עזרה במיקום הרמקולים בחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Nachum987 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, קניתי את סט הרמקולים של לוג'יטק הZ5500 ועכשיו אני מעוניין להתקין אותו בחדר.
רציתי לדעת היכן יהיו המיקומים האידיאלים לכלל הרמקולים, כמו כן חשוב לציין שהחדר הוא ממ"ד.
בנוסף למיקום, באיזה גובה ממולץ להתקין אותם?
עוד הייתי רוצה לדעת האם ממולץ להשתמש בכבלים שמסופקים עם הסט? או שכדאי לרכוש כבלים איכותיים יותר? ואם כן של איזו חברה והיכן למצוא?
חג שמח לכולם ותודה מראש על כל עזרה!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

1.תשאר עם הכבל שקיבלת, לא תרגיש הבדל עם כבל יקר יותר, לפחות לדעתי.
2.השרטוט הוא להמחשה בלבד, ברמה האידיאלית עדיף להרחיק את הקידמיים והסנטר מהקיר כ 30 ס"מ לפחות, אבל בגלל שזה סאטליטים אז אני מניח שיתלו עם סטנד צמוד לקיר.
חג שמח.

Nachum987 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה, אך בנוסף הייתי רוצה לדעת באיזה גובה מומץ לי להתקין אותם?, איפה המיקום האידיאלי של הסב?, האם הרמקולים של הדופן התחתונה צריכים להיות במקביל לרמקולים שבדופן העליונה?, וכמו כן האם להטות את הרמקולים לכיוון המיטה?
שוב תודה רבה על העזרה ואודה אם תגיבו לשאר השאלות שלי

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

Nachum987 כתב:תודה רבה על התגובה, אך בנוסף הייתי רוצה לדעת באיזה גובה מומץ לי להתקין אותם?, איפה המיקום האידיאלי של הסב?, האם הרמקולים של הדופן התחתונה צריכים להיות במקביל לרמקולים שבדופן העליונה?, וכמו כן האם להטות את הרמקולים לכיוון המיטה?
שוב תודה רבה על העזרה ואודה אם תגיבו לשאר השאלות שלי
...
1.גובה הרמקולים הקידמים צריך להיות בגובה האוזניים שלך בנקודת האזנה, ורצוי זווית קלה פנימה (לכיון מרכז המיטה בערך).
2.הסנטר ברמה האידיאלית צריך להיות באותו גובה, לרוב זה לא אפשרי כי המסך נמצא שם, לכן הפיתרון הנפוץ הוא לשים את הסנטר מתחת/מעל לטלויזיה.
3.הרמקולים האחורים רצויי כ 60 ס"מ מעל גובה האוזניים בנקודת האזנה, וגם להם תן זוית קלה לכיוון מרכז המיטה.
4.מיקום סאב - אי אפשר לדעת איך החדר יגיב לסאב מבחינה אקוסטית, לכן אי אפשר לחזות מראש מיקום אידיאלי עבורו.
בכל זאת לעשות לך חיים קלים נסה להתחיל כשהסאב מונח באחת מפינות החדר, ואז תרוץ על הציר עד שישמע לך הכי נכון.
עצה קטנה, תדאג שחבר יהיה זה שמזיז את הסאב, ואתה תשב בנקודת האזנה ותחליט איפה הוא נשמע לך הכי טוב.

שיהיה בהצלחה (Y)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #5 

מסכים עם מרבית התשובה המפורטת שנתן gro111 (Y)

בהסתייגות קלה לגבי הטיית הרמקולים לכיוון המרכז - תבדוק איך זה נשמע עם הטייה ואיך זה נשמע בלי.
מנסיוני זה די תלוי ברמקולים. אצלי נשמע טוב יותר ללא שום הטייה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”