היכן אפשר לקנות NAS
-
abovebeyond
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 447
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום לכולם , קראתי קצת נושאים מהפורום שהצלחתי למצוא בחיפוש אך לא הגעתי לתשובה מספקת
רציתי לדעת היכן אפשר לקנוץ מערך NAS (עדיף בארץ), איזה דגמים מומלצים וכו ..
תודה וחג שמח !
רציתי לדעת היכן אפשר לקנוץ מערך NAS (עדיף בארץ), איזה דגמים מומלצים וכו ..
תודה וחג שמח !
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
שאלה קשה,
לקנות אתה יכול בכל חנות מחשבים נורמלי בסגנון זיגזג, נועה, פנדה וכו'... פשוט להיכנס לאתר של החנות ולחפש NAS
אני אישית דוגל כרגיל בבניה עצמית של NAS ולא קניה של אחד מוכן
השאלה הבאמת קשה היא מה התקציב שלך וכמה דיסקים קשיחים אתה רוצה להכניס לתוך הNAS?
לקנות אתה יכול בכל חנות מחשבים נורמלי בסגנון זיגזג, נועה, פנדה וכו'... פשוט להיכנס לאתר של החנות ולחפש NAS
אני אישית דוגל כרגיל בבניה עצמית של NAS ולא קניה של אחד מוכן
השאלה הבאמת קשה היא מה התקציב שלך וכמה דיסקים קשיחים אתה רוצה להכניס לתוך הNAS?
iakovl אתה חושב שכמעו כול אחד יכול לעשות NAS לבד , או שצריך ידע מיוחד ?
כי לי כבר נמאס מדיסקים חיצוניים שיושבים ומתחילים להיערם לי בבית , וחשבתי אולי לעשות משהו כזה . האמת היא שאני לא ממש מבין בזה , חוץ מהעובדה שזה אוסף של דיסקים קשיחים ותוכנה
כי לי כבר נמאס מדיסקים חיצוניים שיושבים ומתחילים להיערם לי בבית , וחשבתי אולי לעשות משהו כזה . האמת היא שאני לא ממש מבין בזה , חוץ מהעובדה שזה אוסף של דיסקים קשיחים ותוכנה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכל שאלה של תקציב.
בתקציב נמוך - תרכיב לבד
בתקציב גבוה יותר - לדעתי NAS עדיף.
הכל שאלה גם של כמה תוכן אתה מחזיק או רוצה להחזיק בבית.
NAS גם אמור בין השאר לחסוך בחשמל. יכול להיות בעל FORM FACTOR קטן יחסית לכמות הדיסקים. תריץ חיפוש באתר.
בתקציב נמוך - תרכיב לבד
בתקציב גבוה יותר - לדעתי NAS עדיף.
הכל שאלה גם של כמה תוכן אתה מחזיק או רוצה להחזיק בבית.
NAS גם אמור בין השאר לחסוך בחשמל. יכול להיות בעל FORM FACTOR קטן יחסית לכמות הדיסקים. תריץ חיפוש באתר.
חסכון בחשמל אפשר להשיג גם ב- DIY. שלי רץ עם כוננים ב- SPINDOWN ב- 20W.
NASים קנויים מעל 4 כוננים כבר יהיו במחירים לא שפויים. ב- DIY אין כמעט הבדל במחיר ואפשר גם להכניס 10-14 כוננים ב- microATX MID TOWER.
שאלות לפי חשיבות (לדעתי):
1) מה התקציב כרגע להשקעה (לא כולל כוננים)?
2) כמה כוננים (נפח) אני צריך כרגע?
3) האם יש לי את הידע בהרכבת מחשב וקצת קינפוגים?
4) כמה כוננים (נפח) אני צופה שאצטרך ב- 4-5 שנים הבאות?
5) מה יהיה התקציב בעתיד לצורך הרחבץ הנפח?
NASים קנויים מעל 4 כוננים כבר יהיו במחירים לא שפויים. ב- DIY אין כמעט הבדל במחיר ואפשר גם להכניס 10-14 כוננים ב- microATX MID TOWER.
5) מה יהיה התקציב בעתיד לצורך הרחבץ הנפח?
1 - לא יודע , כמה שצריךtheone כתב:חסכון בחשמל אפשר להשיג גם ב- DIY. שלי רץ עם כוננים ב- SPINDOWN ב- 20W.
5) מה יהיה התקציב בעתיד לצורך הרחבץ הנפח?...
2 - כרגע משתמש עם שניים 1 של TB ו1 של 2TB , ונראה לי שאני אצטרך לקנות עוד אחד עוד מעט . וממש לא בא לי שיערמו לי דיסקים חיצוניים עם חיבורי חשמל בביית
3 - לא . אבל אולי אוכל לבקש ממישהו שיעשה לי את זה תמורת תשלום קטן , צריך לבדוק
4 - לפי ההתקדמות הנוכחית , לפחות 7 כוננים של 3TB או יותר כוננים של 2TB
5 - לא יודע , סביר להניח כמה שאזדקק לו
אם אין לך מגבלה כספית אולי כדאי שתקנה מוכן - יש NASים של 6-8 כוננים אבל הם לפחות 5000-6000K ש"ח ומעלה ללא הכוננים - בבניה עצמית תוכל להגיע ל- 1000-2000 ש"ח ללא כוננים אם אפשרות הרחבה לעד 22 כוננים.truejoker כתב: 1 - לא יודע , כמה שצריך
2 - כרגע משתמש עם שניים 1 של TB ו1 של 2TB , ונראה לי שאני אצטרך לקנות עוד אחד עוד מעט . וממש לא בא לי שיערמו לי דיסקים חיצוניים עם חיבורי חשמל בביית![]()
5 - לא יודע , סביר להניח כמה שאזדקק לו...
22 כוננים? איפה יכנסו לו כולם??theone כתב:אם אין לך מגבלה כספית אולי כדאי שתקנה מוכן - יש NASים של 6-8 כוננים אבל הם לפחות 5000-6000K ש"ח ומעלה ללא הכוננים - בבניה עצמית תוכל להגיע ל- 1000-2000 ש"ח ללא כוננים אם אפשרות הרחבה לעד 22 כוננים.truejoker כתב: 1 - לא יודע , כמה שצריך
2 - כרגע משתמש עם שניים 1 של TB ו1 של 2TB , ונראה לי שאני אצטרך לקנות עוד אחד עוד מעט . וממש לא בא לי שיערמו לי דיסקים חיצוניים עם חיבורי חשמל בביית![]()
5 - לא יודע , סביר להניח כמה שאזדקק לו......
לדעתך אם אני אתן למישהו לבנות לי זה יעלה לי פחות או יותר ? כי אני לא ממש בטוח בכישורי המיחשוב שליtheone כתב:אם אין לך מגבלה כספית אולי כדאי שתקנה מוכן - יש NASים של 6-8 כוננים אבל הם לפחות 5000-6000K ש"ח ומעלה ללא הכוננים - בבניה עצמית תוכל להגיע ל- 1000-2000 ש"ח ללא כוננים אם אפשרות הרחבה לעד 22 כוננים.truejoker כתב: 1 - לא יודע , כמה שצריך
5 - לא יודע , סביר להניח כמה שאזדקק לו......
אם אתה קונה מחשב חדש עבור ה- NAS אז הוא יגיע מורכב מהחנות. כל מה שאתה צריך לעשות זה להתקין את התוכנה על DISK ON KEY שלך על פי הנחיות באתר (FREENAS או UNRAID) שאתה בוחר ולקנפג קצת - יש מספיק מדריכים ופורומים לשאלות.truejoker כתב: לדעתך אם אני אתן למישהו לבנות לי זה יעלה לי פחות או יותר ? כי אני לא ממש בטוח בכישורי המיחשוב שלי...
אם יש לך כבר מחשב ישן בבית שאתה לא שמתמש בו (מומלץ עם לוח אם מתאים ל- SATA II) אז גם רק להתקין תוכנה ולקנפג.