קניתי מחנות בארה"ב 3 ליוויסים ו UPS דורשים 384 ש"ח על מכס

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

האם יכול להיות? 3 ג'ינסים שעלו 100$?
נשמע לי הזוי. כאילו עושקים אותי. לא ידעתי בכלל שעל פחות מ 200$ לוקחים מס. אם הייתי יודע שבמשלוח זה על 50$, הייתי שולח כל ג'ינס בנפרד. זה היה יוצא לי הרבה פחות.

מה יש לכם להגיד?

תודה מראש

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

לא נותנים לחיות במדינה הזאת
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

נשמע מוזר... אבל ממה שככה קראתי קצת הבנתי ש...
1) היה עדיף באמת לפצל את המשלוחים
2) לרוב זה בחינם אם זה לא עובר מחיר של 50$
3) יש מיסוי אחר על בגדים הכלל של ה- 200$ מתייחס לאלקטרוניקה
4) יש תשלום של מע"מ

ולמרות הכל, מדובר בעסקה של כ- 400 ש"ח, המיסוי שאתה מתאר הוא של כ- 300 ש"ח כלומר אחוז גבוה מאוד וזה נשמע כמו סוג של קנס, לא ברור לי למה.

הערת אגב שלא קשורה, אני חושב שהג'ינסים של ליוויס בארה"ב די לא משהו (בלשון המעטה), כבר עדיף לשלם את המחיר הגבוה של הדגמים האירופאים אבל לפחות לקבל משהו שיושב עליך יפה ובמקרה הזה פערי המחיר בין ישראל לאירופה קטנים.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

danlior כתב:לא נותנים לחיות במדינה הזאת
...
מה הקשר? גם אם הייתה פה הגזמה או תקלה אני לא מבין מה החלופה שאתה מציע - מיסוי קבוע אפס?
זה רק יגרום לקריסה כלכלית וזהו.. זה פשוט מדהים אותי לפעמים שהישראלי מצפה לשלם הכי זול בעולם לא משנה על מה ואם בשביל זה צריך לשלוח את הבן דוד להביא דברים מהונג קונג, להזמין את המכנסיים מארה"ב ואת הטלפון הסלולרי מאיטליה אז רצים ישר לבצע. דברים עולים כסף ולפעמים יש דברים יקרים יותר במדינה אחת מאשר באחרת, לא סביר והגיוני לשלם תמיד הכי פחות רק בגלל שהאינטרנט חושף בפנינו מחירים מכל העולם, אם כל המדינות היו מפסיקות להפעיל מנגנוני מיסוי הרבה כלכלות היו משתגעות.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

רק לחדד UPS לא דורשים מכס
הם אומרים שהמכס דורש X כסף
העם דורש..... כל מיני דברים

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

riji כתב:נשמע מוזר... אבל ממה שככה קראתי קצת הבנתי ש...
4) יש תשלום של מע"מ

ולמרות הכל, מדובר בעסקה של כ- 400 ש"ח, המיסוי שאתה מתאר הוא של כ- 300 ש"ח כלומר אחוז גבוה מאוד וזה נשמע כמו סוג של קנס, לא ברור לי למה.

הערת אגב שלא קשורה, אני חושב שהג'ינסים של ליוויס בארה"ב די לא משהו (בלשון המעטה), כבר עדיף לשלם את המחיר הגבוה של הדגמים האירופאים אבל לפחות לקבל משהו שיושב עליך יפה ובמקרה הזה פערי המחיר בין ישראל לאירופה קטנים.
...
מעניין מה שאתה אומר פה. חישבתי עכשיו כמה היה עולה לפצל ובאמת הייתי מרויח כ 50 ש"ח לג'ינס. השאלה היא האם לא נכנס כאן גם אלמנט של זמן. אם אין אלמנט של זמן, בעל חנות יזמין 1000 גינסים בו זמנית בחבילות בודדות וכך יערים על המכס. תקן אותי אם אני טועה.

לפי מה שאתה אומר, גם אם מישהו מביא לי מארה"ב 3 ג'ינסים, הוא מסכן את עצמו בכך שהוא עובר במסלול הירוק. לי הבחור מ UPS הסביר שההבדל במס הוא בין כשאדם עובר עם זה לבין חבילה.

לגבי זה שזה נראה לך שזה קנס, אני אצטרך לצלצל למכס ביום ראשון ולבדוק למה זה באמת ככה.

לגבי איכות הג'ינסים אני נוטה לא להסכים איתך. אח שלי הביא לי מארה"ב לפני כמה חודשים ואני מאוד מרוצה מהסחורה. כמו כן, לא יודע מה יש באירופה אבל אם גם הם מחזיקים במידות סטנדרטיות, זה לא עוזר לי. אני צריך 36 רוחב ו 32 אורך. לא מצאתי בארץ מידה כזאת. 36 רוחב תמיד הולך עם 34 אורך.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

sam22 כתב:רק לחדד UPS לא דורשים מכס
הם אומרים שהמכס דורש X כסף
...
ברור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #8 

תערער.

המספרים שאתה מדבר עליהם פשוט לא הגיוניים - מישהו טעה בחישוב.

שים לב שבד"כ UPS מקבלים הוראת מכס על קונטיינר או פאלט כך שיתכן שאם הם חטפו מכס גבוה על זה הם מפזרים את זה על כל השאר.

בלי קשר, שים לב ש-UPS ו-FEDEX לוקחים דמי טיפול, ועוד אלף "קנסות" שהן לא של המדינה. הפירוט המדוייק לרוב נוחת בידיך רק אחרי שאתה מקבל את החבילה.

לכן, דברים מהסוג הזה מומלץ לא לשלוח דרך חברה כזו. DHL טיפה יותר נחמדים, אבל ביגוד לרוב מתאים יותר למשלוח דרך USPS/EMS.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

עופר, תודה רבה על המידע החשוב.

אני בהחלט אבדוק את הנושא ביום ראשון.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #10 

4) יש תשלום של מע"מ
.
...
בחבילות - עד 50$ כולל עלות המשלוח - לא מחוייב במיסים ולא במעמ.
יש סייג לגבי בגדים שזה יכול להיות 70$ אבל רק באם זוהי מתנה ! (ולא שליחות מחנות).

המגבלה של 200$ זה רק למי שחוזר בעצמו בחול ורוצה לעבור במסלול הירוק. אין קשר למשלוח חבילות.

יש כל מיני הטבות קטנות לחיילים בשירות חובה.כל הפרטים באתר של משרד האוצר/מכס.

מעבר למכס, משלמים גם מעמ.

אגב, ג'ינסים של ליוויס הרגילים 501 עולים 35$ בניו יורק.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #11 

נוסיף גם שסביר להניח שה-384 ש"ח כוללים בתוכם גם עמלה (לא נמוכה בכלל, אגב, ודי שערורייתית) של UPS בעצמם על שחרור הסחורה מהמכס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

mayeast כתב:
4) יש תשלום של מע"מ
.
...
בחבילות - עד 50$ כולל עלות המשלוח - לא מחוייב במיסים ולא במעמ.
יש סייג לגבי בגדים שזה יכול להיות 70$ אבל רק באם זוהי מתנה ! (ולא שליחות מחנות).

המגבלה של 200$ זה רק למי שחוזר בעצמו בחול ורוצה לעבור במסלול הירוק. אין קשר למשלוח חבילות.

יש כל מיני הטבות קטנות לחיילים בשירות חובה.כל הפרטים באתר של משרד האוצר/מכס.

מעבר למכס, משלמים גם מעמ.

אגב, ג'ינסים של ליוויס הרגילים 501 עולים 35$ בניו יורק.
...
תן לי להבין משהו, הם לוקחים מס על עלות הבגד + המשלוח? למה המשלוח חייב במס? זו שערורייה!!!

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

pixies כתב:נוסיף גם שסביר להניח שה-384 ש"ח כוללים בתוכם גם עמלה (לא נמוכה בכלל, אגב, ודי שערורייתית) של UPS בעצמם על שחרור הסחורה מהמכס.
...
זה מה שעופר אמר. בהחלט שערורייה אבל מה אני יכול לעשות כרגע? הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה לעשות עליהם חרם ולהודיע זאת לכל מכריי וידידיי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #14 

kingikra,
אין ממש הגיון בצורה בה עובד דואר ישראל. כבר קרה לי פעמים בהם חבילות של מעל $1000 עברו ללא מיסים וחבילות של $100 עם מכס הזוי.
אם אני לא טועה, הסכום אותו נדרשת לשלם הינו כך מכיוון שעירבת סוכן מכס שישחרר עבורך את החבילה (חברת געש), אמת? רק עבור זה יש עמלה של החברה של קצת מעל 100 ש"ח. אתה יכול תמיד לשחרר את החבילה בעצמך בבית המיון בתל-אביב (ולשרוף יום עבודה) ולחסוך את הסכום הזה או להחליט לערער. ייתכן והסכום בו החבילה הוצהרה ($100) לא היה נשמע הגיוני למוכס עבור 3 ג'ינסים ולכן הוא העלה את הסכום לריאלי בעיניו. ניתן כאמור לערער ואז יש צורך להוכיח מעל כל ספק כי שולם הסכום שהוצהר ואז קיים סיכוי סביר שטענתך תתקבל.
פטור ממכס על ביגוד מתבצע רק על חבילות שערכן עד $75 ורק אם השולח הינו אדם פרטי שהצהיר על מתנה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

ziv_r כתב:kingikra,
אין ממש הגיון בצורה בה עובד דואר ישראל. כבר קרה לי פעמים בהם חבילות של מעל $1000 עברו ללא מיסים וחבילות של $100 עם מכס הזוי.
אם אני לא טועה, הסכום אותו נדרשת לשלם הינו כך מכיוון שעירבת סוכן מכס שישחרר עבורך את החבילה (חברת געש), אמת? רק עבור זה יש עמלה של החברה של קצת מעל 100 ש"ח. אתה יכול תמיד לשחרר את החבילה בעצמך בבית המיון בתל-אביב (ולשרוף יום עבודה) ולחסוך את הסכום הזה או להחליט לערער. ייתכן והסכום בו החבילה הוצהרה ($100) לא היה נשמע הגיוני למוכס עבור 3 ג'ינסים ולכן הוא העלה את הסכום לריאלי בעיניו. ניתן כאמור לערער ואז יש צורך להוכיח מעל כל ספק כי שולם הסכום שהוצהר ואז קיים סיכוי סביר שטענתך תתקבל.
פטור ממכס על ביגוד מתבצע רק על חבילות שערכן עד $75 ורק אם השולח הינו אדם פרטי שהצהיר על מתנה.
...
תשמע, נכנסתי לאתר של חנות בשם shelpers ורכשתי את המכנסיים. לא עירבתי ביוזמתי שום גורם נוסף. מבחינתי, רציתי שהמכנסיים יגיעו אלי הביתה בלי שאני אצטרך להתערב בתהליך וכך היה. הטלפון שקיבלתי אתמול מ UPS הפתיע אותי ו 100$ מכס הפתיע עוד יותר. ממה שכתבת, להבדיל משאר המגיבים, אתה טוען שאני צריך לקבל את הגזרה ולשלם כמו ילד טוב אבל במקביל לא לפחד להזמין גם בעתיד (תקן אותי אם אני טועה).
אני חייב לציין, שלמרות המכס הכבד, יצא לי לשלם 337 ש"ח על ג'ינס ליוויס 501. לא בדקתי עדיין אבל ממה ששמעתי, פה בארץ, לא ניתן למצוא את המכנס הזה בפחות מ 600 ויש חנויות שאף גובות עליו 700+. האם זה נכון?

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

kingikra כתב:
ziv_r כתב:kingikra,
...
תשמע, נכנסתי לאתר של חנות בשם shelpers ורכשתי את המכנסיים. לא עירבתי ביוזמתי שום גורם נוסף. מבחינתי, רציתי שהמכנסיים יגיעו אלי הביתה בלי שאני אצטרך להתערב בתהליך וכך היה. הטלפון שקיבלתי אתמול מ UPS הפתיע אותי ו 100$ מכס הפתיע עוד יותר. ממה שכתבת, להבדיל משאר המגיבים, אתה טוען שאני צריך לקבל את הגזרה ולשלם כמו ילד טוב אבל במקביל לא לפחד להזמין גם בעתיד (תקן אותי אם אני טועה).
אני חייב לציין, שלמרות המכס הכבד, יצא לי לשלם 337 ש"ח על ג'ינס ליוויס 501. לא בדקתי עדיין אבל ממה ששמעתי, פה בארץ, לא ניתן למצוא את המכנס הזה בפחות מ 600 ויש חנויות שאף גובות עליו 700+. האם זה נכון?
...

תקשיב:
1. המס הוא על עלות הבגד + המשלוח. זה לא שערוריה... אלא הרעיון שאתה משלם מכס על עלות הטובין בכניסה לשערי ישראל. מה לעשות שגם עולה לשלוח את זה לארץ ? אחרת מה יהיה המכס ? על עלות המוצר בסין ?
ככה זה עובד, וזהו.
2. לגבי "לא עירבתי ביוזמתי שום גורם נוסף" - זה שאתה לא יודע איך שילוח בינלאומי עובד - זוהי בעייתך (מה שנקרא בעברית צחה: זבש"ך ). ככה זה עובד, וככה לומדים לפעם הבאה.
איך לא הפתיע אותך עלות המשלוח ב UPS לארץ ? זה גם לא כמה גרושים !
UPS זה בלדרות בינלאומית מדלת לדלת. וכמו שכתבת - רצית שזה יגיע לדלת ביתך ללא התערבות. וזה בדיוק השירות שהם נותנים, רק צריך לשלם על זה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

היה נראה לי ש 60$ זה לא מעט אבל הסכמתי לחיות עם זה בשלום. את\ה מכיר\ה חברה שתעריפי המשלוח שלה זולים בהרבה? אשמח לשמוע אם כן.
לגבי נקודה 1, כן, המכס צריך להיות על עלות המוצר בלבד. זאת דעתי אבל אף אחד לא שואל אותי :P
לגבי נקודה 2, בהחלט למדתי לקח לפעם הבאה.

תודה

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

kingikra כתב:היה נראה לי ש 60$ זה לא מעט אבל הסכמתי לחיות עם זה בשלום. את\ה מכיר\ה חברה שתעריפי המשלוח שלה זולים בהרבה? אשמח לשמוע אם כן.
לגבי נקודה 1, כן, המכס צריך להיות על עלות המוצר בלבד. זאת דעתי אבל אף אחד לא שואל אותי :P
לגבי נקודה 2, בהחלט למדתי לקח לפעם הבאה.

תודה
...
לגבי נקודה 1 - המטרה היתה להגן על השוק המקומי. שכן לא חוכמה להשוות עלויות יצור בארץ לעומת עלויות יצור בסין. ולכן המשלוח הוא חלק מעלויות ה"יצור" וזה אכן הגיוני מאוד ! זוהי העלות של היצרן להביא את המוצר שלו לצרכן.

מה שאני הייתי עושה :
1. מזמין מ LEVIS.com יש להם לעיתים אחלה מבצעים. אפשר רק עם פייפאל אמריקאי ולא עם ישראלי ולא כרטיס אשראי ישראלי (עשיתי זאת בעבר)
2. פותח חשבון ב ezbuyus.co.il הם נותנים לך כתובת בארה"ב. המשלוח שלהם עולה 7$ לכל LB. אבל עם חישוב של משקל נפחי. אבל יש להם אחלה שירות לקוחות והעלות של השחרור מכס כלולה ב 7$ לכל LB (פאונד ב"עברית").
3. המשלוח מ levis.com אליהם עולה כסף , אבל יש כל מיני קופונים שאפשר למצוא שמוריד את זה ל 0.

4. יתרון שהיה לי בעבר איתם - את עלויות המשלוח הם גובים בארה"ב ולא בישראל, אז אתה חוסך מעמ על זה, ומבחינת המכס, לא הוסיפו לי את עלות המשלוח, כי למעשה עלות המשלוח לא הופיע על חשבונית הקניה (הופיע רק המשלוח בתוך ארה"ב שהיה 0 )

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

הדבר הראשון שעשיתי זה להכנס לאתר של LEVIS.COM. כשראיתי שאין להם משלוחים מחוץ לארה"ב, ויתרתי.
תן לי לראות אם הבנתי את מה שאמרת:
לפתוח חשבון ב EZBUYUS שהם מספקים שליחויות של מוצרים מארה"ב לעולם. הם מספקים לי כתובת בארה"ב שלשם ישלחו LEVIS את הג'ינסים והם גם ידאגו להעביר את זה לישראל כאשר על החבילה יהיה רשום רק את מחיר המכנסיים בלי משלוח. האם הבנתי?

תודה

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #20 

עכשיו כבר מאוחר לערוך בדיקות. היה צריך לברר את הדברים האלה לפני הקניה
בד"כ אני מזמין כאלה דברים ישירות מEBAY ודואג לבדוק את עלות מהשלוח+מחיר המוצר. מבקש מהמוכר לעשות COMBINE נגיד ל2 יחידות או שלושה
ולרשום על החבילה 40$ . בד"כ כשביחידת המיון רואים סכום כזה, לא מתעסקים ומריצים הלאה.
אומנם זה לא מגיע עם שליח, אבל מגיע אליך דואר רשום אתה הולך ולוקח את החבילה בזמנך הפנוי. מקסימום תהיה עד יום שישי בלי ג'ינס אם אין לך זמן לקפוץ לדואר בגלל העבודה.
ברגע שיש קבלות וכל שאר הדברים ומעורבת בזה חברה כמו UPS , אז זה באמת יכול להיגמר בסכומים כאלה.

לגבי LEVIS.COM גם אופציה, רק ששם יהיה מחיר מוצהר, ויחד עם משלוח זה יכול לעבור את ה70 דולר.
לדעתי מוכרים בEBAY מחזיקים סחורה מקורית עם תגיות, אין סיבה לא לקנות מהם. כשזה מוכר פרטי שאפילו לא שולח לישראל, בקשה יפה ממנו והוא ישמח לשלוח לארץ. בסה"כ זה אותו כסף מבחינתו

לא נורא לומדים.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”