חדשות מרעישות - רשת בלוקבאסטר האמריקאית צפוייה לפשוט רגל בשעות הקרובות
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כל האינטרנט ואתרי החדשות בארה"ב כמרקחה סביב הידיעה כי רשת בלוקבאסטר צפוייה לסגור עוד 1800 סניפים (לאחר ששנה שעברה סגרה כ-900 סניפים) לאחר שהגיעה לחובות של 900 מיליון דולר.
החברה צפוייה להגיש בקשה להגנה מנושיה - Chapter 11 וזה ייקרה כחודש לפני חגיגות ה-25 שנה מאז הרשת פתחה את סניפה הראשון.
החברה סירבה להגיב לידיעה הזו.
בינתיים המניה של בלוקבאסטר יורדת ב-27% בעוד המתחרה העיקרית - נטפליקס, עולה ב-6%.
מקור: USA Today
החברה צפוייה להגיש בקשה להגנה מנושיה - Chapter 11 וזה ייקרה כחודש לפני חגיגות ה-25 שנה מאז הרשת פתחה את סניפה הראשון.
החברה סירבה להגיב לידיעה הזו.
בינתיים המניה של בלוקבאסטר יורדת ב-27% בעוד המתחרה העיקרית - נטפליקס, עולה ב-6%.
מקור: USA Today
בשנת 2001 בשנתי האחרונה באונ' הייתי צריך לעשות פרויקט גמר. נפגשתי עם מנהל השיווק של בלוקבאסטר באותה תקופה והצגתי לו את הרעיון שלי. הרעיון היה להחליף את הוידאומטים ברחוב באתר אינטרנט שיאפשר ללקוחות להזמין את הסרטים הבייתה ושליח יספק את הסרט או לחילופין אותו סרט יישמר ללקוח כמוזמן (משהו בסגנון הזה). המנהל ביטל את הרעיון שלי לחלוטין בטענה שהלקוחות אוהבים לבוא לחנות ולקנות בה דברים נוספים, כמה שניסיתי להסביר שהמודל הזה כנראה יחלוף מהעולם וזה הזמן להיות חלוצים במשהו חדש, לא ממש עזר, אז מצאתי בהודעה הזו הזדמנות לומר לו
"אמרתי לך!!"
חג שמח

"אמרתי לך!!"
חג שמח
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין לי מושג כיצד אותו מנהל הגיע למסקנה שלקוחות אוהבים לבוא לחנויות שלהם. הביקורים שלי בחנויות היו בדרך כלל חוויה מתסכלת שתמיד התחילה בכך שהסרטים שרציתי לא היו על המדף, התורים בקופות היו אינסופיים ותיבת ההחזרה הייתה נעולה. באיזה שהוא שלב הבנתי שאני מעביר יותר זמן בהשגת הסרט מאשר בצפייתו ומצאתי לעצמי מקורות אספקה חלופיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אני חושב שזהו סיפור שסופו היה ידוע מראש זה זמן רב אז אני לא מבין על מה ההתרגשותMartinHSabag כתב:כל האינטרנט ואתרי החדשות בארה"ב כמרקחה סביב הידיעה כי רשת בלוקבאסטר צפוייה לסגור עוד 1800 סניפים (לאחר ששנה שעברה סגרה כ-900 סניפים) לאחר שהגיעה לחובות של 900 מיליון דולר.
מקור: USA Today...
על סמך מה אתה קובע את זה?shay1 כתב:מעניין איך הדבר ישפיע כאן בארץ על זכייני הרשת??
מרבית האוכלוסיה איינה מורידה סרטים מהאינטרנט אלה משאילה אותם מחניות כגון בלוקבאסטר...
מי שלא מוריד סרטים היום משתמש בVOD / ממיר מקליט / PPV על מנת לצרוך סרטים לפי דרישה... אני חושב משכל הפעולות הנ"ל, השכרת סרטים מספריות נמצאת כמעט בתחתית הרשימה מבחינת נפח פעילות (אולי מעל PPV).
בלוקבאסטר 1985-2010
ת.נ.צ.ב.ה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בזמנו באמת זו הייתה חוויה אחרת
אני זוכרת שהיה בערך הסניף הראשון ברעננה והייתי נוסע במיוחד, נהנה לעבור במדפי הסרטים החדשים (ונכון - לפעמים לא היה סרט חדש על המדף), בד"כ בקופה המצב היה סביר.
אח"כ פתחו עוד סניף פה סניף שם.
אפילו רכשתי מהם ישירות סרטים.
הצרה בכל המודל הזה, כשהיום בלוריי חדש עולה בסביבות ה-50-100 ש"ח - כבר לא ממש שווה ללכת. מעבר לכך שבחו"ל יש כ"כ הרבה אפשרויות לקבל סרטים לבית, אם בהורדה חוקית ואם דרך הזמנה לבית.
זה היה ברור שהקונספט ימות.
הרי ההוצאות הן אדירות - אולי רק אם המחירים היו נמוכים יותר - הם היו מסתדרים.
אני זוכרת שהיה בערך הסניף הראשון ברעננה והייתי נוסע במיוחד, נהנה לעבור במדפי הסרטים החדשים (ונכון - לפעמים לא היה סרט חדש על המדף), בד"כ בקופה המצב היה סביר.
אח"כ פתחו עוד סניף פה סניף שם.
אפילו רכשתי מהם ישירות סרטים.
הצרה בכל המודל הזה, כשהיום בלוריי חדש עולה בסביבות ה-50-100 ש"ח - כבר לא ממש שווה ללכת. מעבר לכך שבחו"ל יש כ"כ הרבה אפשרויות לקבל סרטים לבית, אם בהורדה חוקית ואם דרך הזמנה לבית.
זה היה ברור שהקונספט ימות.
הרי ההוצאות הן אדירות - אולי רק אם המחירים היו נמוכים יותר - הם היו מסתדרים.
לא יודע מה הסטטיסטיקה הארצית, אבל סניף בלוקבאסטר ברעננה תמיד מלא (בשעות הרלוונטיות) והסרטים החדשים יותר קשים להשגה.גם לי יש מנוי שם - בשורה התחתונה זה פשוט יותר נוח וגם יותר זול.omrig כתב:על סמך מה אתה קובע את זה?shay1 כתב:מעניין איך הדבר ישפיע כאן בארץ על זכייני הרשת??
מרבית האוכלוסיה איינה מורידה סרטים מהאינטרנט אלה משאילה אותם מחניות כגון בלוקבאסטר...
מי שלא מוריד סרטים היום משתמש בVOD / ממיר מקליט / PPV על מנת לצרוך סרטים לפי דרישה... אני חושב משכל הפעולות הנ"ל, השכרת סרטים מספריות נמצאת כמעט בתחתית הרשימה מבחינת נפח פעילות (אולי מעל PPV).
בלוקבאסטר 1985-2010
ת.נ.צ.ב.ה...
אצטער אם ייסגרו גם בארץ.
משה
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בקיריון הסניף נפח את נשמתו לטובת איזה ",פארם," כבר לפני שנתיים.הפעילות היחידה היתה בערב יום כיפור-אפילו הוידיאומאט שלהם נמחק.בעצם קשה לאתר בסביבה משהו דומה אני חושב
אני לא יודע אם יש בארץ עוד ספריות דומות כמו "ענק הוידיאו" או שזה בעצם אותם בעלים.
אני לא יודע אם יש בארץ עוד ספריות דומות כמו "ענק הוידיאו" או שזה בעצם אותם בעלים.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
מה זה...כולם הלכו פה לסניף בלוקבאסטר ברעננה
לא פלא שתמיד הסרטים החדשים לא היו כבר על המדפים כאשר באתי לשם
לא פלא שתמיד הסרטים החדשים לא היו כבר על המדפים כאשר באתי לשם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
לצערי הכתובת היתה על הקיר, אחרי ש-HOLLYWOOD קרסו לפני כשנתיים.
השתיים היחידות שישרדו כרגע זה REDBOX ו-NETFLIX, כאשר זו השניה כבר מעבירה את מרבית העסקים שלה ל-ONLINE RENTALS.
השתיים היחידות שישרדו כרגע זה REDBOX ו-NETFLIX, כאשר זו השניה כבר מעבירה את מרבית העסקים שלה ל-ONLINE RENTALS.
עצוב מאוד לשמוע היתה תקופה שבלוקבסטר היו הדרך הכמעט יחידה לצפות בסרטים חדשים בבית ופריסתם היתה נרחבת,אך לצערי גם בארץ המצב לא נראה כזה מבטיח ,לא מעט סניפים נסגרו ,ורק הגדולים כמו ר"ג, רעננה ,ות"א עדיין ממשיכים .אם לא ימצא פתרון ,נפילת הרשת בארה"ב תגרום לנפילה בכל העולם .
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בלוקבסטר ישראל נמצאת בבעלות NMC שהיא (כנראה) חברת הפצת הDVD הגדולה בישראל, מלבד השם הזהה אין שום קשר בינה לבין הרשת האמריקאית.
בתחילה התמזגו בלוקבסטר וענק הוידאו (אי שם ב2006), לאחר מכן סניפי ענק הוידאו נסגרו או מותגו מחדש וב2008 הרשת נרכשה ע"י NMC. כמה חודשים לאחר מכן NMC רכשה את הד ארצי ואת טאוור רקורדס שהיתה בבעלותה ומיזגה בין הרשתות. כיום למעט השמות השונים אין כמעט שום הבדל בין הרשתות, סניפים סמוכים ממוזגים, סניפים כושלים נסגרים או עוברים ייעול ואפילו התחילו להכניס סרטים להשכרה לחלק מסניפי טאוור.
בשנה שעברה גם היו דיבורים על הפעלת שירות VOD דרך האינטרנט ומכירת ממירי IPTV, לא נשאר מזה כלום והאתר שלהם בקושי מתפקד.
בתחילה התמזגו בלוקבסטר וענק הוידאו (אי שם ב2006), לאחר מכן סניפי ענק הוידאו נסגרו או מותגו מחדש וב2008 הרשת נרכשה ע"י NMC. כמה חודשים לאחר מכן NMC רכשה את הד ארצי ואת טאוור רקורדס שהיתה בבעלותה ומיזגה בין הרשתות. כיום למעט השמות השונים אין כמעט שום הבדל בין הרשתות, סניפים סמוכים ממוזגים, סניפים כושלים נסגרים או עוברים ייעול ואפילו התחילו להכניס סרטים להשכרה לחלק מסניפי טאוור.
בשנה שעברה גם היו דיבורים על הפעלת שירות VOD דרך האינטרנט ומכירת ממירי IPTV, לא נשאר מזה כלום והאתר שלהם בקושי מתפקד.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא רוצה להגיד אמרתי לכם אבל .. אמרתי לכם
פוסט שלי מיוני 2008 שמנבא בדיוק את מה שקורה עכשיו ל BB
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#593780
ועוד פוסט שלי מאותה שנה ..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 457#693457
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#593780
ועוד פוסט שלי מאותה שנה ..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 457#693457
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אחד הדברים שלא אהבתי בבלוק בסטר זה תוקף המנויים אם נגיד הייתי קונה מנוי (ל6,10,20 סרטים) הייתי צריך לנצל אותו תוך שנה למה צריך לעשות תוקף הרי זה כמו כרטיסיית אוטובוס זה לא חופשי חודשי.
כיום אני מנוי באוזן השלישית ולוקח פעם בכמה זמן סרטים שאני לא מצליח להשיג בRS לפחות שם אין תוקף.
תחשבו אם נגיד לכרטיסיית אוטובוס שלכם היה תוקף.....
הרי כבר החברה קיבלה ממני את הכסף למה הוא צריך לימחק אם לא הספקתי לנצל את הכרטיסייה
כיום אני מנוי באוזן השלישית ולוקח פעם בכמה זמן סרטים שאני לא מצליח להשיג בRS לפחות שם אין תוקף.
תחשבו אם נגיד לכרטיסיית אוטובוס שלכם היה תוקף.....
הרי כבר החברה קיבלה ממני את הכסף למה הוא צריך לימחק אם לא הספקתי לנצל את הכרטיסייה