מה דעתכם על מטען סולארי של 4200mAh שמצאתי ב dealextreme?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

אתמול בערב במקרה נתקלתי במוצר באתר dealextreme שנראה לי מגניב מאוד. אני מדבר על מטען סולארי שמכיל סוללה של 4200mAh. כחובב ג'אדג'טים זה פשוט נראה לי רעיון ענק שקיים מכשיר המאפשר לך להטעין ציוד דרך שימוש באנרגיית השמש (במילואים, בטיולים, בחו"ל כאשר אין לך שקע הטענה מתאים וכו)......מה דעתם? האם זה סתאם ג'ימיק שלא יעשה את העבודה ולא יצליח להטעין באופן סביר את המכשירים (נניח סמארטפון עם סוללה 1400mAh) או לא. הנה קישור למוצר: http://tiny.cc/hv579

אגב, יש ב dealextreme הרבה מטענים כאלה אבל זה נראה לי אחד הרציניים ולא איזה קשקוש ב 7$

תמונה

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

יש לו פאנל 1.6W, זה קצת קקמייקה.
חפש פאנלים של 2W ומעלה (ממש קשה למצוא כאלה אבל ראיתי כמה כאלה).

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

בניתי כמה כאילו בעצמי
מאוד פשוט ויוצא ממש זול, והכי חשוב בכמה רמות מעל כל מה שיש בDX.
אם יש לך זמן, כדאי לך לשקול את האופצייה
דבר שני, תרד מכל הסולרי הזה, גם דברים פי 2 יותר יקרים לא שווים שקל, אפילו בארצנו החמה. לא פרקטי פשוט. הרבה יותר כדאי להשקיע בליטיום מאשר בלחות האילו,יתנו לך תרומה הרבה יותר טובה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

yaronshani,
אתה אומר שפאנלים גדולים יותר כמו ש ido22 הציע, נניח של 2W ומעלה לא יעשו עבודת טעינה טובה גם בארצנו השימשית? כל העניין שלי בזה זה יצירת האנרגיה ע"י השמש, כל מיני סוללות חזקות שיודעות לאגור אנרגיה שמגיעה מ 220V או מ 12V פחות "מגניבים" בעיני, זה לא שאני ממש חייב את זה

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

osherov כתב:yaronshani,
אתה אומר שפאנלים גדולים יותר כמו ש ido22 הציע, נניח של 2W ומעלה לא יעשו עבודת טעינה טובה גם בארצנו השימשית? כל העניין שלי בזה זה יצירת האנרגיה ע"י השמש, כל מיני סוללות חזקות שיודעות לאגור אנרגיה שמגיעה מ 220V או מ 12V פחות "מגניבים" בעיני, זה לא שאני ממש חייב את זה
...
אני מדבר על פרקטיות, פשוט לא פרקטי
אפילו 2W, לא פרקטי בכלל..
תחשוב שסוללה של גלקסי S היא בקיבולת של 6W (בהנחה שהיעליות היא 100%, ותאמין לי היא ממש לא)
איפה תשאיר את המכשיר בשמש כמה שעות בלי השגחה? בשיא השמש? בשביל מה??
הרבה יותר פשוט לקנות כמה בטריות של ליטיום, ולבנות מהן מטען.
יש לי מטען 7.5A, בערך בגודל של N97, והוא יכול להטעין את הבטרייה של הגלקסי בערך 4 פעמים לפני שהוא צריך להיטען, והכי חשוב, המטען והגלקסי יכולים להשיאר בכיס בזמן ההטענה.. לא צריך לדאוג לשמש, לא צריך להשגיח וכו'

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

yaronshani,
הרעיון הוא לא לחבר את הפאנלים ישירות למכשיר אלא להטעין איתם סוללה נטענת במשך מספר שעות (נניח של 4200mAh) ואח"כ ניתן להטעין דרכה את המכשיר הסלולארי מספר פעמים (נניח 2.5 טעינות) עד לפתיחת הפאנלים וטעינה נוספת

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני הבנתי את זה שיש עוד בטרייה באמצע
הרעיון שלי היה, למה להשקיע בלוחות סולרים ולא בליטיום?
הרי להטעין את הבטרייה לוקח 20 שעות עם לוח סולרי.. ושוב, לא פרקטי...
ב45 דולר אתה בקלות בונה מכשיר כזה מחלקים שאפשר לקנות בDX
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 91#1072291
בטרייה של 105W, הדבר הזה מחזיק לי חודשים עם GPS, פלאפונים , MP3 וכל דבר בעצם.. ובלי תלות בשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”