תודה!
-
ssaallssaa
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום רב לכל המשתתפים,
אני חבר בפורום זה כבר זמן מה (חבר שקט- קורא ולא כותב...)
אבל, בעקבות כל הקריאות- התחדשתי ב:
בריקה, טוטוקרמה ו...מטחנת אורביט. סולידי.
רציתי לומר תודה על כל ההסברים שאספתי ברחבי הפורום, ועל העצות המועילות!
ועכשיו, שאלה קצרה בקשר לטחינת הקפה:
אני מבין שלבריקה אין לטחון עד זרא, אלא בגרגרים קטנים (מזכיר סוכר...), נכון?!
יצא לי להשתמש בקפה טחון לאספרסו (מ"קפאין"), וכאשר חלטתי את הקפה, בסוף התהליך נותרו לי
טיפה מים במיכל של הבריקה. כעת, כאשר הקפה היה טחון מעט עבה יותר, המיכל מתרוקן לחלוטין!
מנגד, הקרמה שהייתה קיימת ועומדת בהינה- נעלמת כעת לאחר מס' שניות ...
מה קורה פה? זה תקין?
תודה!
אני חבר בפורום זה כבר זמן מה (חבר שקט- קורא ולא כותב...)
אבל, בעקבות כל הקריאות- התחדשתי ב:
בריקה, טוטוקרמה ו...מטחנת אורביט. סולידי.
רציתי לומר תודה על כל ההסברים שאספתי ברחבי הפורום, ועל העצות המועילות!
ועכשיו, שאלה קצרה בקשר לטחינת הקפה:
אני מבין שלבריקה אין לטחון עד זרא, אלא בגרגרים קטנים (מזכיר סוכר...), נכון?!
יצא לי להשתמש בקפה טחון לאספרסו (מ"קפאין"), וכאשר חלטתי את הקפה, בסוף התהליך נותרו לי
טיפה מים במיכל של הבריקה. כעת, כאשר הקפה היה טחון מעט עבה יותר, המיכל מתרוקן לחלוטין!
מנגד, הקרמה שהייתה קיימת ועומדת בהינה- נעלמת כעת לאחר מס' שניות ...
מה קורה פה? זה תקין?
תודה!
-
ssaallssaa
-
- חבר שרק התחיל

אני טחנתי ברמה של 2.5
אבל, שים לב! (אולי זה רק אצלי אבל...) בזמן הטחינה הגלגל "זז" לכיוון הטחינה הגסה יותר,
לכן אני "עוזר" לו להשאר באותה הרמה למשך כל זמן הטחינה...בכך שאני נוגע בגלגל ומחזיק אותו קלות...

אבל, שים לב! (אולי זה רק אצלי אבל...) בזמן הטחינה הגלגל "זז" לכיוון הטחינה הגסה יותר,
לכן אני "עוזר" לו להשאר באותה הרמה למשך כל זמן הטחינה...בכך שאני נוגע בגלגל ומחזיק אותו קלות...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
איזה כיף לקרוא את המילים שלך! תענוג לדעת שהרבה אנשים קוראים ונהנים מהמידע שיש כאן.
אני רק יכול לעודד את כולם להכנס ולכתוב, לכל אחד יש משהו לתרום ולספר, לשתף ולהנות ביחד.
מעניין לשמוע על האורביט. תוכל לספר עוד קצת על הבעיה הזו? המטחנה במחיר כזה שבאמת אפשר אולי להסתדר עם כמה "גליצ'ים" כאלה, אבל חשוב שנדע עליהם. אישית לא יצא לי לשחק איתה.
לגבי הבריקה: אתה מתאר תופעה ידועה.
ככל שהטחינה עבה יותר, המים יעברו בקלות יותר גבוהה דרך הקפה ולכן לא ישארו לך מים למטה. מצד שני, החליטה מהירה ולכן תהיה פחות קרמה והקפה יהיה יותר דליל. כשהטחינה דקה יותר, המים מתאמצים יותר במעבר והחליטה טובה יותר. מצד שני, יתכן וישארו מים למטה.
אתה צריך לשאוף לנקודה באמצע הדרך - מעט מים בתחתית זה לא נורא.
אני רק יכול לעודד את כולם להכנס ולכתוב, לכל אחד יש משהו לתרום ולספר, לשתף ולהנות ביחד.
מעניין לשמוע על האורביט. תוכל לספר עוד קצת על הבעיה הזו? המטחנה במחיר כזה שבאמת אפשר אולי להסתדר עם כמה "גליצ'ים" כאלה, אבל חשוב שנדע עליהם. אישית לא יצא לי לשחק איתה.
לגבי הבריקה: אתה מתאר תופעה ידועה.
ככל שהטחינה עבה יותר, המים יעברו בקלות יותר גבוהה דרך הקפה ולכן לא ישארו לך מים למטה. מצד שני, החליטה מהירה ולכן תהיה פחות קרמה והקפה יהיה יותר דליל. כשהטחינה דקה יותר, המים מתאמצים יותר במעבר והחליטה טובה יותר. מצד שני, יתכן וישארו מים למטה.
אתה צריך לשאוף לנקודה באמצע הדרך - מעט מים בתחתית זה לא נורא.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
ssaallssaa
-
- חבר שרק התחיל

הזמנתי את המטחנה לפני מס' ימים ואתמול קיבלתי אותה.
נכסתי הבייתה ויאללה- ישר לקפה...
אז המכונה בסה"כ עושה עבודתה נאמנה בהחלט!
מהירה, פשוטה לתפעול, לא מלכלכת, קלה מאוד לניקוי. המיכל יכול להכיל כמות נכבדה, למרות שאני מעדיף
לטחון כל פעם כמות קטנה (בערך לשתי נגלות בבריקה) לשמירה על טריות הקפה.
יש את "הבעיונת" הקלה שהזכרתי קודם, אבל זה בהחלט פשוט לאפס את התופעה.
לגבי הטחינה, בהוראות שלה נכתב : "לאספרסו: 1-3" והלאה. אז אני התחלתי באיזור הגבוה
של ה"אספרסו", ואני מבין שפשוט צריך לנסות עד הגעה לרמה המיטבית, זאת אשר תספק
הן את הקרמה העשירה (שהבריקה יודעת לתת!) והן את הכמות האופטימלית של "עודף" מים במיכל.
אם וכאשר אני אקבל תוצאות מתאימות- אשמח לעדכן את חברי הפורום!
ובהזדמנות זו:
שנה טובה, מלאה בארומה, קרמה וטעמים עשירים!

נכסתי הבייתה ויאללה- ישר לקפה...
אז המכונה בסה"כ עושה עבודתה נאמנה בהחלט!
מהירה, פשוטה לתפעול, לא מלכלכת, קלה מאוד לניקוי. המיכל יכול להכיל כמות נכבדה, למרות שאני מעדיף
לטחון כל פעם כמות קטנה (בערך לשתי נגלות בבריקה) לשמירה על טריות הקפה.
יש את "הבעיונת" הקלה שהזכרתי קודם, אבל זה בהחלט פשוט לאפס את התופעה.
לגבי הטחינה, בהוראות שלה נכתב : "לאספרסו: 1-3" והלאה. אז אני התחלתי באיזור הגבוה
של ה"אספרסו", ואני מבין שפשוט צריך לנסות עד הגעה לרמה המיטבית, זאת אשר תספק
הן את הקרמה העשירה (שהבריקה יודעת לתת!) והן את הכמות האופטימלית של "עודף" מים במיכל.
אם וכאשר אני אקבל תוצאות מתאימות- אשמח לעדכן את חברי הפורום!
ובהזדמנות זו:
שנה טובה, מלאה בארומה, קרמה וטעמים עשירים!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם אתה לא מצליח למצוא בדיוק את הנקודה (לפעמים זה נופל בין שתי שנתות) אתה יכול לשחק מעט עם דחיסה לתוך סלסלת הבריקה.
אמנם כעקרון אסור לדחוס את הקפה, אבל אם תטחן קצת גס ותדחס את הקפה מעט, תקבל אפקט דומה לטחינה דקה יותר.
רק חשוב לא לדחוס חזק. שוב - הכל ענין של ניסוי ותעיה.
שנה מצויינת! לא יודע מה אתכם, אבל אצלי היא התחילה יוצא מגדר הרגיל
אמנם כעקרון אסור לדחוס את הקפה, אבל אם תטחן קצת גס ותדחס את הקפה מעט, תקבל אפקט דומה לטחינה דקה יותר.
רק חשוב לא לדחוס חזק. שוב - הכל ענין של ניסוי ותעיה.
שנה מצויינת! לא יודע מה אתכם, אבל אצלי היא התחילה יוצא מגדר הרגיל
אני חייב לציין שבעקבות השרשור שלי שהתחיל בשאלה על קפה Illy, בסופו של דבר קניתי את האורביט.
המטחנה נראית ואכן מרגישה זולה (מאוד!). אבל (וזה אבל גדול), היא פשוט עושה את העבודה מצויין, ואפילו שקטה מאוד בתהליך.
היא אמנם לא טוחנת בצורה אחידה ומדוייקת (כמו הטחינה בחנות), אבל לשימוש במקינטה היא מעולה.
אני משתמש בבריקה, ועד עכשיו ניסיתי מספר דרגות:
3.5 היה גס מידי, קיבלתי קפה דליל..
3 היה מקום טוב באמצע
2.5 היה מצויין לטעמי. אכן נשארים מעט מים בבריקה, אבל הקפה יוצא חזק וטוב.
מוטי, אתה צודק. אין מה להשוות! לטחון עצמאית זה פשוט תענוג. איזה ריח, איזה טעם... תענוג
בקשר לקרמה, אני חייב לציין למרות שהבריקה היא היחידה שעוד מייצרת קצת, הקרמה נעלמת תמיד מיד לאחר המזיגה לכוס.
אם מישהו יודע איך אפשר לשפר את התוצאה זה יהיה נחמד.
תודה לכולם על ההמלצות ועל הקישור למטחנה הזו. בשבילי זה שדרוג רציני במחיר בדיחה..
אופיר
המטחנה נראית ואכן מרגישה זולה (מאוד!). אבל (וזה אבל גדול), היא פשוט עושה את העבודה מצויין, ואפילו שקטה מאוד בתהליך.
היא אמנם לא טוחנת בצורה אחידה ומדוייקת (כמו הטחינה בחנות), אבל לשימוש במקינטה היא מעולה.
אני משתמש בבריקה, ועד עכשיו ניסיתי מספר דרגות:
3.5 היה גס מידי, קיבלתי קפה דליל..
3 היה מקום טוב באמצע
2.5 היה מצויין לטעמי. אכן נשארים מעט מים בבריקה, אבל הקפה יוצא חזק וטוב.
מוטי, אתה צודק. אין מה להשוות! לטחון עצמאית זה פשוט תענוג. איזה ריח, איזה טעם... תענוג
בקשר לקרמה, אני חייב לציין למרות שהבריקה היא היחידה שעוד מייצרת קצת, הקרמה נעלמת תמיד מיד לאחר המזיגה לכוס.
אם מישהו יודע איך אפשר לשפר את התוצאה זה יהיה נחמד.
תודה לכולם על ההמלצות ועל הקישור למטחנה הזו. בשבילי זה שדרוג רציני במחיר בדיחה..
אופיר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני שמח מאוד לשמוע
אין ספק שקפה טרי זו ליגה אחרת לגמרי של קפה.
הבריקה אמורה לייצר קרמה יפה שנשארת בקלות בכוס (ראה את הסרטון שלי מכין קפה בבריקה).
אני מהמר שהקפה לא טרי. מאיפה הוא?
אין ספק שקפה טרי זו ליגה אחרת לגמרי של קפה.
הבריקה אמורה לייצר קרמה יפה שנשארת בקלות בכוס (ראה את הסרטון שלי מכין קפה בבריקה).
אני מהמר שהקפה לא טרי. מאיפה הוא?
אתמול קניתי ל2 חברים בריקות ( שיכנתי אותם להיכנס לתחום ואין להם תקציב אז המלצתי על מטחנת אורביט ובריקה)
באותו הזמן ניר מקפה עולה פינק אותם ב 200 גר' קפה כל אחד
חברים אני חייב לציין שרק שהשתמשתי בקפה שלהם זה הראה לי שהבריקה מוציאה קרמה נהדרת שאני לא הצלחתי להגיע אליה והיא גם נשארה בכוס!
לאחר מכאן בערב נסעתי וקניתי גם לי מטחנת אורביט רק למקינטה - אין לי כוח להתעסק כל פעם עם הללית והשימוש שלי בבריקה הוא בעבודה
ולכן צריך להיות שם מטחנה
בסופ"ש אני ישב וינסה להגיע לטחינה האופטימלית עם האורביט ויעדכן ( אני פשוט ינסה להגיע לגודל הטחינה של ניר ונראה מה יהיה )
תוצאות יבואו בהמשך
חג סוכות שמח והרבה קפה!
באותו הזמן ניר מקפה עולה פינק אותם ב 200 גר' קפה כל אחד
חברים אני חייב לציין שרק שהשתמשתי בקפה שלהם זה הראה לי שהבריקה מוציאה קרמה נהדרת שאני לא הצלחתי להגיע אליה והיא גם נשארה בכוס!
לאחר מכאן בערב נסעתי וקניתי גם לי מטחנת אורביט רק למקינטה - אין לי כוח להתעסק כל פעם עם הללית והשימוש שלי בבריקה הוא בעבודה
ולכן צריך להיות שם מטחנה
בסופ"ש אני ישב וינסה להגיע לטחינה האופטימלית עם האורביט ויעדכן ( אני פשוט ינסה להגיע לגודל הטחינה של ניר ונראה מה יהיה )
תוצאות יבואו בהמשך
חג סוכות שמח והרבה קפה!
טוב חברים חזרתי עם תשובה
אני כיוונתי את המטחנת האורביט פשוט על 1 - נכון שזה לא בדיוק 1 אבל פשוט להשאיר את זה
(ניסתי את הטחינה של 2.5 זה ממש ממש גדול (כמו פלפל גרוס
) ) - כמובן שזה תלוי בסוג הקפה.
ולמלא עד הסוף את הסלסלה ולשטח בעזרת סכין או משהו ישר - כמו בסירטון .
בהצלחה ולרוויה.
מוטי - אני ממש ממש מקווה לא להידבק ממחלת השידרוגיסט שלך
ותודה ששכנת אותי ללכת הבריקה
אני כיוונתי את המטחנת האורביט פשוט על 1 - נכון שזה לא בדיוק 1 אבל פשוט להשאיר את זה
(ניסתי את הטחינה של 2.5 זה ממש ממש גדול (כמו פלפל גרוס
ולמלא עד הסוף את הסלסלה ולשטח בעזרת סכין או משהו ישר - כמו בסירטון .
בהצלחה ולרוויה.
מוטי - אני ממש ממש מקווה לא להידבק ממחלת השידרוגיסט שלך
ותודה ששכנת אותי ללכת הבריקה
+1ntzachi כתב:אני כיוונתי את המטחנת האורביט פשוט על 1 - נכון שזה לא בדיוק 1 אבל פשוט להשאיר את זה...
לאחר עוד כמה נסיונות על הסקאלה, מסתבר שדרגה 1 באמת נותנת את התוצאה הטובה ביותר.
בדרגה 1 אני מקבל טחינה אחידה ותוצאה זהה לטחינה שקיבלתי בחנות. הקפה יוצא נהדר.
בנוגע לקרמה,
ניסיתי כמו שקרמריקה הציע, לטחון גס יותר ולמלא יותר קפה בסלסלה, אבל קיבלתי קרמה שהתפוגגה בעת המזיגה לכוס, וקפה בחוזק של מקינטה רגילה. לא הצלחתי עד היום לקבל קרמה יציבה..
אני מסתייג מהמנהג למלא במטחנה רק את הכמות הרצויה
ציטוט:"למרות שאני מעדיף
לטחון כל פעם כמות קטנה (בערך לשתי נגלות בבריקה) לשמירה על טריות הקפה. "
אני סבור שמשטר העבודה של מטחנה דורש לחץ מתון על הפולים שבדרך כלל מגיע ממטחנה רבע/חצי/מלאה.מטחנה ריקה גורמת לפולים לקפוץ והטחינה לדעתי לא אופטימלית למרות שפעולת הטחינה היא מיקום הפולים בין הדיסקיות.)
יכול להיות שזה גם הגורם אצלך לשינוי מצב הסקאלה בזמן הטחינה.
לטחון כל פעם כמות קטנה (בערך לשתי נגלות בבריקה) לשמירה על טריות הקפה. "
אני סבור שמשטר העבודה של מטחנה דורש לחץ מתון על הפולים שבדרך כלל מגיע ממטחנה רבע/חצי/מלאה.מטחנה ריקה גורמת לפולים לקפוץ והטחינה לדעתי לא אופטימלית למרות שפעולת הטחינה היא מיקום הפולים בין הדיסקיות.)
יכול להיות שזה גם הגורם אצלך לשינוי מצב הסקאלה בזמן הטחינה.
1.באיזה פולי אתה משתמש כלומר כמה אחוז רובוסטה יש בתערובת?ozeltzex כתב:+1ntzachi כתב:אני כיוונתי את המטחנת האורביט פשוט על 1 - נכון שזה לא בדיוק 1 אבל פשוט להשאיר את זה...
לאחר עוד כמה נסיונות על הסקאלה, מסתבר שדרגה 1 באמת נותנת את התוצאה הטובה ביותר.
בדרגה 1 אני מקבל טחינה אחידה ותוצאה זהה לטחינה שקיבלתי בחנות. הקפה יוצא נהדר.
בנוגע לקרמה,
ניסיתי כמו שקרמריקה הציע, לטחון גס יותר ולמלא יותר קפה בסלסלה, אבל קיבלתי קרמה שהתפוגגה בעת המזיגה לכוס, וקפה בחוזק של מקינטה רגילה. לא הצלחתי עד היום לקבל קרמה יציבה.....
נערך לאחרונה על ידי ntzachi ב 23/09/2010 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.