בשעה טובה- התחדשתי בrocket- chellini

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שבת שלום לכולם,
בשעה טובה קניתי צ'ליני חדשה ויפיפיה (העומדת בהרמוניה ליד מטחנת הקומפק שקניתי בשבוע שעבר)
ראשית לכל, אני חייב להודות לכל חברי הפורום שבאמת באופן יוצא דופן עוזרים לכל בעל קושיה.
ואם כבר קושיה- להלן כמה:

קודם כל כבר ביריית הפתיחה הקפה יוצא מצוין, פשוט תענוג לבלוטות הטעם. גם הקרמה עשירה והקפה יורד יפה.

עם זאת..
1. מופיעות בועות קטנות באספרסו. האם זה תקין?
2. נראה שכמות האספרסו המופקת מחליטה (הן של יחיד והן של כפול) קצת קטנה, במובן הזה שאני מסיים את החליטה כאשר אני מבחין שצבע הקפה משתנה ומחוויר. מה הכמות "התקנית" לאספרסו כפול?
3. מופיעה שלולית קטנה של מים על העוגיה, לאחר סיום החליטה. האם תקין?
4. מהם הטיפולים המומלצים ובאיזו תדירות לבצעם?

זהו בנתיים, למרות שאני בטוח שתתעוררנה עוד שאלות.

כמובן שאשמח לתשובות אבל גם לינקים לכתבות או מאמרים יעזרו מאוד.

חג שמח

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

תתחדש! כבר חשבתי שקיבלת רגליים קרות...
בועות קטנות באספרסו מעידות בדרך כלל על קפה טרי מידי...תצלם את החליטה ונוכל לראות. באיזה קפה אתה משתמש?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

תתחדש,ציוד יפה מאוד.
קח לך את הזמן,עם הזמן תגיע לפתרונות טובים,כשתדע מהנסיון לשלב בין המכונה למטחנה.

שוט של אספרסו זה כ-25 שניות בזרימה איטית,תחילת הספירה מרגע הפעלת המשאבה, ו-30 סמ'ק מים,אין ספק שבהתחלה בקפה יצא סמיך וכהה,ולאחר מספר שניות יתחיל הג'יניג'י להציק,אל תתרגש ממנו,זה חלק מהתהליך.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

כמות תקנית לכפול כשישים מיליטר.
מים על העוגיה מצביעים על טחינה מעט דקה מידי וגם התיאור שלך על מעט קפה כלומר זרימה איטית מצביעים לכיוון.
לגבי טיפולים, לבצע בקפלאש אחת לחודש עם קפיזה/קופיקלין והכי חשוב להגן על המכונה מאבנית! במינימום בריטה ומומלץ גם פילטר רזין מחובר לצינורית המשאבה במיכל המים.

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הי..
תודה על התגובות.. החברה גררה אותי לניקיונות שבת אז התעכבתי בתשובה..
אני אנסה להיעזר בהמלצות שלכם ולהגדיל מעט את עובי הטחינה.. לאחר מכן אעלה תמונות של חליטה ונראה מה דעתכם..
יש אפשרות להפנות אותי לכתבות העוסקות בתופעות ידועות כגון הבועות שציינתי והמים על העוגיה?
תודה לכולם..

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #6 

תתחדש.נראית מכונה איכותית ביותר.
תהנה מהחוויה החדשה והלמידה.זה תענוג צרוף

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הי..
בנתיים אני משתמש בבריטה אבל רציתי לדעת.. כמה עולה פילטר רזין? ואיפה ניתן להשיג?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

30 ש' אצל "אברהמי" (סניפים בחולון,חיפה וירושלים):

http://www.a-avrahami.co.il/

אם אתה אצלו אבקת קופיקלין דיי זולה ...

יש גם בכל חנויות הקפה המתמחות כגון אמיגו, קופיטיים וכו' רק ששם הפילטר עולה סביב 45.

איזה קפה קנית ? מאמיגו ?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #9 

תתחדש! יופי של מכונה.

1. כפי שנאמר, בועות קטנות בדר"כ מעידות על קפה טרי מדי.
2. בדר"כ בשיטה הזו אתה תפיק מה שקרוי ריסטרטו, כלומר קפה מוגבל (מבחינת כמות, אבל טוב יותר מבחינת הטעם). האספרסו שלי הוא תמיד כזה. לפעמים אני מקבל כמות כמו של אספרסו כפול ולרוב כשני שליש ממנו.
3. זה עשוי להעיד על כך שאתה לא שם מספיק קפה. נסה לטחון טיפה גס יותר ולשים כמות קפה גדולה יותר. יכול להיות שתאהב את הטעם יותר ויכול להיות שתאהב פחות, אבל כדאי לנסות.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה).

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כפיר_ש כתב:
איזה קפה קנית ? מאמיגו ?
...
בנתיים אני משתמש בקפה שנתנו לי במתנה בקפה רות כשקניתי את המטחנה ככה שעושה שכל שאתם אומרים שהקפה טרי מדי.. יתכן שגם כמות הקפה בסלסלה לא מספיקה למרות שלא נראה לי כי הקפה יוצא כ"כ טוב..

כך או אחרת בנתיים אני בעננים מהקפה.. אני מקווה שלא אקבל הרעלת קפה מרוב התלהבות (עד עכשיו 4 והיד נטויה..)

אגב, כל כמה זמן מחליפים את הפילטר רזין?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אחת לחודש בערך בשימוש ביתי אבל יחד עם הבריטה אפשר למשוך יותר מזה כי את מרבית הריכוך הבריטה תבצע.

אתה לא חייב לזרוק כל חודש כי ניתן לרענן אותו עם כף מלח מומס בחצי כוס מים ... אני משתמש במזרק רפואי גדול ושואב את המים עם המלח דרך הפילטר מספר פעמים ואחר כך מעביר מים נקיים לשטוף את המליחות.

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

קרמריקה כתב:תתחדש! יופי של מכונה.

2. בדר"כ בשיטה הזו אתה תפיק מה שקרוי ריסטרטו, כלומר קפה מוגבל (מבחינת כמות, אבל טוב יותר מבחינת הטעם). האספרסו שלי הוא תמיד כזה. לפעמים אני מקבל כמות כמו של אספרסו כפול ולרוב כשני שליש ממנו.
3. זה עשוי להעיד על כך שאתה לא שם מספיק קפה. נסה לטחון טיפה גס יותר ולשים כמות קפה גדולה יותר. יכול להיות שתאהב את הטעם יותר ויכול להיות שתאהב פחות, אבל כדאי לנסות.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה).
...
קרמריקה,

1. האם עדיף לא להשתמש בקפה טרי מדי? כי הטעם מצוין..
2. לגבי הנקיונות שציינת: מהו בקפלאש? אני מניח שזה שימוש בראש העיוור (בו השתמשתי כשהייתי ברמן קפה).. האם תוכל למנות את השלבים לביצוע בקפלאש? ואיך אתה מנקה את הראש עצמו? את המסננות והידיות- האם אתה מטביל אותן במים עם מסיר שומנים (שוב, ככה ניקינו אותם בבית הקפה בו עבדתי..)

10x

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

תתחדש!! קניה מעולה! (Y)

איפה קנית את המכונה? כמה שילמת?

לגבי הקפה - אם אני זוכר נכון, קנית את המטחנה כבר לפני שבועיים, לא?
אם כך, אז הקפה ממש ממש לא טרי מדי. למעשה, תוך שבועיים הוא כבר יאבד את רוב הטריות...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הי מוטי..
תודה רבה..
את המטחנה קניתי בשבוע שעבר ככה שלא בטוח שהקפה לא טרי. כך או כך, אני בשלב הניסיונות (כולה יום שני שהמכונה עובדת..) ככה שעוד יהיה פיין טיונינג למכונה ולמטחנה..
בנתיים התוצאות באמת מעבר לציפיות... כבר שתיתי בחיי אספרסו אבל הטעם הנקי והאחיד באמת לא מוכר לי וזה ממש תענוג.. (כנראה שזו התוצאה במעבר מהנספרסו בעבודה למכונה הזו..)
דרך אגב, מישהו העלה פעם לינק ליו טיוב לסרטון של חליטה במכונה שלו? או שאני אהיה הראשון?
אגב, לאחר יומיים ומשהו של התעסקות אובססיבית במכונה חברה שלי באמת תוהה בינה לבין עצמה אם אני בקו השפיות ואם משתלם לה להמשיך להחזיק אותי... :?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #15 

אל תדאג זה יעבור לה,כוס אספרסו או קפוצ'ינו טוב ישחד אותה בהחלט,והיא תתחיל לפרגן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #16 

alogobi כתב:
קרמריקה כתב:תתחדש! יופי של מכונה.

...
קרמריקה,

1. האם עדיף לא להשתמש בקפה טרי מדי? כי הטעם מצוין..
2. לגבי הנקיונות שציינת: מהו בקפלאש? אני מניח שזה שימוש בראש העיוור (בו השתמשתי כשהייתי ברמן קפה).. האם תוכל למנות את השלבים לביצוע בקפלאש? ואיך אתה מנקה את הראש עצמו? את המסננות והידיות- האם אתה מטביל אותן במים עם מסיר שומנים (שוב, ככה ניקינו אותם בבית הקפה בו עבדתי..)

10x
...
1. הטעם קובע בסופו של דבר יותר מהכל.
2. אתה מניח נכון. בגדול מה שאני עושה זה לשים טבלית ניקוי (אפשר גם אבקה כמו קופי קלין) בראש העיוור ומחבר למכונה. מפעיל את המשאבה לכמה שניות ומפסיק. עושה זאת לסירוגין מספר פעמים עד שאני רואה שרוב החומר כבר עבר למגש הנוזלים. לאחר מכן מנקה את סביב הראש עם מברשת ואת המסננת, הסלסלות והידיות משרה במים חמים עם 2 טבליות מאותו סוג. אצלי זה עושה את העבודה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #17 

יקח לך קצת זמן להתאפס על המכונה והשימוש בה, ממליץ על חריש באינטרנט לטיפים לשימוש זה מקצר תהליכים.
עם מכונה כזו (וזו הערה גם לכפיר) למה להתפשר על מרכך רזין? כל תיקון יעלה כמו מרכך אמיתי ורציני אז למה סתם לסבול
(שלכם עידו שרכש מכונה בשווי דומה ועד היום משתמש במים "מרוככים" מהקומקום)
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #18 

alogobi כתב:שבת שלום לכולם,
בשעה טובה קניתי צ'ליני חדשה ויפיפיה (העומדת בהרמוניה ליד מטחנת הקומפק שקניתי בשבוע שעבר)...

חג שמח
...
תתחדש, נראית פגז וגם יש עליה חוות דעת מעולה באתרים בחו"ל.

יופי של סט!

מצטרף לשאלה של מוטי לגבי העלות והמקם בו קנית, רק להשכלה כללית ולצורך השוואה מול האניטה.

בהצלחה ומועדים לשמחה

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #19 

alogobi כתב:אגב, לאחר יומיים ומשהו של התעסקות אובססיבית במכונה חברה שלי באמת תוהה בינה לבין עצמה אם אני בקו השפיות ואם משתלם לה להמשיך להחזיק אותי... :?
...
קודם כל אם יש ביכולתך הכלכלית לקנות מכונה שכזו בהחלט משתלם "להחזיק אותך"...
קפה הפוך על הבוקר בחודשים הראשונים יקנה אותה ויגרום לה להתמכר.
לאשתי אני מכין בקיץ קפה קר עם קרח על הבוקר (היא גם מכינה לעצמה)
ובחורף הפוך.

חוצמזה, הבחורה רק חברה שלך...אם אלה השיקולים שלה..יש פורומים אחרים שיתאימו לה (בלי להעליב אף אחד)

וחוצמזה...יש לך כבר חברה חדשה... :lol: :lol: :lol: :!:

גברים צריכים את הצעצועים שלהם.אשתי הבינה את זה כבר. (l) (ראה הקניה האחרונה שלי.)

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

מיץ_פטל כתב: מצטרף לשאלה של מוטי לגבי העלות והמקם בו קנית, רק להשכלה כללית ולצורך השוואה מול האניטה.
...
קניתי את המכונה מאורי בקפה קאסטלו, רמת החי"ל.

משום שהוא הלך לקראתי, סיכמנו שנשמור בניינו את המחיר ואני מכבד את זה.

אבל אני ממליץ ללכת אליו כי הוא בנאדם סבבה ומציע מחירים הוגנים ובשורה התחתונה הוא נתן את ההצעה המשתלמת ביותר.

אשמח לשתף אותך ברשמיי מסקר השוק שערכתי בעניין.. אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית אם אתה מעוניין.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”