איך חיפשתי מסך והתחדשתי בשארפ 814 . ביקורת עצמית.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

בקצרה: רציתי בכלל קולנוע גדול מהחיים במערה שלי.
מרחק צפייה 2.5 מטר.
הסתכלתי, התלבטתי רבות והחלטתי 42-46".
רק סרטים בFHD ממחשב, ללא ממיר (לא צופה בטלוויזיה כבר שנים).
תקציב 7-8K.
לא מעניין אותי פיצ'רים, DLNA, WIFI, עומק ויופי מסך, רק איכות תמונה נטו במחיבור מחשב.

עשיתי סיבובים עם לפטופ וריפ של אווטר ב 1080P, שיגעתי את המוכרים עם החיבור HDMI לכל מסך בתצוגה :oops: והתוצאות כדלקמן: מסתבר שניחנתי בתכונה מיוחדת שמנעה ממני להחזיק טלויזיה 50 הרץ כבר בעידן הCRT - ההבהובים בין הפריימים. כן, מסתבר שאני סופר רגיש ואני ממש רואה את הפריימים מתחלפים. מדי פעם גם הפלואורסנטים גורמים לי לכאב ראש, אני כבר לא מדבר על פנסי רחוב עם נורות מטאל . :hammer: הייתה לי תקופה לא קצרה CRT סוני דגם FQ75 עם 100 הרץ, שהוא היחיד שראיתי בו תמונה חלקה ללא מאמץ עיניים 8) המסך כבר לא איתי ודי התיאשתי לראות סרטים במסך 24" במחשב, אפילו שזה לא נראה רע מ70 ס"מ ולשמוע באזניות, כשיש לי מערכת 7.1 מלאה.

הביקורת:
סוני EX402 46" - תמונה מעולה, צבעים מדהימים, סנכרון אוטומטי על רזולוציה המשודרת בכל כניסת HDMI, מה שלא ראיתי בשום מסך אחר. 7K. ריצודים וכאב ראש אחרי 15 שניות.

טושיבה SL733 46" - צבעים מעולים, כל חיבור אפשרי, EDGE LED, 8.5K. יש ריצודים אבל פחות מורגשים.

סמסונג 46" B7000 - צבעים מלאכותיים עם נטייה לכחול, אווטר נראה כמו משחק מחשב (או אולי זה היה הכיול), אבל אין שום ריצוד נראה לעין, תמונה חלקה לחלוטין, אפילו שזה דגם ישן יחסית. 10K.

טושיבה 46" SV685 - מסך מעולה, LOCAL DIMMING, כל כניסה אפשרית, צבעים ממש טובים, ריצודים חלשים, אבל התמונה עדיין לא חלקה לחלוטין כמו הסמסונג. 12K.

פנסוניק 50" V20 - צבעים ותמונה מדהימים גם בHD, עדיין יש הבהובים בולטים.

LG SL90 47 - תמונה חלקה לחלוטין, צבעים שלא ציפיתי בחיים מLG, אפילו שזה דגם LED, ממש מפתיע (Y) . 8K.

שרפ לד 700 - תמונה די "קרה", היה לי קשה להבין מה לא בסדר בתמונה שהמסך מציג, אבל זה רק דעתי.

ראיתי גם מסכים במחירים יותר עממיים וכולם יש אותה התופעה בחיבור מחשב (בעיניים שלי כמובן) - ההבהוב בין הפריימים. המצחיק / העצוב, שאף מוכר לא הבין על איזה פריימים והבהובים אני מקשקש, פרט לאחד שכבר נתקל באחד כמוני.
עוד יותר מפתיע, ששידורי טלויזיה רגילים אני רואה חלק לחלוטין, ללא אפילו קמצוץ של הבהובים. אולי הבעיה היא בריפ, צריך לבדוק בלו ריי מקורי או ריפים בTS.

ביום שישי אני כנראה אקפוץ לא.ל.מ.עם תצוגת סמסונגים ענקית
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 09/04/2011 22:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #2 

הבהוב או judder?

בטוח שעבדת ב 60 hz בבדיקה של כולם?

הבהוב של מסכי Led מסוג 400 hz ומסכי פלזמה עדכניים (480 או 600hz ) לא ניתנים לזיהוי בעין האנושית צ

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אני אתאר איך אני רואה, יותר נכון האפקט שזה יוצר לי בראש - אני רואה פריים או סדרת פריימים ואז קיימת "הפסקה" והתמונה ממשיכה לתמונה הבאה, אבל לא מאותו מקום בו היא "נפסקה", אלא ממקום "חדש". יש לציין שאבא שלי לא ראה הבהוב, פרט לסוני הנ"ל, וגם זה רק זוית של עין, כשהוא מסתכל על מסך ליד בו מחובר ממיר, בו התמונה כאמור חלקה.

נראה לי שזה היה JUDDER מהסוג השני, אבל לא נראה שיש PULLDOWN באווטר.

60 הרץ לפי כרטיס מסך של הלפטופ.

ראיתי גם כמה מסכים עם 200 הרץ מופעל וגם מכובה, בשניהם התחושה זהה. לא ראיתי אף מסך בתצוגה בינתיים בתחום עד 10K עם 480 או 600 הרץ.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני אמשיך את המונולוג :D
הייתי באלמ וישפאר, אחרי 3 שעות שהשנאתי עליי את המוכרים, מצאתי רק 2 מסכים שאני לא מרגיש JUDDER בשום תנועה והם גם "במקרה" נתנו תמונה טובה מאוד עד מצוינת בHD. המועמדים בגדלים 46" הם שרפ לד 810 וסמסונג לד 6200. לשניהם תמונה חלקה בצורה קיצונית, מדי פעם הסרט נראה כמו מחשק מחשב.
השרפ היה דחוף לפינה הכי רחוקה בתצוגה (אלמ או לא :roll:) ובכמה מקרים הצבעים היו נראים טיפה סגלגלים, נראה לי עניין של כיול, אבל בסך הכל תמונה מאוד יפה ללא בוהק מסנוור.
הסמסונג הציג תמונה בוהקת וקונטרסטית מדי, הלבן נראה לבן מדי, נראה לי גם עניים של חוסר כיול או SHOP MODE.
בשני המסכים מנגנון 100 הרץ מופעל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

מה קורה אם עובדים ממזרימדיה? אתה גם מרגיש את התחושות שלך? פעם ראשונה שאני שומע על רגישות שכזו.

bagetrek
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

גמני במקצת שם לב לפרטים הקטנים במסכים , שאפילו לתאר מה אני רואה , לא יודע להסביר אותה לאחרים :)
כנראה בשביל מה שאתה צריך , אתה צריך כיס עמוק יותר $

בעיה , אתה מחפש משהו מסויים אבל או שהוא עולה פי כמה מהתקציב שלך או שאין להשיג חחח כי אתה בררן מידי ( לי לדוגמא במסך מחשב היתה לי בעיה כזאת ) שלא נדבר עכשיו על פלאזמות :roll:

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #7 

לי נשמע שאתה מתכוון לשילוב של Frame loss ו Stutter שנובע מחוסר התאמה בין קצב הפריימים לקצב הרענון. הראשון הוא בעיה ביכולת של כרטיסי מסך מסוימים לשמור על סנכרון עם תצוגות 1920X1080. אני מאמין שבמקרה הזה יש קשר לעובדה שאתה משתמש בvideo out של הלפטופ. זה גם יכול להגרם בגלל כרטיס חלש מדי.
סרטים ב23.976~24 פריימים לשניה אתה חייב לראות ב24Hz. ב60Hz אתה תקבל Stutter כי 60 לא מתחלק במספר שלם ב24. גם אותי במשך תקופה ארוכה הטריד למה התנועה בסרטים במחשב לא "חלקה" כמו בסרטים בטלויזיה. 60Hz טוב רק לתכנים של 29.97~30 פריימים לשניה ולשאר השימושים של המחשב. גם כאן יש בעיה - לא כל כרטיס מסך יודע להוציא 24Hz בלי כל מיני הפרעות סנכרון בתמונה. זה מה שגרם לי לקנות מזרימדיה.
Judder אגב יש בכל סוג טלויזיה. בCRT זה קצת פחות בולט מבLCD אבל אני לא חושב שלזה התכוונת כי אתה אומר שבשידורי טלויזיה אתה לא רואה את התופעה שציינת ובשידורי טלויזיה לא חסר Judder.
יצא לך פעם לראות סרט ב24Hz כמו שצריך שגם בו שמת לב לקפיצות בפריימים? יצא לך לראות את הקפיצות האלה במחשבים שונים?

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Itay_Pollak כתב:מה קורה אם עובדים ממזרימדיה? אתה גם מרגיש את התחושות שלך? פעם ראשונה שאני שומע על רגישות שכזו.
...
לא ניסיתי סטרימרים, כי אף חנות לא "היה" להציג נגן עם הרדיסק מובנה.

BAGETREK
אני כמעט הגעתי לנחלה בדמות המסכים הנ"ל, רק דורש מתיחת תקציב מעבר למה שהגבלתי את עצמי. התקציב ההתחלתי בכלל היה 5K.

ROI232
לא כל כרטיס מסך יודע להוציא 24Hz בלי כל מיני הפרעות סנכרון בתמונה. זה מה שגרם לי לקנות מזרימדיה.
Judder אגב יש בכל סוג טלויזיה. בCRT זה קצת פחות בולט מבLCD אבל אני לא חושב שלזה התכוונת כי אתה אומר שבשידורי טלויזיה אתה לא רואה את התופעה שציינת ובשידורי טלויזיה לא חסר Judder.
יצא לך פעם לראות סרט ב24Hz כמו שצריך שגם בו שמת לב לקפיצות בפריימים? יצא לך לראות את הקפיצות האלה במחשבים שונים?
...
לא הסברתי את עצמי ממש נכון - אני רואה JUDDER בשידורי טלויזיה, אבל בצורה ממש מזערית וגם הרזולוציה הנמוכה לא מחדדת את התנועה המהירה אלא "מרככת" אותה ולכן זה כמעט ולא מורגש. אבל בגלל שאני לא צופה בטלווזיה רגילה, אני מתרכז רק בFHD במחשב. וכן, גם אצלי במחשב (כרטיס מסך GTX 260 עם OC וקירור מים) אני רואה את הJUDDER בתנועות מצלמה מרחביות, אבל זה כמעט ולא מורגש במסך ולכן אין לי בעיה לראות סרטים במשך שעות. מקסימום סוגרים עיניים לכמה שניות 8) .
לא יצא לי לראות סרטים שלי במחשבים של אחרים, כי רוב הסביבה שלי עוד לא עודכנה למעבדים כפולים ועם מסך רחב :roll:

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #9 

התכוונתי לומר שכנראה התופעה שמפריעה לך היא לא Judder. זה דווקא פחות בולט בתנועה מהירה לדעתי. זה יותר בולט בתנועה במהירות סבירה של המצלמה שגורמת לכל העצמים בתמונה "להבהז".
אתה חייב לראות וידאו ב24p דרך מזרימדיה או נגן בלוריי. אם לא תראה שם מה שתארת זה בהחלט איזושהי בעיה של סנכרון בין כרטיס לטלויזיה. זה גם יכול להיות עניין ספציפי בכרטיס מסך של הלפטופ. הבעיה במחשבים היא שיש כלכך הרבה אפשרויות ומשתנים שאתה לא יודע מאיפה זה מגיע.
דווקא אנשים שמבינים בHTPC יוכלו לעזור לך במקרה הזה יותר מאנשי הטלויזיה.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

טוף, אחרי הרבה זמן שצפיתי בפלזמות, LCD ותלת מימד, קניתי והתקנתי זמנית על סטנד מסך שארפ 810 בגודל 46".
נקנה בפיוצ'ר ב9K ותודה לדור על היחס המקצועי, לא מתנשא ולא דביק (לא אמרתי שאני מהפורום :oops: )

לאור רגישותי הלא מוסברת חיפשתי מסכי LED כי בכל השאר פשוט יצאתי עם כאב ראש. תלת מימד בכלל גרם לי להרגיש כאילו אני על סירה בלב ים ועוד הלכתי בזיגזגים אחרי שהורדתי את משקפיים :) .
אחרי צפייה בHD של כשבוע, יכול בוודאות להגיד ש46" זה קטן ל2.5 מטר 8) . מה לעשות, היית הולך על 50".

ביקורת חיובית:
.1 איכות תמונה - פנומנלית בHD ומה שמפתיע באמת זה איכות הSD דרך אנטנת RF ! דרך ממיר יס בחיבור סקארט אצל ההורים שלי יש תחנות שרואים יותר גרוע מאצלי. 8O
2. מנגנון WSS שמזהה תמונה 4:3 ומכוון את המסך ללא מתיחה במצב 4:3 עם פסים שחורים בצדדים. כן, אני רואה בזה יתרון.
3. יש עשרות פרמטרים לכיוונון - צבע, HUE, גמא, כל צבע בנפרד לפי סקלה של 6.
4. 6 מצבי צפייה שנעים בין אפקט דוקומנטרי עד קולנועי מוגזם ומחליק/משפר תמונה. כמובן שהכל בוטל ואני צופה בבמצב PC עם כיוונון בעין אחרי שעות.
5. חיבורים מינאטוריים עם מתאמים לחיבור סטנדרטי - זה הפך להיות ממש טרנד המיזעור הזה. אגב, ממש לא נוח כשהמסך תלוי צמוד לקיר, פי 10 כשמסך מתוכנן להיות בנישה. נשאר רק להשאיר את החיבורים בפנים לפני התלייה.
6. DTT קיים - לא ניסיתי, כי בינתיים אין לי אנטנה מוגברת וגם לא ממש הבנתי איפה מחברים אותה...ובכלל, מי צופה שערוץ 1 כשיש 4 טרה של סרטים בHD - :D
7. רגלית מאוד כבדה מזכוכית מחוסמת ויכולת סיבוב המסך על ציר בודד.
8. הכל עובד פיקס דרך הכניסת USB - התרגום והסרטים, גם בNTFS.
9. אין החזרי אור כמעט.

ביקורת שלילית :
1.חיבורים מינאטוריים עם מתאמים לחיבור סטנדרטי - זה הפך להיות ממש טרנד המיזעור הזה. אגב, ממש לא נוח כשהמסך תלוי צמוד לקיר, פי 10 כשמסך מתוכנן להיות בנישה. נשאר רק להשאיר את החיבורים בפנים לפני התלייה.
2. זליגת אור בקצוות המסגרת בצורת מעויין במסך שחור בחדר חשוך לחלוטין. ידעתי שזה המצב בכל EDGE LED, אבל לדעתי זה טיפה מוגזם.
3. משום מה, יש תמונה שחור לבן בחיבור מחשב פרט לחיבור ל HDMI 2. לך תבין.
4. חיישן אור - זה פשוט מטריף המצב חיסכון, כל פעם משנה את בהירות התמונה. פשוט מנתקים בתפריטים ובא לציון גואל.
5. אין DOWNMIX לDTS מהסך ליציאה אופטית.
6. כשבדקתי את המסך בכניסת USB עם אווטר בגרסת 20GB, המסך גימגם. עד 10GB אין בעיה.
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 06/12/2010 0:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #11 

תענוג לקרוא את תהליך הקניה הייסודי שלך (Y)

תתחדש ותהנה

גם לי יש שארפ AQOUS ואני מאוד מרוצה.

etay
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

Shtirlitz כתב:
2. מנגנון WSS שמזהה תמונה 4:3 ומכוון את המסך ללא מתיחה במצב 4:3 עם פסים שחורים בצדדים. כן, אני רואה בזה יתרון.
...
באיזה תפריט מפעילים את האופציה הזאת ?
יש לי בדיוק את אותה טלויזיה ולטעמי אחד החסרונות שלה זה שהתפריטים קצת מסובכים.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

באיזה תפריט מפעילים את האופציה הזאת ?
יש לי בדיוק את אותה טלויזיה ולטעמי אחד החסרונות שלה זה שהתפריטים קצת מסובכים.
...
האמת, התפריטים לא ממש USER FRIENDLY, אבל אני ממש חש נבגד אם אין הרבה כפתורים לסובב :D

תפריט WSS מן הסתם מופיע רק בשידורי טלויזיה :
menu>setup>option>wss
הקטע שהמנגנון עובד לא בכל המקרים אלא ברובם.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ידידי הוותיק (Y) (Y) (Y)

אהבתי גם את שכתבת (Y)
אמן מייסר

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #15 

תתחדש ותהנה . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #16 

תתחדש ותהנה, נראית ממש טוב, ראויה יותר לתלייה על הקיר אם מתאפשר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

תתחדש.

לשידרוג המראה וההרגשה ...המסך ראוי לאיזו כוננית חיננית ...
ועל הדרך...תעמיס עליה את כל ציוד הק"ב שעל הרצפה.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

טלHD כתב:תתחדש.

לשידרוג המראה וההרגשה ...המסך ראוי לאיזו כוננית חיננית ...
ועל הדרך...תעמיס עליה את כל ציוד הק"ב שעל הרצפה.
...
תודה.
הכוננית הולכת להופיע עוד מעט בDIY במשקל כבד :mrgreen:

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

ילדיעפים כתב:תתחדש ידידי הוותיק (Y) (Y) (Y)

אהבתי גם את שכתבת (Y)
...
זה הדדי :בירה: :kiss:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #20