יש ברשותי מודם-ראוטר סימנס 141, עד לפני כשבוע וחצי הכל עבד סבבה...ואז התחילו ניתוקים.....פעם ב 20-30 דקות ניתוק פה , ניתוק שם.... לאט לאט הגעתי למצב שהראוטר מתנתק בממוצע כמעט כל 5 דקות...
אחרי כל ניתוק יש התחברות שלוקחת מספר שניות אולם ככל שקצב הניתוקים התגבר , משך החיבור התחיל להתארך והגיע למצב שבוא כל ניתוק גורר אחריו כ 2-3 דקות זמן התחברות.
לא מדובר במצב של פיקים או שעות מסוימות אלה במצב שחוזר על עצמו כל הזמן , ברור שבזק מאשימה את ספק האינטרנט וזה מאשים את השנייה...וחוזר חלילה....
עשיתי בדיקה מול @1 , היוזר של בזק, הכל היה מחובר ל 2+ שעות..
עשיתי בדיקה מול היוזר הבעייתי שלי , התחילו ניתוקים אחרי כמספר דקות
בדיקה מול יוזר זמני של ספק האינטרנט לא הצליח שכן לא הצלחתי לגלוש לשום אתר..
בדיקה מול יוזר זמני נוסף של ספק האינטרנט היתה בעייה של ניתוק בהתחלה , אחרי זה כשעתים גלישה בלי בעיה ונכון לעכשיו (בלי העין הרע) כ 13 שעות של גלישה רצופה ללא בעיות.
כרגע אני בודק חיבוריות לפי 10.0.0.138 internet connection (לי זה אני יודע שיש כ 13 שעות בלי ניתוק) , אבל אני צריך כלי טוב יותר שיאפשר לי לראות ניתוקים על פני כל הזמן ולא רק מה משך החיבור האחרון שהיה (ככה אני מפספס ניתוקים שהיו בדרך ורואה רק מתי היה הניתוק האחרון).
- האם יש כלי שמאפשר לי להריץ אותו ופשוט רושם לוג?
- ראיתי דרך המסך הגרפי שיש אפשרות ל system log אבל לא הצלחתי למצוא דרך לקנפג אותו לבדוק connection time , האם יש קינפוג מסויים שיראה זאת ? כמו כן האם אולי יש קובץ שהראוטר מייצר ונמצא על המחשב ואז זה חוסך לי את כל החיפוש?
שאלה נוספת, מה אפשר לעשות באמת נגד כל הניתוקים .....
לפי סוגיית הפיצוי , אם בכלל מגיע לי או לא......איך אפשר לטפל בבעיית הניתוקים האלה ?
מה להחליף ראוטר (הראוטר הספציפי שלי ולא משוכר/של בזק) ? ואם ההחלפה לא תפטור את הבעיה והיא עדיין תתרחש...?
לפי מה שאני רואה יוזר הזמני יציב יחסית ליוזר המקורי שלי , דהיינו מפה שהבעייה היא של ספק האינרטנט , האם אני יכול לבכלל לדרוש מהם זיכוי על כל השבוע פלוס שיש לי ניתוקים (שהם מודעים אליהם כי הם בעצמם אמרו לי) ?
או שמה מדובר בבעית תשתית ואז אני בכלל צריך לדרוש פיצוי מבזק ?
תודה וחג שמח !
מה לעשות לגבי בעיית ניתוקים שלא נפסקת...? האם יש קובץ שמנטר את זמן החיבור?
איך אני עושה את זה ?drorar כתב:אתה יכול להפעיל את הלוג של הראוטר על משהו יחסית verbose, אבל בגדול, פשוט תתקשר לתמיכה. קצת מייאש אבל עושה רושם שגם ככה אתה נמצא בתוך איזשהו 'לופ'....
האפשרות היחידה שאולי קרובה לזה (לדעתי כמובן) היא debug שמודיע על כל ERROR.....
כרגע לפחות עם שם משתמש זמני שסיפקו לי אני מחובר כ 20 שעות ללא ניתוק.