התנגדות ורמקולים..

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
רציתי לדעת כיצד ההתנגדות של הרמקולים משפיעה עליהם?
ככל שההתנגדות נמוכה יותר ככה הרמקול חזק יותר?
מה עם ההתנגדות של המגבר, איך זה קשור לרמקולים?

מישהו יכול להסביר לי..

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #2 

התנגדות הרמקול משתנה לאורך כל תחום התדרים.
מה שהיצרן מציין זהו ערך שקרוב לממוצע.
מה שבאמת חשוב זה אופי הגרף, כדאי שיהיו לו סטיות כמה שיותר נמוכות מהממוצע.
עוד יותר חשוב, מהם הערכים המינימליים של ההתנגדות ובאילו תדרים. התנגדות מינימלית נמוכה מ-4 OHM תיצור עומס על המגבר.

shlomom
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ההתנגדות (או ליתר דיוק העכבה) של הרמקולים לא משפיעה "עליהם", אבל היא משפיעה על ההתנהגות של השילוב מגבר רמקולים.
באופן כללי אינך יכול לעשות דבר בענין עכבת הרמקולים שלך. זה נתון שאתה מקבל שאתה בוחר את הרמקול וזהו. מה שחשוב יותר הוא לבחור רמקולים שימצאו חן בעינך מבחינת אופי הצליל שהם מפיקים.
בד"כ הרמקולים באים עם נתון נקוב של 8Ohm או 6Ohm אבל בפועל העכבה שלהם משתנה (מאוד) בהתאם להרכב התדר בכל רגע נתון, כלומר אתה למעשה צריך גרף של עכבה כתלות בתדר. משהו שנראה כמו הגרף הזה :
תמונה
מקור: http://www.hometoys.com/htinews/feb04/a ... edence.htm

מה שאתה רואה כקו הכחול זה העכבה של רמקול הנקוב כ 8Ohm ב 1000Hz, ניתן לראות כי בתדרים מסוימים הוא מגיע ל 40Ohm אבל גם יכול לרדת עד 5Ohm. לכל רמקול יש גרף שונה ותחום שונה של עכבות.
באופן כללי רמקול בעל עכבה נמוכה יותר קשה יותר להפעלה עבור המגבר ולכן אם אתה קונה רמקול בעל עכבה אופינית של 6Ohm או פחות, או שהגרף מאוד משתנה ויורד לערכים נמוכים אתה צריך שהמגבר יהיה יותר "טוב" - כלומר עכבת מוצא קטנה יותר ויכולת לספק זרם גבוה. זה הקשר בין המגבר לרמקול.

עכבת הרמקול לא אומרת כלום על ה"חוזק" (כפי ששאלת) או העצמה של הרמקולים את זה ניתן לדעת מההספק המירבי אתו יכול הרמקול לספוג - 100W לדוגמא אומר שאתה יכול להעביר לרמקול הספקים בעצמה של עד 100W.
נתון נוסף חשוב לעצמת הקול הוא הרגישות הנמדדת ב DB, רמקול בעל רגישות 90DB יפיק צליל יותר חזק מרמקול בעל רגישות של 87DB. זה למעשה נתון שקובע כמה הרמקול יעיל בהפיכת ההספק החשמלי לתנודות של האויר.
שים לב שאם תבחר רמקול בעל רגישות של 90DB ותחבר אותו למגבר של 50W הוא יפיק את אותה עצמת צליל כמו רמקול של 87DB המחובר למגבר של 100W.

fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה #4 

אוקי, ז"א שעדיף לקנות רקמולים בעלי עכבה של 8 אוהם מאשר 6 אוהם, כי ככה זה יקשה פחות על המגבר.. נכון?

דבר נוסף, כמה רמקולים בכלל אני יכול לחבר למגבר?
מבחינת המגבר, האם זה "משנה" לו כמה רמקולים אני מחבר, זה משנה אם אני מחבר למגבר 2 רמקולים או 10 רמקולים?

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #5 

לא תוכל לחבר יותר רמקולים מכמות היציאות של המגבר.
לסטראו לא צריך יותר מ-2.
לרסיבר של קולנוע ביתי טיפוסי יש 7 יציאות לרמקולים + 2 יציאות נוספות חלופיות לקדמיים + יציאה לסאב אקטיבי. הם יכולים לעבוד גם במצב סטראו. ניתן להשתמש ביציאות PREAMP של הרסיבר ולחבר מגברים נוספים.

shlomom
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #6 

fridr כתב:אוקי, ז"א שעדיף לקנות רקמולים בעלי עכבה של 8 אוהם מאשר 6 אוהם, כי ככה זה יקשה פחות על המגבר.. נכון?

דבר נוסף, כמה רמקולים בכלל אני יכול לחבר למגבר?
מבחינת המגבר, האם זה "משנה" לו כמה רמקולים אני מחבר, זה משנה אם אני מחבר למגבר 2 רמקולים או 10 רמקולים?
...
אם המגבר שלך או זה שאתה מתכוון לקנות פשוט וזול יחסית והיצרן ממליץ על רמקולים של 8Ohm אז בהחלט כדאי לשים לב ולבחור רמקולים של 8.

במגברים קצת יותר טובים ניתן בד"כ לברור את עכבת המוצא של המגבר בעזרת מפסק ל 8 או 4 או כל צירוף אחר.

לכל יציאת רמקול (זוג חיבורים) ניתן לחבר רמקול אחד בלבד. כל חיבור אחר יפגום באיכות הצליל ו/או יסכן את המגבר שלך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”