בעיה בהצגת תמונה מהמחשב למסך Philips 8664 LED
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
שלום לכולם
המסך הנ"ל ברשותי כבר מספר חודשים ותמיד הצגתי תמונה מעולה מהמחשב למסך.
המחשב שלי התקלקל וקניתי מחשב חדש. במחשב החדש יש לי בעיה עם המסך. רואים כאלו נקודות מרצדות בכל מיני מקומות במסך. הנה תמונות להמחשה:
[imgbig]http://img837.imageshack.us/img837/1740/img1871y.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://img833.imageshack.us/img833/7992/img1872c.jpg[/imgbig]
הנקודות הנ"ל מרצדות.
המסך מחובר בכבל DVI - HDMI מהמחשב (אותו כבל שעבד טוב במחשב הקודם).
ההבדלים העיקריים בין המחשב הקודם לנוכחי הם:
Windows XP במחשב הקודם, Windows 7 במחשב הנוכחי
כרטיס מסך שונה (קודם GEForce 9800 עכשיו GEForce GX460)
הדרייברים של כרטיס המסך הם הכי מעודכנים מהאתר של יצרנית הכרטיס (Gainward).
עוד פרט שרצוי לציין - לפעמים אני פותח את המסך והכל בסדר, ואחרי דקה פתאום הוא קופץ למצב הזה.
מישהו מכיר את התופעה ומסוגל לעזור? אני לא יודע אפילו איך לקרוא לזה כדי לחפש בגוגל.
תודה
המחשב שלי התקלקל וקניתי מחשב חדש. במחשב החדש יש לי בעיה עם המסך. רואים כאלו נקודות מרצדות בכל מיני מקומות במסך. הנה תמונות להמחשה:
הנקודות הנ"ל מרצדות.
עוד פרט שרצוי לציין - לפעמים אני פותח את המסך והכל בסדר, ואחרי דקה פתאום הוא קופץ למצב הזה.
מישהו מכיר את התופעה ומסוגל לעזור? אני לא יודע אפילו איך לקרוא לזה כדי לחפש בגוגל.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78901
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

עופר, החלפת כבל טיפה בעייתית מבחינתי כי הכבל עובר בקירות (10 מטר DVI-HDMI) והכבל עבד מצויין עם המחשב הקודם, כך שזה נראה לי קצת מוזר שהכבל נדפק בדיוק כשהחלפתי מחשב (למרות שהחלפת המחשב נבעה מקפיצת מתח ששרפה דברים במחשב הקודם, זה היה יכול לדפוק גם את הכבל?).oferlaor כתב:תחליף כבל, זה נראה כמו בעיות של כבל בעייתי....
יש משהו קל יותר שאפשר לנסות לפני החלפת כבל?
תודה
יש לך מסך מחשב שתוכל לחבר אליו או שהוא מתחבר רק וישירות לטלויזיה?
נקודות מרצדות מנסיוני=ארטיפקטים=כרטיס מסך דפוק.
אבל בוא לא נקפוץ למסקנות בכל זאת מדובר במחשב חדש לחלוטין.
אני חושב שאין מנוס מלבדוק עם כבל אחר, אל תחליף את כל ה10 מטר כבל שעובר בקיר, קח את המחשב ליד הטלויזיה וחבר אליה כבל קצר פשוט.
אני חושב שאין מנוס מלבדוק עם כבל אחר, אל תחליף את כל ה10 מטר כבל שעובר בקיר, קח את המחשב ליד הטלויזיה וחבר אליה כבל קצר פשוט.
כן לקחת כבל לחבר בין המחשב לטלוויזיה חיצונית (אפילו לקרב את המחשב לטלוויזיה עם כבל קצר)
ללא השחלות ובלגנים.
תוכל כך לבטל או לאשר את עניין הכבל.
אגב הגיוני מאד שזה כבל - בגלל ההופעה האקראית של התופעה, בעייה בכרטיס מסך לא הייתה נעלמת אלא קבועה.
ללא השחלות ובלגנים.
תוכל כך לבטל או לאשר את עניין הכבל.
אגב הגיוני מאד שזה כבל - בגלל ההופעה האקראית של התופעה, בעייה בכרטיס מסך לא הייתה נעלמת אלא קבועה.
לא ראיתי שהוא ציין כאן שהתופעה נעלמת וחוזרת.
ותשים לב שהכרטיסי מסך הוחלפו מאחר ומדובר על שני מחשבים שונים.
אני פחות חושד בכבל מאחר והוא הגורם הקבוע, הגורם המשתנה הוא המחשב ובעיקר הכרטיס מסך.
אבל אני שוב ממליץ קודם כל לבדוק את הכבל כי זה הרבה יותר קל.
ותשים לב שהכרטיסי מסך הוחלפו מאחר ומדובר על שני מחשבים שונים.
אני פחות חושד בכבל מאחר והוא הגורם הקבוע, הגורם המשתנה הוא המחשב ובעיקר הכרטיס מסך.
אבל אני שוב ממליץ קודם כל לבדוק את הכבל כי זה הרבה יותר קל.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

התופעה אכן נעלמת וחוזרת. היא נעלמת רק בעקבות סגירה ופתיחה של הטלוויזיה מחדש (כלומר לא קרה לי שזה נעלם סתם ככה לבד), ולפעמים היא מופיעה לבד ולפעמים זה טריגר ממשהו כמו שהמחשב היה על סטנד-ביי והפעלתי אותו. לא כל פעם שאני סוגר את הטלוויזיה ופותח מחדש זה מסדר את התופעה.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

המחשב מחובר למסך נוסף Dell 2408 בעזרת חיבור DVI ישיר והמסך הזה פועל מצויין עם שתי יציאות ה DVI של הכרטיס.ShayGTi כתב:יש לך מסך מחשב שתוכל לחבר אליו או שהוא מתחבר רק וישירות לטלויזיה?
אני חושב שאין מנוס מלבדוק עם כבל אחר, אל תחליף את כל ה10 מטר כבל שעובר בקיר, קח את המחשב ליד הטלויזיה וחבר אליה כבל קצר פשוט....
הבנת הנקרא לא?psibeast כתב:שלום לכולם
הנקודות הנ"ל מרצדות.
תודה...
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני אנסה להשיג כבר אחר לצורך בדיקה, אבל מה הסיכוי שהכבל נדפק דווקא כשהחלפתי את המחשב?
עכשיו למשל איתחלתי את המחשב. בהתחלה הטלוויזיה בכלל לא הציגה שום דבר (מסך המחשב כן היה בסדר) מלבד הודעת Video signal format not supported. אחרי כחצי דקה זה השתנה לגרסא מזעזעת של הרקע של שולחן העבודה. כיביתי את המסך והדלקתי שוב - ואז רואים בסדר (באופן כללי, אם אני מחפש טוב אני מסוגל למצוא קצת נקודות כאלה, אבל יותר בסדר ממה שבצילום).
אני מנגן סרט, רואים את הסרט בסדר מלבד זה שמדי פעם רואים את הנקודות האדומות המהבהבות.
עכשיו למשל איתחלתי את המחשב. בהתחלה הטלוויזיה בכלל לא הציגה שום דבר (מסך המחשב כן היה בסדר) מלבד הודעת Video signal format not supported. אחרי כחצי דקה זה השתנה לגרסא מזעזעת של הרקע של שולחן העבודה. כיביתי את המסך והדלקתי שוב - ואז רואים בסדר (באופן כללי, אם אני מחפש טוב אני מסוגל למצוא קצת נקודות כאלה, אבל יותר בסדר ממה שבצילום).
אני מנגן סרט, רואים את הסרט בסדר מלבד זה שמדי פעם רואים את הנקודות האדומות המהבהבות.