אני מגדל שני חתולים בבית, הם לא יוצאים החוצה (אילוצים כאלו ואחרים), והם מפרקים לי את הספות בשיטתיות לאט לאט.
כרגע אני וזוגתי רוצים לרכוש סלון חדש לבית ונרצה מן הסתם שהוא יחזיק קצת יותר מעמד. הייתי שמח לשמוע פתרונות יצירתיים מאנשים עם נסיון בתחום.
אני רק אציין ששום מתקן גירוד שניסיתי לא תפס, אפילו בניתי להם אחד ענק בעצמי. קטניפ מעניין להם את התחת.
אני שוקל מאוד להזמין את זה.
לגיסי יש בבית חתול ויש מתקן דומה מאוד לזה. הבעיה היא שהחתול שלו חושב שהרגלית של הפלזמה זה גם משהו נוח... אבל הוא מתרגל אותו לא מעט, וגם אישתו. אני אוכל לשאול אותו האם זה עובד - כשהייתי אצלהם בבית לא ראיתי סימנים לנזק לספות.
אתה יכול להוריד להם את הצפורניים בניתוח עם הרדמה. זה אולי נשמע אכזרי ונגד חוקי הטבע, הם גם יהיו חסרי אונים אם ייצאו פעם מהבית, אבל כשאין ברירה, אין ברירה... לנו היו חתולים ששרדו ככה מס' שנים ותפקדו רגיל.
הספות אצלי כבר מפורקות מזמן. התחביב שלי זה לבקר בחנויות יוקרה לרהיטים להעמיד את עצמי במרכז תצוגת הספת ולהאנח בקול עם פרצוף מסכן. אין ספה שהחתול שלי לא יוכל לה תוך שבוע שבועיים.
הפתרון שלי? רכישת רהיטים זולים. הבית שלי נראה כמו סניף של איקאה ויד שניה אבל לפחות לא נקרע לי הלב כל פעם שאני מחליף רהיטים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האם ניסית את משטח הגירוד הפשוט שעשוי כולו מקרטון? מוכרים את זה בקומה שנייה של חצי חינם. מה שמיוחד בו זה שיש בו גם ריח שמושך את החתולים לגרד שם. את זה החתולה שלנו הכי אוהבת, והיום היא מגרדת רק בו.
כשתופסים את החתול מטפל בספה, צריך פשוט לצעוק "לא!!", לא צריך כאפה. וכשהחתול ניגש למשטח גירוד, לתת לו פינוקים וחיזוקים. עם הזמן זה עובד.
אני לא יודע מה קורה אצלך בבית אבל אצלי משטח הגירוד מקרטון הוא לא במקום הספה אלא בנוסף אליה.
אצלי החתול ניגש לספה וכשאני צועק עליו הוא מפסיק לשניה, מביט אלי, עושה פרצוף של "אוה...זה רק הבנאדם..." וממשיך מיד לרטש את הספה. לא עוזר כלום, אני יורה עליו גומיות, זורק עליו נעל, רוד, אחריו עם המכונית החשמלית האלחוטית - כלום. ברגע שאני מפסיק החנטריש חוזר לספה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הסרת "ציפורניים" לחתולים היא לא הסרה של הציפורן, כי אם מסירים את הציפורן היא כמובן תמשיך לצמוח (ראה קוצץ ציפורניים). מה שעושים בניתוח זה מסירים את המפרק האחרון של האצבע, כלומר הסרה של עצם האחרונה של האצבע. האם באמת הייתם עושים ניתוח כזה ?!!
דבר שני הוא שאלימות אכן לא מוצדקת כלפי בע"ח, בדיוק כמו שלא נהוג להכות ילדים כי הם עושים משהו לא בסדר. מה גם שאם נוקטים באלימות החתול לא רק שלא יבין כי הם מקבלים טראומה, הוא יכול גם לחשוש מכם בעתיד וגם לפתח בעיות התנהגות אחרות.
השיטה הכי טובה להרחיק חתול מספה כשאתם נמצאים שם היא מים. פשוט להתיז עליו עם שפריצר ומהם מאוד הוא יבין לא לעשות את זה כשאתם נמצאים, אבל מה קורה כשאתם לא בבית?...
אז יש מס' שיטות :
1. catnip, צמח מופלא שמושך אליו חתולים. הקרטון גירוד ספוג טוב טוב בקאטניפ. אפשר לקנות את זה בתרסיס, את הצמח עצמו, מיובש, או ספוג כמו שאמרתי. אם התחול אדיש לספריי, לא אומר שהוא אדיש גם לצמח עצמו. לטריות יש גם חשיבות וצמח שעמד הרבה זמן בשקית בחנות גם לא ימשוך חתולים.
2. יש ספריים שמרחיקים חתולים וכלבים מרהיטים ואנחנו כמעט ולא מריחים את זה אבל מנסיוני זה לא כל כך עובד.
3. אפשר לקנות ספה שלא רואים עליה את הגירודים. (ספת בודד) ולהרגיל את החתול לגרד רק אותה. אצלי זה עובד ובגלל הבד בכלל לא רואים שום נזק (וגם אין בכלל נזק...). זה בד שדומה לספפה של עמינח ובחנויות רהיטים מבינים על מה מדובר. ברגע שהוא מתחיל לגרד את המקום הלא רצוי צריך לקחת אותה ולהניח אותו ליד הספה הקטנה (ואפילו לקחת לו את הרגליים ולגרד איתם את הספה). אפשר כמובן להספיג אותו בקאטניפ.
4. ספריים של פרומונים שמושכים אותו למקום החדש, לא קיים בארץ אבל לדעתי אפשר להזמין מאייבי . נמצא בשימוש נרחב בארה"ב.
והכי חשוב סבלנות, אם החתול כבר מבוגר והתרגל לגרד את הספות זה תהליך שלוקח קצת זמן. צריך להבין שגירוד הוא פעולה טבעית של החתול וכך הוא משייף את הציפורניים שלו ומסמן טריטוריה כלפי חתולים אחרים (יש להם בלוטות ריח בכפות הרגליים). לכן מניעה של התנהגות זו היא לא מומלצת, צריך פשוט להסיט אותה לאן שאנחנו רוצים.
מקווה שהעניין יסתדר, אני אימצתי חתול שבבית הקודם שלו הוא הרס לחלוטין את כל הסלון (סלון עור) ולקחנו אותו לבית חדש שלנו עם ספות עור חדשות שקנינו. הוא מגרד רק את הספת בודד ולא הספיק לעשות נזק משמעותי בספות העור לפני שחינכנו אותו (אולי שרט אותו 5 פעמים סה"כ)
yairf - בהתחלה הייתי בגישה הזו, אחרי מחקר באינטרנט הבנתי מה זה אומר, ולא סתם זה לא חוקי בארץ. זה כמו שיסירו לך את האצבעות בידיים.
Catskinner - כמוני כמוך, הזכר שאצלי בבית יודע שיש אחד ששולט וזה לא אני. לא יעזור כלום הוא בשלו וכל הסחת דעת לא תצליח הוא יחזור לספה.
pixies - וואלה אריסטורקט החתול שלי, קרטון לא מושך אותו.
sagyle - מסכים בכל נקודה ומכיר את השיטות. מנסיון מים עוזר אבל קשה להתמיד שאתה לא בבית. הספריים (לא של פרומונים) זה דראק לא עוזר להרחיק ולא עוזר למשוך. אני מקווה שאני אצליח לשנות את ההתנהגות שלהם כי זה מתסכל.
firebird - מכיר את המוצר, קשה קצת להתמודד עם לשים הכיסויים לחתול שלי.
הפיתרון שלנו בקניית הספה האחרונה היה כזה: ביקשנו לקחת הביתה קטלוג של בדים לספה. פרשנו את פיסת הבד על הספה (הישנה) לקחנו את החתולה, שפשפנו את כפותיה הפרושות על הבד ובדקנו האם זה מגרה אותה והאם הציפורניים נתפסות על הבד (היתפסות הציפורניים מגרה אותם להתחיל לגרד). שורה תחתונה: הזמנו ספה עם בד שפשוט לא מגרה אותה לגרד ציפורניה וזה לא על חשבון היופי.
לוקחים סלוטייפ מלחמה ומדביקים על הספות כשהדבק כלפי חוץ משאירים תקופה החתולים לא אוהבים את המגע כעם הדבק ומתרגלים לא לגרד את הספה... בספות שלי בהתחלה עטפתי את כל הספה מסביב עם טפט הפוך כשהורדתי הם לא ננגעו בספות
בהצלחה....
saritel כתב:לוקחים סלוטייפ מלחמה ומדביקים על הספות כשהדבק כלפי חוץ משאירים תקופה החתולים לא אוהבים את המגע כעם הדבק ומתרגלים לא לגרד את הספה... בספות שלי בהתחלה עטפתי את כל הספה מסביב עם טפט הפוך כשהורדתי הם לא ננגעו בספות
בהצלחה....
...
שמעתי על השיטה הזו, תמיד הייתי בטוח שהם יחזרו לגרד אחרי ההורדה.