מערכת למחשב לצורך מוזיקה בלבד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Zivroze פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!
בחיפושי אחר רסיבר+זוג רמקולי-מדף למחשב (לצורך שמיעת מוזיקה בלבד!), הגעתי לצומת דרכים קשה. יש את אלו שאומרים כי המחשב מחסיר צלילים, ולכן רמקולים של 2000 שקל (ורסיבר שגם הוא בסביבות 2000 שקל) יהיו יותר מדי בשבילו, לכן אין טעם לשלם כל כך הרבה.
יש אחרים אשר טענו שהרמקולים האלו יתאימו, בתנאי שיש יציאה קואקסיונלית-דיגיטלית (ומה קורה כשאין?), ויש כאלו שאף טענו שגם כשאין יציאה כזאת הצלילים ישמעו מעולה.

השאלה כאן היא האם יש צורך לקנות מערכת ב-4000 שקל (רסיבר+זוג מדפיים) לצורך שמיעת מוזיקה ממחשב, או שבמילא יש איבוד צלילים ולכן כדאי לקנות מערכת פשוטה למחשב (כדוגמת 4.1), או אפילו מיני-סטריאו?

תודה מראש!
זיו

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #2 

אם יש לך כרטיס קול סביר ומעלה, המחשב יתפקד כמקור לכל דבר הן דרך יציאות אנלוגיות וגם דרך הדיגיטליות.
העניין של החסרת הצלילים נשמע לי מופרך לגמרי (שוב בהנחה שיש כרטיס קול סביר ומעלה).

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

בוא נעשה קצת סדר:
למקור כלשהו (כולל כרטיס קול) יכולות להיות יציאות אנלוגיות ודיגיטליות. הדיגיטליות מתחלקות לאופטיות וקואקסאליות, כאשר אין הבדל של ממש בינהן.
האות היוצא מיציאה אנלוגית הוא כזה שכבר עבר פיענוח, וכעת הוא מגיע למגבר, מוגבר כמו שהוא, ולרמקולים.
האות היוצא מיציאה דיגיטלית (בין אם אופטית או קואקסיאלית) יוצא כאשר עליו לעבור פיענוח בממיר חיצוני (בד"כ כזה של רסיבר), אז הוא הופך לאות אנלוגי, מוגבר, ולרמקולים.
כלומר, היציאות הדיגיטליות מוציאות אות שלא "בושל" עד הסוף, וזאת, למשל, משום היעדרו של ממיר פנימי או העדפת הממירשברסיבר. זה רלוונטי בעיקר לפיענוח רב ערוצי. אותך זה לא צריך לעניין. אם אתה מעוניין במוזיקה בלבד, אתה צריך לחבר את כרטיס הקול מהיציאות האנלוגיות שלו להגברה. יציאות דיגיטליות כלשהן אינן רלוונטיות לך כלל (וגם אין קשר בינן לבין איכות הצליל. מה שמשנה הוא היכן הפיענוח עדיף, בכרטיס או ברסיבר). לצורך העניין, לקנות רסיבר יהיה מיותר, ועדיף לך לקנות הגברת סטריאו לשני ערוצים. באותו הכסף תקבל איכות גבוהה יותר.
אל תזניח גם את הרמקולים, ואם כבר, בהם עדיף לך להשקיע יותר מאשר בהגברה.
מה ששמעת לגבי שמערכת טובה תהיה "יותר מידי" עבור המחשב זה קשקוש של מי שלא יודע על מה הוא מדבר, סלח לי על הביטוי. כרטיס קול של 200 ש"ח יהווה מקור איכותי די והותר. עבור מי שממש רגיש לאיכוית המקור, ישם כרטיסי קול בטווח ה- 800- 1000 ש"ח שיהפכו את המחשב למקור איכותי ביותר.
ועדיף שלא תיגע במערכות המיני- סטריאו.

Zivroze פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #4 

חלק מהדילמה היא היכן הפיענוח עדיף. נאמר לנו ע"י המוכר הממולח שהרסיבר יפענח טוב יותר מאשר הכרטיס, ולכן יציאה דיגיטלית עדיפה. האם אתה טוען שאין צורך ברסיבר, ויש צורך בכרטיס קול משופר והגברת סטיראו? (מצטער על הבורות, אבל לא שמעתי על מכשיר ששמו "הגברת סטיראו" :oops: אם תוכל לתת דוגמה אני אשמח).

הכוונה בהחסרת צלילים היא שקובץ שמע MP3 מחסיר צלילים מהיצירה המקורית (מעצמם דחיסתו לקובץ MP3), ולכן לא ישמע איכותי בכל מקרה, ולכן גם אין צורך לקנות רמקולים איכותיים.
כמו הדוגמה עם המנוע של פיאט שהוכנס למרצדס. אולי יש לי נוחות ואיכויות של מרצדס (הרמקולים במקרה זה), אבל יש לי מנוע של פיאט (קובץ MP3 ממחשב).

שוב תודה :lol:

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עצה- אל תקשיב למוכרים ממולחים. הם עושים לי, אישית, דחפים אלימים. והם גם לא יודעים מהחיים שלהם לרוב.

ולעניינינו- זה ממש לא רלוונטי באיזה פורמט מדובר. מה שזה לא יהיה, אתה תרצה להוציא ממנו את המקסימום. מלבד זאת, מי אמר שמשום שמדובר במחשב אתה חייב להאזין ל MP3? אפשר להשמיע גם דיסק רגיל, וגם פורמטים איכותיים כמו FLAC, APE ו MP3 בקצב דגימה גבוה.
ולא ברור לי מהיכן המוכר שלף את מה שאמר. בין מה למה הוא השווה בדיוק? בין הפיענוח של איזה רסיבר לאיזה כרטיס? והאם הוא בדק והשווה בשמיעה על אותה מערכת בדיוק כדי לשמוע במבודד רק את הבדלי הפיענוח? אני בספק רב. מה שהוא עשה זה להכליל בגסות בלי לדעת על מה הוא מדבר כי הוא מעדיף למכור רסיבר, סביר להניח.
אם מטרתך היא מוזיקה בלבד, ואינך הולך לחבר יותר משני רמקולים, לייעץ לך לקנות רסיבר ק"ב "כי הוא מפענח יותר טוב" זו פשוט הטעיה גסה משיקולים מסחריים שאינה לטובתך.
קנה כרטיס קול AUDIGY2 ב 250 ש"ח, וחבר אותו דרך היציאה האנלוגית (יציאת האוזניות) למגבר סטריאו לשני ערוצים. לדוגמה-

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=36687
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=40151
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=35432

שלושת אלה הם דוגמאות למגברים דו ערוציים ללא מפענח כלשהו, שיתנו לך איכות מוזיקלית גבוהה משל רסיברי ק"ב, למעט הרסיברים היקרים ממש. הם צריכים אות אנלוגי, ואת זה, כאמור, אתה מוציא מכרטיס הקול. למה שאתה מחפש, שכח מיציאה דיגיטלית, רסיבר ק"ב רב ערוצי וכו'. זה לא רלוונטי והשקעת כסף במקום הלא נכון.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אגב, אם החשש שלך הוא מאיכותם הנמוכה של MP3ים, שום מפענח לא יעזור לך, ורמקולים גרועים בכוונה בטח שלא.
פשוט עבור לפורמט יותר איכותי..

THEMISSION
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190
קיבל תודות: 1 פעם

עדיף לו רק פאואר וקמקולים

שליחה #7 

לא עדיף לו לרכוש פאואר נטו ורמקולים ולחסוך הרי את הפרה המחשב יתן לו ..

parvin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

logankungfu כתב: אם אתה מעוניין במוזיקה בלבד, אתה צריך לחבר את כרטיס הקול מהיציאות האנלוגיות שלו להגברה. יציאות דיגיטליות כלשהן אינן רלוונטיות לך כלל (וגם אין קשר בינן לבין איכות הצליל. מה שמשנה הוא היכן הפיענוח עדיף, בכרטיס או ברסיבר).
...
כל מה שנאמר בשרשור תואם את המציאות למעט הציטוט מעלה. דרגת ההמרה מאות דיגיטלי לאות אנלוגי קובעת את יכולת שחזור הצליל מהפורמט הדיגיטלי ממנו הגיע (MP3, CD, או כל מקור אחר). במילים אחרות, איכות המוזיקה כאיכות הממיר (אך לא יותר מאיכות המקור!). רסיברים איכותיים מכילים ממירים איכותיים בהרבה מאלו שניתן למצוא בכרטיסי קול ב-200 ש"ח ואף 800 ש"ח. במידה ותבחר ברסיבר, או כל חומרה חיצונית אחרת שתבצע עבורך את ההמרה מאות דיגיטלי לאנלוגי, רצוי מאוד שלמחשב תהיה יציאה דיגיטלית.

אבי

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אני חולק עליך בנקודה זו. זה תואם את המציאות מצויין.

לכרטיסי קול ברמת מחיר זו, ובוודאי לכאלו ב- 800 ש"ח, יש ממיר טוב לפחות כמו של הפנימי ברסיבר, אלא אם אתה מתכוון לרסיברים יקרים, בוודאי לא מרמת כניסה שניתן לקנות ב 2000 ש"ח שצויינו. כמו כן, הוא לא צריך רסיבר. הוא צריך מגבר דו ערוצי, ובהנחה שהוא שוב, לא הולך להשקיע הרבה כסף, הוא לא ימצא אחד עם ממיר פנימי וייאלץ להשתמש בכרטיס הקול. אני לא מכיר מגבר דו ערוצי עם ממיר פנימי בכל מקרה ב 2000 ש"ח.

E60B5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שאלת תם למומחים:

שליחה #10 

האם עיבוד 32Bit ברסיבר (כמו שיש במרנץ, לדוגמא) לא עדיף על-פני ה-24Bit שיש ב-Audigy לסוגיו? אם התשובה חיובית אז שווה לשקול רכישת מרנץ SR4500 (יש לפעמים בוואלה שופס ב-1700 ש"ח).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #11 

וואו, כמה מרתיח לקרוא את גיבובי השטויות שמוכרים בארץ מספרים ללקוחות תמימים.
פענוח עדיף ברסיבר של 2000 ש"ח ???

מבלי להכנס להבדלים בין מפענח לממיר D2A, השורה התחתונה היא שאיכות הסאונד של פענוח+המרה ברסיבר שעולה 2000 ש"ח משתווה בערך לאיכות שיוצאת מכרטיס קול ONBOARD, כזה שמובנה בתוך לוח האם.

כרטיס Audigy 2 Value שעולה 250 ש"ח יתן איכות ברמה של רסיבר הרבה הרבה יותר יקר.
מחשב לא מאבד שום צלילים או תדרים. אם כבר, אז להיפך - מחשב מסוגל לעבד צליל בצורה הגבוהה ביותר שקיימת.

שלא ימכרו לך לוקשים.

בקשר לשאלה על עדיפות ה-32BIT : הכל גיבובי שטויות. אמנם יש בהחלט הבדלים, אבל הם תיאורתיים בלבד, כלומר, אוזן אנושית (ובמיוחד ברמות הציוד שאנחנו מדברים עליהם) לא תבדיל בשום דבר.

ובקשר לשאלה המקורית:
לצורך הגברה למחשב כל מה שאתה צריך הוא מגבר פשוט וזוג רמקולים הכי טובים שאפשר.

כאן נשאלת השאלה - מה התקציב העומד לרשותך.

אני, למשל, היום משתמש בסט ATP3 של ALTEC LANSING (חפש קצת בפורום, תמצא עליו הרבה מידע). זוג רמקולים+סאב, שנותנים את התמורה הכי טובה לכסף עבור הגברת מחשב. עולים כ-400 ש"ח ונותנים צליל מדהים. הבעיה שהם לא ברמה של מערכת אמיתית, ולכן אני מעוניין להחליף אותם.

אני אישית הולך להשתמש במגבר T-AMP שכבר יש לי (חפש בפורום, מדובר במגבר שעולה 300 ש"ח ונותן איכות כמו מגברים גדולים ומפוארים ממנו) ולהשקיע את כל הכסף בזוג רמקולים (כנראה זוג Paradigm Studio 40). שום קומבינציה אחרת לא תצליח להתחרות בשילוב הזה, במסגרת התקציב הנתונה.

לחלופין, אתה יכול לבחור במגבר סטריאו יד-שניה (כ-1000 ש"ח) ואת שאר הכסף להשקיע בזוג רמקולים.

עצתי:
1. החלט מה הסכום שאתה רוצה להשקיע
2. הקצב 3/4 ממנו לרמקולים, ולך לשמוע רמקולים בחנויות
3. אחרי שבחרת רמקולים, נסה את ה-T-AMP איתם ותראה אם הוא "סוחב" (הוא קצת חלש). אם לא - קנה מגבר יד-שניה.

ובכלל - אל תקשיב לסוחרים ממולחים...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”