פינקתי את עצמי עם אוסקר ומבקש עזרה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה פינקתי את עצמי עם מכונת אוסקר פראית (אוסקר ויילד?) ומטחנת איבריטל. בסה"כ אני מצליח להפיק קפוצי'נו איכותי אך יש לי מספר שאלות ואני מחפש בעל אוסקר מנוסה ובעל סבלנות שיהיה נכון לעמות לשאלותי.
הציוד שרכשתי הוא מיד שניה ונראה מתוחזק היטב, אולם אינני יודע מתי עבר ניקוי אבנית. יתר על כן, בחודש שהמכונה אצלי, השתמשתי במים מתמי 4 ולא מים רכים (ישתנה עוד השבוע). שאלותי הראשונות הן בתחום התחזוקה:
האם ניתן לעשות לבד ניקוי אבנית ואם כן - כיצד?
האם כדאי לי לעשות לבד BackFlush?
תודה

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

תתחדש,אני בטוח שתפיק ממנה קפה מצויין.

לגבי ניקוי אבנית,המלצתי אל תתעסק עם זה,עדיף לעשות זאת אצל טכנאי אמין,ואחר כך תשתמש כל החיים עם מיים מרוככים ללא חשש מבעיות.

לגבי באק פלשינג,אין בעיה,ואפילו רצוי שתעשה זאת בעצמך,רק לפני כן תדאג לחומר ולמסנן עיוור.

אבקה למדיח תשמש אותך לא רע לחומר ניקוי לבאק פלשינג,אני משתמש בנוזל למדיח של סומט,עושה עבודה מצויינת.

בהצלחה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

הי וברוך הבא (Y)

ניקוי אבנית במכונת HX זה לא עסק פשוט - למרות שאפשר למצוא מגוון מדריכים ברשת.
אישית - הייתי ממליץ לך מאוד לקחת את המכונה לבדיקה וטיפול אופציונאלי במעבדה. נקודה חשובה: בד"כ טכנאי אמין יגיד לך שכל זמן שאין בעיה - עדיף לא לנקות אבנית, כי זה מצריך פירוק של כל המכונה בערך. מילא המחיר (כ-500 ש"ח), אבל זה עלול להיות מסוכן.

לדעתי בבדיקה מהירה של טכנאי תוכל לדעת מה מצב האבנית ולהחליט במקום אם מנקים או ממשיכים הלאה.

לגבי בקפלאש - לא צריכה להיות שום בעיה, אבל אני דווקא ממליץ על חומר ניקוי יעודי לבקפלאש ("קופיקלין"). נכון שהוא יותר יקר, אבל בסופו של דבר מדובר בכמה עשרות שקלים לכמות חומר שתספיק לך לפחות לכמה שנים טובות.

תתחדש! שלח תמונה של הסט!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
קיבל תודות: 37 פעמים

תודה למגיבים

שליחה #4 

אני אשתדל להעלות תמונות, אולם לא מדובר במשהוא שטרם נראה בעבר...
לעומת זאת, אני מרוצה מעצמי, על Tamper מוצלח שמצאתי כאן, ועלה לי 150 ש"ח, כולל המשלוח לארץ. הוא שוקל 410 גרם, בסיס 58 מ"מ מנירוסטה וידית כדורית מאלומיניום.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

באמת נראה נחמד, הטמפר הזה! מחיר מצויין לכל הדעות.
מעניין לשמוע מה תהא דעתך עליו.

לגבי התמונות - ברור שזה משהו ש*לא* נראה כאן בעבר. זה הסט שלך! :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”