שאלה כללית חיבור HDMI
שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין חיבור מקור HDMI ישירות ל TV ( סטרימר , ממיר .... ) לבין להעביר ת HDMI
דרך מגבר ל TV ?
אם יש מאמר בנושא אשמח לקבל תלינק .... (לא מצאתי)
javascript:emoticon(':%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%9C:')
דרך מגבר ל TV ?
אם יש מאמר בנושא אשמח לקבל תלינק .... (לא מצאתי)
javascript:emoticon(':%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%9C:')
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני מנסה להבין למה אתה מתכוון בכך שאתה אומר הבדל. אם השאלה היא האם יש הבדל באיכות תמונה אז בגדול לא אלא אם כן הרסיבר שלך ממש טוב ועיבוד התמונה שלו (בהנחה וצריך עיבוד כלשהו) טוב יותר משל הטלויזיה.
אני מניח שלגבי סאונד לא שאלת כי התשובה טריויאלית (אלא אם כן אתה מתכוון להוציא גם את הסאונד מהטלויזיה
).
כמו כן, חסכון בכבלים. בעיקר אם משתמשים במקרן (לא קשור אליך).
מקווה שעזרתי
אני מניח שלגבי סאונד לא שאלת כי התשובה טריויאלית (אלא אם כן אתה מתכוון להוציא גם את הסאונד מהטלויזיה
כמו כן, חסכון בכבלים. בעיקר אם משתמשים במקרן (לא קשור אליך).
מקווה שעזרתי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כמו שקינג אמר - מאיזו בחינה הבדל?
אתה רוצה לדעת מה היתרון ברסיבר או...?
אתה רוצה לדעת מה היתרון ברסיבר או...?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
ההבדל הוא שבחיבור ישירות לטלוויזיה אתה תשמע מהרמקולים של הטלוויזיה. בחיבור דרך מגבר תוכל לשמוע מהרמקולים המחוברים למגבר.sharonog כתב:שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין חיבור מקור HDMI ישירות ל TV ( סטרימר , ממיר .... ) לבין להעביר ת HDMI
דרך מגבר ל TV ?...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
sharonog, בחיבור HDMI למגבר אתה יכול לקבל, לפענח ולהעביר אודיו לכמה רמקולים שיש לך במערכת כדי להקבל צליל הקפי. בחיבור ישיר למסך מתבצע תהליך ההופך את האודיו הרב ערוצי לדו ערוצי כך שמהמסך אתה מקבל רק סטיראו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מבחינת וידאו - אם המקורות שלך הם HDMI וHD - כלומר הם כבר באיכות גבוהה אין יתרון.
אם המקורות הם SD, אז נשאלת השאלה אצל מי המעבד תמונה יותר טוב - המסך/הרסיבר, את זה בודקים בהשוואה אחד לאחד. נותנים למסך לעשות את העיבוד ונותנים לרסיבר - ומה שנראה יותר טוב - משאירים את ההגדרות בהתאם.
בנוגע לאודיו. היתרון היום שניתן לקבל את פורמטי האודיו החדשים. למעשה ניתן לקבך אותם או דרך HDMI או אם יש לך רסיבר עם כניסות 5.1/7.1 אנלוגיות ונגן תואם (כלומר נגן שיודע לפענח את הפורמטים החדשים ולהוציא אותם באנלוגית) - מצד שני - כבל אחד - לעומת 8 - ומגבלה למכשיר אחד שיכול לתמוך.
סתם לדוגמא - אם אתה רוכש בלוריי ומזרימדיה בנפרד - לא תוכל לחבר את שניהם אנלוגית.
והיתרון הגדול הוא כמובן מיתוג של כל המוצרים, אין צורך בהעברה כל פעם גם במסך וגם ברסיבר. בנוסף, היתרון השני זה חסכון בכבלים... אפשר לסגור הכל ב-5 כבלים
אם המקורות הם SD, אז נשאלת השאלה אצל מי המעבד תמונה יותר טוב - המסך/הרסיבר, את זה בודקים בהשוואה אחד לאחד. נותנים למסך לעשות את העיבוד ונותנים לרסיבר - ומה שנראה יותר טוב - משאירים את ההגדרות בהתאם.
בנוגע לאודיו. היתרון היום שניתן לקבל את פורמטי האודיו החדשים. למעשה ניתן לקבך אותם או דרך HDMI או אם יש לך רסיבר עם כניסות 5.1/7.1 אנלוגיות ונגן תואם (כלומר נגן שיודע לפענח את הפורמטים החדשים ולהוציא אותם באנלוגית) - מצד שני - כבל אחד - לעומת 8 - ומגבלה למכשיר אחד שיכול לתמוך.
סתם לדוגמא - אם אתה רוכש בלוריי ומזרימדיה בנפרד - לא תוכל לחבר את שניהם אנלוגית.
והיתרון הגדול הוא כמובן מיתוג של כל המוצרים, אין צורך בהעברה כל פעם גם במסך וגם ברסיבר. בנוסף, היתרון השני זה חסכון בכבלים... אפשר לסגור הכל ב-5 כבלים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש יתרונות בכמה רמות.
א. שמים את הטלויזיה על HDMI1 - ולא נוגעים בה יותר. בתכלס אפשר לדאוג שתוכל להדליק אותה מהשלט של הרסיבר.
ב. יש גם אפשרות בחלק מהרסיברים לעשות UPCONVERSION, כלומר, נניח ויש לך ממיר לא HD, אתה מחבר אותו בS-VIDEO או חיבור אחר שאינו HDMI, הרסיבר ממיר אותו לHDMI - ככה שמחברים רק כבל HDMI 1 מהרסיבר לטלויזיה ואין צורך מעבר לכך.
בהצלחה.
א. שמים את הטלויזיה על HDMI1 - ולא נוגעים בה יותר. בתכלס אפשר לדאוג שתוכל להדליק אותה מהשלט של הרסיבר.
ב. יש גם אפשרות בחלק מהרסיברים לעשות UPCONVERSION, כלומר, נניח ויש לך ממיר לא HD, אתה מחבר אותו בS-VIDEO או חיבור אחר שאינו HDMI, הרסיבר ממיר אותו לHDMI - ככה שמחברים רק כבל HDMI 1 מהרסיבר לטלויזיה ואין צורך מעבר לכך.
בהצלחה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
כפי שכתבתי בתגובה הראשונה שלי בנושא, אין משמעות בכלל להשוואה של איכות קול. גם אם יש לך רסיבר מינימלי באיכותו וזוג רמקולים קדמיים מינימלים באיכותם, תשמע יותר טוב מכל רמקולים מובנים של כל טלויזיה.sharonog כתב:טוב אני התכוונתי לדעת יתרונות של איכות תמונה + קול כאשר עוברים דרך מגבר עם HDMI ,
למרות שהיום עם מגבר ללא HDMI אני מחובר ישירות לTV עם HDMI ממס מקורות ויוצא למגבר דרך יציאות האודיו של ה TV
ואין לי תלונות .......
לגבי איכות התמונה, איתי ענה לך על זה בצורה טובה מאוד.
לגבי מיתוג, זה מאוד פשוט, במקום לחבר מכל מקור כבל אחד לטלויזיה ואחד לרסיבר\מגבר, אתה מחבר כבל אחד בודד מהרסיבר\מגבר לטלויזיה ומכל מקור כבל בודד לרסיבר. בעצם אתה חוסך מבחינה כלכלית ואסטתית כבל X מספר המקורות שלך - 1 (הכבל שבין הרסיבר לטלויזיה). ככל שיש לך יותר מקורות (ממיר, PS, XBOX, די וי די, נגן בלוריי, מחשב וכו'), ככה אתה תחסוך יותר כבלים.
מקווה שזה ברור.