האם יש טעם לשדרג -אינטרקונקט CDP או כבל רמקול במערכת צנועה Budget system
לפני מספר ימים רכשתי רמקולים של WHARFEDALE 10.1 לאחר שהשוותי והעדפתי אותם על דגמים מדפיים של DALI B&W ואחרים.(בעיקרון מעדיף רצפתי אך יש לי ילדים קטנים בבית )
המגבר שברשותי הוא רוטל rx 845 עם כבל נחושת בעובי 1.5 מ"מ נגן CD ישן של SHERWOOD עם כבל אינטרקונקט שמסופק עם הנגן (פשוט ביותר).
האם החלפת כבל רמקול למשל ל VDH 122 או כבל כסף אחר מקור או אינטרקונקט יתנו לי שיפור משמעותי או שברמה הזאת השינוי יהיה מינורי או לא קיים כלל?
תודה
המגבר שברשותי הוא רוטל rx 845 עם כבל נחושת בעובי 1.5 מ"מ נגן CD ישן של SHERWOOD עם כבל אינטרקונקט שמסופק עם הנגן (פשוט ביותר).
האם החלפת כבל רמקול למשל ל VDH 122 או כבל כסף אחר מקור או אינטרקונקט יתנו לי שיפור משמעותי או שברמה הזאת השינוי יהיה מינורי או לא קיים כלל?
תודה
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
המערכת שלך לא כל כך צנועה כמו שאתה חושב. בדוק את מחיר הרמקולים שלך בחו"ל ותבין מדוע.
והתשובה היא כן ובגדול. הבחירה שלך גם מוצלחת לטעמי.
מה שכן, איך אומרים the proof of the pudding is in the eating
נסה והיווכח בעצמך. רק אתה תוכל להחליט אם יש שיפור והאם הוא מצדיק את ההוצאה.
נשמח לשמוע את ממצאיך
והתשובה היא כן ובגדול. הבחירה שלך גם מוצלחת לטעמי.
מה שכן, איך אומרים the proof of the pudding is in the eating
נסה והיווכח בעצמך. רק אתה תוכל להחליט אם יש שיפור והאם הוא מצדיק את ההוצאה.
נשמח לשמוע את ממצאיך
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
כבלים
במערכת שלי החלפתי כבל רמקול וכבל חשמל .כבל RCA נחליף במועד מאוחר יותר . יש שינוי ברור בשדרוג שנעשה נשמע יותר מפורט ויותר נכון מוזיקלי הכבלים היו אצלי לפני קניה במשך חודש וחצי ובזמן הזה לקחתי אותם לבדוק במערכות שונות אצל חברים והתוצאות היו דומות כמו במערכת שלי יש לציין שהכבלים הם בנייה עצמית
danlior תודה על שהרמת לי את האגו האודיופילי טיפה(חבר טוב שלי קנה כבל רמקול משומש במחיר גבוה יותר מכל המערכת שלי)
לאחר שהרמקולים יפתחו אני אתחיל את הנסיונות.
-האם תהיה בעיה עם אינטרקונקט מנחושת וכבל רמקול מכסף???
-מה עם הנגן? -אף אחד לא התייחס אליו ,האם יכול להיות יותר איבוד מידע בכבלים מהנגן הזה?
לאחר שהרמקולים יפתחו אני אתחיל את הנסיונות.
-האם תהיה בעיה עם אינטרקונקט מנחושת וכבל רמקול מכסף???
-מה עם הנגן? -אף אחד לא התייחס אליו ,האם יכול להיות יותר איבוד מידע בכבלים מהנגן הזה?
שלום,
אני עם מערכת דומה: whafedale 9.1 + rotel rx850 שמחובר לכרטיס קול asus D1
בגלל זה פתחתי תגובה ולא הודעה חדשה שרוב הזיכוי יפנו אותי לכאן.
וגם אני תוהה לגבי החלפת כבלים אבל יותר לכיוון אניטרקונקט בגלל מה שיש לי עכשיו הוא ג'נרי (עלה כ 15 ש"ח)
והכבל לרמקולים שיש לי עכשיו הם monster XP אז כנראה שיפור שם יהיה פחות מורגש.
בגלל כרטיס הקול אני משתמש ב2RCA ל1 PL (שני RCA לחיבור PL רגיל) ואני חושב האם לקנות כבל זהה אבל איכותי יותר או לקנות כבל 2 RCA ל2 RCA ולהוסיף מתאם של 2 RCA ל1 PL.
תודה מראש.
אני עם מערכת דומה: whafedale 9.1 + rotel rx850 שמחובר לכרטיס קול asus D1
בגלל זה פתחתי תגובה ולא הודעה חדשה שרוב הזיכוי יפנו אותי לכאן.
וגם אני תוהה לגבי החלפת כבלים אבל יותר לכיוון אניטרקונקט בגלל מה שיש לי עכשיו הוא ג'נרי (עלה כ 15 ש"ח)
והכבל לרמקולים שיש לי עכשיו הם monster XP אז כנראה שיפור שם יהיה פחות מורגש.
בגלל כרטיס הקול אני משתמש ב2RCA ל1 PL (שני RCA לחיבור PL רגיל) ואני חושב האם לקנות כבל זהה אבל איכותי יותר או לקנות כבל 2 RCA ל2 RCA ולהוסיף מתאם של 2 RCA ל1 PL.
תודה מראש.
כבלים יכולים לשפר אך גם לפגום בצליל. אתה צריך להתאים אותם לאופי הצליל של הרכיבים שלך ולזה שאתה מקווה להשיג. כבלים עשויים גם להדגיש דווקא את הנקודות החלשות שבציוד שברשותך , לכן אם יש באפשרותך להשאיל כבלים ולבדוק בשלב ראשון, זה יהיה אופטימאלי.