מיקום רמקול סנטר - מצב אופטימלי ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067

שליחה

מה לדעתכם המיקום האידיאלי לסנטר בסלון ?
בסלון ממוצע של משפחה ישנו לרוב מזנון ומסך תלוי על הקיר , או CRT על המזנון לצורך העניין.
האופציה היחידה שנותרה לי היא להשכיב את הסנטר על המזנון ( מעץ ) מה שמפחיד אותי שיפגע מאוד בסאונד.
משמיעה שלי בעבר , זה נשמע כאילו הסנטר מוציא צליל עם הד כזה ולא טבעי וצלול.
מבחינת סטנד ייעודי , זה לא רלוונטי , אלא אם כן יוצאת איזו זרוע שתמוקם על הקיר מעל המסך. ( מכוער להפליא )
בקיצור , אשמח להמלצות ,
תודה.

Yaki-iControl
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 37

שליחה

היי

אם ברירת המחדל שלך היא על המזנון , תנסה להגביה אותו מעט עם רגליות גומי\סיליקון (יש גם איכותיות מאוד שמותאמות בדיוק לזה).

עקרונית הסנטר אמור להיות במרכז המסך (רצוי מתחתיו ולא מעליו) ומול המאזין .
יקי מלמד
iControl

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

היי ליאור,

כשועל אודיו ותיק אני מתפלא על השאלה :D
בכל מקרה, מומלץ למקם אותו בגובה האזניים (בדיוק כמו רמקולים מדפיים). אם אין ברירה והוא ימוקם בגובה נמוך יותר נסה להטות אותו כלפי מעלה.

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אבי , אל תגזים..לא שועל ולא נעליים לעומת התותחים פה :D
אבל עכשיו ברצינות , יכול להיות שלא הסברתי את עצמי טוב , לא שאלתי היכן המיקום של הסנטר צריך להיות
במצבו האופטמלי , ברור לי שבמרכז ככל הניתן. פשוט בדירתי החדשה נתקלתי בבעיה מעצבנת במיוחד שאצטרך
איכשהו להתגבר עליה. המסך שהיה עוד היום בדירה הישנה על הקיר ממול , יצטרך לשבת על המזנון או לחילופין ,
למצוא איזה סטנד יפה למסך 42" שלא יהיה מכוער , שזה גם סיפור וגם יקר לפי דעתי.
במצב הזה , אין לי איפה להניח את הסנטר. יש איזה נישה בתוך המזנון שהוא יוכל להכנס אליה אבל נראה לי שהצליל
שייצא ממנו שם יהיה נוראי. מה גם שאאלץ לקנות סטנר קטן יחסית ורזה , מה שלא בא לי כל כך.. :(

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תוכל למצוא פתרון בדמות סטנד יעודי שימוקם לפני המזנון, אבל זה לא פרקטי בסלון ממוצע (במיוחד כשיש ילדים באיזור). מה מונע ממך לתלות את המסך על הקיר?

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

avilior כתב: מה מונע ממך לתלות את המסך על הקיר?
...
בסלון יש שני חלונות גדולים ורק כיוון אחד עם קיר , דווקא בכיוון הזה הסלון יהיה צפוץ מאוד ולא אידיאלי לרמקולים
ולמרחק הישיבה שאני רוצה שייצא. כך שאני רוצה למצוא פתרון לשבת מול אחד החלונות שם יש לי רוחב של 4 מטר
למזנון ורמקולים. איפה שהקיר בקושי 2.5 רוחב.
לגבי סטנד שיישב לפני המזנון זה לא בא בחשבון , חשבתי על סטנד יעודי שיכול לבוא אולי בגב של המזנון טיפה לפני
החלון , ראיתי כמה פתרונות לזה אבל יקרים מאוד.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צרף תמונות של הסלון ואני בטוח שהחברים כאן יוכלו לעזור

nati2060
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה