headphone amplifiers DiY
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
שלום חברים
אני מניח שיותר מחבר אחד בנה או קנה מגבר אוזניות בצורת קיט שנותן יחס ביצועים כסף גדול
אני מזמין את כל החברים אשר בנו או קנו קיטים כאלה או שמתכננים לעשות צעד כזה
להשתתף כאן בשירשור הזה
אני אישית בתהליך סיום בניה של מגבר דומה מאוד ל-lehmann linear cube
מקווה שהבנייה תסתיים בעוד שבוע שבועיים ונגיע לשלב בדיקות הביצועים
כמובן שאם הוא יהיה מוצלך נכין קיטים עבור כל המעוניינים
אני מניח שיותר מחבר אחד בנה או קנה מגבר אוזניות בצורת קיט שנותן יחס ביצועים כסף גדול
אני מזמין את כל החברים אשר בנו או קנו קיטים כאלה או שמתכננים לעשות צעד כזה
להשתתף כאן בשירשור הזה
אני אישית בתהליך סיום בניה של מגבר דומה מאוד ל-lehmann linear cube
מקווה שהבנייה תסתיים בעוד שבוע שבועיים ונגיע לשלב בדיקות הביצועים
כמובן שאם הוא יהיה מוצלך נכין קיטים עבור כל המעוניינים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
htbar,
יפה מאוד
יוזמה ברוכה
אתה יכול לצלם את צד המוליכים של הלוח?
יפה מאוד
יוזמה ברוכה
אתה יכול לצלם את צד המוליכים של הלוח?
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

JEXY,
אני לא מכיר את הקיט הזה באופן אישי. אבל לא תמיד יש צורך לבודד את מגע המינוס של ה-RCA מפנל המתכת של המכשיר. כמו שאין בידוד גורף למחברים אין חיבור גורף למחברים וזה נתון לגופו של התכנון.
אני לא מכיר את הקיט הזה באופן אישי. אבל לא תמיד יש צורך לבודד את מגע המינוס של ה-RCA מפנל המתכת של המכשיר. כמו שאין בידוד גורף למחברים אין חיבור גורף למחברים וזה נתון לגופו של התכנון.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
יפה מאוד.
השנאי מחוץ לקופסה ?
אפשר תרשים של המעגל ? תודה.

השנאי מחוץ לקופסה ?
אפשר תרשים של המעגל ? תודה.
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

הפנל אכן עשוי פלסטיק החיבור של האדמה של המחברים הוא ישירות חכניוםת לא דרך המתכת של הקופסה
המגבר שאני בונה הוא לא קיט אלה תרשים כללי של של מגבר המפרסם הגרמני lehmann הגרמני
אני מייסם אותו קצת בצורה אחרת עם תוספת מעגל הגנה מפני קצר אאחד מרכיבי הפאוור עלמנת לא לגרום נזק לאוניות המחוברות
בגלל שהקוםסה שהסגתי קצת קצרה השנאי הטורואידי נישאר במוץ אבל הקוונה המקורית שלי היה לשלב אותו בתוכו
מצרף את הצעד ה ps החיבורים כרגע הם בהלחמה הוא ניראה מחואר אבל הם כמו מעגל מודפס עתידי
המגבר שאני בונה הוא לא קיט אלה תרשים כללי של של מגבר המפרסם הגרמני lehmann הגרמני
אני מייסם אותו קצת בצורה אחרת עם תוספת מעגל הגנה מפני קצר אאחד מרכיבי הפאוור עלמנת לא לגרום נזק לאוניות המחוברות
בגלל שהקוםסה שהסגתי קצת קצרה השנאי הטורואידי נישאר במוץ אבל הקוונה המקורית שלי היה לשלב אותו בתוכו
מצרף את הצעד ה ps החיבורים כרגע הם בהלחמה הוא ניראה מחואר אבל הם כמו מעגל מודפס עתידי
- s3t
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
יפה מאוד!
מזכיר לי שאני צריך לסיים את bijou
היכן הספק של מגבר? כנראה חיצוני...
מזכיר לי שאני צריך לסיים את bijou
היכן הספק של מגבר? כנראה חיצוני...
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
כל הכבוד!
איפה אתה קונה מארזים כאלה? אי ביי ?
איפה אתה קונה מארזים כאלה? אי ביי ?
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

את המערך הספציפי הזה
קניתי אותו בברלין בחנות בשם SEGOR
אני אמרתי שאני מגיע מישראל וקיבלתי שרות vip אני דיברתי עם מוכרב ממש נכמד שהתברר שכבר ביקר
פעמיים בארץ
קיים בארץ מקום למערזים וקופסאות ממתכת ומפלסטיק באיזזור התעשיה הישן של כפר סבא בשם םולומון אפשר לקבל את מספר הטלפון מ144
הם אכי גדולים בארץ
קניתי אותו בברלין בחנות בשם SEGOR
אני אמרתי שאני מגיע מישראל וקיבלתי שרות vip אני דיברתי עם מוכרב ממש נכמד שהתברר שכבר ביקר
פעמיים בארץ
קיים בארץ מקום למערזים וקופסאות ממתכת ומפלסטיק באיזזור התעשיה הישן של כפר סבא בשם םולומון אפשר לקבל את מספר הטלפון מ144
הם אכי גדולים בארץ
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

[היכן הספק של מגבר? כנראה חיצוני......
כנון השאי העגול הוחיצוני אין לי מקום ביבילו בתוך הקופסה[/quote]
- valer_valer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
כל הכבוד !!!
ממבט ראשון - חשבתי שזה PCB תיקני, וכשצילמת את הצד השני ... מה יש פה להגיד - שאפו על ההשקעה ...
לא קשה לנחש את מבנה המעגל באופן כללי, אבל היה מעניין אם יכולת לפרסם את הסכימה במדוייק ...
ממבט ראשון - חשבתי שזה PCB תיקני, וכשצילמת את הצד השני ... מה יש פה להגיד - שאפו על ההשקעה ...
לא קשה לנחש את מבנה המעגל באופן כללי, אבל היה מעניין אם יכולת לפרסם את הסכימה במדוייק ...
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

כפי שאני אמרתי כבר ברגע שהתיכנון יושלם נפרסם את כל הנתונים
היום יהוכנס מעגל אשר מורי לעשרית את מתחי המייצבים במיקרה של קצר (קולקטור אמיטר) של אחד טרזזיטורי ההספק דבר המגן על האוזניות המשובחות ויקרות אשר מחוברות עליו
הורדת המתח של המייצבים 317 ן-337 מיבצעת עלידי קיצור הרגל ה-adj לאדמה בעזרת שני אופטוקפלרים
הפיקוד שלם מגיע מחישן מתח סף בי פולארי אשר כניסותין מחוברות ליציא של המגבר עצמו (צעד שמאלי וצעד ימני
כיוון שהמגבר עובד class a ללא feedback עשויים להיות אופסטיים ביציאה כתוצעה של אי איזונים מסיבות שונות , אם כך יהיה לא יהיה לי ברירה ולהוסיף מעגל תיקון סרוו לDC בקרוב אני אדע
לגבי התפירות אני יכול להגיד (להגנתי) שיש להם הגיון וסדר משלהם קיים הפרדה מוחלטת בזירמי האדמה
בין דרגת הדוחף לדרגת ההספק והמתחים יצאים למעשה משני כובים (נקודה מרכזית) החיובי והשלילי
לא יודע כמה אנשים יצליחו להבין את המשמעות הטכנית וההסברים המסובכים אבל השאיפה שהצ'לו ישמע כמו צ'לו ולא כמו כינור מזייף .....
היום יהוכנס מעגל אשר מורי לעשרית את מתחי המייצבים במיקרה של קצר (קולקטור אמיטר) של אחד טרזזיטורי ההספק דבר המגן על האוזניות המשובחות ויקרות אשר מחוברות עליו
הורדת המתח של המייצבים 317 ן-337 מיבצעת עלידי קיצור הרגל ה-adj לאדמה בעזרת שני אופטוקפלרים
הפיקוד שלם מגיע מחישן מתח סף בי פולארי אשר כניסותין מחוברות ליציא של המגבר עצמו (צעד שמאלי וצעד ימני
כיוון שהמגבר עובד class a ללא feedback עשויים להיות אופסטיים ביציאה כתוצעה של אי איזונים מסיבות שונות , אם כך יהיה לא יהיה לי ברירה ולהוסיף מעגל תיקון סרוו לDC בקרוב אני אדע
לגבי התפירות אני יכול להגיד (להגנתי) שיש להם הגיון וסדר משלהם קיים הפרדה מוחלטת בזירמי האדמה
בין דרגת הדוחף לדרגת ההספק והמתחים יצאים למעשה משני כובים (נקודה מרכזית) החיובי והשלילי
לא יודע כמה אנשים יצליחו להבין את המשמעות הטכנית וההסברים המסובכים אבל השאיפה שהצ'לו ישמע כמו צ'לו ולא כמו כינור מזייף .....
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

אהבתי את המשפט:
זה ממצה את הכלללללללל.
אבל השאיפה שהצ'לו ישמע כמו צ'לו ולא כמו כינור מזייף ........
זה ממצה את הכלללללללל.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yanivol
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
עבור איזה אוזניות המגבר מיועד?
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- s3t
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
לא מצאתי קבלים לאחר LM337\317, חוץ מהקבלים ליד OPAMP\דרג מוצא.
אם עובדים בכלאס A, אז יש משמעות להפרעות במתחי האזנה - אז כדאי לשים מייצב נפרד לoutput stage, או להפריד את opamps דרך נגדים קטנים... או שזה AB?
אם עובדים בכלאס A, אז יש משמעות להפרעות במתחי האזנה - אז כדאי לשים מייצב נפרד לoutput stage, או להפריד את opamps דרך נגדים קטנים... או שזה AB?
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

אתה צודק !! שכחתי אותם תודה על ההערה הקבלים נחוצים למניעת תנודות במיצבים והורדת רעש
מצרף חלק מן המעגל
מצרף חלק מן המעגל
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
הייתי מעיף את הזנרים משם ושם מייצבים אמיתיים. בנוסף את המשוב של המגבר שרת הייתי מוציא אחרי הנגד ביציאה ולא לפני. על המשוב הייתי מוסיף גם קבל קטן במקביל. את הקבל בכניסה הייתי שם את הכי יקר שיש, בערך קטן של 1 מיקרו, בלי שום דבר במקביל.
-
htbar
-
- חבר פעיל מאוד

vאמת שלאחר שהסתכלתי בדף הנתונים של המגבר (2134)
ראיתי שנתון ה-psrr (שינויים במתח היציאה כתוצעה של שינוים במתח ההספקה) שהוא מינימום 90db
ששינוי של 1 וולט (דבר שגם לא יכול להתקיים) יגרום לשינוי של 32 מיקרוולט ביציאה וזה לא בעל משמעות לדעתי
לגבי הכנסת הנגד בלופ המשוב יש לי חשש שאפגע בהפרדת הדרגות דוחף הספק
הקבלים בכניסה שניהם איכותיים מסוג mkt רק רציתי ערך מסויים כולל שישלו משמעות עבור frequency response של המגבר כולו (הערך כרגי 1.64 uf )
ראיתי שנתון ה-psrr (שינויים במתח היציאה כתוצעה של שינוים במתח ההספקה) שהוא מינימום 90db
ששינוי של 1 וולט (דבר שגם לא יכול להתקיים) יגרום לשינוי של 32 מיקרוולט ביציאה וזה לא בעל משמעות לדעתי
לגבי הכנסת הנגד בלופ המשוב יש לי חשש שאפגע בהפרדת הדרגות דוחף הספק
הקבלים בכניסה שניהם איכותיים מסוג mkt רק רציתי ערך מסויים כולל שישלו משמעות עבור frequency response של המגבר כולו (הערך כרגי 1.64 uf )
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

htbar,
אתה עובד נכון, גם אם יש יש לך פה ושם ספקות.
זכור שתמיד לומדים מטעויות וטוב לטעות.
טוב להסתכל על דפי נתונים והמשך כך.
לדעתי השאר את הדיודות זנר ותמיד יש לך את האופציה לעבור למייצבי מתח.
מגבר אזניות לא בעל רגישות והגברה פנומנאליים שיציבות דיודות זנר עלולות להשפיע עד כדי כך, אבל אולי כן.
לא תהיה לך שום בעיה לעבור למייצבים על הפרינט הניסיוני שלך.
אם זה יעבוד הרווחת ואם לא גם הרווחת (לימוד דרך "הרגליים" שזה תרגיל התנסות מצויין).
זכור, חוקי אצבע טובים להשגת היעד בצורה טובה השימוש בדפי נתונים ויישום תוך הקפדה על הפרמטרים הופך את השגת היעד הזאת למצויינת.
בהצלחה.
אתה עובד נכון, גם אם יש יש לך פה ושם ספקות.
זכור שתמיד לומדים מטעויות וטוב לטעות.
טוב להסתכל על דפי נתונים והמשך כך.
לדעתי השאר את הדיודות זנר ותמיד יש לך את האופציה לעבור למייצבי מתח.
מגבר אזניות לא בעל רגישות והגברה פנומנאליים שיציבות דיודות זנר עלולות להשפיע עד כדי כך, אבל אולי כן.
לא תהיה לך שום בעיה לעבור למייצבים על הפרינט הניסיוני שלך.
אם זה יעבוד הרווחת ואם לא גם הרווחת (לימוד דרך "הרגליים" שזה תרגיל התנסות מצויין).
זכור, חוקי אצבע טובים להשגת היעד בצורה טובה השימוש בדפי נתונים ויישום תוך הקפדה על הפרמטרים הופך את השגת היעד הזאת למצויינת.
בהצלחה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!