שלום לכולם
אתמול קיבלתי את מכונת הקפה הראשונה שלי "Gaggia evolution"
ואני מנסה להקציף חלב ואני חושב שזה לא מצליח נפח החלב אינו משתנה והחלב רק ניהיה חם.
מה אני לא עושה נכון?(אפילו יש לי כד הקצפה טוב).
[/b]
בדרך כלל הטעות היא שהסטימר שקוע עמוק מדי בתוך החלב.
1. נסה להקציף כאשר צינורית ההקצפה ממש מילימטרים ספורים מתחת לפני החלב, והכד נמצא קצת בזוית ולא ישר.
2.אל תשים יותר מדי חלב, לפי הבנתי הדוד של המכונה שלך לא מספיק גדול כדי להקציף יותר מ 240 מ"ל חלב (2 קפוצ'ינו קטן או אחד גדול).
3. לפני ההקצפה, בזמן שהדוד מתחמם לטמפרטורה ונורית הבקרה עדיין לא סימנה שהמכונה הגיעה לטמפרטורה, פתח את הסטימר למספר שניות כדי להוציא מים שהצטברו. אתה לא רוצה שהם יכנסו לחלב.
4. חשוב מאד להתחיל עם חלב קר. אני שם כמה דקות לפני ההקצפה את הכד עם החלב בפריזר. כשלוש דקות בפריזר זה זמן טוב.
doron_boogie כתב:בדרך כלל הטעות היא שהסטימר שקוע עמוק מדי בתוך החלב.
1. נסה להקציף כאשר צינורית ההקצפה ממש מילימטרים ספורים מתחת לפני החלב, והכד נמצא קצת בזוית ולא ישר.
2.אל תשים יותר מדי חלב, לפי הבנתי הדוד של המכונה שלך לא מספיק גדול כדי להקציף יותר מ 240 מ"ל חלב (2 קפוצ'ינו קטן או אחד גדול).
3. לפני ההקצפה, בזמן שהדוד מתחמם לטמפרטורה ונורית הבקרה עדיין לא סימנה שהמכונה הגיעה לטמפרטורה, פתח את הסטימר למספר שניות כדי להוציא מים שהצטברו. אתה לא רוצה שהם יכנסו לחלב.
4. חשוב מאד להתחיל עם חלב קר. אני שם כמה דקות לפני ההקצפה את הכד עם החלב בפריזר. כשלוש דקות בפריזר זה זמן טוב.
לאחר שישמתי את מה שכתבתם התוצאות נראות טובות הרבה יותר..
אבל עדיין לא מושלמות:
לפעמים החלב יוצא סמיך מידי כאילו יותר מוקצף ואז הוא יורד לכוס כגוש ולא כנוזל סמיך יחסית.
מה אפשר לעשות עם זה?
תודה מראש