תופעה בסילביה עם פילטר רזין
מאז שהרכבתי פילטר רזין אני מרגיש שינוי בקצב זרימת המים - ממש מורגש.
דאבונט הרגיע אותי שאמר לי שהוא מכיר את התופעה ושהמשאבה יותר מתאמצת.
כמו כן לקראת סוף החליטה נדלקת לי הנורה - שזה לא היה קורה בלי הפילטר
כמו כן אני שם לב שכאשר אני מקציף הלחץ פשוט ממש חלש ובאמצע ההקצפה אני מרגיש שעוד שנייה האדים נגמרים.
- לא יודע אם זה קשור הפילטר נרכש אצל האברהמי
כמו כן אני שם לב שכאשר אני מקציף הלחץ פשוט ממש חלש ובאמצע ההקצפה אני מרגיש שעוד שנייה האדים נגמרים.
- לא יודע אם זה קשור הפילטר נרכש אצל האברהמי
אתחיל מהסוף - אין קשר בין הפילטר להקצפה. בזמן ההקצפה המשאבה בכלל לא עובדת, קרי: לא שואבת מים מהמיכל. קרי: הפילטר רזין לא בשימוש.ntzachi כתב:מאז שהרכבתי פילטר רזין אני מרגיש שינוי בקצב זרימת המים - ממש מורגש.
- לא יודע אם זה קשור הפילטר נרכש אצל האברהמי...
הגיוני שהוספת פילטר מכבידה על יכולה השאיבה. מאידך, תפקיד המשאבה הוא לבנות לחץ, ולכן תוספת הפילטר לא אמורה לגרום לשינוי מהותי של ממש באספרסו (אולי תצטרך לשחק שוב עם הטחינה).
זה נכון, הספיקה של המשאבה אכן יורדת בעקבות התקנת הפילטר אבל בזמן החליטה לא אמור להיות הבדל שכן המים זולגים במהירות איטית מאוד גם כך (באזור ה 1 מ"ל לשניה). אגב לחץ המשאבה הינו גבוה מהדרוש בכל מקרה, ולכן יש במכונה שסתום לקביעת לחץ מקסימלי (OPV) . יכול להיות שקצב בנית הלחץ יהיה איטי יותר במעט מה שלא אמור לפגוע באיכות הקפה (ואפילו להיפך) מאידך זה עשוי להוביל לשינוי קל בטחינה לכיוון הגס, או לשינוי בדחיסה.
what's next?
רק הערה קטנה - לדעתי בסילביה אין OPV - גם לא בדגם החדש V3.hosq כתב:זה נכון, הספיקה של המשאבה אכן יורדת בעקבות התקנת הפילטר אבל בזמן החליטה לא אמור להיות הבדל שכן המים זולגים במהירות איטית מאוד גם כך (באזור ה 1 מ"ל לשניה). אגב לחץ המשאבה הינו גבוה מהדרוש בכל מקרה, ולכן יש במכונה שסתום לקביעת לחץ מקסימלי (OPV) . יכול להיות שקצב בנית הלחץ יהיה איטי יותר במעט מה שלא אמור לפגוע באיכות הקפה (ואפילו להיפך) מאידך זה עשוי להוביל לשינוי קל בטחינה לכיוון הגס, או לשינוי בדחיסה....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אייסמן - תבדוק אם יש לך 2 צינורות במיכל או 1.
אולי בדגם הראשון לא היה OPV ןמשם גם באה ההנחיה לא לעשות בקפלאש.
אם יש OPV יהיה עוד צינור של מים חוזרים מה OPV בנוסף לצינור שהולך מהמיכל למשאבה.
דור 2,3 של סילביה יש OPV - קל לפתוח את המכסה העליון ולראות איך נראית הכניסה לדוד.
דור 2,3 של סילביה יש OPV - קל לפתוח את המכסה העליון ולראות איך נראית הכניסה לדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יש לי צינור נוסף (כשקניתי את המכונה אמרו שזה צינור עודפים שמחזיר מים למיכל). אני לתומי חשבתי שזה צינור כמו שקיים ברדיאטור ברכב, שמחזיר מים שהתעבו חזרה למיכל. אתה אומר שמים יחזרו רק אם הלחץ יעלה (למשל אם שמים פילטר עיוור)?דבוטאנט כתב:אייסמן - תבדוק אם יש לך 2 צינורות במיכל או 1.
דור 2,3 של סילביה יש OPV - קל לפתוח את המכסה העליון ולראות איך נראית הכניסה לדוד....
איזה כיף ללמוד משהו חדש...
מצד שני, קצת מוזר לי שצינור גומי מצ'וקמק ישמש כניקוז של שסתום ביטחון. הרי במקרה של לחץ גבוה, אם אני מבין אותך נכון, מים רותחים בלחץ גבוה יצטרכו לחזור דרך הצינור...
מצד שלישי עושה רושם שאתה עושה שיעורי בית יותר טוב מכולנו
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ה OPV נמצא בכניסה לדוד ואמור להחזיר עודפים שנשאבים מהמשאבה לכניסה לדוד (לא מהיציאה) אז אלו לא מים ממש חמים.
בלי קשר גומי יכול להפתיע ביכולות שלו. בדיוק חיפשתי אטמים לקרבל ומצאתי בחולון: http://www.techno-ad.co.il/pdf/o-rings_catalog_web.PDF
תראה באיזה תחומי טמפרטורה ה "גומי" שלהם עומד.
בלי קשר גומי יכול להפתיע ביכולות שלו. בדיוק חיפשתי אטמים לקרבל ומצאתי בחולון: http://www.techno-ad.co.il/pdf/o-rings_catalog_web.PDF
תראה באיזה תחומי טמפרטורה ה "גומי" שלהם עומד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הבנתי. תודהדבוטאנט כתב:ה OPV נמצא בכניסה לדוד ואמור להחזיר עודפים שנשאבים מהמשאבה לכניסה לדוד (לא מהיציאה) אז אלו לא מים ממש חמים.
תראה באיזה תחומי טמפרטורה ה "גומי" שלהם עומד....
על זה אין ויכוח, אל תשכח שגם הגומיה בראש עומדת בטמפרטורות ולחצים גבוהים, אבל לא כך הצינור השקוף במיכלאייסמן כתב:הבנתי. תודהדבוטאנט כתב:ה OPV נמצא בכניסה לדוד ואמור להחזיר עודפים שנשאבים מהמשאבה לכניסה לדוד (לא מהיציאה) אז אלו לא מים ממש חמים.
תראה באיזה תחומי טמפרטורה ה "גומי" שלהם עומד.......
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
גומי וטמפרטורות
אני זוכר מקרים לוהטים שבהן השתמשתי בגומי, והעסק עבד בדרך כלל.
מצד שני, אני אבא ל 4 ילדים, כך שאולי בעצם זה לא ממש עבד.
חג שמח
מצד שני, אני אבא ל 4 ילדים, כך שאולי בעצם זה לא ממש עבד.
חג שמח