PES 11 VS FIFA 11
שלום לכולם.. הורדתי מהSTORE את שתי הדמואים של שני המשחקים
והגעתי למסקנה נחרצת יחד עם כל חבריי : הפרו בהרבה יותר יפה!
הפיפא מרוב שניסו לשפר ולשפר המשחק נראה כמו לגו...
בפרו הרבה יותר כיף לשחק, חוץ מחיסרון אחר שתמיד היה והוא התרגילים...
אבל בסה"כ הפרו הרבה אבל הרבה יותר יפה לדעתי האאישית מבחינה טכניקה, מבחינת ויזואלית, כבר אי אפשר לרוץ עם רונאלדו על כל המגרש כמו שהיה נהוג. גם החוק יתרון בא לידי ביטוי . אני חושב שתיקנו הרבה באגים אבל זה רק על סמך הדמו.
בכל מקרה אני מתכנן להתאגד פה הרבה אנשים ולרכוש את המשחק PRO 11 - אני מכיר את המנהל של גיימסטיישן, אני גר באזור המרכז מי שרוצה את המשחק ניצור קשר ונזמין ביחד כולנו וכך נוזיל את המחיר משמעותית. מה אתם אומרים?
והגעתי למסקנה נחרצת יחד עם כל חבריי : הפרו בהרבה יותר יפה!
הפיפא מרוב שניסו לשפר ולשפר המשחק נראה כמו לגו...
בפרו הרבה יותר כיף לשחק, חוץ מחיסרון אחר שתמיד היה והוא התרגילים...
אבל בסה"כ הפרו הרבה אבל הרבה יותר יפה לדעתי האאישית מבחינה טכניקה, מבחינת ויזואלית, כבר אי אפשר לרוץ עם רונאלדו על כל המגרש כמו שהיה נהוג. גם החוק יתרון בא לידי ביטוי . אני חושב שתיקנו הרבה באגים אבל זה רק על סמך הדמו.
בכל מקרה אני מתכנן להתאגד פה הרבה אנשים ולרכוש את המשחק PRO 11 - אני מכיר את המנהל של גיימסטיישן, אני גר באזור המרכז מי שרוצה את המשחק ניצור קשר ונזמין ביחד כולנו וכך נוזיל את המחיר משמעותית. מה אתם אומרים?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לגבי דעותיך על המשחק:
אני מסכים עם כל מילה רק בדיוק ההפך.
חברים שלי ואני שנים אוהדים של PES והיו לנו את כל האחרונים. ב 2010 כבר התחלנו להתאכזב
והשנה כבר כולם הסכימו פה אחד - FIFA זה המשחק שלנו לשנה הבאה.
לגבי היוזמת רכישה מרוכזת - יוזמה מבורכת, כל הכבוד..
רק שווה לבדוק קודם כמה יוצא לייבא אותו מחו"ל בלי טובות של אף אחד. זה בדרך כלל יוצא זול יותר..
אני מסכים עם כל מילה רק בדיוק ההפך.
חברים שלי ואני שנים אוהדים של PES והיו לנו את כל האחרונים. ב 2010 כבר התחלנו להתאכזב
והשנה כבר כולם הסכימו פה אחד - FIFA זה המשחק שלנו לשנה הבאה.
לגבי היוזמת רכישה מרוכזת - יוזמה מבורכת, כל הכבוד..
רק שווה לבדוק קודם כמה יוצא לייבא אותו מחו"ל בלי טובות של אף אחד. זה בדרך כלל יוצא זול יותר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
כפי שכתבתי הרגע בשרשור אחר פה.
אתה יכול לרדת מראש מהרעיון הזה.
דיברתי כבר עם כמה חנויות כולל גיימסטיישן ואין מצב שהם יגיעו למחיר שקרוב אפילו למה שאפשר שאתה יכול להזמין מחו'ל.
ב-SHOPTO המחיר של המשחק הוא 190 ש"ח+15 ש"ח משלוח יוצא לך 205 ש"ח.
אבל לפני שאתה מזמין שתדע שה-FIFA משחק מעולה ומרגיש מאוד ריאליסטי בזכות כמה מאפיינים:
מאבקי שליטה במרכז המגרש.שנותנים תחושה של משחק כדורגל אמיתי ולא משחק פינג-פונג.
הכדור משתחרר מרגלי השחקנים הרבה יותר בקלות ולא נדבק להם לרגליים (חוץ ממסי כמובן
), דבר שגורם לכדור להיות חלק לא מבוטל מהזמן גם לא להיות בשליטה של אף קבוצה.
ניתן להשתמש במסירות הגבוהות בצורה יפה גם למסירות ארוכות לשחקנים בתנועה וגם לשחקני פיבוט.
השוערים סוף-סוף לא סופרמנים ועוצרים כל בעיטה למסגרת.
חוק היתרון לרוב עובד מעולה והשיפוט גם-כן מרגיש ריאליסטי יותר.
גם הבעיטות שופרו לעומת הקודם ומרגישות בעלות עוצמה.
הפרו מאוד איכזב לעומת זאת ומרגיש מאוד לא כיף אחרי שמשחקים ב-FIFA.
וכדי להתרשם מה-FIFA כמו שצריך תעלה רמה למינימום WORLD CLASS ותתחיל להנות מכדורגל טוב.
אתה יכול לרדת מראש מהרעיון הזה.
דיברתי כבר עם כמה חנויות כולל גיימסטיישן ואין מצב שהם יגיעו למחיר שקרוב אפילו למה שאפשר שאתה יכול להזמין מחו'ל.
ב-SHOPTO המחיר של המשחק הוא 190 ש"ח+15 ש"ח משלוח יוצא לך 205 ש"ח.
אבל לפני שאתה מזמין שתדע שה-FIFA משחק מעולה ומרגיש מאוד ריאליסטי בזכות כמה מאפיינים:
מאבקי שליטה במרכז המגרש.שנותנים תחושה של משחק כדורגל אמיתי ולא משחק פינג-פונג.
הכדור משתחרר מרגלי השחקנים הרבה יותר בקלות ולא נדבק להם לרגליים (חוץ ממסי כמובן
ניתן להשתמש במסירות הגבוהות בצורה יפה גם למסירות ארוכות לשחקנים בתנועה וגם לשחקני פיבוט.
השוערים סוף-סוף לא סופרמנים ועוצרים כל בעיטה למסגרת.
חוק היתרון לרוב עובד מעולה והשיפוט גם-כן מרגיש ריאליסטי יותר.
גם הבעיטות שופרו לעומת הקודם ומרגישות בעלות עוצמה.
הפרו מאוד איכזב לעומת זאת ומרגיש מאוד לא כיף אחרי שמשחקים ב-FIFA.
וכדי להתרשם מה-FIFA כמו שצריך תעלה רמה למינימום WORLD CLASS ותתחיל להנות מכדורגל טוב.
קובי
אני יכול להסכים איתך רק לגבי 9 ו10 בכלל שהיה בו לא מעט באגים בלשון המעטה אז כן פיפא עקפו.
אבל הפרו 11 עולם אחר - פשוט יותר מהנה מהפיפא החזירו עטרה ליושנה. המשחק זורם
אני יכול להגיד לך מדיעה אישית היינו אולי כ12 חברים. וכולם אמרו פה אחד הפרו לוקח ובגדול
אבל על טעם וריח.... בכל מקרה העיקר שנהנה זה הכי חשוב!
אבל הפרו 11 עולם אחר - פשוט יותר מהנה מהפיפא החזירו עטרה ליושנה. המשחק זורם
אני יכול להגיד לך מדיעה אישית היינו אולי כ12 חברים. וכולם אמרו פה אחד הפרו לוקח ובגדול
אבל על טעם וריח.... בכל מקרה העיקר שנהנה זה הכי חשוב!
אני מסכים שהפרו הרבה יותר טוב מהפיפא.
המשחקיות שם גורמת לך להתאהב במשחק ולרצות לשחק בו גם אחרי כמה חודשים, בניגוד לפיפא שאחרי חודש אתה רוצה כבר להקיא...
אגב אני עשיתי את המהלך שלי וזה המשחק היחידי שאני מזמין אותו מקורי לאקס בוקס שלי...
אני את שלי כבר הזמנתי והוא בתור של הפרי אורדר
מחכה כבר שיגיע
המשחקיות שם גורמת לך להתאהב במשחק ולרצות לשחק בו גם אחרי כמה חודשים, בניגוד לפיפא שאחרי חודש אתה רוצה כבר להקיא...
אגב אני עשיתי את המהלך שלי וזה המשחק היחידי שאני מזמין אותו מקורי לאקס בוקס שלי...
אני את שלי כבר הזמנתי והוא בתור של הפרי אורדר
מחכה כבר שיגיע
אני האמת מאוכזב.
לדעתי פיפא הוא משחק יותר טוב אבל אני לא מתחבר למשחקיות.
יש משהו בפיפא שמרגיש לי שברגע שמצאת את הדרך לשער חזור על הפעולה שוב ושוב.
בפרו לעומת זאת אני מרגיש שכל פעם צריך לפצח מחדש ולנסות דרך אחרת.
אבל יש הרבה חסרונות אחרים.
אני לא פריק של גראפיקה ולכן אני מוכן גם לסלוח על האנימציות גם העניין עם הרישיונות לא מפריע לי כי יש דרך לתקן.
אבל משהו בפיזיקה של הכדור ובחוסר פיזיקה בין השחקנים (מאוד מוחשי לעומת המאבקים שיש בפיפא בין שחקנים) נותן לי תחושה שהשינויים לא מספיק טובים.
המסירה החדשה-נחמד לא יותר מזה
ההגנה החדשה- לדעתי מיותר ולא מוסיף נראה לי סתם נסיון התחכמות.
והכי חשוב מבחינתי: ה AI של השחקנים שאני לא שולט בהם מזעזעת. במיוחד בהשוואה לפיפא שם השחקנים פותחים ורצים לשטחים שאתה מצפה שירותו בפרו הם פשוט נתקעים.
כדורי השליחה מביכים את ההגנה בצורה די דבילית פעם אחר פעם וזה פשוט מתסכל.
כרגע המשחק ספורט שאני בטוח אקנה הוא NBA2K11 נראה פשוט אדיר.
2K בבקשה תעשו כדורגל!!!!!
לדעתי פיפא הוא משחק יותר טוב אבל אני לא מתחבר למשחקיות.
יש משהו בפיפא שמרגיש לי שברגע שמצאת את הדרך לשער חזור על הפעולה שוב ושוב.
בפרו לעומת זאת אני מרגיש שכל פעם צריך לפצח מחדש ולנסות דרך אחרת.
אבל יש הרבה חסרונות אחרים.
אני לא פריק של גראפיקה ולכן אני מוכן גם לסלוח על האנימציות גם העניין עם הרישיונות לא מפריע לי כי יש דרך לתקן.
אבל משהו בפיזיקה של הכדור ובחוסר פיזיקה בין השחקנים (מאוד מוחשי לעומת המאבקים שיש בפיפא בין שחקנים) נותן לי תחושה שהשינויים לא מספיק טובים.
המסירה החדשה-נחמד לא יותר מזה
ההגנה החדשה- לדעתי מיותר ולא מוסיף נראה לי סתם נסיון התחכמות.
והכי חשוב מבחינתי: ה AI של השחקנים שאני לא שולט בהם מזעזעת. במיוחד בהשוואה לפיפא שם השחקנים פותחים ורצים לשטחים שאתה מצפה שירותו בפרו הם פשוט נתקעים.
כדורי השליחה מביכים את ההגנה בצורה די דבילית פעם אחר פעם וזה פשוט מתסכל.
כרגע המשחק ספורט שאני בטוח אקנה הוא NBA2K11 נראה פשוט אדיר.
2K בבקשה תעשו כדורגל!!!!!
אני דווקא די אהבתי את 2010, מלבד הבאגים הידועים. הגנה ושוערים אדיוטיים.
ב2011 אני עם רגשות מעורבים...מצד אחד יש באגים שתוקנו, השוערים הרבה יותר אינטליגנטים ומשתדלים לא להדוף את הכדור
היישר למרכז הרחבה לשחקן יריב.
הם אפילו רחמנא לצלן הודפים כדור מריבאונד של שחקן יריב.
המשחק מרגיש לי קצת פרווה לעומת 2010...ב2010 כשהייתי בועט טיל הייתי מרגיש טיל. עכשיו כל בעיטה לשער נראית כמו מסירה זה קצת מעצבן
אבל אולי לא שיחקתי מספיק.
בנוסף זה ניראה כאילו יותר מדי קל לקחת לשחקן יריב את הכדור, גם על הרמה הגבוהה ביותר. ב2010 הייתי לפעמים מזיע, פיזית מרוב מאמץ מול קבוצות גדולות, פה זה ניראה קל מדי, אבל יכול להיות שזה בגלל שמדובר בשתי קבוצות מהחזקות באירופה ברסה ובאיירן.
סה"כ קשה לשפוט לפי הדמו, הרי משחק EXHIBITION לא מעניין אף אחד אז אתה פחות משקיע ונכנס למשחק, צריך להתחיל קמפיינים של אלופות וליגת אירופה ולראות איך המשחק זורם.
בפיפא שיחקתי קצת, האמת, לא משחק רע בכלל, אבל עדיין מרגיש לי פחות מציאותי וסימולטורי מפרו.
מה שאהבתי שיש גם שימוש ברטט בג'ויסטיק של XBOX360 כשהכדור פוגע בקורה/משקוף.
סה"כ אני איש של פרו ב3 שנים האחרונות. לא חושב שזה ישתנה השנה.
*כל האמור מתייחס לגרסאות המחשב בלבד.
ב2011 אני עם רגשות מעורבים...מצד אחד יש באגים שתוקנו, השוערים הרבה יותר אינטליגנטים ומשתדלים לא להדוף את הכדור
היישר למרכז הרחבה לשחקן יריב.
הם אפילו רחמנא לצלן הודפים כדור מריבאונד של שחקן יריב.
המשחק מרגיש לי קצת פרווה לעומת 2010...ב2010 כשהייתי בועט טיל הייתי מרגיש טיל. עכשיו כל בעיטה לשער נראית כמו מסירה זה קצת מעצבן
אבל אולי לא שיחקתי מספיק.
בנוסף זה ניראה כאילו יותר מדי קל לקחת לשחקן יריב את הכדור, גם על הרמה הגבוהה ביותר. ב2010 הייתי לפעמים מזיע, פיזית מרוב מאמץ מול קבוצות גדולות, פה זה ניראה קל מדי, אבל יכול להיות שזה בגלל שמדובר בשתי קבוצות מהחזקות באירופה ברסה ובאיירן.
סה"כ קשה לשפוט לפי הדמו, הרי משחק EXHIBITION לא מעניין אף אחד אז אתה פחות משקיע ונכנס למשחק, צריך להתחיל קמפיינים של אלופות וליגת אירופה ולראות איך המשחק זורם.
בפיפא שיחקתי קצת, האמת, לא משחק רע בכלל, אבל עדיין מרגיש לי פחות מציאותי וסימולטורי מפרו.
מה שאהבתי שיש גם שימוש ברטט בג'ויסטיק של XBOX360 כשהכדור פוגע בקורה/משקוף.
סה"כ אני איש של פרו ב3 שנים האחרונות. לא חושב שזה ישתנה השנה.
*כל האמור מתייחס לגרסאות המחשב בלבד.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

מסתבר שגם יוצר המשחק PES, הלא הוא Seabass, מודה שיש עוד לשפר לא מעט במשחק ואפילו לא מתבייש להודות
שפיפ"א משחק טוב ושהוא אפילו עדיף מה PES מבחינת האונליין.
http://sports.il.msn.com/article.aspx?c ... =154766231
אני חושב שהוא קצת מתבייש להסחף בתשובות שלו ולהגיד "כן, פיפ"א עדיף על PES מכל בחינה אפשרית.." כי יפטרו אותו.
עכשיו לגבי משהו שונה,
יש מצב שיש הבדלים מהותיים במהירות המשחק בין הקונסולות ?
שחקתי ב PES 2010 לפני יומיים אצל חבר על X360 והמשחק פשוט טס. שונה לגמרי ממה שאני מכיר מה PS3 ומה PC.
מה שיותר מוזר זה שאצל חבר אחר שחקתי כבר בעבר במשחק, כמובן שגם על X360, והמהירות שלו היתה כמו שאני מכיר - איטית.
שמעתי איזה הערה מוזרה ממישהו שטען בפניי שזה ידוע שיש הבדלים על טלויזיות שונות ו/או בגלל גרסאת המשחק (PAL או NTSC).
לי זה היה נשמע תמוה לגמרי ולא הגיוני.. אבל אולי בכל זאת? עוד מישהו נתקל בזה?
שפיפ"א משחק טוב ושהוא אפילו עדיף מה PES מבחינת האונליין.
http://sports.il.msn.com/article.aspx?c ... =154766231
אני חושב שהוא קצת מתבייש להסחף בתשובות שלו ולהגיד "כן, פיפ"א עדיף על PES מכל בחינה אפשרית.." כי יפטרו אותו.
עכשיו לגבי משהו שונה,
יש מצב שיש הבדלים מהותיים במהירות המשחק בין הקונסולות ?
שחקתי ב PES 2010 לפני יומיים אצל חבר על X360 והמשחק פשוט טס. שונה לגמרי ממה שאני מכיר מה PS3 ומה PC.
מה שיותר מוזר זה שאצל חבר אחר שחקתי כבר בעבר במשחק, כמובן שגם על X360, והמהירות שלו היתה כמו שאני מכיר - איטית.
שמעתי איזה הערה מוזרה ממישהו שטען בפניי שזה ידוע שיש הבדלים על טלויזיות שונות ו/או בגלל גרסאת המשחק (PAL או NTSC).
לי זה היה נשמע תמוה לגמרי ולא הגיוני.. אבל אולי בכל זאת? עוד מישהו נתקל בזה?
מהראיון: מה לדעתך הופך את הפרו אבולושן למשחק טוב יותר מפיפ"א? באופן כנה אני חשוב שפיפ"א משחק טוב. בכל מה שקשור למשחק אונליין אנחנו רחוקים מפיפ"א, אבל אנחנו טובים מהם בהרבה תחומים. נמשיך להתמקד במה שאנחנו טובים בו ולהשתפר.רוב האנשים באירופה מעדיפים את הפרו על פני פיפ"א במשחקים של אחד על אחד.
ת'אמת שאני שחקן קבוע של הפיפא משנת 2008 ודווקא השנה פרו די משך אותי. הוא מלא בחידושים ושיפורים. המצלמה שם שופרה מלא. המשחקיות עברה שינוי מסיבי. הבחירה השנה יותר קשה. פיפא ממשיך להיות מעולה אך לא ראיתי עדיין שינויים משמעותיים מ FIFA10.
ת'אמת שאני שחקן קבוע של הפיפא משנת 2008 ודווקא השנה פרו די משך אותי. הוא מלא בחידושים ושיפורים. המצלמה שם שופרה מלא. המשחקיות עברה שינוי מסיבי. הבחירה השנה יותר קשה. פיפא ממשיך להיות מעולה אך לא ראיתי עדיין שינויים משמעותיים מ FIFA10.
עולם אחר לגמרי מה קרה לך.
תראה השינוי שהיה בין הפרו 9 ל10 היה ענק, היה קשה לשחק בהתחלה
אח"כ שזה די טרי בא השינוי מה10 ל11 שזה שינוי שוב גדול. התנועה שונתה הפסים אתה צריך לכוון עוצמה, בעיטה,
הרמה עלתה בכמה דרגות. פשוט במקום לנסות לעשות את המשחק 100 מציאותי כמו שפיפא עשו אותו ולדעתי זה כבר נראה כמו לגו ולא מציאותי בעליל בפרו עשו 60 אחוז מציאות 40 הנאה וזה נתן שילוב מנצח.
שוב אני לא אומר שה10 היה טוב הרבה עברו לפיפא בשנה זו. אבל ב11 הפרו לקח בגדול!!!
ולגבי הריאיון , דובר שם על משחקי האון ליין נטו ועוד כמה דברים שקשורים לזכויות יוצרים ששם באמת פיפא לוקחים.
תראה השינוי שהיה בין הפרו 9 ל10 היה ענק, היה קשה לשחק בהתחלה
אח"כ שזה די טרי בא השינוי מה10 ל11 שזה שינוי שוב גדול. התנועה שונתה הפסים אתה צריך לכוון עוצמה, בעיטה,
הרמה עלתה בכמה דרגות. פשוט במקום לנסות לעשות את המשחק 100 מציאותי כמו שפיפא עשו אותו ולדעתי זה כבר נראה כמו לגו ולא מציאותי בעליל בפרו עשו 60 אחוז מציאות 40 הנאה וזה נתן שילוב מנצח.
שוב אני לא אומר שה10 היה טוב הרבה עברו לפיפא בשנה זו. אבל ב11 הפרו לקח בגדול!!!
ולגבי הריאיון , דובר שם על משחקי האון ליין נטו ועוד כמה דברים שקשורים לזכויות יוצרים ששם באמת פיפא לוקחים.
אני יודע שאתה יכול להגדיר את מהירות המשחק-יש כזה מד שנקרא GAME SPEED, אולי זה מה שגורם לשינוי במהירותjacko-il כתב:שחקתי ב PES 2010 לפני יומיים אצל חבר על X360 והמשחק פשוט טס. שונה לגמרי ממה שאני מכיר מה PS3 ומה PC.
לי זה היה נשמע תמוה לגמרי ולא הגיוני.. אבל אולי בכל זאת? עוד מישהו נתקל בזה?...
כן מה שיפה בפרו שיש הגדרה אפשר להגדיר את מהירות המשחק על 0, +1 ו+2.
לי אישית 0 איטי מדי, +1 מעולה ומזכיר את פרו 2010 במהירות.
מבחינת רשיונות, יצאו עשרות פאטצ'ים בשבועות הקרובים אין מה לדאוג, יוסיפו גם את כל הבונדסליגה ואולי קבוצות ישראליות שמשחקות באירופה.
לי אישית 0 איטי מדי, +1 מעולה ומזכיר את פרו 2010 במהירות.
מבחינת רשיונות, יצאו עשרות פאטצ'ים בשבועות הקרובים אין מה לדאוג, יוסיפו גם את כל הבונדסליגה ואולי קבוצות ישראליות שמשחקות באירופה.
פשוט חבל, רוב החסרונות של הפיפה נראים טוב בפרו ולהיפך. מתי אחת החברות תרים את הכפפה, תגנוב מהמתחרה מה שחסר לה, ותיתן לנו את משחק הכדורגל שכולם רוצים? כל שנה אותו הסיפור, קשה מאוד לבחור. מי שמשחק בפיפה מתלונן על החסרונות שלו ומתלבט וכנ"ל מי שמשחק בפרו.
אני כנראה אשאר עם הפרו בינתיים, לא שאני בטוח שהוא טוב יותר, אלא בעיקר בגלל שאם אקנה את פיפה לראשונה מאז שנת 2000, בטוח אפזול כל הזמן לכיוון הפרו ובסוף אפוצץ כסף על שניהם.
אני כנראה אשאר עם הפרו בינתיים, לא שאני בטוח שהוא טוב יותר, אלא בעיקר בגלל שאם אקנה את פיפה לראשונה מאז שנת 2000, בטוח אפזול כל הזמן לכיוון הפרו ובסוף אפוצץ כסף על שניהם.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

דברתי על PES 2010 ואתם עונים לי לגבי 2011..
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
שטויותShayGTi כתב:זה כמו לשאול מה עדיף, בלונדינית טיפשה (פיפא) או ברונטית איטליגנטית (פרו)...![]()
כל אחד וההעדפות שלו...(ומה שזה אומר עליו)
...
פיפא טוב בכל פרמטר, משחקיות, ריאלסטיות, הרגשה, גיוון, סאונד, גרפיקה...