BB או HTC Desire - התלבטות שדרוג. מבקש עצתכם

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,
על אף שאני פחות פעיל בפורום ניידים אני בטוח שאזכה לעזרתכם :)

אז ככה,
אני חובב גאדג'טים אבל עד עכשיו, עקב המחיר הגבוה וחוסר צורך אמיתי בדור 3, השתמשתי בנוקיה 6230 שעבד נאמנה עד עכשיו ועדיין עובד...
מכיוון שחברה שלי לוקחת את הלפטופ החל מחודש הבא ואני מעוניין בגישה נוחה ומהירה למייל (וגם בגלל שכבר הגיע הזמן...) אני מעוניין לשדרג לנו את המכשירים.
בנוסף, קיבלתי הצעה מעולה מחברה מתחרה אז אנחנו שוקלים להעביר 10 מכשירים.

לאחר כמה חודשים בודדים שניסיתי את הנוקיה 5800, אני יכול לומר שאני לא מתלהב ממכשירי הטאץ', אלא אם יש משהו טוב (לא אייפון).
חשובה לי מקלדת QWERTY מלאה, ומסך נוח לקריאת מיילים ומענה, שימוש בלוח שנה (עדיף כמה שיותר דומה למה שאני מכיר מהאאוטלוק- חלוקה לקטגוריות, גלילה נוחה בין פגישות, הזנת פגישות חדשות וכמובן סנכרון).
זמן סוללה של יום אחד לפחות (עדיין חשוב להטעין את המכשיר רק כשהסוללה גמורה לחלוטין ובמצב כבוי?).

אני גם ככה הולך להתחייב לחברה לשלוש שנים אז לא אכפת לי לקחת מכשיר בחיוב-זיכוי ואני אפילו מעדיף, ככה אני מקבל את האחריות שיש לי בחבילה.

יש לי העדפה לBB9700 עקב דברים ששמעתי עליו (אחי מתכנת BB) ובגלל האפשרות להתכתב באמצעות BBM. את ה HTC החדש אני לא מכיר אבל מהשמועות שרצות המערכת הפעלה שלו טובה\מהירה\יציבה יותר, אז אפילו שהוא טאץ' אני מוכן לנסות

מישהו יכול לשפוך עוד קצת אור על המכשירים ולתת מידע, חוזקות חולשות...

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

tvholic כתב:אהלן חברים,
על אף שאני פחות פעיל בפורום ניידים אני בטוח שאזכה לעזרתכם :)

אז ככה,
אני חובב גאדג'טים אבל עד עכשיו, עקב המחיר הגבוה וחוסר צורך אמיתי בדור 3, השתמשתי בנוקיה 6230 שעבד נאמנה עד עכשיו ועדיין עובד...
מכיוון שחברה שלי לוקחת את הלפטופ החל מחודש הבא ואני מעוניין בגישה נוחה ומהירה למייל (וגם בגלל שכבר הגיע הזמן...) אני מעוניין לשדרג לנו את המכשירים.
בנוסף, קיבלתי הצעה מעולה מחברה מתחרה אז אנחנו שוקלים להעביר 10 מכשירים.

לאחר כמה חודשים בודדים שניסיתי את הנוקיה 5800, אני יכול לומר שאני לא מתלהב ממכשירי הטאץ', אלא אם יש משהו טוב (לא אייפון).
חשובה לי מקלדת QWERTY מלאה, ומסך נוח לקריאת מיילים ומענה, שימוש בלוח שנה (עדיף כמה שיותר דומה למה שאני מכיר מהאאוטלוק- חלוקה לקטגוריות, גלילה נוחה בין פגישות, הזנת פגישות חדשות וכמובן סנכרון).
זמן סוללה של יום אחד לפחות (עדיין חשוב להטעין את המכשיר רק כשהסוללה גמורה לחלוטין ובמצב כבוי?).

אני גם ככה הולך להתחייב לחברה לשלוש שנים אז לא אכפת לי לקחת מכשיר בחיוב-זיכוי ואני אפילו מעדיף, ככה אני מקבל את האחריות שיש לי בחבילה.

יש לי העדפה לBB9700 עקב דברים ששמעתי עליו (אחי מתכנת BB) ובגלל האפשרות להתכתב באמצעות BBM. את ה HTC החדש אני לא מכיר אבל מהשמועות שרצות המערכת הפעלה שלו טובה\מהירה\יציבה יותר, אז אפילו שהוא טאץ' אני מוכן לנסות

מישהו יכול לשפוך עוד קצת אור על המכשירים ולתת מידע, חוזקות חולשות...
...
מהידע שלי אני יכול רק לציין:
5800 לא מייצג טאצ' אמיתי כפי שכבר הבנת
מבחינת סנכרון עם האאוטלוק אין כמו WM ולכן ה- HTC HD2 הינו הבחירה הטובה ביותר למקרה זה אם כי חשוב לזכור כי מדובר במסך מאוד גדול (יתרון/חסרון) והוא לא הכי יציב בעולם בהשוואה לאייפון או אנדרואיד גם מבחינת מקלדת בזכות המסך הענק הוא נוח מאוד להקלדה אם כי בעברית אין XTC (כתיבה מהירה) אבל באנגלית יש

BB זה BB אם כי אני פחות אוהב אותם והגמישות של מערכת ההפעלה קטנה יותר, עדיין מדובר במכשיר העסקים הנחשב ביותר, מבחינת הקלדה זה אמור להיות מאוד נוח (אני פחות התלהבתי)

לגבי אנדרואיד, אחלה מכשירים אבל אני לא בטוח עד כמה מוצלח יהיה הסנכרון שלהם מול מערכת EXCHANGE של ווינדוס, ההקלדה נוחה אבל זה תלוי גם בגודל המסך.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

כמו ש-riji כתב, ה-5800 הוא ממש לא מכשיר מייצג למכשירים עם צגי מגע (ולצורך הדיון, שום מכשיר של נוקיה לא מייצג בנושא).
הסיבות העיקריות ב-5800 הן: גודל מסך קטן מאד, מסך מגע רססטיבי וממשק גרוע.

ה-HD2 הוא מצויין, הוא אמנם מריץ WM6.5, אבל HTC עטפו אותו בממשק ה-Sense UI המצויין שלהם, כך שבקושי מרגישים במערכת ההפעלה.

לגבי BB, קח בחשבון שהמכשיר מתוייג כמכשיר עסקי עם סנכרון מצויין לכל שרתי ה-Exchange, אבל הבעיה העיקרית בו היא שאתה מחוייב לחבילה מיוחדת שתפורה בשבילו (לא יודע כמה זה מזיק או מועיל לך, אבל זה בהחלט משהו שלא מתאים לכל אחד).

אייפון הוא אופציה טובה, למה אתה מבטל אותו?

לגבי מכשירים מבוססי אנדרואיד, אני אשאיר את הבמה למשתתפים אחרים שהתנסו עם מכשירים אלו והסינכרון מול Exchange.

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #4 

תודה על התגובות :)
זה שלנוקיה 5800 יש טאץ' גרוע בכל קנה מידה אני יודע. בתור אחד שכבר שנים עם נוקיה, קשה לי אבל הפנמתי שהשדרוג הנוכחי יהיה כמעט לכל מכשיר למעט נוקיה.
חשוב לי לציין שאני לא משתמש בשרת EXCHANGE (ייתכן שבהמשך), אלא צריך סנכרון עם שרת הגימייל שלי. באותה נשימה אני אשאל לגבי סנכרון עם תיבת היאהו של חברה שלי.

ראיתי שהמלצתם על הHD2, אתם לא חושבים שהיום כבר כדאי לרכוש מכשיר יותר חדש ומתקדם כמו הDesire?
אם אני לא טועה, לDesire יש מערכת אנדרויד ולHD2 יש WM. אני מבין שהאנדרויד היום היא הפייבוריטית בתחום, או שאני טועה?
מאוד חשובה לי נוחות ההקלדה, היא נוחה במכשירי הטאצ' כמו בBB?
לגבי העלות של חבילת הBB, היא לא מהווה שיקול מבחינתי כי אני מקבל את זה כחלק מהחבילה, לא משנה איזה מכשיר אני לוקח.

האייפון מבחינתי מצועצע מדי ולא התחברתי אליו, כמו כן יש את עניין הביטוח בו וכל נושא ההשתתפות העצמית והתיקונים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

אני מעדיף מערכת מבוססת אנדרואיד על פני האפשרויות האחרות.
הדיזייר מצויין, אבל תיקח בחשבון שהוא לא נמכר דרך הספקיות (לא שזה רע) אבל בכל מקרה של אחריות וביטוח אתה לא תהיה מכוסה (או שתהיה מכוסה ע״י החנות ממנה תרכוש).
אם אתה יכול לחכות עוד קצת, תוכל כבר לקחת את הדיזייר HD שיגיע באוקטובר לרחבי אירופה.
אני לא יכול להשוות אותם ביחס ל-BB כי אני לא ממש מכיר את ה-BB.
ד״א,
בקרוב יגיע לרשתות בארץ הסמסונג גלקסי, אחד ממכשירי האנדרואיד הטובים ביותר כיום.
מבחינת סינכרון לג׳ימייל, כולם נותנים את האופציה הזו, ובטח שמכשירים מבוססי אנדרואיד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

-פתרונות לחיבוריות EXCHANGE יש לא מעט באנדרואיד. יש גירסאות חינמיות שמגיעות מובנות כחלק מהמכשיר עצמו (ל HTC יש גירסה משלהם מובנה ב Sense UI שלהם,למוטורולה יש וגם לאנדרואיד בפרויו יש תמיכה מובנית בכך)....יש גם גירסאות קליינט מתקדמות יותר שעולות כסף (המוכרים הם ה TouchDown שקראתי שמוטורולה נותנים רשיון חינם שלו בחלק מהמכשירים שלהם.הנה הקישור: http://www.nitrodesk.com/default.aspx עוד קליינט נפוץ זה ה RoadSync קישור: http://www.dataviz.com/products/roadsync/android/ )

-בקשר ל HD2 ואנדרואיד, אז ראשית לדעתי אם אתה מעוניין ללכת לכיוון ה WiMo של מיקרוסופט, אז שווה לך לחכות חודש-חודשים על מנת לרכוש מכשירים שיתמכו במערכת החדשה של מיקרוסופט ה Phone 7 (לדעתי לא שווה היום לרכוש מכשיר שמריץ גירסת OS שכבר לא מפתחים אותה יותר). אומנם על ה HD2 יש אפשרות להתקין גירסת אנדרואיד, אבל כמו שכבר רשמתי בעבר, אם רוצים מראש מכשיר שמריץ אנדרואיד אז כדאי לקנות מכשיר כזה (בטח לא תתחילו בארגון שלכם לבצע התקנות רומים של אנדרואיד על ה HD2)

-בקשר ל touch, אז בלי קשר ל OS המותקן, לכל המכשירים החדשים יש תמיכה טובה בטאצ' ומולטי טאצ' (אין ל BB יתרון בכל הנוגע למסכי המגע), במידה ואתה מתכנן להשתמש הרבה במקלדת במכשיר, ייתכן שכדאי לך באמת לשקול מכשיר שמכיל מקלדת מובנית (הדייזר לא מכיל מקלדת פיסית כזאת). מכשיר שאני הייתי שוקל היום זה ה Desire Z שצריך להשתחרר תוך שבועיים-שלושה לשוק, אבל מכיוון שאתה מחפש מכשיר של חברה, אני חושב שכדאי לך ללכת על מכשיר מאחת הרשתות הסלולאריות או מחברה פרטית וזה בגלל האחריות ובגלל העברית מובנית במכשיר (והסימון על המקלדת הפיסית במידה ובחרת במכשיר כזה). כמובן שניתן לתת פתרונות שלמים לעברית גם במכשירים המובילים שנמכרים בחו"ל אבל זה צורך התעסקות עם המכשיר (כגון התקנת רום)...מכשיר נוסף בלי מקלדת שאמור להגיע בקרוב מאוד לרשתות, זה מכשיר הסמסונג גלקסי S המפורסם. זה מכשיר שיכיל עברית מובנית ונחשב לאחת המכשירים המובילים שיש היום בעולם הסמארטפון

-בקשר ליאהו מייל, אז כמובן שיש תמיכה לסינכרון מייל באנדרואיד (לא עובד עם זה בעצמי), יש אפילו תוכנה רשמית של יאהו לצורך זה: http://mobile.yahoo.com/mail/android

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”