חוסר סנכרון בין קול לתמונה
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 0
אהלן,
ה-HTPC שלי מחובר לטלוויזיה (LCD) בכבל HDMI (תמונה) + כבל אנלוגי (סאונד)
ובנוסף מחובר גם למקרן ב-HDMI (שעובר על גבי Cat5) והסאונד יוצא למגבר דרך כבל אופטי.
המחשב מריץ win 7 32bit, ולצערי יש לי תופעה מעצבנת של חוסר סנכרון בין התמונה לקול - התמונה מקדימה את הסאונד בשניה בערך...
חשוב לציין שזה קורה גם במקרן וגם בטלוויזיה, ולדעתי כמעט בכל הסרטים\סדרות, ניסיתי להפעיל את הסרט במספר תוכנות (MediaPortal, VLC, MediaPlayer, Creative Player)
במחשב מותקן לי החבילת קודקים של Shark007 (ההגדרות נשארו בברירת המחדל שלהם)
אשמח להצעות, פתרונות או הפניות למדריכים כללים שיכולים לסייע במצבים דומים.
תודה רבה וחתימה טובה!
עומר.
ה-HTPC שלי מחובר לטלוויזיה (LCD) בכבל HDMI (תמונה) + כבל אנלוגי (סאונד)
ובנוסף מחובר גם למקרן ב-HDMI (שעובר על גבי Cat5) והסאונד יוצא למגבר דרך כבל אופטי.
המחשב מריץ win 7 32bit, ולצערי יש לי תופעה מעצבנת של חוסר סנכרון בין התמונה לקול - התמונה מקדימה את הסאונד בשניה בערך...
חשוב לציין שזה קורה גם במקרן וגם בטלוויזיה, ולדעתי כמעט בכל הסרטים\סדרות, ניסיתי להפעיל את הסרט במספר תוכנות (MediaPortal, VLC, MediaPlayer, Creative Player)
במחשב מותקן לי החבילת קודקים של Shark007 (ההגדרות נשארו בברירת המחדל שלהם)
אשמח להצעות, פתרונות או הפניות למדריכים כללים שיכולים לסייע במצבים דומים.
תודה רבה וחתימה טובה!
עומר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם יש לך מסך של פיליפס, נסה לכבות את עיבודי התמונה שלו. היו פה כמה דיווחים על בעיות סינכרון כשעיבוד התמונה פעיל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 0
ה-CPU לא עובר את ה- 2-4%, וזה קורה לי גם בסרטי SD. והמחשב הוא חדש יחסית (מעבד Quad Core Q9400, זכרון 4GB, מע' הפ' Win7 32bit)
כנראה שלא מדובר בבעיה בטלוויזיה כי זה קורה לי גם ב-LED של Sony וגם במקרן (הסאונד יוצא ברסיבר).
בגלל שזה קורה בכל הסרטים (לא משנה האיכות או סוג הקידוד) וקורה גם מנגנים שונים (MediaPortal, VLC וכו') אני חושב שאולי מדובר בבעיית קודקים? (אולי התנגשות בין קודקים שונים?)
יש דרך למחוק את כל הקודקים במחשב? (אני כבר לא בטוח איזה חבילות מכילות קודקים ואילו לא.. )
אפשר מדריך להגדרות מומלצות ב-Shark007 וב-MediaPortal ?
כדאי לציין שיש לי כרטיס קול חיצוני (של Creative) שממנו הסאוונד מתפצל למכשירים השונים (אנלוגית)
האם הקודקים של Creative או הכרטיס קול עצמו יכולים לגרום לתופעה?
המון תודה על העזרה!
כנראה שלא מדובר בבעיה בטלוויזיה כי זה קורה לי גם ב-LED של Sony וגם במקרן (הסאונד יוצא ברסיבר).
בגלל שזה קורה בכל הסרטים (לא משנה האיכות או סוג הקידוד) וקורה גם מנגנים שונים (MediaPortal, VLC וכו') אני חושב שאולי מדובר בבעיית קודקים? (אולי התנגשות בין קודקים שונים?)
יש דרך למחוק את כל הקודקים במחשב? (אני כבר לא בטוח איזה חבילות מכילות קודקים ואילו לא.. )
אפשר מדריך להגדרות מומלצות ב-Shark007 וב-MediaPortal ?
כדאי לציין שיש לי כרטיס קול חיצוני (של Creative) שממנו הסאוונד מתפצל למכשירים השונים (אנלוגית)
האם הקודקים של Creative או הכרטיס קול עצמו יכולים לגרום לתופעה?
המון תודה על העזרה!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בדקת אולי זה הרסיבר ?
בחיבור אוזניות פשוט למחשב יש DELAY ?
בחיבור אוזניות פשוט למחשב יש DELAY ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברירת המחדל של Shark007 אומרת שהמקודדים הם ככל הנראה עדיין אלה המובנים של מיקרוסופט, שהם לא תמיד מי יודע מה בלשון המעטה.
נסה להגדיר את ה-Shark007 כך ש-FFDShow DXVA יפענח וידאו ו-FFDShow Audio יפענח את כל פורמטי האודיו (את מקודד האודיו תגדיר על פי ההמלצה בנספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" לפי הדוגמא השנייה בסימון 16 ביט integer במקום 16 ביט LPCM), תגדיר גם במדיה פורטל שאלה יפענחו וידאו ואודיו בהתאמה, ותראה אם יש שיפור.
נסה להגדיר את ה-Shark007 כך ש-FFDShow DXVA יפענח וידאו ו-FFDShow Audio יפענח את כל פורמטי האודיו (את מקודד האודיו תגדיר על פי ההמלצה בנספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" לפי הדוגמא השנייה בסימון 16 ביט integer במקום 16 ביט LPCM), תגדיר גם במדיה פורטל שאלה יפענחו וידאו ואודיו בהתאמה, ותראה אם יש שיפור.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
זה נראה כמו בעיה במקודדים
מה אומר GRAPHEDIT? תוריד את התוכנה, תטען אליה קובץ MKV (בתפריט FILE תבחר ב RENDER MEDIA FILE) ותעלה לפה תמונת מסך.
לא בטוח שאפשר להסיר מקודים לגמרי. אם התקנת הרבה מקודדים וחבילות זה מתכון לבעיה. נסה להסיר את כל החבילות והמקודדים, להריץ תוכנה בשם CCLEANER ואז להתקין או את שארק, או K-LITE אט בכלל להתקין מקודדים בודדים כגון HALLI ו FFDSHOW. אמור להספיק.
מה אומר GRAPHEDIT? תוריד את התוכנה, תטען אליה קובץ MKV (בתפריט FILE תבחר ב RENDER MEDIA FILE) ותעלה לפה תמונת מסך.
לא בטוח שאפשר להסיר מקודים לגמרי. אם התקנת הרבה מקודדים וחבילות זה מתכון לבעיה. נסה להסיר את כל החבילות והמקודדים, להריץ תוכנה בשם CCLEANER ואז להתקין או את שארק, או K-LITE אט בכלל להתקין מקודדים בודדים כגון HALLI ו FFDSHOW. אמור להספיק.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכל מקרה לא להתקין K-LITE.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, זה תלוי בצרכים. למחשב האישי שלי בחדר אני מתקין רק את החבילה הזאת. אני משתמש בו פחות בשביל לראות סרט HD ויותר בשביל לראות סרטונים מהאינטרנט בכל מיני פורמטים שונים ומשונים והחבילה תומכת ב 95% מתוכם.pixies כתב:בכל מקרה לא להתקין K-LITE....
כמו כן, אם המחשב מספיק חזק, סרטי HD מתנגנים מצוין עם K-LITE
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה לא קשור למחשב חזק או לא. יש שרשור בראש הפורום המסביר למה כדאי מאוד להימנע מ-K-LITE.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אשמח אם תוכל לתת לי את הפתרון האולטימטיבי לנגן + מקודדים שינגנו לי כל פורמט אפשרי (אפילו VLC לא תמיד מצליח).pixies כתב:זה לא קשור למחשב חזק או לא. יש שרשור בראש הפורום המסביר למה כדאי מאוד להימנע מ-K-LITE....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ראה "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין קשר ל-HD. חבילת המקודדים האיומה K-LITE לא מומלצת לא רק ל-HTPC, אלא לכל מחשב.
MPC HC מיועד גם לניגון תכנים רגילים, לא רק HD.
MPC HC מיועד גם לניגון תכנים רגילים, לא רק HD.