היתחדשתי היום בתור התחלה , במקינטה של בילאטי שגם מקציפה את החלב.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
כלומר רק אם רוצים. כמובן שאפשר להכין בה רק מוקה , היא מפתחת (לפי נני) לחץ דומה לזה של הבריקה אולי אפילו קצת יותר לדבריי הספק.
מה שאהבתי במקינטה הזו זה שאפשר להכין בא גם לטה וגם קפוצינו- ביחד עם החלב ביפנים , היא יודעת להקציף את החלב ממש טוב.
מה שפחות אהבתי זה את טעם הקפה הטחון למקינטה של "mauro" שבנויי מה 70% ערביקה ו30% של רובוסטה, אני אולי יעבור מתיי שהוא ליטחון את הפולים לבד בבית , וינסה להגיע למשהו שהוא יותר לטעמי , אבל איך שניראה לי עניין הטעם הוא נירכש עם הזמן ובטח ישתנה גם אצלי.
מחיר אגב משהוא בסביבות 400 ש"ח.
מה שאהבתי במקינטה הזו זה שאפשר להכין בא גם לטה וגם קפוצינו- ביחד עם החלב ביפנים , היא יודעת להקציף את החלב ממש טוב.
מה שפחות אהבתי זה את טעם הקפה הטחון למקינטה של "mauro" שבנויי מה 70% ערביקה ו30% של רובוסטה, אני אולי יעבור מתיי שהוא ליטחון את הפולים לבד בבית , וינסה להגיע למשהו שהוא יותר לטעמי , אבל איך שניראה לי עניין הטעם הוא נירכש עם הזמן ובטח ישתנה גם אצלי.
מחיר אגב משהוא בסביבות 400 ש"ח.
נערך לאחרונה על ידי גונן ב 24/09/2010 0:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תתחדש!
אחחח... עשית לי חשק לקפוצ'ינו. אניטה כאן לידי מתחממת (התעוררתי לפניה הבוקר
). נראה לי שנזנח את רעיון האספרסו ונעבור לקפוצ'ינו ענק.
יאמי.
לגבי הקפה - מה אתה לא אוהב בו בדיוק?
אחחח... עשית לי חשק לקפוצ'ינו. אניטה כאן לידי מתחממת (התעוררתי לפניה הבוקר
יאמי.
לגבי הקפה - מה אתה לא אוהב בו בדיוק?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כל מה שאתה צריך זו מטחנת להבים פשוטה שעולה כ 100 ש' ופולי קפה טריים (רצוי מבית קליה מקומי כגון קפה בוטיק, אמיגו וכו') ואז הקפה ישתרג לרמה אחרת לגמרי.
על קפה טחון מראש באריזות לא הייתי ממליץ כלל כי לא תמיד עובי הטחינה מתאים בדיוק וגם הקפה בד"כ לא הכי טרי ולאחר פתיחת האריזה חייבים לצרוך אותו מאוד מהר, אם כבר טחון מראש גש לבית קליה מקומי או לבית קפה וקנה רק בכמויות קטנות.
על קפה טחון מראש באריזות לא הייתי ממליץ כלל כי לא תמיד עובי הטחינה מתאים בדיוק וגם הקפה בד"כ לא הכי טרי ולאחר פתיחת האריזה חייבים לצרוך אותו מאוד מהר, אם כבר טחון מראש גש לבית קליה מקומי או לבית קפה וקנה רק בכמויות קטנות.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

זה קשה לי להגדיר בדיוק טעם שאני אוהב, אבל למשל אני נהנה לישתות קפה ב"סגפרדו" למשל. טעם הקפה שם פחות עוקצני לדעתי. בקפה שקניתי יש המון מרירות וחסר קצת חמיצות , לא יודע מקווה שאני מגדיר את הטעמים נכון.
צריך לנסות כל מיני סוגים ואז להחליט.
צריך לנסות כל מיני סוגים ואז להחליט.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

אחרי מיספר ניסיונות , וביגלל שגם לזוגתי וגם לי הקפה לא היה טעים, החלטתי לנסות לשדרג את הטעם והוספתי את מה שאני חושב שנחשב כאן ל"חילול הקודש"- חצי קפית של קפה מיובש בהקפאה מסוג "טסטר צוייס" - והתוצאה הישתפרה פלאים , כלומר הטעם המר של "מאורו" הישתנה לגמריי למרות שהיתה ממנו אותה כמות כמו קודם , רק הספתי את ה"טסטר צוייס" . (כמו שהוא ללא טחינה-נעלם כלא היה)
-- אגב הכנתי ככה רק קפוצינו , לא טעמתי את העיניין הזה בתור "מוקה" , בכול אופן בתור קפוצינו זה ממש, אבל ממש היה מוצולח.
מאוד קרוב למה שאני שותה כימעט כול יום בבית קפה טוב. --וטוב הרבה יותר, מהפחות טובים שבינהם.
-- אגב הכנתי ככה רק קפוצינו , לא טעמתי את העיניין הזה בתור "מוקה" , בכול אופן בתור קפוצינו זה ממש, אבל ממש היה מוצולח.
מאוד קרוב למה שאני שותה כימעט כול יום בבית קפה טוב. --וטוב הרבה יותר, מהפחות טובים שבינהם.
נערך לאחרונה על ידי גונן ב 23/09/2010 22:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
גונן גם אני הבעלים של מוקה אקספרס וממש נהנה ממנה.
קניתי קפה טחון (וגם פולים) מקפה אמיגו, אם אתה מתגורר בצפון אתה מוזמן לקבל דגימה חינם ותאמין לי שלא תצטרך להוסיף שום "קפה" נמס או מגורען כלשהו....
קניתי קפה טחון (וגם פולים) מקפה אמיגו, אם אתה מתגורר בצפון אתה מוזמן לקבל דגימה חינם ותאמין לי שלא תצטרך להוסיף שום "קפה" נמס או מגורען כלשהו....
גונן - אתה רציני קפה נמס - זה כמו לאכול אנטריקוט עם קטשופ.
מצטרף לחברה פה יש שירשור של היכן אפשר לקנות קפה - תקנה קפה קלוי טרי. תקנה מטחנה להבים פשוטה - ממציץ על אורביט (תמורה בהחלט גדולה ביחס למחיר). וישר תרגיש בהבדל.
אם עדיין לא תרגיש - תוסיף קפה נמס
(בצחוק - בשום פנים באופן אתה תהנה ) - אם אתה גר באזור אשדוד אתה מוזמן - יש לי כמה סוגי קפה
נעשה לך טעימות.
מצטרף לחברה פה יש שירשור של היכן אפשר לקנות קפה - תקנה קפה קלוי טרי. תקנה מטחנה להבים פשוטה - ממציץ על אורביט (תמורה בהחלט גדולה ביחס למחיר). וישר תרגיש בהבדל.
אם עדיין לא תרגיש - תוסיף קפה נמס
נעשה לך טעימות.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

כן זה בדיוק מה שהיא עושה , אתה יכול להכין גם קפה על חלב ללא הקצפה, או עם הקצפה ,אתה שולט בזה ע"י השסתום
כמובן שהיא מתפקדת גם כמו מקניטה רגילה , יותר קרוב לצורה שבה בריקה מתפקדת.
יש המון סירטונים ביוטיב שמדגימים את העניין.
אני בכלאופן מאוד מרוצה מהמוצר הזה.
קניתי אותה ב"נני" שהוא גם היבואן של ביילאטי.
http://www.neni.co.il/htmls/Mukka_Expre ... 6448=14850
כמובן שהיא מתפקדת גם כמו מקניטה רגילה , יותר קרוב לצורה שבה בריקה מתפקדת.
יש המון סירטונים ביוטיב שמדגימים את העניין.
אני בכלאופן מאוד מרוצה מהמוצר הזה.
קניתי אותה ב"נני" שהוא גם היבואן של ביילאטי.
http://www.neni.co.il/htmls/Mukka_Expre ... 6448=14850
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אם אתה מבסוט מהשילוב הזה של קפה נמס עם המוקה מהמקינטה - אז אשרייך.
זו אמנם שבירה של קודים עתיקים של מחנה קודש הקודשים של הקפה
אבל גם אם אתה אוהב אנטריקוט עם קטשופ וזה טעים לך - אז לך על זה. עדיף שתהנה מהקפה ככה, מאשר שלא תהנה ממנו בכלל.
יחד עם זאת, כמובן שאני אטען שכנראה משהו בדרך ההכנה לא מדויק. כי אתה אמור להיות יכול להגיע לקפה בליגה אחרת מהקפה הנמס, עם מקינטה. אולי שווה שתנסה קפה אחר, אולי אתה טוחן עבה מדי והמיצוי לא מושלם?
זו אמנם שבירה של קודים עתיקים של מחנה קודש הקודשים של הקפה
יחד עם זאת, כמובן שאני אטען שכנראה משהו בדרך ההכנה לא מדויק. כי אתה אמור להיות יכול להגיע לקפה בליגה אחרת מהקפה הנמס, עם מקינטה. אולי שווה שתנסה קפה אחר, אולי אתה טוחן עבה מדי והמיצוי לא מושלם?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, אפשר ליקנות את המוצר דרך האתר של נני, והם שולחים בדואר, עוד אפשרות, כול בית קפה בצפון שתיראה שעובד עם קפה "מאורו" ישמח לדעתי להביא לך את המקינטה הזו במחיר שמוצג באתר. רק תגיד להם שזה מאותו הספק שהם קונים ממנו את הקפה ,והם ישמחו להביא.
אותו כנ"ל לגביי כל חנות לכליי ביית שתיראה אצלם מוצרים של ביילטי , זה יכול להיות גם מחבטות ותבניות שונות שגם הם של ביילטי
אתה יכול גם לישלוח לנני מייל דרך האתר שלהם, ולישאול אותם מי יכול לספק לך את המוצר הכי קרוב למקום מגוריך. מניסיוני הם עונים מייד.
אותו כנ"ל לגביי כל חנות לכליי ביית שתיראה אצלם מוצרים של ביילטי , זה יכול להיות גם מחבטות ותבניות שונות שגם הם של ביילטי
אתה יכול גם לישלוח לנני מייל דרך האתר שלהם, ולישאול אותם מי יכול לספק לך את המוצר הכי קרוב למקום מגוריך. מניסיוני הם עונים מייד.
או שהטחינה דקה מידי ואז המיצוי פשוט לא מאוזן עבור המקינטה המסויימת שלך( יותר מידי מרירות). תצטרך לנסות עד שתגיע לדרגת הטחינה האופטימלית עבור הלחץ וזמן המיצוי שבו המכונה שלך מייצרת את הקפה.moti_r כתב:אולי אתה טוחן עבה מדי והמיצוי לא מושלם?...