שלום אני חדש כאן! יש לי שאלה בקשר למכונת קפה מתוצרת הארץ.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
שלום לכולם שמי גונן, אני מחדרה, חדש כאן בפורום, מעריך מאוד את העשיה הזו ומנסה ללילמוד קצת את העיניין,
רציתי לישאול על מכונת קפה מסוג "לה פיבוריטה"
1. מה אתם חושבים על מכונה זו מבחינת אמינות ואיכות הקפה (שלאחר עיון קצר כאן הבנתי שהמכונה היא המרכיב הפחות חשוב בסיפור הזה)
2. כמה כאדיי לשלם עבור מכונה כזו, ראש 1 בת שלוש בערך, כולל מתחנה "תעשייתית"
3. עברתי כאן על שירשור ציוד של החברים כאן, ולא ניתקלתי במכונה מסוג זה למרות שהיא דיי נפוצה בישראל? (תוצרת הארץ)יש לזה סיבה או שהעניין דיי מיקרי?
תודה לעוזרים, גונן.
רציתי לישאול על מכונת קפה מסוג "לה פיבוריטה"
1. מה אתם חושבים על מכונה זו מבחינת אמינות ואיכות הקפה (שלאחר עיון קצר כאן הבנתי שהמכונה היא המרכיב הפחות חשוב בסיפור הזה)
2. כמה כאדיי לשלם עבור מכונה כזו, ראש 1 בת שלוש בערך, כולל מתחנה "תעשייתית"
3. עברתי כאן על שירשור ציוד של החברים כאן, ולא ניתקלתי במכונה מסוג זה למרות שהיא דיי נפוצה בישראל? (תוצרת הארץ)יש לזה סיבה או שהעניין דיי מיקרי?
תודה לעוזרים, גונן.
אישית, לא מכיר את המכונות לעומק. הסיבה שהן לא מופיעות בשרשור הציוד היא שהמכונה לא מאוד מתאימה לשימוש ביתי, גם הדגם עם הראש האחד. המכונות הרציניות שיש לאנשים בבית הן בדרך כלל מכונות "פרו-סיומרז", מושג המציין ציוד ביתי עם מאפיינים מסחריים אך לא ציוד מסחרי לחלוטין.
ספציפית לגבי לה-פבוריטה, המכונות שהינן תוצרת הארץ (כבוד!) ידועות באמינותן ושרידותן לשנים ארוכות וכמובן בשירות האיכותי שניתן לקבל מיצרן מקומי. הן ידועות גם ביכולתן לתפקד תחת עומס ולאורך זמן, דוקא בזכות פשטות יחסית על חשבון טכנולוגיה כמו חברות איטלקיות נחשבות.
הבעיה איתן כציוד ביתי היא המאסיביות, הגודל הפיזי, והדוד הענק וצורך החשמל שאין בו צורך בשימוש ביתי. בבית, עדיף מכונות קטנות יותר ונאות יותר ומתוחכמות יותר גם אם הן עולות אותו הדבר ולעתים דורשות מעט יותר תחזוקה.
אגב בעולם הקפה לציוד מסחרי יש בדרך כלל יתרון באיכות הקפה על ציוד ביתי. ולכן מכונות הפרוסיומרז הן פשרה מסויימת של דוד קטן עם רכיבים וטכנולוגיה מעולם הציוד המסחרי - מה שמכתיב מראה מסורבל ושימוש לא מאוד נוח (הצורך בהפעלת המכונה חצי שעה לפני שימוש, קולינג פלאש ועוד).
ספציפית לגבי לה-פבוריטה, המכונות שהינן תוצרת הארץ (כבוד!) ידועות באמינותן ושרידותן לשנים ארוכות וכמובן בשירות האיכותי שניתן לקבל מיצרן מקומי. הן ידועות גם ביכולתן לתפקד תחת עומס ולאורך זמן, דוקא בזכות פשטות יחסית על חשבון טכנולוגיה כמו חברות איטלקיות נחשבות.
הבעיה איתן כציוד ביתי היא המאסיביות, הגודל הפיזי, והדוד הענק וצורך החשמל שאין בו צורך בשימוש ביתי. בבית, עדיף מכונות קטנות יותר ונאות יותר ומתוחכמות יותר גם אם הן עולות אותו הדבר ולעתים דורשות מעט יותר תחזוקה.
אגב בעולם הקפה לציוד מסחרי יש בדרך כלל יתרון באיכות הקפה על ציוד ביתי. ולכן מכונות הפרוסיומרז הן פשרה מסויימת של דוד קטן עם רכיבים וטכנולוגיה מעולם הציוד המסחרי - מה שמכתיב מראה מסורבל ושימוש לא מאוד נוח (הצורך בהפעלת המכונה חצי שעה לפני שימוש, קולינג פלאש ועוד).
what's next?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
תודה על התגובה המפורטת, רציתי לדעת עם כך, מה הקיבלות של דוד "גדול" ודוד "קטן" כשמדברים על מכונה בעלת ראש אחד.
ומה ההבדלים הנוספים שיש בין מכונות סמי מיסחריות למיסחריות של ממש. (הבנתי אגב שיש לפיבוריטה מכונה עם דוד של 2.5 ליטר, זה גדול? או קטן?
תודה, גונן.
ומה ההבדלים הנוספים שיש בין מכונות סמי מיסחריות למיסחריות של ממש. (הבנתי אגב שיש לפיבוריטה מכונה עם דוד של 2.5 ליטר, זה גדול? או קטן?
תודה, גונן.
ככל הידוע לי הדוודים במכונות אלה 4 ליטר, 2.5 זה כבר סביר ומתאים לשימוש ביתי. בכל אופן אחד המאפיינים החסרים למכונות אלה הוא ראש תרמוסיפוני הדואג ליציבות טמפרטורה, זהו מאפיין קריטי לקפה באיכות מקסימלית. יש שיטות אחרות במכונות יקרות למיניהן, במקרה של לה-פבוריטה הראש פשוט מחובר לדוד ישירות מה שדואג שיהיה חם רק לא בדיקנות הנדרשת.
what's next?
שרשור חביב על לה-פבוריטה, תהנה
http://www.htcafe.co.il/vt110694.%D7%9C ... 7%A6%D7%9C
אגב לשני חברים בפורום יש מכונת מנוף עתיקה שלהם, האחת עובדת והשניה בתהליך שיפוץ
http://www.htcafe.co.il/vt110694.%D7%9C ... 7%A6%D7%9C
אגב לשני חברים בפורום יש מכונת מנוף עתיקה שלהם, האחת עובדת והשניה בתהליך שיפוץ
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זו אכן שאלה קשה.גונן כתב:עד כמה הראש ה"תרמוסיפוני" הזה הוא קריטי לעניין הטעם ?
והאים ניתן להבחין בהבדל ללא מאמץ מיוחד? או שזו שאלה "קשה" ?...
בוא נגיד כך: הפרמטר הכי חשוב, מעל הכל, באיכות הקפה - הוא המפעיל.
יוצא לי לטעום לפעמים קפה גועלי שיוצא ממכונה עם ראש טרמוסיפוני (ראש E61 הוא הטרמוסיפוני הכי נפוץ) וכבר טעמתי קפה מדהים (מה שנקרא "גאד שוט") מגאג'יה פשוטה. הכי חשוב זו מיומנות המפעיל.
כמובן שגם צריך ציוד נכון, פולים טריים וטעימים וכו' וכו'.
לגבי הלה-פאבוריטה: קיבלת תשובה מאוד מפורטת מ-hosq, ואין לי הרבה מה להוסיף. הפבוריטות באמת לא מיועדות לשוק הביתי, אבל דוד של 2.5 ליטר זה כבר גבולי (יקח לך 40 דק' לפחות לחמם את המכונה).
קשה לי לחוות דעה אמיתית על המכונה הזו, כי לא יצא לי לטעום קפה מעולה שיצא ממנה - היא מוצבת בד"כ במסעדות/פיצוציות ושם בד"כ הקפה לא טרי או שהמפעיל לא מיומן, ולכן מקבלים קפה בינוני. זה לא אומר שהמכונה לא טובה - אלא שפשוט לא יצא לי לטעום אותה בשימוש של מישהו מקצועי.
אם הייתי נופל על דיל, ביד שניה, של מכונה+מטחנה במחיר זול במיוחד - הייתי שוקל לחיוב לקנות כזה סט הביתה, אבל תוך ידיעה שיש סיכוי טוב שזה הימור גרוע ואני אצטער.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מספרים מעניינים.
אני אוהב לעשות אנלוגיה לסטריאו -
הפולים = המקור (דיסק ה-CD),
המטחנה = נגן CD,
המכונה = מגבר
המפעיל = רמקולים.
בסטריאו, למשל, הכי חשוב זה הרמקולים. הרבה יותר חשוב מהמגבר.
(בדיוק כמו שהכי חשוב זה המפעיל, הרבה יותר חשוב מהמכונה).
מצד שני, אם יש לך CD עם איכות הקלטה גרועה (פולים גרועים/ישנים), לא יעזור כלום ותקבל תוצאה גרועה.
המגבר הוא חשוב, אבל רק כשמגיעים לרמות סאונד גבוהות מאוד - כלומר, אם אתה מתעסק בהשוואה בין גאג'יה לאסקסו, ההבדל בין המכונות זניח מול איכות הפולים או מיומנות המפעיל. אבל אם עולים למכונות ב-10K ש"ח, ההבדל בין מכונות כבר משחק תפקיד חשוב, למרות שאולי אין "טוב יותר" אלא פשוט "שונה" (למשל, אלקטרה מול VBM סופר - שתי מכונות מעולות, אבל יש הבדלים בקפה, בהפעלה שלהן וכו').
האנלוגיה הזו לא מושלמת, כי בזמן שמטחנה זולה תתן לך אספרסו מאוד גרוע, כבר בסטאפ של 2000 ש"ח, הרי שבסטריאו, עם רמקולים בסיסיים ומגבר בסיסי, לא באמת תשמע הבדל מהותי בין נגן CD איכותי ל-DVD ג'נרי מהסופר (למרות שמרטין סיפר לי לפני כמה ימים על זוועות ה-APEX שהוא ניסה לאחרונה, אבל אצלו מדובר במערכת סטריאו שמשתווה ל-GS3 לפחות).
אני אוהב לעשות אנלוגיה לסטריאו -
הפולים = המקור (דיסק ה-CD),
המטחנה = נגן CD,
המכונה = מגבר
המפעיל = רמקולים.
בסטריאו, למשל, הכי חשוב זה הרמקולים. הרבה יותר חשוב מהמגבר.
(בדיוק כמו שהכי חשוב זה המפעיל, הרבה יותר חשוב מהמכונה).
מצד שני, אם יש לך CD עם איכות הקלטה גרועה (פולים גרועים/ישנים), לא יעזור כלום ותקבל תוצאה גרועה.
המגבר הוא חשוב, אבל רק כשמגיעים לרמות סאונד גבוהות מאוד - כלומר, אם אתה מתעסק בהשוואה בין גאג'יה לאסקסו, ההבדל בין המכונות זניח מול איכות הפולים או מיומנות המפעיל. אבל אם עולים למכונות ב-10K ש"ח, ההבדל בין מכונות כבר משחק תפקיד חשוב, למרות שאולי אין "טוב יותר" אלא פשוט "שונה" (למשל, אלקטרה מול VBM סופר - שתי מכונות מעולות, אבל יש הבדלים בקפה, בהפעלה שלהן וכו').
האנלוגיה הזו לא מושלמת, כי בזמן שמטחנה זולה תתן לך אספרסו מאוד גרוע, כבר בסטאפ של 2000 ש"ח, הרי שבסטריאו, עם רמקולים בסיסיים ומגבר בסיסי, לא באמת תשמע הבדל מהותי בין נגן CD איכותי ל-DVD ג'נרי מהסופר (למרות שמרטין סיפר לי לפני כמה ימים על זוועות ה-APEX שהוא ניסה לאחרונה, אבל אצלו מדובר במערכת סטריאו שמשתווה ל-GS3 לפחות).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לה פבוריטה של ראש אחד היא עם דוד של כ 6 ליטר.
יש עכשיו דגם קטן יותר שנקרא ג'וניור ויש לו דוד של 4 ליטר.
לה פבוריטה לא בונים תרמוסיפון אבל גם אחרים לא. למשל, באצרה, אלקטרה.
הם משיגים יציבות תרמית ע"י הדוד הגדול.
כמו שאתה רואה מכונות שלהם בנות 30 שנה עובדות עדיין בכל מני מקומות אז מהבחינה הזאת אין מה לדאוג.
יש עכשיו דגם קטן יותר שנקרא ג'וניור ויש לו דוד של 4 ליטר.
לה פבוריטה לא בונים תרמוסיפון אבל גם אחרים לא. למשל, באצרה, אלקטרה.
הם משיגים יציבות תרמית ע"י הדוד הגדול.
כמו שאתה רואה מכונות שלהם בנות 30 שנה עובדות עדיין בכל מני מקומות אז מהבחינה הזאת אין מה לדאוג.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מחיר סביר. אבל בדוק מאיפה היא הגיעה ובאיזה מצב היא.
זה בערך כמו לקנות טנדר. אם הוא חדש משימוש פרטי אז אין בעיה. אבל יש מצב שהוא עבד קשה מאוד מאוד.
בכל אופן - זכור שאתה קונה ציוד שלא הותאם לשימוש ביתי. לפעמים זה מעיק הרבה יותר ממה שנראה לך מלכתחילה.
למשל - אתה תגלה שהמטחנה לא מיועדת ל-2 מנות ביום, וצריך להשקיע הרבה זמן בלנקות אותה כדי לא לשתות כל הזמן קפה ישן.
בסביבה של בית קפה זו לא בעיה, כי תחלופת הקפה היא מאוד גבוהה ובכל מקרה אין בעיה לזרוק 2-3 מנות ראשונות בכל בוקר.
זו רק דוגמא אחת...
זה בערך כמו לקנות טנדר. אם הוא חדש משימוש פרטי אז אין בעיה. אבל יש מצב שהוא עבד קשה מאוד מאוד.
בכל אופן - זכור שאתה קונה ציוד שלא הותאם לשימוש ביתי. לפעמים זה מעיק הרבה יותר ממה שנראה לך מלכתחילה.
למשל - אתה תגלה שהמטחנה לא מיועדת ל-2 מנות ביום, וצריך להשקיע הרבה זמן בלנקות אותה כדי לא לשתות כל הזמן קפה ישן.
בסביבה של בית קפה זו לא בעיה, כי תחלופת הקפה היא מאוד גבוהה ובכל מקרה אין בעיה לזרוק 2-3 מנות ראשונות בכל בוקר.
זו רק דוגמא אחת...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

דווקא המקציף האיטי זו אחת הסיבות שעדיפה מכונה ביתית ולא מוסדית כמו הפבוריטה.
לך תקציף 150 מ"ל חלב עם עוצמת קיטור שמיועדת להקצפה של ליטר במכה...
לגבי מכונה ספציפית -
- כמה אתה מוכן להשקיע במכונה + מטחנה?
- האם חשוב שתוכל להקציף ולחלוט בו זמנית או שאפשר לוותר ולעבור בין חליטה להקצפה בלחיצת כפתור והמתנה של חצי דקה?
לך תקציף 150 מ"ל חלב עם עוצמת קיטור שמיועדת להקצפה של ליטר במכה...
לגבי מכונה ספציפית -
- כמה אתה מוכן להשקיע במכונה + מטחנה?
- האם חשוב שתוכל להקציף ולחלוט בו זמנית או שאפשר לוותר ולעבור בין חליטה להקצפה בלחיצת כפתור והמתנה של חצי דקה?