בשעה טובה- התחדשתי בrocket- chellini
שבת שלום לכולם,
בשעה טובה קניתי צ'ליני חדשה ויפיפיה (העומדת בהרמוניה ליד מטחנת הקומפק שקניתי בשבוע שעבר)
ראשית לכל, אני חייב להודות לכל חברי הפורום שבאמת באופן יוצא דופן עוזרים לכל בעל קושיה.
ואם כבר קושיה- להלן כמה:
קודם כל כבר ביריית הפתיחה הקפה יוצא מצוין, פשוט תענוג לבלוטות הטעם. גם הקרמה עשירה והקפה יורד יפה.
עם זאת..
1. מופיעות בועות קטנות באספרסו. האם זה תקין?
2. נראה שכמות האספרסו המופקת מחליטה (הן של יחיד והן של כפול) קצת קטנה, במובן הזה שאני מסיים את החליטה כאשר אני מבחין שצבע הקפה משתנה ומחוויר. מה הכמות "התקנית" לאספרסו כפול?
3. מופיעה שלולית קטנה של מים על העוגיה, לאחר סיום החליטה. האם תקין?
4. מהם הטיפולים המומלצים ובאיזו תדירות לבצעם?
זהו בנתיים, למרות שאני בטוח שתתעוררנה עוד שאלות.
כמובן שאשמח לתשובות אבל גם לינקים לכתבות או מאמרים יעזרו מאוד.
חג שמח
בשעה טובה קניתי צ'ליני חדשה ויפיפיה (העומדת בהרמוניה ליד מטחנת הקומפק שקניתי בשבוע שעבר)
ראשית לכל, אני חייב להודות לכל חברי הפורום שבאמת באופן יוצא דופן עוזרים לכל בעל קושיה.
ואם כבר קושיה- להלן כמה:
קודם כל כבר ביריית הפתיחה הקפה יוצא מצוין, פשוט תענוג לבלוטות הטעם. גם הקרמה עשירה והקפה יורד יפה.
עם זאת..
1. מופיעות בועות קטנות באספרסו. האם זה תקין?
2. נראה שכמות האספרסו המופקת מחליטה (הן של יחיד והן של כפול) קצת קטנה, במובן הזה שאני מסיים את החליטה כאשר אני מבחין שצבע הקפה משתנה ומחוויר. מה הכמות "התקנית" לאספרסו כפול?
3. מופיעה שלולית קטנה של מים על העוגיה, לאחר סיום החליטה. האם תקין?
4. מהם הטיפולים המומלצים ובאיזו תדירות לבצעם?
זהו בנתיים, למרות שאני בטוח שתתעוררנה עוד שאלות.
כמובן שאשמח לתשובות אבל גם לינקים לכתבות או מאמרים יעזרו מאוד.
חג שמח
תתחדש,ציוד יפה מאוד.
קח לך את הזמן,עם הזמן תגיע לפתרונות טובים,כשתדע מהנסיון לשלב בין המכונה למטחנה.
שוט של אספרסו זה כ-25 שניות בזרימה איטית,תחילת הספירה מרגע הפעלת המשאבה, ו-30 סמ'ק מים,אין ספק שבהתחלה בקפה יצא סמיך וכהה,ולאחר מספר שניות יתחיל הג'יניג'י להציק,אל תתרגש ממנו,זה חלק מהתהליך.
קח לך את הזמן,עם הזמן תגיע לפתרונות טובים,כשתדע מהנסיון לשלב בין המכונה למטחנה.
שוט של אספרסו זה כ-25 שניות בזרימה איטית,תחילת הספירה מרגע הפעלת המשאבה, ו-30 סמ'ק מים,אין ספק שבהתחלה בקפה יצא סמיך וכהה,ולאחר מספר שניות יתחיל הג'יניג'י להציק,אל תתרגש ממנו,זה חלק מהתהליך.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כמות תקנית לכפול כשישים מיליטר.
מים על העוגיה מצביעים על טחינה מעט דקה מידי וגם התיאור שלך על מעט קפה כלומר זרימה איטית מצביעים לכיוון.
לגבי טיפולים, לבצע בקפלאש אחת לחודש עם קפיזה/קופיקלין והכי חשוב להגן על המכונה מאבנית! במינימום בריטה ומומלץ גם פילטר רזין מחובר לצינורית המשאבה במיכל המים.
מים על העוגיה מצביעים על טחינה מעט דקה מידי וגם התיאור שלך על מעט קפה כלומר זרימה איטית מצביעים לכיוון.
לגבי טיפולים, לבצע בקפלאש אחת לחודש עם קפיזה/קופיקלין והכי חשוב להגן על המכונה מאבנית! במינימום בריטה ומומלץ גם פילטר רזין מחובר לצינורית המשאבה במיכל המים.
הי..
תודה על התגובות.. החברה גררה אותי לניקיונות שבת אז התעכבתי בתשובה..
אני אנסה להיעזר בהמלצות שלכם ולהגדיל מעט את עובי הטחינה.. לאחר מכן אעלה תמונות של חליטה ונראה מה דעתכם..
יש אפשרות להפנות אותי לכתבות העוסקות בתופעות ידועות כגון הבועות שציינתי והמים על העוגיה?
תודה לכולם..
תודה על התגובות.. החברה גררה אותי לניקיונות שבת אז התעכבתי בתשובה..
אני אנסה להיעזר בהמלצות שלכם ולהגדיל מעט את עובי הטחינה.. לאחר מכן אעלה תמונות של חליטה ונראה מה דעתכם..
יש אפשרות להפנות אותי לכתבות העוסקות בתופעות ידועות כגון הבועות שציינתי והמים על העוגיה?
תודה לכולם..
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

30 ש' אצל "אברהמי" (סניפים בחולון,חיפה וירושלים):
http://www.a-avrahami.co.il/
אם אתה אצלו אבקת קופיקלין דיי זולה ...
יש גם בכל חנויות הקפה המתמחות כגון אמיגו, קופיטיים וכו' רק ששם הפילטר עולה סביב 45.
איזה קפה קנית ? מאמיגו ?
http://www.a-avrahami.co.il/
אם אתה אצלו אבקת קופיקלין דיי זולה ...
יש גם בכל חנויות הקפה המתמחות כגון אמיגו, קופיטיים וכו' רק ששם הפילטר עולה סביב 45.
איזה קפה קנית ? מאמיגו ?
תתחדש! יופי של מכונה.
1. כפי שנאמר, בועות קטנות בדר"כ מעידות על קפה טרי מדי.
2. בדר"כ בשיטה הזו אתה תפיק מה שקרוי ריסטרטו, כלומר קפה מוגבל (מבחינת כמות, אבל טוב יותר מבחינת הטעם). האספרסו שלי הוא תמיד כזה. לפעמים אני מקבל כמות כמו של אספרסו כפול ולרוב כשני שליש ממנו.
3. זה עשוי להעיד על כך שאתה לא שם מספיק קפה. נסה לטחון טיפה גס יותר ולשים כמות קפה גדולה יותר. יכול להיות שתאהב את הטעם יותר ויכול להיות שתאהב פחות, אבל כדאי לנסות.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה).
2. בדר"כ בשיטה הזו אתה תפיק מה שקרוי ריסטרטו, כלומר קפה מוגבל (מבחינת כמות, אבל טוב יותר מבחינת הטעם). האספרסו שלי הוא תמיד כזה. לפעמים אני מקבל כמות כמו של אספרסו כפול ולרוב כשני שליש ממנו.
3. זה עשוי להעיד על כך שאתה לא שם מספיק קפה. נסה לטחון טיפה גס יותר ולשים כמות קפה גדולה יותר. יכול להיות שתאהב את הטעם יותר ויכול להיות שתאהב פחות, אבל כדאי לנסות.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה).
בנתיים אני משתמש בקפה שנתנו לי במתנה בקפה רות כשקניתי את המטחנה ככה שעושה שכל שאתם אומרים שהקפה טרי מדי.. יתכן שגם כמות הקפה בסלסלה לא מספיקה למרות שלא נראה לי כי הקפה יוצא כ"כ טוב..כפיר_ש כתב:
איזה קפה קנית ? מאמיגו ?...
כך או אחרת בנתיים אני בעננים מהקפה.. אני מקווה שלא אקבל הרעלת קפה מרוב התלהבות (עד עכשיו 4 והיד נטויה..)
אגב, כל כמה זמן מחליפים את הפילטר רזין?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אחת לחודש בערך בשימוש ביתי אבל יחד עם הבריטה אפשר למשוך יותר מזה כי את מרבית הריכוך הבריטה תבצע.
אתה לא חייב לזרוק כל חודש כי ניתן לרענן אותו עם כף מלח מומס בחצי כוס מים ... אני משתמש במזרק רפואי גדול ושואב את המים עם המלח דרך הפילטר מספר פעמים ואחר כך מעביר מים נקיים לשטוף את המליחות.
אתה לא חייב לזרוק כל חודש כי ניתן לרענן אותו עם כף מלח מומס בחצי כוס מים ... אני משתמש במזרק רפואי גדול ושואב את המים עם המלח דרך הפילטר מספר פעמים ואחר כך מעביר מים נקיים לשטוף את המליחות.
קרמריקה,קרמריקה כתב:תתחדש! יופי של מכונה.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה)....
1. האם עדיף לא להשתמש בקפה טרי מדי? כי הטעם מצוין..
2. לגבי הנקיונות שציינת: מהו בקפלאש? אני מניח שזה שימוש בראש העיוור (בו השתמשתי כשהייתי ברמן קפה).. האם תוכל למנות את השלבים לביצוע בקפלאש? ואיך אתה מנקה את הראש עצמו? את המסננות והידיות- האם אתה מטביל אותן במים עם מסיר שומנים (שוב, ככה ניקינו אותם בבית הקפה בו עבדתי..)
10x
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תתחדש!! קניה מעולה!
איפה קנית את המכונה? כמה שילמת?
לגבי הקפה - אם אני זוכר נכון, קנית את המטחנה כבר לפני שבועיים, לא?
אם כך, אז הקפה ממש ממש לא טרי מדי. למעשה, תוך שבועיים הוא כבר יאבד את רוב הטריות...
איפה קנית את המכונה? כמה שילמת?
לגבי הקפה - אם אני זוכר נכון, קנית את המטחנה כבר לפני שבועיים, לא?
אם כך, אז הקפה ממש ממש לא טרי מדי. למעשה, תוך שבועיים הוא כבר יאבד את רוב הטריות...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הי מוטי..
תודה רבה..
את המטחנה קניתי בשבוע שעבר ככה שלא בטוח שהקפה לא טרי. כך או כך, אני בשלב הניסיונות (כולה יום שני שהמכונה עובדת..) ככה שעוד יהיה פיין טיונינג למכונה ולמטחנה..
בנתיים התוצאות באמת מעבר לציפיות... כבר שתיתי בחיי אספרסו אבל הטעם הנקי והאחיד באמת לא מוכר לי וזה ממש תענוג.. (כנראה שזו התוצאה במעבר מהנספרסו בעבודה למכונה הזו..)
דרך אגב, מישהו העלה פעם לינק ליו טיוב לסרטון של חליטה במכונה שלו? או שאני אהיה הראשון?
אגב, לאחר יומיים ומשהו של התעסקות אובססיבית במכונה חברה שלי באמת תוהה בינה לבין עצמה אם אני בקו השפיות ואם משתלם לה להמשיך להחזיק אותי...
תודה רבה..
את המטחנה קניתי בשבוע שעבר ככה שלא בטוח שהקפה לא טרי. כך או כך, אני בשלב הניסיונות (כולה יום שני שהמכונה עובדת..) ככה שעוד יהיה פיין טיונינג למכונה ולמטחנה..
בנתיים התוצאות באמת מעבר לציפיות... כבר שתיתי בחיי אספרסו אבל הטעם הנקי והאחיד באמת לא מוכר לי וזה ממש תענוג.. (כנראה שזו התוצאה במעבר מהנספרסו בעבודה למכונה הזו..)
דרך אגב, מישהו העלה פעם לינק ליו טיוב לסרטון של חליטה במכונה שלו? או שאני אהיה הראשון?
אגב, לאחר יומיים ומשהו של התעסקות אובססיבית במכונה חברה שלי באמת תוהה בינה לבין עצמה אם אני בקו השפיות ואם משתלם לה להמשיך להחזיק אותי...
1. הטעם קובע בסופו של דבר יותר מהכל.alogobi כתב:קרמריקה,קרמריקה כתב:תתחדש! יופי של מכונה.
4. כמובן להשתמש במרכך. אני פעם בשבוע מריץ בקפלאש, תוך ניקוי יסודי של הראש, המסננת והידיות ופעם בשבועיים-שלושה מרענן את הפילטר (אבל אצלי הוא הרבה יותר גדול מאלו שמוכרים ולכן התדירות צריכה להיות פחות גבוהה)....
1. האם עדיף לא להשתמש בקפה טרי מדי? כי הטעם מצוין..
2. לגבי הנקיונות שציינת: מהו בקפלאש? אני מניח שזה שימוש בראש העיוור (בו השתמשתי כשהייתי ברמן קפה).. האם תוכל למנות את השלבים לביצוע בקפלאש? ואיך אתה מנקה את הראש עצמו? את המסננות והידיות- האם אתה מטביל אותן במים עם מסיר שומנים (שוב, ככה ניקינו אותם בבית הקפה בו עבדתי..)
10x...
2. אתה מניח נכון. בגדול מה שאני עושה זה לשים טבלית ניקוי (אפשר גם אבקה כמו קופי קלין) בראש העיוור ומחבר למכונה. מפעיל את המשאבה לכמה שניות ומפסיק. עושה זאת לסירוגין מספר פעמים עד שאני רואה שרוב החומר כבר עבר למגש הנוזלים. לאחר מכן מנקה את סביב הראש עם מברשת ואת המסננת, הסלסלות והידיות משרה במים חמים עם 2 טבליות מאותו סוג. אצלי זה עושה את העבודה.
יקח לך קצת זמן להתאפס על המכונה והשימוש בה, ממליץ על חריש באינטרנט לטיפים לשימוש זה מקצר תהליכים.
עם מכונה כזו (וזו הערה גם לכפיר) למה להתפשר על מרכך רזין? כל תיקון יעלה כמו מרכך אמיתי ורציני אז למה סתם לסבול
(שלכם עידו שרכש מכונה בשווי דומה ועד היום משתמש במים "מרוככים" מהקומקום)
עם מכונה כזו (וזו הערה גם לכפיר) למה להתפשר על מרכך רזין? כל תיקון יעלה כמו מרכך אמיתי ורציני אז למה סתם לסבול
(שלכם עידו שרכש מכונה בשווי דומה ועד היום משתמש במים "מרוככים" מהקומקום)
what's next?
תתחדש, נראית פגז וגם יש עליה חוות דעת מעולה באתרים בחו"ל.alogobi כתב:שבת שלום לכולם,
בשעה טובה קניתי צ'ליני חדשה ויפיפיה (העומדת בהרמוניה ליד מטחנת הקומפק שקניתי בשבוע שעבר)...
חג שמח...
יופי של סט!
מצטרף לשאלה של מוטי לגבי העלות והמקם בו קנית, רק להשכלה כללית ולצורך השוואה מול האניטה.
בהצלחה ומועדים לשמחה
קודם כל אם יש ביכולתך הכלכלית לקנות מכונה שכזו בהחלט משתלם "להחזיק אותך"...alogobi כתב:אגב, לאחר יומיים ומשהו של התעסקות אובססיבית במכונה חברה שלי באמת תוהה בינה לבין עצמה אם אני בקו השפיות ואם משתלם לה להמשיך להחזיק אותי......
קפה הפוך על הבוקר בחודשים הראשונים יקנה אותה ויגרום לה להתמכר.
לאשתי אני מכין בקיץ קפה קר עם קרח על הבוקר (היא גם מכינה לעצמה)
ובחורף הפוך.
חוצמזה, הבחורה רק חברה שלך...אם אלה השיקולים שלה..יש פורומים אחרים שיתאימו לה (בלי להעליב אף אחד)
וחוצמזה...יש לך כבר חברה חדשה...
גברים צריכים את הצעצועים שלהם.אשתי הבינה את זה כבר.
קניתי את המכונה מאורי בקפה קאסטלו, רמת החי"ל.מיץ_פטל כתב: מצטרף לשאלה של מוטי לגבי העלות והמקם בו קנית, רק להשכלה כללית ולצורך השוואה מול האניטה....
משום שהוא הלך לקראתי, סיכמנו שנשמור בניינו את המחיר ואני מכבד את זה.
אבל אני ממליץ ללכת אליו כי הוא בנאדם סבבה ומציע מחירים הוגנים ובשורה התחתונה הוא נתן את ההצעה המשתלמת ביותר.
אשמח לשתף אותך ברשמיי מסקר השוק שערכתי בעניין.. אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית אם אתה מעוניין.