משאל לצופי YES, לראות תמונה מרוחה ומעוותת או מעבר איטי בין ערוצים, מה עדיף?
-
Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
מי שצופה בyesHD בוודאי נתקל בתופעת ה"עיוות" ואו "מריחת" תמונה בעת צפייה בתוכן 4:3 על גבי טלוויזיות בפורמט רחב 16:9,
יצרני טלוויזיות הבחינו בבעיה זאת עוד בראשית עידן המסכים הדקים וכל יצרן וגם חברות מדבקה מציעים היום מצב צפייה מיוחד אשר מתמודד עם בעיית התוכן 4:3 ע"ג מסך רחב, ישנם פתרונות אפקטיביים יותר ופחות אבל זה כלל לא משנה למספר מנויים של yesHD, להלן הפירוט למה:
ממיר yesHD במצב ברירת מחדל אינו מאפשר צפייה בתוכן לא מעוות מכיוון שהממיר עצמו מעוות את התוכן לפני שהוא מועבר למכשיר הטלוויזיה, הממיר למעשה הופך את הפונקציה של התמודדות והתיקון של מצב שידור SD 4:3 במכשיר הטלוויזיה שלכם ללא רלוונטית, לא משנה איזה דגם חדיש של טלוויזיה תרכשו הבעיה תהייה עדיין בממיר של YES,
לYES ישנו פתרון חלקי לבעיה, כאשר משנים את הגדרת הרזולוציה בממיר ל-AUTO הממיר יעביר את התוכן ללא עיוות אומנם אבל יגרום לעיכוב של כ-8 שניות כמעט בכל פעם שתרצו רק לעבור בין ערוצים!
זוהי השהייה מאוד ארוכה ולפעמים יכולה להיות קריטית, כאחד שמשתמש בYESHD אני לפעמים נאלץ לחשוב ולעשות שיכול של האם אני באמת רוצה להעביר ערוץ או שאני מעדיף להימנע מההשהייה הארוכה? (לדוגמא בשידורי ספורט)
זוהי ללא ספק תקלה במכשירי YES אשר ניתנת לפתרון, המשאל הנ"ל נועד לבדוק מי עוד סובל מבעיה זאת, האם היא משפיעה על האופן שאתם צופים בטלוויזיה? והאם בעזרת עופר לאור ואתר Hometheater תרצו לשנות את המצב?.
יצרני טלוויזיות הבחינו בבעיה זאת עוד בראשית עידן המסכים הדקים וכל יצרן וגם חברות מדבקה מציעים היום מצב צפייה מיוחד אשר מתמודד עם בעיית התוכן 4:3 ע"ג מסך רחב, ישנם פתרונות אפקטיביים יותר ופחות אבל זה כלל לא משנה למספר מנויים של yesHD, להלן הפירוט למה:
ממיר yesHD במצב ברירת מחדל אינו מאפשר צפייה בתוכן לא מעוות מכיוון שהממיר עצמו מעוות את התוכן לפני שהוא מועבר למכשיר הטלוויזיה, הממיר למעשה הופך את הפונקציה של התמודדות והתיקון של מצב שידור SD 4:3 במכשיר הטלוויזיה שלכם ללא רלוונטית, לא משנה איזה דגם חדיש של טלוויזיה תרכשו הבעיה תהייה עדיין בממיר של YES,
לYES ישנו פתרון חלקי לבעיה, כאשר משנים את הגדרת הרזולוציה בממיר ל-AUTO הממיר יעביר את התוכן ללא עיוות אומנם אבל יגרום לעיכוב של כ-8 שניות כמעט בכל פעם שתרצו רק לעבור בין ערוצים!
זוהי השהייה מאוד ארוכה ולפעמים יכולה להיות קריטית, כאחד שמשתמש בYESHD אני לפעמים נאלץ לחשוב ולעשות שיכול של האם אני באמת רוצה להעביר ערוץ או שאני מעדיף להימנע מההשהייה הארוכה? (לדוגמא בשידורי ספורט)
זוהי ללא ספק תקלה במכשירי YES אשר ניתנת לפתרון, המשאל הנ"ל נועד לבדוק מי עוד סובל מבעיה זאת, האם היא משפיעה על האופן שאתם צופים בטלוויזיה? והאם בעזרת עופר לאור ואתר Hometheater תרצו לשנות את המצב?.
נערך לאחרונה על ידי Frosti7 ב 18/09/2010 19:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא הבנתי את מטרת הסקר כל כך.
אני אישית דווקא אוהב איך שהממיר מותח את שידורי ה-4:3, יותר טוב מהמתיחה של המסך, לפעמים כשאני צופה בערוץ 10 אני שוכח שזה בכלל שידור 4:3 עד שאני רואה את הלוגו, כמובן שזה לא כמו שידור 16:9 אבל אפשר לסבול את זה.
והמעבר לא כזה ארוך, 8 שניות זה רק לשימוש בAUTO, שימוש ב1080I סביר לחלוטין ומהירות ההעברה לא ממש ארוך.
אני אישית דווקא אוהב איך שהממיר מותח את שידורי ה-4:3, יותר טוב מהמתיחה של המסך, לפעמים כשאני צופה בערוץ 10 אני שוכח שזה בכלל שידור 4:3 עד שאני רואה את הלוגו, כמובן שזה לא כמו שידור 16:9 אבל אפשר לסבול את זה.
והמעבר לא כזה ארוך, 8 שניות זה רק לשימוש בAUTO, שימוש ב1080I סביר לחלוטין ומהירות ההעברה לא ממש ארוך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
נשארתי דיי מבולבל מכל הסיפור,
בממיר שישנו אצלי בבית (ממיר שחור, YesHD) כאשר אני צופה במצב AUTO אז שידור 4:3 מגיעה כ 4:3 לטלוויזיה ומצב הWIDE ב4280 שלי מתקן את התמונה ע"י מתיחה לא לינארית של התמונה בשוליים
החיסרון כאן שלוקח כ-8 שניות כדי לעביר בין ערוצים,
במצב 1080i, אין השהייה כאשר אני מחליף ערוצים אבל כל התוכן 4:3 מגיעה בצורה של 16:9 והטלוויזיה שלי לא יכולה לתקן את השידור הנ"ל כפי שיכולה לתקן 4:3,
מטרת הסקר הייתה לקבוע האם אני היחידי שמפריע לי לראות תוכן 4:3 בצורה של 16:9, והאם אני היחידי אשר העברה של 8 שניות בין ערוץ לערוץ מפרעיה לי, באם ישנם מספיק אנשים אשר זה מפריעה להם אז יהיה ניתן לדבר עם יס כדי לטפל בעיות אלו,
א.מפריעות רק לי
ב.כנראה קשורות רק לממיר שיש ברשותי עם שילוב של הטלוויזיה 4280
בממיר שישנו אצלי בבית (ממיר שחור, YesHD) כאשר אני צופה במצב AUTO אז שידור 4:3 מגיעה כ 4:3 לטלוויזיה ומצב הWIDE ב4280 שלי מתקן את התמונה ע"י מתיחה לא לינארית של התמונה בשוליים
החיסרון כאן שלוקח כ-8 שניות כדי לעביר בין ערוצים,
במצב 1080i, אין השהייה כאשר אני מחליף ערוצים אבל כל התוכן 4:3 מגיעה בצורה של 16:9 והטלוויזיה שלי לא יכולה לתקן את השידור הנ"ל כפי שיכולה לתקן 4:3,
מטרת הסקר הייתה לקבוע האם אני היחידי שמפריע לי לראות תוכן 4:3 בצורה של 16:9, והאם אני היחידי אשר העברה של 8 שניות בין ערוץ לערוץ מפרעיה לי, באם ישנם מספיק אנשים אשר זה מפריעה להם אז יהיה ניתן לדבר עם יס כדי לטפל בעיות אלו,
עפר, תרשה לי לא להסכים איתך, השרשור הזה מראה באופן אפקטיבי שאני היחידי אשר בעיות אלו מפריעות לו, ואין שום צורך להעלות את הבעיות האלו לYES מכיוון שכנראה הןoferlaor כתב:סקר לא אפקטיבי בעליל...
א.מפריעות רק לי
ב.כנראה קשורות רק לממיר שיש ברשותי עם שילוב של הטלוויזיה 4280
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הבעיה שאתה סובל ממנה למעשה מקורה בטלוויזיה. רוב הטלוויזיות כיום לא כוללות מצב מתיחה אנכית כאשר הסיגנל המתקבל הוא סיגנל HD, מתוך הנחה, שהתוכן באמת אמור להיות ב- HD וב- 16:9, ולכן יצרני הטלוויזיות בחרו לוותר על מתיחה אנכית במצב זה. בטלוויזיות ישנות יותר, מצב מתיחה חכמה פעיל גם בסיגנל HD (כמו אצלי לדוגמא), שגם אם הממיר מכוון על 1080i, הטלוויזיה שלי עדיין יכולה למתוח אנכית את התמונה. ל- yes נותר אם כבר לתקן את המתיחה האנכית שיש לממיר שלה - שזה כבר סקר של שרשור אחר.
במקום להתעסק במתיחות, צריך לדרוש מערוצי הטלוויזיה בארץ שיעברו לשידור רחב.
בשוק המסכים קיימים מסכים דקים בלבד אך ערוצי השידור בישראל תקועים בעבר.
תתחילו להפציץ בפניות את רשות השידור, הרשות השנייה והערוצים השונים. אולי משהו יזוז פה.
בעבר ניסיתי לפתוח בקמפיין כזה בפורום, אך אנשים לא גילו התעניינות.
בשוק המסכים קיימים מסכים דקים בלבד אך ערוצי השידור בישראל תקועים בעבר.
תתחילו להפציץ בפניות את רשות השידור, הרשות השנייה והערוצים השונים. אולי משהו יזוז פה.
בעבר ניסיתי לפתוח בקמפיין כזה בפורום, אך אנשים לא גילו התעניינות.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כאשר הממיר מוגדר על 1080I הוא מקבל אות SD ו-HD אבל שלא כמו AUTO הוא לא שולח אות SD בשידור HD אלא אות HD בלבד, בשביל לתקן את הבעיה צריך להגדיר בממיר ששידור SD ישודר ב-PILLARBOX או במתיחה לינארית ש... לא קיימת, ככה זה לפחות במקסHD.