פטיפון אקאי AP-007
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
חג שמח לכולם.
התחדשתי/התיישנתי (תלוי איך מסתכלים על זה) בפטיפון הנ"ל, לקח זמן עד שמצאתי אותו. אמנם אולי הוא לא נחשב אך אני מרוצה, זה מכשיר אוטומטי, מבוסס הנעה ישירה, המכשיר כבד מאוד יחסית לפטיפון, לפחות לעומת אלה שנתקלתי בהם.
מטעמים של אילוצי מקום הוא חובר לרסיבר ק"ב של ימאהה ברשותי במקום למרנטז 2238B שאמור היה להיות יותר מתאים, אך אין מקום לתלונות, התקליטים נשמעים נפלא כמו שמזמן לא שמעתי, אין רעשי רקע וזיופים מעצבנים כמו שהיו עם הפטיפון הקודם. בקיצור אני מאוד נהנה ממנו.
האם מישהו מכיר או נתקל בפטיפון הזה בעבר?
התחדשתי/התיישנתי (תלוי איך מסתכלים על זה) בפטיפון הנ"ל, לקח זמן עד שמצאתי אותו. אמנם אולי הוא לא נחשב אך אני מרוצה, זה מכשיר אוטומטי, מבוסס הנעה ישירה, המכשיר כבד מאוד יחסית לפטיפון, לפחות לעומת אלה שנתקלתי בהם.
מטעמים של אילוצי מקום הוא חובר לרסיבר ק"ב של ימאהה ברשותי במקום למרנטז 2238B שאמור היה להיות יותר מתאים, אך אין מקום לתלונות, התקליטים נשמעים נפלא כמו שמזמן לא שמעתי, אין רעשי רקע וזיופים מעצבנים כמו שהיו עם הפטיפון הקודם. בקיצור אני מאוד נהנה ממנו.
האם מישהו מכיר או נתקל בפטיפון הזה בעבר?
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מאחל הנאה צרופה תתחדש ותהנה...
חג שמח
חג שמח
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה תודה.
סוף סוף אני יכול להנות מהתקליטים שקניתי אותם עוד לפני 14 שנים כשהייתי חייל תפרן ולא יכולתי לממן רכישה של תקליטורים, תקליטים היו פיתרון זול וטוב לבעיה הזאת ורוב התקליטים עדיין איתי ובקרוב אני אעשה סבב קניה נוסף אני מקווה.
סוף סוף אני יכול להנות מהתקליטים שקניתי אותם עוד לפני 14 שנים כשהייתי חייל תפרן ולא יכולתי לממן רכישה של תקליטורים, תקליטים היו פיתרון זול וטוב לבעיה הזאת ורוב התקליטים עדיין איתי ובקרוב אני אעשה סבב קניה נוסף אני מקווה.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

תמונות 
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לצערי לא הספקתי לצלם את הפטיפון אך מצאתי תמונה באינטרנט.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

נראה שמור מאוד ויפהפה... 
אין כמו הנעה ישירה .
אין כמו הנעה ישירה .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בינתיים אני מאוד נהנה מהפטיפון, אך אני מרגיש כי עצם זה שהוא מחובר למגבר ק"ב לא עושה עמו חסד, הייתי רוצה לחבר אותו לרסיבר וינטאג' שלי ה- marantz 2238b אך הבעיה היא שהכבל שלו קצר ולא יגיע עד לרסיבר.
אני שוקל אולי לחבר באמצעות כבל מאריך אך אני יודע מניסיון העבר עם המחרשה שהיתה לי עד לפני כחודש, ששם הלחמתי מחדש כבל ארוך יותר שהתוצאה לא מלבבת.
השאלה היא האם לפטיפון הזה שהוא בהרבה יותר טוב ואיכותי מהמחרשה ההיא, ניתן יהיה לחבר כבל מאריך מבלי יפגע משהו בדרך?
הכבל מאריך יהיה בסביבות ה- 2 מטר אורך, כמובן שאני אמדוד אורך נדרש כדי שלא יהיה עודף מיותר.
אני שוקל אולי לחבר באמצעות כבל מאריך אך אני יודע מניסיון העבר עם המחרשה שהיתה לי עד לפני כחודש, ששם הלחמתי מחדש כבל ארוך יותר שהתוצאה לא מלבבת.
השאלה היא האם לפטיפון הזה שהוא בהרבה יותר טוב ואיכותי מהמחרשה ההיא, ניתן יהיה לחבר כבל מאריך מבלי יפגע משהו בדרך?
הכבל מאריך יהיה בסביבות ה- 2 מטר אורך, כמובן שאני אמדוד אורך נדרש כדי שלא יהיה עודף מיותר.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אפשר להשתמש בכבל ארוך (גם 2M) רק אתה חייב להשיג כבל מסוכך איכותי כגון RG58 לפחות. אצלי ישנם גם כבלים ארוכים בין הפטפון לפונו סטייג' אבל הם כבלי TRIAX (סכוך כפול). בגרסה הקודמת הם היו RG58 תקני ולא היתה שום בעיה. הכבלים לאודיו שנמכרים בהום סנטר/אייס וכיו"ב לא מתאימים למשימה בלשון המעטה ונועדו לעשות רק צרות (מניסיון).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

איפה אפשר לרכוש כבלים כאלה ומה עלותם בערך?
והאם ניתן לבנות כבל כזה לבד?
חשבתי לקחת כבל RF פשוט ולהלחים לו ראשי RCA האם זה יכול לעשות את העבודה?
חשבתי לקחת כבל RF פשוט ולהלחים לו ראשי RCA האם זה יכול לעשות את העבודה?
- chalmh
- חבר מביא חבר

RG58 הוא כבל המיועד גם ל-RF.
הכבל לא יקר ועשוי להיות במחיר שקלים בודדים למטר (עד 10 שקלים). נסה להשיג בחנויות אלקטרוניקה או מוזיקה מקצועית (חנויות DJ).
אני קניתי בזמנו אצל רדיו ליאון בחיפה. אני לא מתמצא בחניות אלקטרוניקה במרכז.
בכל מקרה אל תתפתה לרכוש כבל מסוכך עם רדיד אלומיניום בלבד. הוא לא כבל לאודיו וגרוע מכך, לא מתאים בכלל סיגנלים נמוכים כמו ראש של פטפון.
הכבל המסוכך חייב להיות עם סיכוך שזור למשעי (לפחות 90% כיסוי סיכוך על מעטפת הכבל).
גם RG59 יכול להיות מתאים אך ה-RG58 יותר יעיל בשל האימפדנס הנמוך שלו Z=50 אוהם.
הכבל לא יקר ועשוי להיות במחיר שקלים בודדים למטר (עד 10 שקלים). נסה להשיג בחנויות אלקטרוניקה או מוזיקה מקצועית (חנויות DJ).
אני קניתי בזמנו אצל רדיו ליאון בחיפה. אני לא מתמצא בחניות אלקטרוניקה במרכז.
בכל מקרה אל תתפתה לרכוש כבל מסוכך עם רדיד אלומיניום בלבד. הוא לא כבל לאודיו וגרוע מכך, לא מתאים בכלל סיגנלים נמוכים כמו ראש של פטפון.
הכבל המסוכך חייב להיות עם סיכוך שזור למשעי (לפחות 90% כיסוי סיכוך על מעטפת הכבל).
גם RG59 יכול להיות מתאים אך ה-RG58 יותר יעיל בשל האימפדנס הנמוך שלו Z=50 אוהם.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה.
יש לי בבית שוכב כבל RG59, אני אבדוק אותו, אם אני זוכר נכון הסיכוך שלו הוא שזירת נחושת.
יש לי בהישג יד גם ראשי "RCA" פשוטים מאוד, האם כדאי להשתמש בהם או שהם עלולים להיות החוליה החלשה.
אני נותן את ביצוע ההלחמות למלחימה מקצועית.
יש לי בבית שוכב כבל RG59, אני אבדוק אותו, אם אני זוכר נכון הסיכוך שלו הוא שזירת נחושת.
יש לי בהישג יד גם ראשי "RCA" פשוטים מאוד, האם כדאי להשתמש בהם או שהם עלולים להיות החוליה החלשה.
אני נותן את ביצוע ההלחמות למלחימה מקצועית.
במיוחד בשבילך,CRAZYDIAMOND כתב:איפה אפשר לרכוש כבלים כאלה ומה עלותם בערך?
חשבתי לקחת כבל RF פשוט ולהלחים לו ראשי RCA האם זה יכול לעשות את העבודה?...
http://www.hometheater.co.il/article001 ... 7%99%D7%9D
במידה ואתה בת"א, יש חנות בשם "דקדה", ויש להם גם RG58 וגם59, בנוסף יש להם גם מחברים על סוגיהם.
חנן,
לפני שבניתי את האינטרקונקטים שלי, עשיתי ניסויים בין הRG58 ל 59, לא שמעתי הבדלים, (בחיבור בין הכרטיס קול לאינטגרייטד). אז בחרתי בRG58
כשבניתי כבל להעברה דיגיטאלית, בחרתי בRG59 בגלל שהוא 75 אום.
פיספסתי משהו...
למה הRG58 יעיל יותר?
לפני שבניתי את האינטרקונקטים שלי, עשיתי ניסויים בין הRG58 ל 59, לא שמעתי הבדלים, (בחיבור בין הכרטיס קול לאינטגרייטד). אז בחרתי בRG58
כשבניתי כבל להעברה דיגיטאלית, בחרתי בRG59 בגלל שהוא 75 אום.
פיספסתי משהו...
למה הRG58 יעיל יותר?
- chalmh
- חבר מביא חבר

gro111,
לא פספסת כלום.
להעברת אודיו בסיגנל בריא (250mV וצפונה) שני הכבלים יעשו את אותה העבודה.
סיגנלים חלשים כמו מראש MM או חמור מכך MC דורשים טיפול זהחר וסיכוך מירבי כי השראה אלקטרומגנטית מהסביבה עלולה לחדור סיכוך לא יעיל ולהתלבש על הסיגנל החלש ולהפריע.
אימפדנס נמוך של כבל הופך אותו לחסין יותר להפרעות מהסביבה. לדוגמה, מי שעדיין זוכר את האנטנות 300 אוהם של הטלויזיה וחוט הדי-פול הלבן 300 אוהם, זוכר ודאי אילו הפרעות היו נקלטות בתמונה. המעבר לאימפדנס של 75 אוהם ו50 אוהם "הדיח" את ההפרעות בצורה משמעותית.
הסיבה שעבדו עם 300 אוהם היתה פשוט פיזיקלית. אימפדנס האטמוספרה הוא בערך 300 אוהם ובעצם תווך המעבר בין הגל האלקטרומגנטי המשודר והעובר באטמוספירה לאנטנה ולכבל היה אחיד ולא נדרשו מעגלים מיוחדים לתיאום אימפדנסים. לכן השתמשו בכבל די-פול (דו גידי במרחק אחיד וקבוע) אך חשוף להפרעות כמו ברקים (אפילו רחוקים), מכשירי חשמל, מנועי חשמל וכיו"ב. פתרון זול ופשוט טכנית.
המעבר לאימפדנס נמוך הצריך גם מעבר לכבל מסוכך ומתואם. בכבל עם אימפדנס נמוך השדה החשמלי בין הגיד החיובי לגיד השלילי (הסיכוך) הוא "חזק" יותר. למשל אימפדנס של קוי אספקת ספק למיכשור חייב להיות נמוך ביותר כדי להפוך את קווי האספקה לחסינים מהפרעות חיצוניות כמו גם לא לשדר הפרעות החוצה. לכן בתכנון מעגלים ב-RF במיוחד משתשמשים במשטחי נחושת גדולים היוצרים את הקשר של השדה החשמלי החזק בין החיובי לשלילי.
לפיכך החסינות של RG58 שהוא 50 אוהם טובה מעט יותר מה-RG59 שהוא 75 אוהם.
מקווה שהסברתי בצורה מובנת מבלי להכנס יותר מידי לפרטים טכניים.
לא פספסת כלום.
להעברת אודיו בסיגנל בריא (250mV וצפונה) שני הכבלים יעשו את אותה העבודה.
סיגנלים חלשים כמו מראש MM או חמור מכך MC דורשים טיפול זהחר וסיכוך מירבי כי השראה אלקטרומגנטית מהסביבה עלולה לחדור סיכוך לא יעיל ולהתלבש על הסיגנל החלש ולהפריע.
אימפדנס נמוך של כבל הופך אותו לחסין יותר להפרעות מהסביבה. לדוגמה, מי שעדיין זוכר את האנטנות 300 אוהם של הטלויזיה וחוט הדי-פול הלבן 300 אוהם, זוכר ודאי אילו הפרעות היו נקלטות בתמונה. המעבר לאימפדנס של 75 אוהם ו50 אוהם "הדיח" את ההפרעות בצורה משמעותית.
הסיבה שעבדו עם 300 אוהם היתה פשוט פיזיקלית. אימפדנס האטמוספרה הוא בערך 300 אוהם ובעצם תווך המעבר בין הגל האלקטרומגנטי המשודר והעובר באטמוספירה לאנטנה ולכבל היה אחיד ולא נדרשו מעגלים מיוחדים לתיאום אימפדנסים. לכן השתמשו בכבל די-פול (דו גידי במרחק אחיד וקבוע) אך חשוף להפרעות כמו ברקים (אפילו רחוקים), מכשירי חשמל, מנועי חשמל וכיו"ב. פתרון זול ופשוט טכנית.
המעבר לאימפדנס נמוך הצריך גם מעבר לכבל מסוכך ומתואם. בכבל עם אימפדנס נמוך השדה החשמלי בין הגיד החיובי לגיד השלילי (הסיכוך) הוא "חזק" יותר. למשל אימפדנס של קוי אספקת ספק למיכשור חייב להיות נמוך ביותר כדי להפוך את קווי האספקה לחסינים מהפרעות חיצוניות כמו גם לא לשדר הפרעות החוצה. לכן בתכנון מעגלים ב-RF במיוחד משתשמשים במשטחי נחושת גדולים היוצרים את הקשר של השדה החשמלי החזק בין החיובי לשלילי.
לפיכך החסינות של RG58 שהוא 50 אוהם טובה מעט יותר מה-RG59 שהוא 75 אוהם.
מקווה שהסברתי בצורה מובנת מבלי להכנס יותר מידי לפרטים טכניים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני אנסה עם הציוד שיש ברשותי לעשות משהו נחמד. אני אעדכן בהמשך, הבעיה שלי כרגע היא שיש לי גישה רק לקונקטורים זולים ופשוטים וזה מה שנראה לי שידפוק את העסק, אני אנסה למצוא קצת יותר איכותיים.