הוספת ערוצים לבעלי הממיר DTT?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
כן, אבל זה דורש חקיקה והערכות טכנית + תקצוב לא פשוטים.
כרגע מדברים על אחד או יותר מהערוצים הבאים :9, 24, 23
כרגע מדברים על אחד או יותר מהערוצים הבאים :9, 24, 23
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לדעתי בסוף הרבעון השלישי ב-2011 תהיה התחלה,yos054 כתב: כמה זמן אמורה לקחת כל הבירוקרטיה הזאת עד שיוסיפו לפחות אחד מהערוצים? מה ההשערות?...
ובינואר 2012 (בעוד שנה ו- 3 חודשים) יהיה לנו ערוץ HD חינמי (באיחור של כמעט שנתיים מקפריסין השכנה שלנו!),
ויהיו גם את הערוצים 23 , 24 , ואולי אפילו עוד ערוצים פרטיים שיהיו מוכנים לשלם כסף. (ערוץ 9 של לב לבייב? ועוד...)
הכל סחבת בארץ. יש תדרים פנויים ואין מניעה לשדר עוד ערוצים.
וגם בתדר הקיים יש שני ערוצי נסיון ריקים, אז למה לא להכניס את מוסיקה 24 שהוא ערוץ מסחרי לכל דבר?
אני בטוח שיש גם ערוצים זרים שישמחו להכנס כמו יורו-ניוז שמשדר בכל מיני מדינות.
גם 30 תחנות הרדיו לא משדרות כלום, למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן?
נקווה שנראה שינוי כשהשידור האנלוגי ייסגר.
וגם בתדר הקיים יש שני ערוצי נסיון ריקים, אז למה לא להכניס את מוסיקה 24 שהוא ערוץ מסחרי לכל דבר?
אני בטוח שיש גם ערוצים זרים שישמחו להכנס כמו יורו-ניוז שמשדר בכל מיני מדינות.
גם 30 תחנות הרדיו לא משדרות כלום, למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן?
נקווה שנראה שינוי כשהשידור האנלוגי ייסגר.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
זה הכל עניין של לחיות על התקציב שהמדינה מפרישה לרשות השניה. (ראה פרוייקט הרכבת הקלה)
מי שיספר לך אחרת - קח אותו בערבון מוגבל.
אבל במילים יותר רגועות
/u]
צריך לקנות משדרים חדשים, ולהתקין אותם, ובאמת צריך לבחור 2 תדרים נוספים שישרתו את כל רחבי הארץ, צריך אישור של המדינה לצורך הוספת חברות שידור נוספות (מה שנקרא : "מעבר לשיטת הרישיונות" ), יש את הכבלים ואת YES שלוחצים בצד שלהם.
הבעיה היא שמדובר ב- 2 בעיות שונות :
לא מפרידים את נושא הטיפול ב- HD , הרי אין שום מניעה לשדר ב- HD.
אף אחד לא אמר לרשות השניה : אסור לך לשדר HD.
אף אחד לא אמר לרשות השניה (בינואר 2008 כשהגיעה ההחלטה הסופית) : את תשתמשי רק ב- 2 תדרים שונים וזהו! אסור לך להשתמש ביותר תדרים!
היתה לרשות השניה יד חופשית בעניין,
ואם היה להם קצת רצון אמיתי, אז לפחות היו משדרים לנו את ה- HD דרך התשתית שלהם.
ולא מותחים אותנו כמו מסטיק במשך יותר מ- 3 שנים.
מי שיספר לך אחרת - קח אותו בערבון מוגבל.
אבל במילים יותר רגועות
צריך לקנות משדרים חדשים, ולהתקין אותם, ובאמת צריך לבחור 2 תדרים נוספים שישרתו את כל רחבי הארץ, צריך אישור של המדינה לצורך הוספת חברות שידור נוספות (מה שנקרא : "מעבר לשיטת הרישיונות" ), יש את הכבלים ואת YES שלוחצים בצד שלהם.
הבעיה היא שמדובר ב- 2 בעיות שונות :
לא מפרידים את נושא הטיפול ב- HD , הרי אין שום מניעה לשדר ב- HD.
אף אחד לא אמר לרשות השניה : אסור לך לשדר HD.
אף אחד לא אמר לרשות השניה (בינואר 2008 כשהגיעה ההחלטה הסופית) : את תשתמשי רק ב- 2 תדרים שונים וזהו! אסור לך להשתמש ביותר תדרים!
היתה לרשות השניה יד חופשית בעניין,
ואם היה להם קצת רצון אמיתי, אז לפחות היו משדרים לנו את ה- HD דרך התשתית שלהם.
ולא מותחים אותנו כמו מסטיק במשך יותר מ- 3 שנים.
- oferlaor
- מנהל

שטויות, מוקצב להם כסף לערוצים הנוכחיים וגם התדרים מוקצים למטרה הזו בלבד.
פקידים ברשות חא יכולעם לעשות החלטות שהכנסת אמורה לבצע אותם, כך לא מנהלים מדינה דמוקרטית.
חוץ מזה, לא לשכוח שהערוצים המסחריים משלמים הרבה מאוד תמלוגים עבור הזכות להכלל בחבילה.
ערוץ 24 יהיה מעוניין לשלם סכום דומה בכלל? יש לערוץ הזה מספיק כסף לכך?
פקידים ברשות חא יכולעם לעשות החלטות שהכנסת אמורה לבצע אותם, כך לא מנהלים מדינה דמוקרטית.
חוץ מזה, לא לשכוח שהערוצים המסחריים משלמים הרבה מאוד תמלוגים עבור הזכות להכלל בחבילה.
ערוץ 24 יהיה מעוניין לשלם סכום דומה בכלל? יש לערוץ הזה מספיק כסף לכך?
שאלה קצת לא קשורה, אבל האם ייתכן שבעתיד גם יתווספו שירותים כמו VOD (למשל של רב חן או גלובוס)?
מה שמעניין אותי הרבה יותר מאם ערוץ 24 יכנס זה אם ערוץ האח הגדול יכנס ואם יהיה VOD. יש אפשרות לעשות את זה? (הבעייתיות עם ערוץ האח הגדול זה שהוא עולה כסף, אז השאלה היא האם קשת יכולה לקחת כסף על ערוץ בDTT)
מה שמעניין אותי הרבה יותר מאם ערוץ 24 יכנס זה אם ערוץ האח הגדול יכנס ואם יהיה VOD. יש אפשרות לעשות את זה? (הבעייתיות עם ערוץ האח הגדול זה שהוא עולה כסף, אז השאלה היא האם קשת יכולה לקחת כסף על ערוץ בDTT)
בחו"ל יש גם ערוצים בתשלום ב-DTT. באנגליה לדוגמא אפשר להתחבר ל-ESPN ולסקאי ספורט.
בממיר שלי יש חריץ לכרטיס חכם ויש כזה גם בטלוויזיות חדשות, השאלה אם זה יהיה מעשי. אשמח להתחבר לספורט 1+2 ללא תשלום חודשי לכבלים.
בממיר שלי יש חריץ לכרטיס חכם ויש כזה גם בטלוויזיות חדשות, השאלה אם זה יהיה מעשי. אשמח להתחבר לספורט 1+2 ללא תשלום חודשי לכבלים.
- oferlaor
- מנהל

קשה לי להאמין. העולם מתרחק מכאלה דברים.
Ott - שידורים מעל האינטרנט בשילוב מקלט dtt יותר סביר.
Ott - שידורים מעל האינטרנט בשילוב מקלט dtt יותר סביר.
יש לך הערכה מתי נוכל לראות את זה (סליחה, מתי הנכדים שלנו יוכלו לראות את זה)?
הדבר המרכזי שמשאיר אותי בהוט זה VOD. בעצם רוב השימוש שלי (לא שיש הרבה) זה VOD ולא טלויזיה. אני ממש מקנא באמריקאים שיש להם את HULU וNETFLIX והייתי ברצון משלם על גרסה ישראלית שתעבוד בארץ עם מזרימדיה\ממיר מבלי להיות מחובר לספקית שמכריחה אותי לשלם על מאה ומשהו ערוצים שלא מעניינים אותי.
הדבר המרכזי שמשאיר אותי בהוט זה VOD. בעצם רוב השימוש שלי (לא שיש הרבה) זה VOD ולא טלויזיה. אני ממש מקנא באמריקאים שיש להם את HULU וNETFLIX והייתי ברצון משלם על גרסה ישראלית שתעבוד בארץ עם מזרימדיה\ממיר מבלי להיות מחובר לספקית שמכריחה אותי לשלם על מאה ומשהו ערוצים שלא מעניינים אותי.
אני זוכר שקראתי שלפני פגרת הקיץ התחילו בכנסת לבדוק חקיקה להכניס את הטלויזיה החינוכית לחבילה.
זה אומר שהטלויזיה החינוכית תשדר כל היום, והסלוטים שלה בשאר הערוצים יתפנו.
כמובן שגם הערוץ הראשון היה יכול לעשות יותר - להפוך את ערוץ 33 לערוץ נורמלי יותר, שלא משדר רוב הזמן את מה שיש בערוץ הראשון. אפילו לשים שידורים חוזרים של סדרות / סרטים וכך הלאה היה יכול להיות סבבה (יש להם מספיק דברים - Star gate, Star trek, ובטח עוד סדרות ישנות איכותיות).
בקשר ל VOD זה שינוי מהותי לעומת מה שקיים היום.
בעצם שירות VOD זה להכניס שחקן שלישי בסגנון הוט / יס. אל תבלבל בין טכנולוגיה למפעילים. היום מה שיש ב DTT זה שידור ציבורי חופשי. להכניס מפעיל VOD זה עוד חברה מסחרית בסגנון של החברות לעיל.
זה אומר שהטלויזיה החינוכית תשדר כל היום, והסלוטים שלה בשאר הערוצים יתפנו.
כמובן שגם הערוץ הראשון היה יכול לעשות יותר - להפוך את ערוץ 33 לערוץ נורמלי יותר, שלא משדר רוב הזמן את מה שיש בערוץ הראשון. אפילו לשים שידורים חוזרים של סדרות / סרטים וכך הלאה היה יכול להיות סבבה (יש להם מספיק דברים - Star gate, Star trek, ובטח עוד סדרות ישנות איכותיות).
בקשר ל VOD זה שינוי מהותי לעומת מה שקיים היום.
בעצם שירות VOD זה להכניס שחקן שלישי בסגנון הוט / יס. אל תבלבל בין טכנולוגיה למפעילים. היום מה שיש ב DTT זה שידור ציבורי חופשי. להכניס מפעיל VOD זה עוד חברה מסחרית בסגנון של החברות לעיל.