וטובה, וכמובן היכן להשיג....
אוכל להעלות תמונות בהמשך.
תודה[/b]
התחדשתי לאחרונה ב-GAGGIA COLOR (מתנה ליומולדת מכל המשפחה) ולהפתעתי צורפה לאריזה ההודעה הבאה:
the ground coffee filters (1 cup & 2cups) and the filter pod have been rep-laced by the new Crema Perfetta filters, witch improve the final beverage by producing an even thicker crema, typical of espresso coffee
קיבלתי 2 סלסלות עם מתאם פלסטיק ששמים אותו בין הידית לסלסלה.
חיפשתי שעות בגוגל ומצאתי רק 2 פוסטים שדיברו על התופעה, להלן:
http://www.toomuchcoffee.com/index.php? ... c&p=116499
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/495037
ומשיטוטו קצר בחנויות ראיתי שהמחיר של הסלסלות הנ"ל שערורייתי - 45$ לסלסלה - http://www.espressomachinesinc.com/s/gaggia-filter
אני לא מתלונן, הקפה לא רע. אבל בכל זאת הייתי מעדיף להשתמש בסלסלות הרגילות והטובות (אני מניח..)
2 הסלסלות החדשות (כפולה, פוד/מנה) מגיעות עם חריץ אחד בלבד לקפה, ככה זה גם ברגילות??
מישהו מכיר את התופעה??
אשמח לעצות, כמו כן להמלצה על סלסלה רגילה וטובה, וכמובן היכן להשיג....
אוכל להעלות תמונות בהמשך.
תודה[/b]
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
החריץ האחד אופייני לסלסלות עם מגביר קרמה (בכוונה בכדי לייצר לחץ), הרגילות אמורות להיות מחוררות כמו מסננת צפופה.
אני מניח שלא בעיה להשיג סלסלות רגילות לגאג'יה במקומות כמו "אברהמי", "אמיגו" ובמרבית חנויות הקפה המתמחות ...
אם לא הצלחת גש ליבואן של גאג'יה (קופיטים ביבנה):
http://www.coffeeteam.co.il/
אני מניח שלא בעיה להשיג סלסלות רגילות לגאג'יה במקומות כמו "אברהמי", "אמיגו" ובמרבית חנויות הקפה המתמחות ...
אם לא הצלחת גש ליבואן של גאג'יה (קופיטים ביבנה):
http://www.coffeeteam.co.il/
כל הסיפור הזה נשמע לי ממש גרוע.... עכשיו שאני חושב על זה אלו סלסלות דומות לאלו שהיו לי בכורמקס הזולה.
כשאני מסתכל באינטרנט על המכונה רשום שהיא מגיעה עם 3 פילטרים רגילים, כנראה שמסתובבות 2 סדרות למכונה (על שלי רשום שנת יצור 2010) ואולי זה באמת קשור לאיחוד עם סאקו - באסה.
אני מאוד מקווה שמחר אמצא סלסלה מקורית רגילה במחיר סביר.
צירפתי תמונות, האם הידית נראית לכם רגילה או שגם אותה אצטרך להחליף???
תודה לעוזרים,
כשאני מסתכל באינטרנט על המכונה רשום שהיא מגיעה עם 3 פילטרים רגילים, כנראה שמסתובבות 2 סדרות למכונה (על שלי רשום שנת יצור 2010) ואולי זה באמת קשור לאיחוד עם סאקו - באסה.
אני מאוד מקווה שמחר אמצא סלסלה מקורית רגילה במחיר סביר.
צירפתי תמונות, האם הידית נראית לכם רגילה או שגם אותה אצטרך להחליף???
תודה לעוזרים,
אני מאוד מקווה שזה רק משחק עם הפילטר ולא שינוי בפורטפילטר (הידית עצמה).
בעיקרון מגביר הקרמה הוא פתרון לא רע למי שלא עובד עם מטחנה צמודה, וכל עוד זה רק ענין של פילטר שניתן לרכוש בכמה גרושים - לא נורא! ואפילו מבורך.
עם האסקסו שהיתה לי, חליטה של מנה יחידה או פודים היתה עדיפה עם פילטר מוגבר קרמה כזה.
הבעיה עם הפילטרים האלה היא שהם רוצחים את הגוף של האספרסו. אבל הם מחפים על טחינה לא מדוייקת וקצת על חוסר טריות.
אם צריך לסכם את המקרים בהם שימוש בפילטרים המוגברים עדיף:
- פילטר מנה יחידה (7 גרם) שמגיע עם המכונה גם ככה לא מאפשר לנפק מנה נורמלית, אז שימוש בפילטר המגביר כמו שקיבלת עשוי לשפר.
- כנל עם פודים להם יש בדרך כלל בעיית טריות, וגם קשה לחלוט אותם כראוי במכונות שאינן מיועדות לפודים
- מכונה המיועדת לשימוש AS-IS , כלומר ללא אביזרים נוספים כמו מטחנה וטמפר מתכת כבד שיש לרכוש בנפרד
בכל מקרה אחר כלומר למי שרוצה אספרסו באמת טוב, אי אפשר לוותר על פילטר רגיל + מטחנה + טמפר מתכת
מה שכן אני מקווה שהיבואן, לפחות, יתן על כך את דעתו ויוסיף למכונות פילטר כפול סטנדרטי.
בעיקרון מגביר הקרמה הוא פתרון לא רע למי שלא עובד עם מטחנה צמודה, וכל עוד זה רק ענין של פילטר שניתן לרכוש בכמה גרושים - לא נורא! ואפילו מבורך.
עם האסקסו שהיתה לי, חליטה של מנה יחידה או פודים היתה עדיפה עם פילטר מוגבר קרמה כזה.
הבעיה עם הפילטרים האלה היא שהם רוצחים את הגוף של האספרסו. אבל הם מחפים על טחינה לא מדוייקת וקצת על חוסר טריות.
אם צריך לסכם את המקרים בהם שימוש בפילטרים המוגברים עדיף:
- פילטר מנה יחידה (7 גרם) שמגיע עם המכונה גם ככה לא מאפשר לנפק מנה נורמלית, אז שימוש בפילטר המגביר כמו שקיבלת עשוי לשפר.
- כנל עם פודים להם יש בדרך כלל בעיית טריות, וגם קשה לחלוט אותם כראוי במכונות שאינן מיועדות לפודים
- מכונה המיועדת לשימוש AS-IS , כלומר ללא אביזרים נוספים כמו מטחנה וטמפר מתכת כבד שיש לרכוש בנפרד
בכל מקרה אחר כלומר למי שרוצה אספרסו באמת טוב, אי אפשר לוותר על פילטר רגיל + מטחנה + טמפר מתכת
מה שכן אני מקווה שהיבואן, לפחות, יתן על כך את דעתו ויוסיף למכונות פילטר כפול סטנדרטי.
what's next?
הידית היא אותה ידית,ואת הסלסלות אפשר לקנות...
בדגמים החדשים הם שינו את הסלסלות (המגבירות קרמה זה פיתרון טוב ונוח יותר למי שאין מטחנה).
אבל ניתן לרכוש בכל מקום שמוכר גאגיה את הסלסלות הישנות.
בדגמים החדשים הם שינו את הסלסלות (המגבירות קרמה זה פיתרון טוב ונוח יותר למי שאין מטחנה).
אבל ניתן לרכוש בכל מקום שמוכר גאגיה את הסלסלות הישנות.
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
פניתי לקופיטים (היבואן) לנסות להבין מה באמת אמור להיות בקופסא (חלק עם הפילטרים הרגילים, חלק עם המגבירי קרמה, ושמעתי על כאלה שקיבלו גם וגם), ואולי אפשר להחליף - הרי הם יקרים יותר (לכאורה)
הבחורה שדיברתי איתה לא ידעה על מה אני מדבר, וניסיתי את כל השמות האפשריים : סלסלה, פילטר לידית חליטה, הדבר הזה ששמים בתוכו קפה טחון.... לא הבינה!
אמרה שהעבירה את הפניה ל"מנהל" ויחזרו אלי מחר.
בכל מקרה, קניתי את הסלסלה הסטנדרטית בעצמי, הזרימה בהחלט נראית יותר טובה עם יותר קרמה - אני מרוצה!
אעדכן מחר בתשובת ה"מנהל", אם תהיה.....
הבחורה שדיברתי איתה לא ידעה על מה אני מדבר, וניסיתי את כל השמות האפשריים : סלסלה, פילטר לידית חליטה, הדבר הזה ששמים בתוכו קפה טחון.... לא הבינה!
אמרה שהעבירה את הפניה ל"מנהל" ויחזרו אלי מחר.
בכל מקרה, קניתי את הסלסלה הסטנדרטית בעצמי, הזרימה בהחלט נראית יותר טובה עם יותר קרמה - אני מרוצה!
אעדכן מחר בתשובת ה"מנהל", אם תהיה.....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תבקש לדבר עם אריק (המנכ"ל) הוא בחור נחמד שבטוח ידע על מה מדובר וישמח לעזור.
אם לא פשוט גש לאברהמי או לאמיגו כפי שהומלץ לך, בשביל כמה עשרות שקלים לא הייתי מתאמץ יותר מידי כי הזמן והעצבים שלך שווים יותר ...
אם לא פשוט גש לאברהמי או לאמיגו כפי שהומלץ לך, בשביל כמה עשרות שקלים לא הייתי מתאמץ יותר מידי כי הזמן והעצבים שלך שווים יותר ...
דיברו איתי מקופיטים
שלום,
חזר אלי היום מוטי מקופיטים (האם זה מוטי מהפורום?) והסביר לי שבכל הדגמים החדשים החליפו את הסלסלות כי הן עדיפות, גם למי שיש מטחנה.
סיפר שחזר השבוע מכנס קפה במדינה כלשהי ושדיברו על זה שם....
בכל מקרה, עלות סלסלה היא 70 ש"ח... לא זול אם אתם שואלים אותי, קניתי כבר במקום אחר.
הוא שאל אותי אם השתמשתי בפילטרים החדשים, אמרתי שכן, והיה נדמה לי שאם הייתי אומר "לא", אז הוא היה מציע לי להחליף.... (כאילו שאחרי שימוש אחד מישהו היה שם לב???).
ממליץ למי ששוקל לקנות גאג'יה לבקש להחיליף את הסלסלות, או לקחת בחשבון עוד 100-150 שקל.
חזר אלי היום מוטי מקופיטים (האם זה מוטי מהפורום?) והסביר לי שבכל הדגמים החדשים החליפו את הסלסלות כי הן עדיפות, גם למי שיש מטחנה.
סיפר שחזר השבוע מכנס קפה במדינה כלשהי ושדיברו על זה שם....
בכל מקרה, עלות סלסלה היא 70 ש"ח... לא זול אם אתם שואלים אותי, קניתי כבר במקום אחר.
הוא שאל אותי אם השתמשתי בפילטרים החדשים, אמרתי שכן, והיה נדמה לי שאם הייתי אומר "לא", אז הוא היה מציע לי להחליף.... (כאילו שאחרי שימוש אחד מישהו היה שם לב???).
ממליץ למי ששוקל לקנות גאג'יה לבקש להחיליף את הסלסלות, או לקחת בחשבון עוד 100-150 שקל.