שלום..
אני משתמש חדש בפורם ולפי מה שהבנתי, יש כאן אנשים שיוכלו לענות לי.
במידה ויש לי רסיבר שתחום התדרים שלו מגיע ל-25 Hz ואני מחבר אליו סאב שתומך 40-120 Hz , הסאב יפיק (ישמיע) תדרים נמוכים מ40 Hz ???
אשמח אם יענו לי, תודה!
:כותרת: עזרה בבקשה.. << תדרים בסאבוופר
-
oriii
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
שיניתי לך את הכותרת, כותרת טובה תביא יותר אנשים רלוונטים לשרשור.
בנוסף, פורום האודיו יהיה יותר יעיל. אל תפתח שרשור חדש, אלא תיידע אותי ואעביר לך את השרשור לשם אם תרצה.
בנוסף, פורום האודיו יהיה יותר יעיל. אל תפתח שרשור חדש, אלא תיידע אותי ואעביר לך את השרשור לשם אם תרצה.
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
עזרה
שלום חבר חדש
1. טווח התדרים של הרסיבר סטנדרטי נע בין 20 הרץ ל-20 קילוהרץ, שזהו תחום השמיעה האנושי +-. נתון כזה על הרסיבר לא אומר כלום.
2. מה שקובע את תחום הנמוכים הוא הקרוס ברסיבר ובסאב, כשהנמוך בינהם קובע.
3. אם הרמקולים הקדמיים שלך גדולים ויורדים יחסית נמוך (בין 30 ו-40 הרץ), אין סיבה לכוון את הסאב ליותר מ-50 הרץ, משמע, שהסאב יתן תדרים רק מתחת ל-50 הרץ.
4. למוסיקה זה לא ככ"כ רצוי לחבר סאב בכלל, כי ימרח לך הבאס, בעיקר אם הסאב והרמקולים הם מחברות שונות, ואילו בסרטים זה רצוי ואף חובה להשלמת האפקטים.
שורה תחתונה : הסאב לא יוכל להפיק צלילים נמוכים מהנתונים האלקטרו-אקוסטיים שלו.
תהנה
1. טווח התדרים של הרסיבר סטנדרטי נע בין 20 הרץ ל-20 קילוהרץ, שזהו תחום השמיעה האנושי +-. נתון כזה על הרסיבר לא אומר כלום.
2. מה שקובע את תחום הנמוכים הוא הקרוס ברסיבר ובסאב, כשהנמוך בינהם קובע.
3. אם הרמקולים הקדמיים שלך גדולים ויורדים יחסית נמוך (בין 30 ו-40 הרץ), אין סיבה לכוון את הסאב ליותר מ-50 הרץ, משמע, שהסאב יתן תדרים רק מתחת ל-50 הרץ.
4. למוסיקה זה לא ככ"כ רצוי לחבר סאב בכלל, כי ימרח לך הבאס, בעיקר אם הסאב והרמקולים הם מחברות שונות, ואילו בסרטים זה רצוי ואף חובה להשלמת האפקטים.
שורה תחתונה : הסאב לא יוכל להפיק צלילים נמוכים מהנתונים האלקטרו-אקוסטיים שלו.
תהנה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
oriii
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
תודה shtirlitz עזרת לי מאד!!!
ועפר אין צורך להעביר את ההודעה, תודה.
ועפר אין צורך להעביר את ההודעה, תודה.
- Shtirlitz
-