היתחדשתי היום בתור התחלה , במקינטה של בילאטי שגם מקציפה את החלב.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

כלומר רק אם רוצים. כמובן שאפשר להכין בה רק מוקה , היא מפתחת (לפי נני) לחץ דומה לזה של הבריקה אולי אפילו קצת יותר לדבריי הספק.

מה שאהבתי במקינטה הזו זה שאפשר להכין בא גם לטה וגם קפוצינו- ביחד עם החלב ביפנים , היא יודעת להקציף את החלב ממש טוב.

מה שפחות אהבתי זה את טעם הקפה הטחון למקינטה של "mauro" שבנויי מה 70% ערביקה ו30% של רובוסטה, אני אולי יעבור מתיי שהוא ליטחון את הפולים לבד בבית , וינסה להגיע למשהו שהוא יותר לטעמי , אבל איך שניראה לי עניין הטעם הוא נירכש עם הזמן ובטח ישתנה גם אצלי.
מחיר אגב משהוא בסביבות 400 ש"ח.

נערך לאחרונה על ידי גונן ב 24/09/2010 0:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

תתחדש!

אחחח... עשית לי חשק לקפוצ'ינו. אניטה כאן לידי מתחממת (התעוררתי לפניה הבוקר :)). נראה לי שנזנח את רעיון האספרסו ונעבור לקפוצ'ינו ענק.
יאמי.

לגבי הקפה - מה אתה לא אוהב בו בדיוק?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

כל מה שאתה צריך זו מטחנת להבים פשוטה שעולה כ 100 ש' ופולי קפה טריים (רצוי מבית קליה מקומי כגון קפה בוטיק, אמיגו וכו') ואז הקפה ישתרג לרמה אחרת לגמרי.

על קפה טחון מראש באריזות לא הייתי ממליץ כלל כי לא תמיד עובי הטחינה מתאים בדיוק וגם הקפה בד"כ לא הכי טרי ולאחר פתיחת האריזה חייבים לצרוך אותו מאוד מהר, אם כבר טחון מראש גש לבית קליה מקומי או לבית קפה וקנה רק בכמויות קטנות.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

זה קשה לי להגדיר בדיוק טעם שאני אוהב, אבל למשל אני נהנה לישתות קפה ב"סגפרדו" למשל. טעם הקפה שם פחות עוקצני לדעתי. בקפה שקניתי יש המון מרירות וחסר קצת חמיצות , לא יודע מקווה שאני מגדיר את הטעמים נכון.
צריך לנסות כל מיני סוגים ואז להחליט.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אחרי מיספר ניסיונות , וביגלל שגם לזוגתי וגם לי הקפה לא היה טעים, החלטתי לנסות לשדרג את הטעם והוספתי את מה שאני חושב שנחשב כאן ל"חילול הקודש"- חצי קפית של קפה מיובש בהקפאה מסוג "טסטר צוייס" - והתוצאה הישתפרה פלאים , כלומר הטעם המר של "מאורו" הישתנה לגמריי למרות שהיתה ממנו אותה כמות כמו קודם , רק הספתי את ה"טסטר צוייס" . (כמו שהוא ללא טחינה-נעלם כלא היה)

-- אגב הכנתי ככה רק קפוצינו , לא טעמתי את העיניין הזה בתור "מוקה" , בכול אופן בתור קפוצינו זה ממש, אבל ממש היה מוצולח.
מאוד קרוב למה שאני שותה כימעט כול יום בבית קפה טוב. --וטוב הרבה יותר, מהפחות טובים שבינהם.
נערך לאחרונה על ידי גונן ב 23/09/2010 22:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

גונן גם אני הבעלים של מוקה אקספרס וממש נהנה ממנה.
קניתי קפה טחון (וגם פולים) מקפה אמיגו, אם אתה מתגורר בצפון אתה מוזמן לקבל דגימה חינם ותאמין לי שלא תצטרך להוסיף שום "קפה" נמס או מגורען כלשהו....

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אה , תודה רבה , אני גר בחדרה שזה לא ממש צפוני , אבל תודה בכלאופן , אגב איפה זה קפה "אמיגו" ?

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

גונן - אתה רציני קפה נמס - זה כמו לאכול אנטריקוט עם קטשופ.
מצטרף לחברה פה יש שירשור של היכן אפשר לקנות קפה - תקנה קפה קלוי טרי. תקנה מטחנה להבים פשוטה - ממציץ על אורביט (תמורה בהחלט גדולה ביחס למחיר). וישר תרגיש בהבדל.

אם עדיין לא תרגיש - תוסיף קפה נמס :wink: (בצחוק - בשום פנים באופן אתה תהנה ) - אם אתה גר באזור אשדוד אתה מוזמן - יש לי כמה סוגי קפה
נעשה לך טעימות.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

דווקה אכלתי היום פילה, האמת באמת שלא חשבתי על קטשופ :roll: , אבל גם אותי זה ממש היפתיע שזה שיפר בצורה קיצונית כלכך את הטעם, אבל כמובן שאני מיתכוון ליקנות ולטחון בבית את הקפה ולהבין את ההבדלים.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

סתם לשם עניין שאני פשוט אבין , המקינטה הזו מכינה "הפוך" ? כלומר קפה עם חלב ?
כי אני בעקרון אף פעם לא שותה אספרסו בלי חלב , כך שאם היא מכינה הכול אולי זה הפתרון בשבילי
מהיכן קנית אותה ?

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

כן זה בדיוק מה שהיא עושה , אתה יכול להכין גם קפה על חלב ללא הקצפה, או עם הקצפה ,אתה שולט בזה ע"י השסתום

כמובן שהיא מתפקדת גם כמו מקניטה רגילה , יותר קרוב לצורה שבה בריקה מתפקדת.

יש המון סירטונים ביוטיב שמדגימים את העניין.

אני בכלאופן מאוד מרוצה מהמוצר הזה.

קניתי אותה ב"נני" שהוא גם היבואן של ביילאטי.
http://www.neni.co.il/htmls/Mukka_Expre ... 6448=14850

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #12 

שלום
יש דרך לקנות את זה באזור הצפון (חיפה) מבלי לסוע לקיסריה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

אם אתה מבסוט מהשילוב הזה של קפה נמס עם המוקה מהמקינטה - אז אשרייך.
זו אמנם שבירה של קודים עתיקים של מחנה קודש הקודשים של הקפה :wink: אבל גם אם אתה אוהב אנטריקוט עם קטשופ וזה טעים לך - אז לך על זה. עדיף שתהנה מהקפה ככה, מאשר שלא תהנה ממנו בכלל.

יחד עם זאת, כמובן שאני אטען שכנראה משהו בדרך ההכנה לא מדויק. כי אתה אמור להיות יכול להגיע לקפה בליגה אחרת מהקפה הנמס, עם מקינטה. אולי שווה שתנסה קפה אחר, אולי אתה טוחן עבה מדי והמיצוי לא מושלם?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כן, ושוב אני מזכיר שמודובר על חצי כפית של "טסטר צוייס" על בערך 3 קפיות גדושות של מאורו.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

כן, אפשר ליקנות את המוצר דרך האתר של נני, והם שולחים בדואר, עוד אפשרות, כול בית קפה בצפון שתיראה שעובד עם קפה "מאורו" ישמח לדעתי להביא לך את המקינטה הזו במחיר שמוצג באתר. רק תגיד להם שזה מאותו הספק שהם קונים ממנו את הקפה ,והם ישמחו להביא.

אותו כנ"ל לגביי כל חנות לכליי ביית שתיראה אצלם מוצרים של ביילטי , זה יכול להיות גם מחבטות ותבניות שונות שגם הם של ביילטי

אתה יכול גם לישלוח לנני מייל דרך האתר שלהם, ולישאול אותם מי יכול לספק לך את המוצר הכי קרוב למקום מגוריך. מניסיוני הם עונים מייד.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #16 

אגב, מניסיוני,
מאורו קפה מעולה!!!

לא יודע למה לא טעים לך, אבל זה קפה מצויין.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #17 

moti_r כתב:אולי אתה טוחן עבה מדי והמיצוי לא מושלם?
...
או שהטחינה דקה מידי ואז המיצוי פשוט לא מאוזן עבור המקינטה המסויימת שלך( יותר מידי מרירות). תצטרך לנסות עד שתגיע לדרגת הטחינה האופטימלית עבור הלחץ וזמן המיצוי שבו המכונה שלך מייצרת את הקפה.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

כן , יכול להיות שאתם צודקים, אבל הקפה שרכשתי היה מראש טחון למקינטה, אגב בנני הכינו לי הפוך והוא היה מצויין , אחד היותר טובים ששתיתי, אני יקנה פולים ויטחן בעצמי, וינסה לעמוד על ההבדלים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”