חדש בתחום, מבקש הכוונה לשיפור המערכת..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אוקי,
אני ממש חדש בפורום אז אני מקווה שאני שואל/מבקש עזרה במקום הנכון.
אז ככה אני מעוניין לאט לאט לשדרג את איכות ציוד השמע שלי.
כרגע יש לי:
זוג רמקולים של JBL-E20
מגבר של DENON AVR-1306
ומחשב שמחובר למגבר.

אני מודע לכך שהציוד שנמצא ברשותי הוא קרוב לוודאי לא איכותי וזו הסיבה שאני רוצה לשדרג אותו.
עכשיו התקציב שלי בכלל לא גדול כי אני בצבא, ולכן זריקת החומרה הנוכחית וקניית חומרה חדשה (אני מדבר על הרמקולים/מגבר) היא איננה פתרון בשלב זה. לכן אשמח להצעות או הכוונות לגבי דברים אותם אוכל להוסיף למערכת זו.
בנוסף כששאלתי בכמה מקומות המליצו לי על DAC. אז אשמח אם תוכלו בתגובתכם להיתיחס לכך. האם זה שווה? מה זה עושה? וכמה זה עולה?

עוד דבר קטנטן, רוב המוזיקה שאני שומע היא מוזיקה קלאסית ורוק. לא יודע אם חשוב לציין זאת אבל בכל זאת...

תודה רבה! אני מקווה שאני לא מבקש יותר מידי...

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא :pizza: (b)

אני דווקא הייתי מתחיל בשדרוג הרסיבר שברשותך, למגבר אינטגרייטד, ורק אחר כך עובר לDAC, ברור לי כי תקציבך בהתאם לחייל, אבל לדעתי עם ההגברה הנוכחית, השינוי במקור (DAC) יהיה זניח ביחס לשינוי ההגברה.

הסבר קליל על DAC, זה בעצם החלק הכי חשוב במקור והוא זה שמבצע המרה מדיגיטלי לאנלוגי, וחשיבותו לתוצאת הסאונד חשובה מאוד.

אינטגרייטד - מגבר כוח + פרה אמפליפייר, באותה יחידה.

הבעיה היחידה, ברוב האינטגרייטד אין כניסה דיגיטאלית, ולכן בתור התחלה תאלץ להסתמך על הDAC שנמצא בכרטיס הקול שלך. (לפחות בהתחלה, ומתאמי תקציב כמובן).

כמה כסף אתה מעוניין להשקיע? אוכל לעזור באופן יותר ספציפי.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הזריזות!
שנית, התקציב שלי הוא בגדול בסיביבות ה1100 שקל. בגדול אני מעוניין שיהיה לי תכנית כזו או אחרת לשידרוג המערכת. ואז במרוצת הזמן אני יתחיל לאט לאט לרכוש לפיה את הרכיבים.
הבנתי מתגובתך שהמגבר שנמצא ברשותי איננו טוב בכלל? אין דבר שאוכל אולי להוסיף לו על מנת שיתן ביצועים טובים יותר? ואם הוא באמת חלש אשמח אם תסביר לי מה הבעיות שלו/ האם יש דברים שהוא איננו כולל בתוכו והינם קריטים?
עוד דבר קטן, אשמח אם תסביר לי בגדול תבדומה להסבר שלך על ה DAC, לגבי הרכיבים החיוניים במערכת שמע בסיסית.

שוב תודה רבה!

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

שאלה מאוד חשובה שצריכה להשאל: איך המחשב מחובר למגבר?בצורה דיגיטלית או אנאלוגית? ואיזה כרטיס קול מדובר? מובנה בלוח האם?
אם בצורה דיגיטלית DAC פחות יגרום לך להרגיש שינוי משמעותי, ולכן הייתי הולך על החלפת מגבר בתור התחלה כמפורט למטה.
אם בצורה אנאלוגית, נסה בצורה דיגיטלית. בחיבור אנאלוגי DAC חיצוני ואיכותי יתן לך תוצאות טובות יותר בהרבה בציוד הקיים.

לא דיברת על חשיבות קולנוע ביתי, אז אני מניח שהתחום הזה פחות חשוב.
לכן גם, הייתי מכוון את עיקר התקציב להחלפת מגבר ול DAC.
מבחינת הגברות, אולי איזה מגבר וינטאז' נחמד, אפילו בהספקים של 35 וואט ומעלה, יתן לך תוצאה לא רעה. כמובן, תתייעץ בפורום המתאים לגבי איכותו של הדגם.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

roypeles,
ההערה שלך נכונה, משום מה הנחתי שהוא מחובר דיגיטלי מהמחשב ולכן משתמש בDAC הטוב יותר שקיים ברסיבר. (Y)

BBuu,
אני אשמח לעזור ולהסביר, אבל כדיי לתת לך הסבר קליל על כל כך הרבה תחומים אני צריך לכתוב כמה דפים לפחות, ואין לי כוח לזה :P
לכן אשלח לך את הטלפון בהודעה פרטית, ואסביר לך בעל פה :D (רק בגלל שאתה חייל :wink: ).

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

איזה כיף שאתם עוזרים לי ככה! וכל כך מהר!
אז קודם כל המגבר מחובר למחשב בצורה דיגיטלית אני מניח. הוא מחובר לכרטיס הקול המובנה של הלוח אם.
ובקשר להחלפת המגבר, זכור לי שהוא עלה בסיבבות ה1000 שקל. אזי האם החלפתו במגבר אחר בסכום שווה פלוס מינוס וניב תוצאות טובות יותר? אם כן אשמח רק לדעת למה?
ובכל מקרה האם אינני צריך להחליף את כרטיס הקול במחשב? מה העלות של דבר זה בערך?

שוב תודה רבה! ובקשר להסברים gro111, אני יעדיף אם פשוט רק תכתוב לי את המונחים בגדול ואני אחפש אותם בויקיפדיה ומכיוון שכל השבועאינני בבית ובצבא המכשיר הסלולרי שלי כבוי. אבל תודה רבה בכל מקרה!!!

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אתה מניח? תאר לנו באיזה כבל ואיך הוא מחובר., שנדע על בטוח :)

לגבי החלפת כרטיס הקול במגבר, ובכן, כמובן. כמו גם את המגבר, הרמקולים, ואת פורמט הקבצים שאתה בטח משתמש בו להאזנה. אבל כמו שאמרת לאט לאט, הרי לתחום הזה אין סוף, וצריך ללכת שלב שלב. אז הייתי מחכה עם הכרטיס קול כי התקציב שלנו מוגבל.

לגבי הערך הכספי של המגבר, ברוב המקרים בתקציבים מוגבלים עדיף ללכת על יד שניה, לכן ערכו של המגבר שקנית כחדש, ומה שאתה יכול לקבל באותו הסכום יד שניה הוא שונה לגמרי. (בערך כמו לקנות מרצדס שנת 2000 יד שניה, או בסכום גבוה יותר מאזדה 6 2010. אז נכון, המאזדה נוצצת ויש לה ריח של חדש, אבל עדיין, כמעט בכל פרמטר על הכביש, המרצדס תיקח אותה).

לכן הפתרון בשבילך, הוא חיפוש מגבר מתאים stereo וכמובן DAC. שניהם בעדיפות עליונה ושווה. כי אחד בלי השני קרוב לוודאי שיתנו לך תוצאות פחות טובות כבר ממה שיש לך היום, משום שהחיבור של המחשב למגבר יהיה אנאלוגי. וה DAC המובנה בכרטיס הקול הוא נחות.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

BBuu כתב:קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הזריזות!
שנית, התקציב שלי הוא בגדול בסיביבות ה1100 שקל. בגדול אני מעוניין שיהיה לי תכנית כזו או אחרת לשידרוג המערכת. ואז במרוצת הזמן אני יתחיל לאט לאט לרכוש לפיה את הרכיבים.
הבנתי מתגובתך שהמגבר שנמצא ברשותי איננו טוב בכלל? אין דבר שאוכל אולי להוסיף לו על מנת שיתן ביצועים טובים יותר? ואם הוא באמת חלש אשמח אם תסביר לי מה הבעיות שלו/ האם יש דברים שהוא איננו כולל בתוכו והינם קריטים?
עוד דבר קטן, אשמח אם תסביר לי בגדול תבדומה להסבר שלך על ה DAC, לגבי הרכיבים החיוניים במערכת שמע בסיסית.

שוב תודה רבה!
...
זה לא שהמגבר שלך הוא לא טוב בכלל סה"כ הוא עושה את העבודה, אבל אתה מחפש משהו טוב יותר ולשדרג.

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

roypeles כתב:
BBuu כתב:קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הזריזות!

שוב תודה רבה!
...
זה לא שהמגבר שלך הוא לא טוב בכלל סה"כ הוא עושה את העבודה, אבל אתה מחפש משהו טוב יותר ולשדרג.
...
הבנתי.
אז האם אתה יכול להמליץ לי על מגבר כזה?
והאם זה בטוח לקנות יד שניה? רוב החנויות מציעות שירות שכזה?

ושוב תודה! מקווה שאני מעיק אם כל השאלות הבסיסיות שלי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”